Η ιστορία μιας υιοθεσίας


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Συμβουλη: παρε σπιτι με κηπο!!
Μακάρι να το καταφέρουμε κάποια στιγμή στο "σχετικά" άμεσο μέλλον. Είναι ο No1 οικογενειακός μας στόχος.
Να δώσουμε στο Θαλούρι έναν κήπο που να της αξίζει.
Αλλά πολύ φοβάμαι οτι θα μας ανοίξει η όρεξη και θα θέλουμε και 2ο σκύλο..
 
  • Haha
Reactions: medusa




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Εάν υπάρχει κήπος, εδώ δύο "δεν-σταματάω-μέχρι-να-τεζάρω" δραστηριότητες που σε πολύ λίγο χρόνο εξαντλούν και τα πιο ενεργητικά σκυλιά:
  1. Σαπουνόφουσκες.
  2. Μπάλα Kerbl (https://www.amazon.de/Schweineball/s?k=Schweineball): Σκληρή μπάλα - δεν σπάει ποτέ, τσουλάει (κάνει θόρυβο όταν χτυπάει πάνω σε κολόνες/τοίχους και πολύ θορυβώδης σε τσιμέντο), ο σκύλος δεν μπορεί ποτέ να την μαγκώσει γιατί δεν δαγκώνεται. Σε 15 λεπτά θα είναι τέζα.
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Day 844

Τείνω να καταλήξω οτι η συμπεριφορά της Θάλειας εξαρτάται απο την ορμονική της κατάσταση.
Η σκυλίτσα έχει οίστρο κάθε 3 μήνες και οχι κάθε 6 (split heat). Κάθε φορά μετά τον οίστρο κάνει ψευδοκύηση. Άρα περνάει 4 ψευδοκοιήσεις σε κάθε χρόνο που κρατάνε συνολικά περίπου 8 μήνες αθροιστικά. Κατά την ψευδοκοίηση οι μαστοί γεμίζουν γάλα και περνάει 4 φάσεις.
1η φάση : Στην αρχή θέλει να τρώει συνέχεια και σε κάθε βόλτα ψάχνει να βρει να φάει (και βρίσκει με αποτέλεσμα να μαλώνουμε). Διάρκεια περίπου 15-20 ημέρες
2φάση : Η φάση της απομόνωσης. Δεν θέλει πολλά πολλά, σκάβει για να κάνει φωλίτσες και δεν βγαίνει βόλτα με όρεξη. Είναι και κάπως ευαίσθητη, αν την μαλώσω το παίρνει κατάκαρδα. Διάρκεια περίπου 10 ημέρες
3η φάση : έχει πολλά νεύρα. Δεν χωνεύει τ άντερά της και θέλει μεγάλη προσοχή στην βόλτα. Αυτό κορυφώνεται τις βραδινές ώρες που δεν υπάρχει περίπτωση να μην στραβοκοιτάξει - γρυλίσει οτιδήποτε έχει καρδιακό παλμό ή κάνει θόρυβο. Απο έντομα κ βατράχια μέχρι ποδήλατα κ τρακτέρ. Οτιδήποτε μας πλησιάσει στα 4-5m το σκυλί είναι στα 2 πόδια και παλεύουμε. Δεν την κάνω καλά ούτε με λιχουδιές. Διάρκεια πάνω απο 10 ημέρες.
4η φάση : θέλει αγάπες κ χάδια. Σε αυτή τη φάση οι μαστοί αρχίζουν να ξεπρήζονται.
Είναι πιο ήρεμη στην βόλτα, μερικές φορές αγνοεί τα άλλα ζώα. Είναι πολύ συνεργάσιμη και καλή. Αυτή η φάση είναι κ η τελευταία που ευτυχώς κρατάει αρκετά.

Αυτή τη στιγμή είμαστε στα τελειώματα της 3ης φάσης. Δεν πάμε βουνό κ δεν την λύνω πουθενά γιατί ψάχνεται συνεχώς για σαματά. Κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα επανάληψη βασικές εντολές στο σπίτι και εδώ και μερικές ημέρες δεν εκτελεί το ξάπλα. Μόλις της πω ξάπλα (και με φαγητό στο χέρι) γαβγίζει, ξεφυσάει πολύ δυνατά και τινάζεται. Όλες τις άλλες εντολές τις εκτελεί μια χαρά, το ξάπλα ούτε καν για 1'' και νευριάζει κ απο πάνω.

Είναι και άλλα θηλυκά σκυλιά έτσι με τα ορμονικά τους? κ τι κόλλημα έχει φάει με το ξάπλα...


ΥΓ το γεγονός οτι επιθυμώ να έχω όπου μπορώ το σκυλί μαζί μου, έχει κάνει αρκετούς γνωστούς να βλέπουν με θετικότερο μάτι τα ζώα. Στις περισσότερες επισκέψεις που πάμε, ζητάνε να φέρουμε κ την σκυλίτσα μας. Στη φωτό, η Θάλεια φωτοσυνθέτει σε φιλικό σπίτι.
 

Attachments



Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.847
ΑΘΗΝΑ
Κατι τετοια διαβαζω και λεω αρσενικο και παλι αρσενικο...
Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να την στειρωνες;; Δεν ξερω, ρωταω...
Το "κατω" θεωρητικα ειναι υποταγη και σταση που ο σκυλος μπορει να νιωθει ευαλωτος και ανυμπορος να αντιδρασει. Ισως συμβαινει κατι τετοιο στο μυαλο της;
 




Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Ξέχασα ν αναφέρω οτι στην φάση 2+3 εκκρίνει μια εντονότατη μυρωδιά σκουπιδίλας :ROFLMAO:

Νομίζω θα την στείρωνα μόνο αν υπήρχε σοβαρός λόγος. Την παραπάνω ταλαιπωρία την θεωρώ απλά ταλαιπωρία κ συμβιβάζομαι. Εξάλλου είναι τόσο καλή σε όλα τα υπόλοιπα που κάνω γαργάρα τα ορμονικά. Έχει και την πλάκα του το να μην ξέρεις τι θα σου ξημερώσει.
Πιο πολύ ήθελα να μάθω αν κ άλλα θηλυκά έχουν τόσο πειραγμένα ορμονικά ή αν το δικό μου είναι πιο ζωντόβολο από τα υπόλοιπα.

Σχετικά με το ξάπλα, :unsure: μα όταν της δίνω την εντολή είμαστε σε χαρούμενη φάση, είναι happy, εκτελεί κ τρώει. Μήπως δεν θέλει ν ακουμπάνε οι μαστοί της στο πλακάκι σκεφτόμουν.. ποιος ξέρει..

Κάθε φύλο έχει τα + και τα -. Είναι ανάλογα τι ταιριάζει στον καθένα μας.
Για παράδειγμα τα κορίτσια κατουράνε 2 άντε 3 φορές. Τα αγόρια κάθε 3m πιτσιλάνε. (το ακριβώς αντίθετο απο τους ανθρώπους δηλαδή).
Στην περιοχή μου το 80% των αδέσποτων είναι αρσενικά. Αν είχα κ γω αρσενικό θα χα πρόβλημα έξω.
Βέβαια η Θάλεια εδώ και κάνα χρόνο κατουράει πάνω απο 3 στις μεγάλες βόλτες σηκώνοντας το πόδι σε δέντρα κ κολώνες. Αν αρχίσει να κατουράει και τις ρόδες των αυτοκινήτων θα πάω να την ψηλαφίσω :ROFLMAO:
 
  • Like
Reactions: saras


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Καθώς κατά τη ψευδοκύηση ο οργανισμός του σκύλου πραγματικά νομίζει ότι είναι έγκυος, εκλύει και τις αντίστοιχες ορμόνες. Η αντιδραστικότητα στο ξάπλα μπορεί να οφείλεται ότι επειδή μπαίνει σε μειονεκτική θέση εκείνη τη στιγμή νιώθει ότι δεν μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τη φωλιά της. Τα ένστικτά της την περίοδο που διαρκεί η ψευδοκύηση είναι καθαρά μητρικά και έτσι συμπεριφέρεται. Επίσης μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι οι μαστοί της. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να την ηρεμήσεις και να της ξεκολλήσεις το μυαλό από αυτό. Αν σκεφτείς κάποια στιγμή να τη στειρώσεις, καλό είναι να έχει τελειώσει πρώτα η ψευδοκύησή της και μετά (η στείρωση κατά τη διάρκεια της ψευδοκύησης είναι πιο αιματηρή και κάπου είχα διαβάσει ότι καλό είναι να έχουν επανέλθει και τα επίπεδα των ορμονών στα φυσιολογικά τους)

edit: @Pepev50 εμένα η δικιά μου είχε πέσει σε κατάθλιψη. Σε φάση έκλαιγε. Ξάπλωνε να κοιμηθεί και έκλαιγε. Στο τέλος και για να είναι λίγο πιο ήρεμη μιας και δεν μπορούσα να της εξηγήσω τι της συνέβαινε απλά ξάπλωνα δίπλα της. Δεν μου μάζευε παιχνίδια/κουκλάκια κλπ ούτε έκανε κίνηση να κάνει φωλιά. Απλά έπεφτε κατακόρυφα η διάθεσή της για όσο κρατούσε. Της μείωνα και το νερό και το φαγητό για να σταματήσει το γάλα, αλλά τελικά είχε χρειαστεί 2 κύκλους galastop για να σταματήσει.
 
Last edited:


paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Νομίζω θα την στείρωνα μόνο αν υπήρχε σοβαρός λόγος.
Η σκυλίτσα έχει οίστρο κάθε 3 μήνες και οχι κάθε 6 (split heat). Κάθε φορά μετά τον οίστρο κάνει ψευδοκύηση. Άρα περνάει 4 ψευδοκοιήσεις σε κάθε χρόνο που κρατάνε συνολικά περίπου 8 μήνες αθροιστικά.
Το οτι ταλαιπωρείται 8 μήνες το χρόνο δεν είναι σοβαρός λόγος?
Το οτι αντέχεις την ταλαιπωρια δεν σημαίνει οτι πρέπει να την περνάτε...το σκυλι νομίζεις είναι ευχαριστημένο με όλη αυτη τη φάση?
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.221
7.753
Παντως και εμενα ταλαιπωρια μου φαινεται για την θαλεια και επιπλεον επικινδυνο . Οσο να ειναι στα θηλυκα ειναι αρκετα υπολογισιμος ο κινδυνος για διαφορες επιπλοκες και οι πιθανοτητες αυξανουν οσο μεγαλωνουν. Εφοσον ειναι ενηλικη και σχετικα κατασταλαγμενη ως χαρακτηρας εγω θα το σκεφτομουν καποια στιγμη για την στειρωση. Σιγουρα δε θα ηθελα να τρεχω γαι επεμβαση σε μεγαλη ηλικια με ολα τα εξτρα ρισκα.

ΥΣ. Φυσικα και δεν την αρεσει το πλακακι, καθε σκυλος που σεβεται τον εαυτο του θελει πουπουλενια στρωματα! ( μηνυμα απο το Γκρεμλιν )
 
Last edited:




Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
@noni_papa
Σε κατάθλιψη δεν έχει πέσει η Θάλεια (ευτυχώς) κ γω της μειώνω φαγητό κ νερό εκείνη την περίοδο χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Η εξοντωτική άσκηση-παιχνίδι είναι το μόνο μείωσε το γάλα στο μισό περίπου.
Εσένα έκανε ψευδοκύηση μετά απο κάθε οίστρο? Αν θυμάμαι καλά την στείρωσες και τέλος ε? όλα μέλι γάλα?
 
  • Like
Reactions: noni_papa


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Με μία κτηνίατρο που το είχα συζητήσει μου φάνηκε πολύ χασάπικο η φάση και δεν ήθελα.
Εγω ήθελα να μου πει πόσο και αν είναι επικίνδυνη η ψευδοκύηση για τη σκύλα (δεδομένου οτι έχει γεννήσει) και εκείνη μου έλεγε οτι η στείρωση είναι πλέον ρουτίνα θα σου κάνω καλή τιμή κλπ
Θα το συζητήσω με άλλη κτηνίατρο.

@paliotspos Αυτό είναι το θέμα, δεν ξέρω αν ταλαιπωρείται και σε τι βαθμό. Ακόμη δεν ξέρω σε περίπτωση που ταλαιπωρείται αν πρέπει να επέμβω. Επειδή δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Και οι άνθρωποι περνάμε φάσεις που μπορεί να κλεινόμαστε στον εαυτό μας ή να έχουμε νεύρα, δεν σημαίνει οτι πρέπει να παίρνουμε ψυχοφάρμακα ή ηρεμιστικά.
Το οτι φαίνεται στα μάτια μας ταλαιπωρία δεν σημαίνει οτι ισχύει και για τον σκύλο.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


Ayraki

Well-Known Member
31 Μαϊου 2018
83
43
44
Καλησπέρα στην όμορφη Θάλεια! Εμένα η δικιά μου έκανε 1 περίοδο και μετά ψευδοκύηση... περάσαμε όλο το στάδιο και ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν δεν τη στειρώσω θα το κάνει σε κάθε περίοδό της, και ότι εφόσον δεν θέλω να τη ζευγαρώσω, καλό θα ήταν να την στειρώσω για να μην ταλαιπωρείτε (και αυτή και εμείς) αλλά και για θέματα υγείας μελλοντικά. Αν δεν έχεις σκοπό να την ζευγαρώσεις, θα σου πρότεινα να το σκεφτείς. Μίλησε με τον κτηνίατρο σου και αν θες πάρε και δεύτερη γνώμη.

Πάντως η δικιά μου ήταν πολύ χαδιάρα και νωχελική....όχι αυτό που περιγράφεις.
--
 


paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
@paliotspos Αυτό είναι το θέμα, δεν ξέρω αν ταλαιπωρείται και σε τι βαθμό. Ακόμη δεν ξέρω σε περίπτωση που ταλαιπωρείται αν πρέπει να επέμβω. Επειδή δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Και οι άνθρωποι περνάμε φάσεις που μπορεί να κλεινόμαστε στον εαυτό μας ή να έχουμε νεύρα, δεν σημαίνει οτι πρέπει να παίρνουμε ψυχοφάρμακα ή ηρεμιστικά.
Το οτι φαίνεται στα μάτια μας ταλαιπωρία δεν σημαίνει οτι ισχύει και για τον σκύλο.
Περιεγραψες αναλυτικότατα τις φασεις που περνατε ποσο διαρκουν κτλ..αν εσυ δεν βλέπεις ταλαιπωρια για το σκυλι σε ολα αυτα, εμενα δεν μου πεφτει λόγος..

Επίσης το παραδειγμα σου ειναι άτοπο γιατι δεν μιλάμε για μια ψυχολογικη φάση που μπορει να περασει κι αλλιως..μιλαμε για ορμονική ανισορροπία που κυριολεκτικα τρελαίνει το ζώο..μιλαμε για κάτι σωματικο που δευτερευοντως επιρεαζει τα ψυχολογικα..θα ελεγες σε διαβιτικο να μην παρει ινσουλινη?
 
Last edited:


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
@noni_papa
Σε κατάθλιψη δεν έχει πέσει η Θάλεια (ευτυχώς) κ γω της μειώνω φαγητό κ νερό εκείνη την περίοδο χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Η εξοντωτική άσκηση-παιχνίδι είναι το μόνο μείωσε το γάλα στο μισό περίπου.
Εσένα έκανε ψευδοκύηση μετά απο κάθε οίστρο? Αν θυμάμαι καλά την στείρωσες και τέλος ε? όλα μέλι γάλα?
Ευτυχώς, με έπιανε η καρδιά μου να τη βλέπω να μην έχει όρεξη ούτε για χάδια και απλά να κλαψουρίζει. Και δεν ήθελα και να την πολυχαϊδεύω μιας και έχει και άγχος αποχωρισμού οπότε θα έκανε τα πράγματα χειρότερα μετά. Η άσκηση εμάς δεν μας είχε κάνει τίποτα. Τι για τρέξιμο να την πηγαίνω, τι 3 ώρες βόλτα να την κάνω τίποτα. Το γάλα επέμενε.
Ναι και στον πρώτο της οίστρο η ψευδοκύηση ήταν όπως τα περιέγραψα. Αν είχε κάνει και 2ο οίστρο δεν ξέρω πώς θα ήταν, το ίδιο μάλλον αν όχι χειρότερα (υπήρχε όρος στο συμβόλαιο υιοθεσίας της να στειρωθεί πριν τον πρώτο οίστρο αλλά με διαβεβαιώσεις και συνεννοήσεις με την κοπέλα από τη φιλοζωική που μας την εμπιστεύτηκε τους είπα ότι ήθελα να περάσει 2 για να αναπτυχθεί πρώτα πλήρως το σύστημα. Δυστυχώς κάναμε μόνο τον πρώτο - δεν ήθελα να της ξαναδώσω χάπια το δεύτερο). Μετά τη στείρωση όλα μέλι γάλα. Η συμπεριφορά της και ο χαρακτήρας της δεν έχει αλλάξει καθόλου, παραμένει το ίδιο χαζό που ήταν λολ, η σπιρτάδα της το ίδιο, η όρεξή της για το φαγητό δεν έχει αλλάξει, η άσκηση έχει παραμείνει η ίδια και δεν μου έχει πάρει ούτε κιλό. Η μόνη αλλαγή που έχει είναι ότι δεν έχει οίστρο πλέον. Αν της κάνει στείρωση μόνο αυτό πρόσεξε. Να έχει τελειώσει τελείως η ψευδοκύηση. Και προτίμησε αν γίνεται γιατρό που κάνει νάρκωση με αέριο κατά την προσωπική μου άποψη. (Α και στα της στείρωσης άμα γίνει, αφού στειρωθεί και επειδή είστε αθλητικά παιδιά θα μπορέσετε να επανέλθετε σε πλήρες πρόγραμμα κανά μήνα μετά. Εκείνη θα θέλει μετά από 5 μέρες αλλά εσύ θα της κάνεις μόνο βόλτες. Εκείνη θα έχει νεύρα αλλά εσύ θα κάνεις υπομονή. Εμένα από τα νεύρα της τραβούσε το κρεβάτι του γάτου και το έφερνε βόλτα στο σπίτι. Με το γάτο μέσα...)

Στο αν ταλαιπωρείται θα συμφωνήσω απόλυτα με τον @paliotspos . Δεν είναι μια φάση που περνάει άσχημα επειδή κάτι δεν πάει καλά στη ζωή της ή επειδή έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Η ψευδοκύηση είναι όντως ορμονική ανισορροπία με ό,τι αυτό συνεπάγεται και σωματικά και ψυχολογικά. Ανεξάρτητα από τις ψευδοκυήσεις να έχεις γενικά στο νου σου ότι όσο μεγαλώνει η σκύλα και όσους περισσότερους οίστρους κάνει (χωρίς εγκυμοσύνες εννοούμε) θεωρητικά είναι πιο ευάλωτη σε πυομήτρα, θεωρητικά πάντα. Δεν το λέω για να σε ωθήσω προς κάτι (εξάλλου είμαι της άποψης ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος απόφαση, αρκεί η απόφαση αυτή να έχει παρθεί ξέροντας τους κινδύνους υπέρ και κατά). Καθαρά ενημερωτικά το λέω.

Ξέχασα να πω ότι είναι πανέμορφη κούκλα :love::love:
 
Last edited:


saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Το husky μου από την πρώτη φορά που είχε περίοδο, μετά εμφάνισε ψευδοκύηση. Μέχρι τα 5 της χρόνια, σε κάθε της περίοδο επαναλαμβανόταν η ψευδοκύηση με πιο ήπια συμπτώματα από της δικής σου, ( μόνο πρησμένοι μαστοί, προετοιμασία φωλιάς, συλλογή παιχνιδιών-άκα μωρών ), σκεφτόμουν όπως εσύ, ( δεν ήθελα να την στειρώσω μόνο για τη δική μου "ευκολία"). Τελικά το έκανα στα 6 της, ( με φόβισε ο κτηνίατρος), έζησε μέχρι τα 17 της, ο χαρακτήρας της φυσικά δεν άλλαξε μετά την στείρωση, ( συνέχισε να είναι το ίδιο κυριαρχικό-παιχνιδιάρικο-ενεργητικό " κwλόσκυλο" που ήταν ), απλά εξαφανίστηκαν τα συμπτώματα της ψευδοκύησης. Προφανώς κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, απλά καταθέτω τη δική μας εμπειρία.
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
και εμενα η μεγαλη ειναι 6 χρονων με περιοδο καθε 4 μηνες και καμια ψευδοκυηση
ειναι ο νουμερο ενα λογος που θα στειρωσεις το σκλι σου χωρις να χρειαστει καν να κανεις εξετασεις
ειδικα αυτο που περιγραφεις τι περιμενεις να ακουσεις (απο ποιον) για να αποφασισεις...
ειμαι φανατικα κατα της στειρωσεις,στη θεση σου θα την ειχα στειρωσει για πολυ λιγοτερα απο οσα περιεγραψες.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Και η δικιά μου σκυλίτσα είχε κάνει μία φορά ψευδοκύηση στα 7 της (αν θυμάμαι καλά) και μετά την στείρωσα. Κατά την διάρκεια της ψευδοκύησης μετατράπηκε σε άλλο σκυλί και είχε παρόμοια συμπεριφορά με την δικιά σου.

Κι εγώ πάντως παρόλο που δεν είμαι υπέρμαχος της στειρωσης για ψύλλου πηδημα, θα την στειρωνα. Μας είχε ψιλοτρομοκρατισει ο κτηνίατρος τότε, για αυτό πήραμε αυτή την απόφαση.

Συζήτησέ το κι εσύ με τον γιατρό που την παρακολουθεί, να σου πει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αν το αφήσεις έτσι - πέρα από τις ορμονικές διακυμάνσεις που υποπτεύομαι δεν είναι ευχάριστες και για την ίδια την σκυλίτσα.
 


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
Μάλιστα, οκ είναι πιο σοβαρό απ όσο νόμιζα.
Θα μιλήσω με την γιατρό μας άμεσα. Ευχαριστούμε πολύ

bonus σημερινή πρωινή φωτό (μας έβγαζε φωτό ένα ολόκληρο σχολικό, μάλλον θα γίνουμε viral :LOL:)
 

Attachments



Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3