Θανατώθηκε ο σκύλος, που σκότωσε 5χρονο αγοράκι

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Τον πληθυσμό της κάθε φυλής τον λαμβάνουε υπόψιν ? Αν σε μία χώρα υπάρχουν 5.000.000 σκύλοι απο την μία φυλή και 5.000 απο την άλλη τα ποσοστά δεν αλλάζουν ? Θα έλεγα ότι αλλάζουν και μάλιστα τραγικά.

aeroeng

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2013
57
3
Athens/Greece
aeroeng δεν ξέρω πόσο έγκυρη είναι η λίστα που παραθέτεις, αλλά τα pitbull, ουδεμία σχέση έχουν, με επιθετικότητα σε ανθρώπους. Είναι κατά κανόνα, αγαπησιάρικα, τρυφερά και οικογενειακά σκυλιά. Γι'αυτό άλλωστε δεν προτιμούνται για σκοπούς φύλαξης. Οποιουδήποτε εξειδικευμένου τύπου.
@mareco

Και γω μαζι σου,ειμαι σιγουρος οτι εχεις δικιο,και ειναι ετσι.

απο κει και περα μιλαμε για μελετες συσγκεκριμενες με στοιχεια και αριθμους δεν μπορεις να τις παραβλεψεις.

Και φυσικα,το οτι και μονο εχουν φαει Ban , σε πανω απο 10 πολιτειες Us,και στην ευρωπη σε αρκετα κρατη, αυτο και μονο με βαζει σε σκεψεις.

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Ωπα μισο μην βαζουμε στην ιδια βαθμιδα επικινδυνοτητας,πιτμπουλ με ακιτα
Το έφερα για παράδειγμα, αλλά η ιστορία στο πετσιτυ είναι αληθινή.
Τα πιτμπουλ/αμσταφ, είναι ανθρωποκεντρικά και αξιαγάπητα ζώα είχα παλιότερα και το ξέρω.
Ηθελα να πάω την συζήτηση ένα βήμα παραπέρα, δηλαδή θα βάλω ένα φανταστικό διάλογο ενός υποψήφιου αγοραστή να καταλάβεται τι θέλω να πώ.
Υπ. Αγοραστής(σε πέτ σοπ) Γειά σας, θα ήθελα να μου δείξεται κάτι σε μεσαίο μέγεθος, να μην γαυγίζει πολύ να είναι φύλακας και να αγαπάει την οικογένεια.
Πωλήτρια Σε τι χρωματάκι θα σας ενδιέφερε?
Υ.Α. Πιάσε ενα ωραίο
Π. έχουμε το Ακίτα Ινου, έχει παίξει και σε ταινία με τον Ρίτσαρτ Γκηρ, θα σας φτιάχνει και καφέ
Υ.Α. Καλό ακούγεται, ποσό το δίνεται?
Π. θα πληρώσεται μετρητά ή άτοκες δόσεις?
Δεν έχω καμμιά προκάταληψη με καμμιά ράτσα σκύλου με την ανθρωπινή βλακεία έχω.
Αν θέλουν να κάνουν κάτι να απαγορέψουν την πώληση απο πετσοπ, για τον απλούστατο λόγο οτι ο πωλητής για να πουλήσει θα σου πεί ότι θές να ακούσεις.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Και φυσικα,το οτι και μονο εχουν φαει Ban , σε πανω απο 10 πολιτειες Us,και στην ευρωπη σε αρκετα κρατη, αυτο και μονο με βαζει σε σκεψεις.
Αυτο και αν ειναι επιχειρημα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.367
Βεβαίως να σε βάλει. Οχι όμως για τους λόγους, που συζητάμε στο παρόν θέμα.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
@mareco

απο κει και περα μιλαμε για μελετες συσγκεκριμενες με στοιχεια και αριθμους δεν μπορεις να τις παραβλεψεις.

Αν σκεφτείς πόσες φυλές έχουν φάει Ban και σε πόσες χώρες, και πόσες ακόμα θα φάνε Ban τα επόμενα χρόνια θα μπεις σε μεγαλύτερες σκέψεις.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ένας σκύλος θα επιτεθεί σε παιδάκι ; (δεν μιλάω για την περίπτωση που το παιδάκι του χώσει ένα ξυλάκι στα οπίσθια..έχει συμβεί κι αυτό).
Μήπως το βλέπει ως θήραμα; Mήπως κάθε σκύλος με ισχυρό prey drive αν δεν έχει κοινωνικοποιηθεί με παιδάκια όταν δει ένα τρελοκοτσιδάκι να τρέχει σαν παλαβό του ορμήσει;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@mareco

Mιλάμε για πίτ μπουλ επιλεκτικής εκτροφής και ισορροπημένου χαρακτήρα ή για "πιτ μπουλ" αμφιβόλου προελεύσεος τα οποία έχουν πέσει σε άπειρα χέρια;

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ένας σκύλος θα επιτεθεί σε παιδάκι ; ;
Το guard dog σου λέει κάτι? πιθανόν να το είδε σαν εισβολέα, πιθανόν και για θήραμα.
Το θέμα είναι ότι ο ιδιοκτήτης του Ακίτα απο ανευθυνότητα δεν ήξερε, γνώμη μου θα το πήρε απο πετσοπ και θα του είπαν οτι είναι καλό με παιδιά.

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.141
1.409
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ένας σκύλος θα επιτεθεί σε παιδάκι ; (δεν μιλάω για την περίπτωση που το παιδάκι του χώσει ένα ξυλάκι στα οπίσθια..έχει συμβεί κι αυτό).
Μήπως το βλέπει ως θήραμα; Mήπως κάθε σκύλος με ισχυρό prey drive αν δεν έχει κοινωνικοποιηθεί με παιδάκια όταν δει ένα τρελοκοτσιδάκι να τρέχει σαν παλαβό του ορμήσει;
αυτό είναι κάτι που θέλω να το ψάξω κι εγώ παραπάνω...
πάντως από ότι γνωρίζω κάποια σκυλιά έχουν πρόβλημα με παιδιά ηλικίας 0-5 χρονων για τους έξεις παρακάτω λόγους...
1. βγάζουν άναρθρες κραυγές που αναστατώνουν τα σκυλιά...
2. κάνουν έντονες και ατσούμπαλες χειρονομίες-μπορεί τα σκυλιά να τις αντιλαμβάνονται σαν απειλή.
3. λόγου ύψους τα κοιτάνε επίμονα στα ματια-κι αυτό μπορεί να το δέχονται σαν απειλή. και
4. το ορμονικό τους σύστημα είναι διαφορετικό από ενός μεγαλυτερου παιδιού...και αναδύουν και "περίεργες μυρωδιές" (δεν ξέρω γιατί "αλαλ" κι αυτό μπορεί να ενοχλήσει!!!

Shadid-akos...

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
65
11
Maidenhead, UK
Φίλε μου καλέ, όχι δεν είναι σκοπός μου να εξομοιώσω καμία φυλή με την άλλη, άλλος είναι ο σκοπός του post μου. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι παντελώς ανενημέρωτοι.
Τέλος αφού μιλάς για αριθμούς ναι το pitbull έχει δώσει περισσότερα ατυχήματα άλλα δες σε παρακαλώ στον πίνακα που παραθέτεις το ποσοστό του πληθυσμού σκύλων που αντιστοιχεί στην εν λόγω φυλή! 4.4% του παγκόσμιου πληθυσμού σε αντίθεση με 0.06% του Ακίτα… κατά πόσο θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα εάν το Ακίτα ή το Bullmastiff (και το χρησιμοποιώ γιατί είναι η δική μου ράτσα) είχε τον ίδιο πληθυσμό με το pitbull.
Δεν φταίει κανένα σκυλί μόνο οι άνθρωποι που τα εκτρέφουν, τα μεγαλώνουν και τα πουλάνε λάθος!

aeroeng

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2013
57
3
Athens/Greece
Ρε σεις μαθετε να ειστε ρεαλιστες και να αποδεχεστε καποιες καταστασεις,εγω σας ειπα ειμαι μαζι σας αν ειναι οκ το αφεντικο και αναπτυχθει σωστα το σκυλι ισως δεν υπαρχουν προβληματα,αλλα οι αριθμοι δειχνουν αλλα.

παμε μια σχεδον αναλογικα νουμερα,απο δω.

1, Pit Bull
Varieties included: Pit Bull, Staffordshire Bull Terrier, American StaffordshireTerrier
Registered dogs (U.S.): 2,683
Child victims: 661
Adult victims: 519
Maimings: 819
Deaths: 159

4, Akita
Registered dogs (U.S.): 2,457
Child victims: 34
Adult victims: 14
Maimings: 41
Deaths: 1

5, Bull Mastiff
Registered dogs (U.S.): 3,760
Child victims: 17
Adult victims: 20
Maimings: 26
Deaths: 8

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Σοκαριστικά τα νούμερα του aeroeng.

Την απορία με τα Pit Bull (με όλες τις συναφείς τους φυλές) εξακολουθώ και την έχω...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Σοκαριστικά ναι αληθινά ? δεν ξέρω.
Το αρθρο εχει βασιστεί σε επιθέσεις που έγιναν απο το 1982-2009 οκ αλλά ο αριθμός των καταγεγραμένων σκύλων είναι απο τα τελευταία χρόνια και μάλιστα απο έναν όμιλο που δεν αναγνωρίζει και δεν καταγράφει τα APT αλλά μόνο τα amstaf και τα SBT.
Άρα το νούμερο 2683 ποιες φυλές περιλαμβάνει, σίγουρα όχι τα APT γιατί γιαυτά δεν υπάρχουν αρχεία στο AKC.

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Ρε παιδιά, δεν ξέρετε καθόλου πώς έγινε το τραγικό συμβάν αλλά έχετε κρίνει, έχετε αποφασίσει για την υπαιτιότητα, έχετε αποφανθεί ότι ειδικά τα φονικά (sic) σκυλιά Ακίτα δεν τα αφήνουμε μόνα με παιδιά, ότι δεν ήταν εκπαιδευμένο (ενώ δεν το ξέρετε), ότι δεν ήταν κοινωνικοποιημένο (ενώ δεν ξέρετε τίποτα), ότι αν ήταν εκπαιδευμένο ή κοινωνικοποιημένο μπορεί και να μην συνέβαινε, ότι η λίστα τάδε το λέει ότι τα Ακίτα είναι φονιάδες και ότι το τάδε site το αναφέρει ρητά ότι τρώνε παιδάκια, άρα θα έπρεπε να το ξέρουν, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Λίγη υπευθυνότητα δεν βλάπτει στα λεγόμενά μας, ιδίως όταν γράφουμε σε ένα σκυλοφόρουμ και μας διαβάζουν και υποψήφιοι ιδιοκτήτες.
Δεν ξέρουμε τι έγινε. Μπορεί το παιδάκι να έχωσε το δάκτυλό του στο μάτι του σκύλου, μπορεί και όχι. Δεν το ξέρουμε. Και ξαναλέω ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΑ. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε σκύλο υπό συνθήκες. Απλά ποτέ δεν αφήνουμε παιδιά μόνα με σκυλιά χωρίς την δική μας επιτήρηση. Τόσο απλά, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να αφαιρεθεί κανείς μες στην ανεμελιά του και την σιγουριά του και το ατύχημα να συμβεί. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι γονείς ή οι ιδιοκτήτες είναι για κρέμασμα. Να είστε σίγουροι ότι αυτοί υποφέρουν σήμερα. Πρέπει πάντα να έχουμε τα μάτια μας 14 γιατί όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.947
20.367
Σαφώς δεν μπορούν να βγουν αντικειμενικά συμπεράσματα, αλλά καλά θα κάνουν όσοι τα διαβάζουν, να αποτρέπονται από την απόκτηση ελαφρά τη καρδία και εντελώς απροβλημάτιστα, αν νομίζουν ότι είναι...και γαμώ τις μαγκιές...να βάλουν στην ζωή τους, τον οποιοδήποτε σκύλο, έχοντας άγνοια κινδύνου, με την μεταφορική του έννοια. Η ζωή με έναν σκύλο και σίγουρα όσο μεγαλύτερο και κυριαρχικότερο, τόσο περισσότερο, δεν πρέπει να είναι ανέμελη. Συνοδεύεται από σοβαρότατες ευθύνες, τις οποίες δεν νοούν να καταλάβουν. Τουλάχιστον όχι, πριν συμβεί το κακό. Και τότε...τους φταίνε όλα τ'άλλα, εκτός απ'το ξερό τους το κεφάλι.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τα πιτμπουλ επειδη ηταν απο παλια στη μαυρη λιστα των σκυλιων δολοφονων λογω λαθους εκπαιδευσης καποιων ιδιοκτητων και εκπαιδευτων ειναι στο νουμερο ενα σε επιθεσεις και θανατους γιατι οταν δεν βρεθει το σκυλι που εκανε την επιθεση την φορτωνουν στη συγκεκριμενη ρατσα για να μην τους χαλαει τη στατιστικη....

Ektoras P.

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2012
78
1
Πεντέλη
Αυτο εχεις στοιχεια και το λες, το γνωριζεις απο καποια αξιοπιστη πηγη;
Εγω θεωρω πιο λογικο τετοιες στατιστικες να βγαζουν αυτα τα αποτελεσματα λογω του οτι η πλειοψηφια αυτων που επιλεγει τετοιους σκυλους τους επιλεγει για να τους αγριεψει ή χωρις να ξερει πως να τους φερθει σωστα οπως εχει ειπωθει και πιο πανω. Πολλοι πχ θα παρουν γερμανικο ποιμενικο γιατι το ειδαν στην τηλεοραση, αλλοι γιατι ειναι ομορφος, αλλοι γιατι εχει καλη φημη ως ΤΟ σκυλι και μερικοι γιατι νομιζουν οτι εχοντας "λυκοσκυλο" πηραν τον αγριο λυκο και τον δαμασανε. Σε φυλες οπως pit ή rotweiller οι αντιστοιχοι καγκουρες της τελευταιας κατηγοριας που νομιζουν οτι πηραν το ζωο-φονια των παντων ειναι περισσοτεροι απο αυτους που πηραν το σκυλο για αλλους σωστους ή λαθος λογους.
Ειναι το φαινομενο punto gt. Στη δεκαετια του 90 πιτσιρικαδες οδηγουσαν αβερτα punto gt και saxo vts και ενω τα κακομεταχειριζονταν και τα ξεσκιζανε οπως τα πηγαιναν, μετα παραπονιοντουσαν και εβγαζαν αυτα τα αμαξια "ζημιαρικα".
Στο συγκεκριμενο θεμα τωρα, δε νομιζω οτι εχει νοημα να λεμε φταιει το οτι ο σκυλος ηταν ακιτα οσο να τονισουμε την ευθυνη των ενηλικων να εχουν παντα υπο την επιβλεψη τους τα παιδια με τα σκυλια, γιατι ο σκυλος της ιστοριας θα μπορουσε να ειναι ενας οποιασδηπωτε φυλης ασταθης σκυλος ή το παιδι να εκανε κατι που θα ξεπερνουσε τα ορια του καθε σκυλου. Δεν ημασταν και μπροστα για να ξερουμε τι εγινε...

Last edited: