Ποσες γεννες με αγγλικα μπουλντογκ θα ειχαν αισιο τελος αν δεν επεμβεναν οι ιδιοκτητες?(βλεπε υψηλοτατο ποσοστο καισαρικων)Αν βεβαια πουμε ποιος εκανε την μορφολογια της ρατσας ετσι....Πριν απαντήσετε διαβάστε και σκεφτείτε καλά.
Πρέπει να επεμβαίνουμε στην φύση???????
Προσβολή με το γάντι ειναι αυτή ?? Πολύ αστείο ... και φυσικά αφού δεν μπορείς να το τεκμηριώσεις περιμένω να το πάρεις πίσω.Όλοι που εκτρέφουν για βραβεία εκθέσεων
ΟΡΙΣΕ τα καλά ημίαιμα. Ενα σκυλί που δεν είναι προγναθικό - δεν έχει δυσπλασίες - δερματικά - καρδιές - θυροειδή κλπ κλπ η Γεννετική που σπούδασες λέει ότι είναι ικανό για αναπραγωγή ώς ΚΑΛΟ ??Εμένα δεν θα μ'ένοιαζε να ζευγαρώνουν όλα τα πολύ καλά ημίαιμα (αν σφήζουν κι από υγεία) γιατί η ποικιλία στο "αίμα" κάνει περισσότερο καλό παρά κακό -ακόμη κι αν φέρει γονίδιο με κληρονομική ασθένεια (που αποκλείεται να ΜΗΝ φέρει ο κάθε σκύλος), οι ποικιλία θα το κρατήσει βαθιά κρυμμένο.
Ο μόνος λόγος που δεν θέλω να ζευγαρώνουν υγειέστατα και υπέροχα ημίαιμα είναι επειδή δύσκολα (εώς ακατόρθωτα) βρήσκουν καλό σπίτι όλα τα κουτάβια.
Δεν μ'αρέσιε ο τρόπος που κινείσαι είναι πολύ μικροπρεπής.Εγώ ποτέ δεν έδειξα στον Μάκη πόσο απογοητευτικό είναι να φωνάζει "Ρόττβαιλερ, Ρόττβαίλερ!" κάθε φορά που ένας πρωτάρης ψάχνει τι ράτσα να πάρει... τον σεβάστικα (γέλασα κι όλας)
Κατ' αρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ που σκέφτεσαι το θέμα (έχεις αρχίσει τουλάχιστον) και ζητάς και συμβουλές. Οι ράτσες που σου αρέσουν είναι υπέροχες (στα σωστά χέρια) και σωστός εφιάλτης σε κακά χέρια.
Εάν είσαι γενικώς κυριαρχικό άτομο, θαρραλέο και με πολύ κοινή λογική θα τα πας μια χαρά. Είναι και ήρεμοι σκύλοι (το Πρέσα και το Ρόττι) όταν ζουν καλή ζωή (άσκηση, εκπαίδευση, αγάπη, υγεία).
Εγώ θα πρότεινα πιο "εύκολο" σκύλο για αρχάριο, αλλά όπως είπε και κάποιος άλλος, όλη από κάπου αρχίσαμε (και εγώ με ακόμη πιο δύσκολη φυλή).
Εγώ σου προτείνω Κάνε Κόρσο. Το βρήσκω ομορφότερο και πιο σταθερό σαν χαρακτήρα κι ας με μαλώσουν οι άλλοι. Τη γνώμη μου λέω (εσύ δεν τη ζήτησες.
Όσο για τη δυσκολία που ανέφερες, απολαυσέ το! Έχεις να μάθεις πολλά και το χόμπυ που διάλεξες είναι πολύ ενδιαφέρον σε όλα του τα στάδια!
Η περίοδος αυτή (της επιλογής) προσφέρει πολύ υλικό για όνειρα και χαρούμενες σκέψεις... Θα τη θυμάσαι μια ζωή
Αν είναι συνειδιτοποιημένος και μελετήσει αρκετά -δεν θα έχει πρόβλημα με ένα Κάνε Κόρσο. Δεν είναι ιδανική φυλή για προτάρη αλλά δεν είναι και το "τέρας" που οι περισσότεροι νομίζουν. Αν είναι να σκέφτεται τέτοιο σκύλο καλύτερα να πάρει και μεριικές καλές συμβουλές από ανθρώπους με πείρα, παρά μόνο άρνηση και "Μπα, δεν κάνεις."
Βέβαια εκεί που ένας μεσαίος σκύλος θα σου σπάσει ένα δάχτυλο το Κάνε Κόρσο μπορεί να σου σπάσει τον μηρό με ένα δάγκωμα...
Η αλήθεια είναι όμως πως δεν δαγκώνουν εύκολα (ή χωρίς λόγο σοβαρό) λόγο του ότι έχουν μεγάλη αυτοπεπείθηση (αν έχουν κοινωνικοποιηθεί).
Κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου τώρα, αφού κι εγώ του είπα να κοιτάξει κάτι πιο εύκολο...
Μου φαίνεται όμως ο Μάνος πολύ "νορμάλ" άτομο και λογικό (απαραίτητο για αυτές τις φυλές) και δεν μπορώ παρά να τον πάρω πολύ σοβαρά.
Τωρά όλο αυτό τι σχέση έχει με το θέμα; Δε θα μπορούσε να γίνει με pm;Δεν μ'αρέσιε ο τρόπος που κινείσαι είναι πολύ μικροπρεπής.
Για αυτό δές παλιότερες δημοσιεύσεις σου
......
Κάποιος χωρίς καθόλου εμπειρία που έψαχνε για rott - και όλο το forum του έλεγε να μην πάρει. Ααα ... και του ειπες να πάρει corso ... γιατί δεν είναι ο μέσος ιδιοκτήτης και το πείσμα κάνει θαύματα ...![]()
στην αρχή εκανα πολλά quote αλλά επειδή θα γινόταν πολύ κουραστικό θα κάνω μόνο αυτόΟ καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του. Εγώ ποτέ δεν έδειξα στον Μάκη πόσο απογοητευτικό είναι να φωνάζει "Ρόττβαιλερ, Ρόττβαίλερ!" κάθε φορά που ένας πρωτάρης ψάχνει τι ράτσα να πάρει... τον σεβάστικα (γέλασα κι όλας)
Έχω ξαναπεί πράγματα που θεωρούνται "τραβηγμένα" από αρκετούς εδώ, αλλά παιδιά δεν έχουμε όλοι της ίδιες απόψεις και ούτε και τις ίδιες εμπειρίες.
Σκέφτικα πως θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον ο καθένας να λέει την αλήθεια. Αυτό που όντως πιστεύει, κι όχι να φοβάται το κράξημο του Μάκη ή του κάθε "Μάκη".
Κάνω λάθος;
τώρα πως κατάφερες σε 5 γραμμές να πεις ότι δεν εχουν προτυπο αλλά εχουν pedigree και τα εχουν όλα σωστά πάνω τους ....................Για τα ημίαιμα, μην τα βάζεις όλα σ'ένα καλούπι. Υπάρχουν πολλών ιδών ημίαιμα και ακόμη κι ημίαιμα με pedigree. Αυτοί είναι σκύλοι που εκτρέφονται ΚΑΘΑΡΑ για εργασία (και υγεία, σθένος, και μακροζωϊα). Είναι ωραία σκυλιά μορφολογικά, διότι τα "έχουν όλα σωστά πάνω τους" από άποψη κίνησης και αντοχής. Δεν έχουν πρότυπο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι εκτροφείς τους δεν ξέρουν τι ψάχνουν ή τι ζευγαρώνουν. Αρκετά από τα Pedigree αυτών των ημίαιμων σκύλων πάνε αρκετές δεκαετίες (πάνω από 30 γενιές) πίσω.
κανένας ΣΟΒΑΡΟΣ όμιλος δεν αναγνωρίζει pedigree.Φυσικά το "Pedigree" των ημίαιμων αναγνωρίζεται ΜΟΝΟ από την λέσχη/όμιλο της εργασίας. Φυσικά δεν πάνε αυτοί οι σκύλοι σε έκθεση (απαγορεύεται).
πρέπει να προσέχουμε πολύ το τι και πως το λέμεΕπίσης ... επειδή ζούμε σε μία χώρα που ο κόσμος λέει το μάυρο terrier PODERMAN και ψάχνει στην ΧΕ να το αγοράσει για να φυλάει το εξοχικό του, καλό είναι να λέμε ΤΙ κάνουν οι εκθέσεις μορφολογίας και οι εξετάσεις εργασίας και όχι να πουλάμε γνώση αέρα πατέρα για τις διασταυρώσεις ελκυθρόσκυλων ...
Αφού διάβασες ΕΠΙ ΛΕΞΗ πές μου ΠΟΥ είπα ότι το κριτήριο θα είναι αν είναι ΩΡΑΙΟ ????Aπό που ν'αρχήσω... καλά, το 1ο το παίρνω πίσω (δεν έχω ΙΔΕΑ πραγματικά με ποιό κριτήριο ζευγαρώνεις) απλώς μου ήρθε επειδή είχες πει παλαιότερα πως θα ζευγάρωνες Ρόττι με δυσπλασία (επι λέξη ότι "θα το ρίσκαρες") εάν ήταν πολύ ωραίο.
Αλλά πάει αλλού η κουβέντα... μπορεί να ενοούσες "ωραίο" στη εργασία.
Το "εκθεσάκιας" ήταν αστείο (είμαι από τους πλέον εκθεσάκηδες -με όρια όμως). Σόρρυ πάντως.
Υπάρχει μέσα στο forum. Αφού ξέρεις λίγα πράγματα για τα ελκυθρόσκυλα, ας μας εξηγήσει ο Gaia Lykaia που θαυμάζεις, ΓΙΑΤΙ ένα ελκυθρόσκυλο που είναιΑυτό το Ποντερμαν δεν το είχα ακούσει (πες! ΠΕΣ! σε πμ) αλλά δεν πουλάω γνώσεις σε καμία περίπτωση (για τα ελκηθρόσκυλα ξέρω λίγα πράγματα).
δεν είναι ελκυθρόσκυλο ή μάλλον δε είναι το ιδανικό ελκυθρόσκυλο ...Στα ελκυθρόσκυλα έχει γίνει μία ράτσα από μίξ βορείων φυλών, Aγ. Βερνάρδου, Βέλγικα Λυκόσκυλα και Λαμπραντόρ. Το λένε Chinook και είναι και σούπερ φύλακας (λένε). Να το καθαρόαιμο που έψαχνες!
Ανάλογα την πληροφορία και τον αποδέκτη ... ΝΑΙ στην συγκεκριμένη περίπτωση το θεωρώ καταστροφικό.Απλώς δεν θεωρώ πως η οποιαδήποτε "πληροφορία" (που είναι γεγονός αναμφησβήτητο) που σ' εμπνέει να σκεφτείς λίγο παραπάνω είναι κακό πράγμα. Τι βοβάσαι; Θα πάθει κανείς οverdose;
Δεν είπα κανένα ''καλέ'' στο τέλος ... εξηγώ ΓΙΑΤΙ δεν είναι φυλή, δεν έβγαλα κανένα συμπέρασμα, αντιθέτως εσύ λέςΔεν το είπα να κάνω την έξυπνη -αλλά για να δεις ΕΣΥ πως συχνά τα καθαρόαιμα και τα ημίαιμα δεν διαφέουν και τόσο όσο νομίζεις. Και το κατάλαβες στο τέλος (που είπες, καλέ, τότε σχεδόν ράτσα είναι, αφού έχουν ιστορικό και κοινό στύλ). Αυτός ήταν ο σκοπός μου.
Και φυσικά για μένα το ίδιο, άρα εσύ έρχεσαι στα λόγια μου, ΟΤΑΝ το καταφέρουν θα έχουν φυλή. Τώρα έχουν ημίαιμο.Δεν είναι βέβαια ράτσες όλα γιατί έχουν μεγάλη επιήκεια στον τύπο (για μένα ο τύπος κάνει τη ράτσα κι όχι το όνομα κι ούτε το FCI). Επιλέγονται με βάση τις αποδώσεις τους αλλά ναι, αν υποθέσουμε πως υπάρχει μία τέλεια μορφολογία για κάθε δουλεία, μπρος μια φυλή οδεύουν. Αλλά μέχρι να την βρούν ζευγαρώνουν ημίαιμα.
Και το άκυρο όπως λές εσύ αλλά και κακό λόγω κατάλειψης θέσης άλλων ημίαιμων που πεθαίνουν στον δρόμο τελευταίο επιχείρημά σου ...Για να τελειώσω, δεν είμαι υπερ να ζευγαρώνεις ημίαιμα. Αλλά αν παρακολουθείς τα ζώα από υγεία και χαρακτήρα για χρόνια και έχεις ουρά από υποσχόμενες νέες οικογένεις (που θέλουν απλώς ένα σκύλο) ποιά είμαι εγώ να σου πω πως δεν πρέπει να το κάνεις.