Καλαζαρ - 1/100 ύποπτο?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Στην δικια μου περιπτωση παυει να ειναι υποπτο γιατι εκανα ανιχνευση του ιου με εξεταση PCR και βγηξε Θετικος.Αρα ο σκυλος εχει μολυνθει...
Nαι δεν σηκωνει αμφιβολια.

Βασω τι λες τωρα?Περαστικο να ειναι κ λαθος...!

Εγω εχω την μεγαλη μου σκυλα βεβαια που ανα δυο χρονια δινει υποπτα 1/50,1/100 κ μετα αρνητικα. Και ετσι να μεινουν Παναγια μου...!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Nαι δεν σηκωνει αμφιβολια.

Βασω τι λες τωρα?Περαστικο να ειναι κ λαθος...!
Tώρα περιμένω την Τετάρτη. Μίλησα και με τον Κέστη το πρωί, μου είπε επίσης ότι είναι πιθανό να είναι "εργαστηριακή υπερευαισθησία". Αυτό θέλω να πιστεύω κι εγώ γιατί δεν είναι δυνατόν και οι μαζί και επίσης το ίδιο νούμερο?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο Μαραγκός που κάνει τις εξετάσεις? Μήπως δεν έχει νόημα αν τις στέλνει κι αυτός στον Κοντό?
Δεν ξέρω επίσης, μήπως υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα λάθους λόγω αναμονής? Συνήθως το αίμα δίνεται προς εξέταση την ίδια ή την επόμενη μέρα της αιμοληψίας. Τώρα όμως θα μεσολαβήσουν μέρες λόγω του Πάσχα, μήπως δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά στην περίπτωση σου που θέλεις πιο σίγουρα αποτελέσματα?

Sorry που θέλεις να ξεμπερδευτείς και σου βάζω κι άλλες φυτιλιές... Αν έκανα δεύτερες εξετάσεις τόσο σύντομα, μάλλον θα πήγαινα για Παστέρ.

Εύχομαι να μην είναι τίποτα και να είναι καλά τα κορίτσια! :)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Ο Μαραγκός που κάνει τις εξετάσεις? Μήπως δεν έχει νόημα αν τις στέλνει κι αυτός στον Κοντό?
Δεν ξέρω επίσης, μήπως υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα λάθους λόγω αναμονής? Συνήθως το αίμα δίνεται προς εξέταση την ίδια ή την επόμενη μέρα της αιμοληψίας. Τώρα όμως θα μεσολαβήσουν μέρες λόγω του Πάσχα, μήπως δεν είναι ότι καλύτερο, ειδικά στην περίπτωση σου που θέλεις πιο σίγουρα αποτελέσματα?

Sorry που θέλεις να ξεμπερδευτείς και σου βάζω κι άλλες φυτιλιές... Αν έκανα δεύτερες εξετάσεις τόσο σύντομα, μάλλον θα πήγαινα για Παστέρ.

Εύχομαι να μην είναι τίποτα και να είναι καλά τα κορίτσια! :)
O Μαραγκός στέλνει και σε Κοντό και σε Μικροανάλυση.

Τώρα με αυτό με τις μέρες έχεις δίκιο... Τεσπα, περιμένω την Τετάρτη και βλέπουμε...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.094
T θα βγουν την Τετάρτη το βράδυ. Οπότε περιμένω.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή...
Ελπίζω να ήταν απλά εργαστηριακό λάθος. Λίγο απίθανο να έχουν και οι δύο τον ίδιο τίτλο. Περιμένουμε κι εμείς με αγωνία μαζί σου.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.515
Athens
www.frenchieworld.de.vu
και να ηταν πρωτη φορα που συμβαινει αυτο...

Περισι βρεθηκε η Dream απο μικροαναλυση με τιτλο 1/400 και στην επαναληψη ηταν αρνητικη!
Και καμια 10αρια μερες μετα και ενα γαλλικο μιας φιλης το ιδιο!

Εγω πλεων αναροτιεμαι και ποσο πολυ εχει νοημα να κανουμε εξετασεις, αφου βγαινουν τοσο συχνα λανθασμενες θετικες- ποσο συχνα θα συμβαινει και το αντιθετο και βγαινουν λανθασμενες αρνητικες- και εμεις νομιζουμε οτι ειμαστε οκ?

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Για τη Μικροανάλυση έχω ακούσει τόσες περιπτώσεις άκυρων αποτελεσμάτων, που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι πιο αποτελεσματικό να κοιτάξεις τον σκύλο στα μάτια και να τον ρωτήσεις ευθέως αν έχει καλαζάρ :p

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Η μικροανάλυση μου έχει βγάλει αρνητικό σκύλο που φαινόταν από παντού ότι έχει λεισμανια.
Και γενικώς έχω ακούσει τα χειρότερα.
Βάσω, μη φρικάρεις με το 1/50, περίμενε να περάσουν οι γιορτές και πήγαινέ τες στο παστερ αν θες να ηρεμήσεις!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Για τη Μικροανάλυση έχω ακούσει τόσες περιπτώσεις άκυρων αποτελεσμάτων, που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι πιο αποτελεσματικό να κοιτάξεις τον σκύλο στα μάτια και να τον ρωτήσεις ευθέως αν έχει καλαζάρ :p
Αχαχαχαχαααααά!

Δεν βγάζεις άκρη...
Το μόνο που με σώζει είναι ότι έχω καλό στατιστικό δείγμα, δηλαδή 2 σκύλους. Οπότε με βάση και τα αποτελέσματα της Τετάρτης και τα χθεσινά θα φτιάξω εξίσωση για 2 σκύλους, 2 αποτελέσματα, 2 εργαστήρια και άμα βγάλω άκρη σφυρίχτε μου...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Βάσω, μη φρικάρεις με το 1/50, περίμενε να περάσουν οι γιορτές και πήγαινέ τες στο παστερ αν θες να ηρεμήσεις!
Το Παστέρ είναι πιο αξιόπιστο?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ασφαλές μέτρο σύγκρισης, θα είχες, αν τα αποτελέσματα ήταν από το ίδιο δείγμα. Της ίδιας μέρας και ώρας δηλαδή. Οτιδήποτε από κει και πέρα, εμπεριέχει πιθανότητα λάθους.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.681
11.119
Athens
Ασφαλές μέτρο σύγκρισης, θα είχες, αν τα αποτελέσματα ήταν από το ίδιο δείγμα. Της ίδιας μέρας και ώρας δηλαδή. Οτιδήποτε από κει και πέρα, εμπεριέχει πιθανότητα λάθους.
Σωστό μεν, αλλά αδύνατο στην πράξη. :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Αρα...δεν θα βγάλεις κανένα ασφαλές συμπέρασμα, όσον αφορά το συγκριτικό κομμάτι.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Από τη μικροανάλυση, σίγουρα είναι πιο αξιόπιστο. Επιπλέον, νομίζω πως σου παίρνουν αίμα επι τόπου και το ελέγχουν επι τόπου.

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Στο παστερ όντως σου παίρνουν αίμα επιτόπου, ωστόσο σε μας τουλάχιστον τα αποτελέσματα έκαναν 3-4 μέρες να βγουν. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ο έλεγχος γίνεται αμέσως.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ρε κορίτσια...συγγνώμη κιόλας...αν δεν πάρουν επιτόπου αίμα, πως αλλιώς θα πάρουν; :rolleyes:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όταν πηγαίνω στο γιατρό μου, παίρνει αίμα και το στέλνει την επόμενη μέρα στο εργαστήριο. Το ίδιο κάνουν όλοι οι κτηνίατροι φυσικά.
Ενώ στο Παστερ σου παίρνουν αίμα ΣΤΟ εργαστήριο.

Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο βέβαια αυτό, δηλαδή δεν γνωρίζω αν ασχολούνται επι τόπου με το αίμα που πήραν.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Τις μερες των διακοπων βρεθηκα στη Θεσσαλονικη και ζητησα γνωμη απο 2 κτηνιατρους για την Θεραπεια της Λεισμανιας.Και οι 2 μου προτειναν να κανω Θεραπεια με Leisguard εφοσον μιλαμε για τοσο χαμηλους τιτλους.Σε ερωτηση μου γιατι να μην συνεχισω για ενα 6 μηνο με Zylapour και να προσπαθησει ο οργανισμος του σκυλου να αυτοθεραπευτει,η απαντηση τους ηταν η εξης και απο τους 2:Εφοσον μιλαμε για καθαροαιμο Γ.Π ειναι χαμηλο το ποσοστο αυτοθεραπειας.Ειναι βορεια φυλη και επειδη τα κρουσματα λεισμανιας κυμαινονται σε πολυ χαμηλα επιπεδα εως και καθολου,οι σκυλοι αυτοι δεν εχουν στο DNA τροπους καταπολεμησης του ιου.

Θα συνεχισω βεβαια να συλλεγω γνωμες μεχρι το τελος της εβδομαδας.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αυτο περι φυλης δεν το εχω ξανακουσει...Μου κανει εντυπωση.
Βεβαια θυμαμαι πως υπαρχει μια ευρωπαικη φυλη που εχει σχεδον ανοσια στην λεισμανια.

Οπως και να εχει do the best..!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3