Καλώς σας βρήκα!

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Update time! (όχι σαν αυτά των Windows, don't worry :p)

Τελικά, πήγαμε χθες για τη μελέτη και ο μικρός την έβγαλε στο puppy-proof χωλ και μπάνιο με θέρμανση και παράθυρο λίγο ανοιχτό να ανανεώνεται ο αέρας. Τον τάισα και τον έβγαλα για κακά ακριβώς πριν φύγουμε και έμεινε από τις 21:30 μέχρι τις 6:45 το πρωί μόνος του. Και δεν έκανε ούτε κακά ούτε τσίσα μέσα στο σπίτι. Είχε κανονικά νερό, το μαξιλάρι και τα παιχνίδια του και μου έκανε εντύπωση πώς κράτησε το χώρο καθαρό.

Σήμερα, τον πήγα στον κτηνίατρο αφού τέλειωσε η αντιβίωση να δούμε τι ψάρια πιάσαμε. Του άδειασε τους πρωκτικούς αδένες και είχαν ελάχιστη ποσότητα δύσχρωμου υγρού, πράγμα που σημαίνει ότι η αντιβίωση έκανε τη δουλειά της. Οπότε και έκανε τη 2η δόση των εμβολίων κανονικά. Άλλη μια μας μένει σε ένα μήνα και θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε για τον πρώτο μας περίπατο! :D

Επίσης, ο κτηνίατρος συμφώνησε να του αλλάξω την τροφή μπας και βελτιωθεί η πυκνότητα των κοπράνων. Έτσι πήγα και του πήρα Orijen Puppy μπας και δούμε άσπρη μέρα. Η τροφή βρωμοκοπάει κυριολεκτικά - πάλι καλά που μου έδωσαν αεροστεγή κουβά δώρο! Όμως το κουτάβι φαίνεται να τη λατρεύει τόσο που χώθηκε ολόκληρο μες στην άδεια σακούλα εκστασιασμένο! Δεν το τάισα ακόμα, θα δείτε παρακάτω γιατί.

Γυρνώντας από τον κτηνίατρο περνούσα από τη διαιτολόγο μου και σταμάτησα να πάρω κάτι αναλύσεις. Και για κακή μου τύχη όπως το κρατούσα αγκαλιά κάνει εμετό πάνω στο γραφείο της! Ντροπιάστηκα εκείνη την ώρα! Και μέσα σ'ένα λεπτό ξανακάνει στο πάτωμα! Δεν ξέρω κι εγώ πόσες συγγνώμες ζήτησα... Αν και η κοπέλα μου έλεγε "δεν πειράζει" και "δεν έγινε τίποτα". Πήγα στο μπάνιο, ξεπλύθηκα και σκούπισα και τα ρούχα μου και το κουτάβι και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Μια σκέψη τριγύριζε το μυαλό μου: "Δεν θα το ξαναταΐσω λίγο πριν μπει σε αυτοκίνητο." Κατάλαβα πως το κουτάβι ζαλίζεται γιατί κλαψουρίζει κατά τη διάρκεια της διαδρομής και μετά τα βγάζει :/

Τώρα το έχω νηστικό από κείνη την ώρα. Μόνο μια φέτα γαλοπούλα βραστή έφαγε κατά την εκπαίδευση. Θα αρχίσω να του δίνω Royal με Orijen αναμιγμένη σιγά σιγά... Και δεν θα το βάζω στο αυτοκίνητο για ψύλλου πήδημα.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Να το βαζεις για να συνηθιζει. Απλα μην το ταιζεις και το βαζεις στο αμαξι.
Γιατι πραγματικα δεν θες να δοκιμασεις ταξιδι Αθηνα-Καρδιτσα με σκυλο που ζαλιζεται.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Μακριά πήγες... Εδώ σου λέω 6 χλμ κάναμε και έβγαλε τα πάντα :(

Έχεις δίκιο, θα πρέπει να χωνεύει και μετά. Έχω ακούσει και για χαπάκια για τα μεγάλα ταξίδια, έχει κανείς εμπειρία;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν χρειάζεσαι χαπάκια.
Βρες και διάβασε προηγούμενα σχετικά θέματα και βάλτο σε πρόγραμμα.
Θα μάθει σιγά-σιγά και δεν θα έχετε πρόβλημα.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Να το βάζεις στο αυτοκίνητο για να μάθει και να συνηθίσει!
Δεν χρειάζονται χάπια, απλά μην το ταϊζεις για αρκετές ώρες πριν το ταξίδι, ούτε νερό 1-2 ώρες πριν!
Και όλα καλά :)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μπείτε μέσα και άναψε τη μηχανή να ζεστάνει και να βάλεις καλοριφέρ. Εν τω μεταξύ, ο μικρός θα ησυχάσει και θα ζεσταθεί, ενώ θα εξοικειωθεί με τον ήχο. Αν δεν έχεις ζώνη ασφαλείας, βάλε τον στο κλουβάκι του σταθερά στο χαλάκι. Καλό είναι να μη βλέπει έξω, νομίζω. Πάντως με τον καιρό θα συνηθίσει και θα μπαίνει πρώτος μέσα.
Και στρώσε με νάυλον τον χώρο γύρω μήπως κάνει και τίποτα άλλο εκτός απο εμετό. Κι αυτό το έχω δει...

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Άρα πρέπει να του πάρω κλουβί μεταφοράς... Και το είχα απορία πώς τα μεταφέρετε με ασφάλεια...

Και δηλαδή σ'ένα απότομο φρένο δεν παίζει να χτυπήσουν στο κλουβί;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Άρα πρέπει να του πάρω κλουβί μεταφοράς... Και το είχα απορία πώς τα μεταφέρετε με ασφάλεια...

Και δηλαδή σ'ένα απότομο φρένο δεν παίζει να χτυπήσουν στο κλουβί;

Θελει πιο ηπια οδηγηση οταν μεταφερεις τον σκυλο οπως οταν μεταφερεις και παιδια. Σε μια εκτακτη αναγκη να φρεναρεις αποτομα για να μην γινει ατυχημα δεν θα χτυπησει και τοσο σοβαρα πια στο πλαστικο του κλουβιου αρκει να εχεις σταθεροποιημενο το κλουβι μεταφορας με τη ζωνη να μην πηγαινει περα δωθε, το μικροτερο κακο θα ηταν προκειμενου να τρακαρει κανεις και να κινδυνεψει για τα χειροτερα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Να ξέρεις ότι ο σκύλος στο αυτοκίνητο δεν είναι προστατευμένος απόλυτα με τίποτα . Τα σύγχρονα αυτοκίνητα σε όλα τα μέρη του κόσμου δεν προβλέπουν την ασφάλεια ενός ζώου. Οι ζώνες ασφαλείας για σκύλους προστατεύουν περισσότερο τους ανθρώπους στα μπροστινά καθίσματα, έτσι ώστε σε ένα τρακάρισμα να μην πέσει ο σκύλος επάνω με το βάρος του να υπολογίζεται 10 φορές και πάνω από το κανονικό του ανάλογα με τα χιλιόμετρα τα οποία τρέχουμε και τους συνθλίψει. Σε κλουβί είναι πιο περιορισμένο και μειώνονται οι πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού, δεν εξαφανίζονται φυσικά. Ειδικά μικρόσωμο σκυλάκι που στο παραμικρό τρακάρισμα θα φύγει μπροστά και θα σπάσει κάποιο πόδι στην καλύτερη περίπτωση το κλουβί ή και η απλή ζώνη ασφαλείας κάνει δουλειά.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ευχαριστώ ρε παιδιά... Εννοείται πως πάω σαν πάπια, αλλά κάποια στιγμή πρέπει κι εγώ να αγοράσω κλουβί που δένει με ζώνη ασφαλείας...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Να ξέρεις ότι ο σκύλος στο αυτοκίνητο δεν είναι προστατευμένος απόλυτα με τίποτα . Τα σύγχρονα αυτοκίνητα σε όλα τα μέρη του κόσμου δεν προβλέπουν την ασφάλεια ενός ζώου. Οι ζώνες ασφαλείας για σκύλους προστατεύουν περισσότερο τους ανθρώπους στα μπροστινά καθίσματα, έτσι ώστε σε ένα τρακάρισμα να μην πέσει ο σκύλος επάνω με το βάρος του να υπολογίζεται 10 φορές και πάνω από το κανονικό του ανάλογα με τα χιλιόμετρα τα οποία τρέχουμε και τους συνθλίψει. Σε κλουβί είναι πιο περιορισμένο και μειώνονται οι πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού, δεν εξαφανίζονται φυσικά. Ειδικά μικρόσωμο σκυλάκι που στο παραμικρό τρακάρισμα θα φύγει μπροστά και θα σπάσει κάποιο πόδι στην καλύτερη περίπτωση το κλουβί ή και η απλή ζώνη ασφαλείας κάνει δουλειά.
Αν όμως ο σκύλος είναι μεγαλόσωμος,γύρω στα 40 κιλά πως θα βολευτεί στο κλουβί? Και το κλουβί ανάλογης διάστασης πως θα χωρέσει στο αυτοκίνητο?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Σε τέτοια περίπτωση εκτός αν έχεις βανάκι μια ζώνη ασφαλείας τουλάχιστον κάνει την δουλειά της.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Τα μεγάλα τα βάζουν στο χώρο αποσκευών αν επικοινωνεί με το σαλόνι, αλλιώς κατεβάζεις πλάτες. Εμείς πάντα ταξιδεύουμε με τα ανθρωπάκια στα πίσω καθίσματα. Όταν κάναμε το Αθήνα- Ιταλία, τη Βερόνικα την είχα στην τσάντα μεταφοράς, με εμπόδιο την κούτα με τα ζαχαρούχα. :D:D

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
εγω που εχω μεσαιου μεγεθους σκυλια βαζω την Baroque στο πισω καθισμα δεμενη με ζωνη ασφαλειας καιη Froggy καθεται στο πατωμα αναμεσα στο πισω και το μπροστα καθισμα. Ιδανικα θα ηθελα και η Froggy να ειναι δεμενη με ζωνη ασφαλειας αλλα δεν δεχεται με τιποτα να κατσει στο καθισμα οταν το αυτοκινητο κινειται.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Πριν 2-3 ώρες ήμαστε το κουτάβι, η μάνα μου κι εγώ στην αυλή και μιλάμε. Έρχεται ένας χωριανός με το αυτοκίνητο και σταματάει έξω από το φράχτη.

Αυτός: Καλησπέρα! Τι κάνετε;
Εμείς: Γεια, εδώ τα λέμε!
Αυτός: Έχω ένα κουταβάκι καλό! 3 μηνών, τρώει ψωμί. Αλλά είναι ζωηρό, δεν κάθεται καθόλου ήσυχα.
Εγώ: ΟΧΙ.
Η μάνα μου: Τι κουταβάκι; Για να το δω!
Εγώ: ΟΧΙ δε θέλουμε, έχουμε (και δείχνω τον Johnny).
(πηγαίνει προς το αυτοκίνητο η μάνα μου)
Αυτός: Το έχω πίσω μέσα σε μια σακούλα. Δε θέλω να το σκοτώσω και ψάχνω μπας και το θέλει κανένας. Αλλά είναι ζωηρό πολύ.

*Κάπου εδώ σταμάτησα να δίνω προσοχή στο τι λέγανε*

Σε κάποια φάση φεύγει και μετά από 5 λεπτά ξαναγυρίζει και σταματάει στο γείτονα δίπλα μας και το κατεβάζει και τους το αφήνει. Ντάξει, αφού θα τρώει ψωμί... Θα ζήσει... :mad:

Well, αποκτήσαμε κι άλλο γειτονόπουλο "ελευθέρας βοσκής"... :rolleyes:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Και ενώ βλέπω το σκυλί απέναντι να κοιμάται έξω στο κρύο ενώ είναι μόνο 3 μηνών (Γειτόνισσα στον άντρα της: "Πώς; Κουτάβι είναι ακόμα; Αυτό είναι 10 μηνών τώρα!"), παραλίγο να την πάθει το δικό μου.

Δεν ξέρω αν φταίνε οι λιχουδιές που του έδωσα τις τελευταίες μέρες ή αν κρύωσε (αμφιβάλλω, γιατί μονίμως 20-22 βαθμούς έχει το σαλόνι και έξω βγαίνει για σύντομα χρονικά διαστήματα, εκτός από το μεσημέρι που έχει ήλιο) αλλά χθες μου έκανε όλη μέρα διάρροια. Και όταν λέμε διάρροια, όχι μαλακά κακά, αλλά πολτός. Όπως μια φρουτόκρεμα.

Το πήγα σήμερα στον κτηνίατρο. Το εξέτασε και μου είπε μάλλον διατροφικό είναι γιατί δεν βλέπει άλλα συμπτώματα που να υποδηλώνουν κάποια αρρώστια. 3300 το βάρος. Οι αδένες στον πρωκτό ήταν μια χαρά, πράγμα που σημαίνει η αντιβίωση δούλεψε. Ακροαστικά δεν έχει. Του έκανε ενεσούλες για τη χλωρίδα στο έντερο, του έβαλε Effipro Spot-On και του περάσαμε και μικροτσίπ - επιτέλους! :D
Για το σπίτι μου έδωσε Baytril (δεν κατάλαβα ακριβώς για ποιο λόγο η αντιβίωση, μου είπε αλλά ξέχασα :$) καθώς και Dosalid για τα σκουλήκια.

Στο δρόμο για την επιστροφή, ξανακάναμε εμετό στο αυτοκίνητο. Δεν τον είχα ταίσει για πρωί μπας και το αποφύγουμε, αλλά έβγαλε "μαρέγκα" με υγρά από το στομάχι... Καλά που έχω πλαστικά πατάκια...

Τουλάχιστον, με το που κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έκανε κακά και είδα ότι επιτέλους έχουν σχήμα και άρχισαν να σφίγγουν...

Last edited:

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Αμάν με το έντερο αυτού του νεαρού......:D
Άντε να αρχίσει να στρώνει να ξεαγχωθείς και εσύ!!!!!!