Καλώς σας βρήκα!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Πάμε πάλι από την αρχή. Κόπρανα με αίμα και βλέννη και εμετούς. Φοβήθηκα μην είναι τύφος. Το πάω στον κτηνίατρο. Ερεθισμένο πεπτικό και πονόκοιλος. Τεστ για τύφο αρνητικό. Εξετάσεις αίματος καλές - ηωσινόφιλα ανεβασμένα. 3 ενέσεις - αντιεμετική, αντιβίωση, αποκατάσταση χλωρίδας του εντέρου. 3 σιρόπια για το σπίτι: Peptonorm, Primperan, Flagyl. Drontal Plus για χορήγηση σε καμιά βδομάδα. Κρυψορχία επιμένει - 2 μήνες ακόμη διορία. Τα ποδαράκια του όντως είναι στραβά και θα χρειαστεί να το ξαναδούμε.

Έχουμε κάνα δίωρο που γυρίσαμε σπίτι. Μέχρι πριν 15 λεπτά έτρεμε και έβγαζε σάλια...

Σαν γαστρεντεριτιδα ακουγεται αν κι εχει ολοκληρωσει τα εμβολια του ετσι? Κρατα τον ζεστο, αν τον εχεις στο κρειτ βαλε μπουκαλια με ζεστο νερο σαν θερμοφορες αν δεν μπορεις να τον εχει κοντα σε καλοριφερ.. Σημερα πως ειναι?

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Καλημέρα.

Τον σκέπασα με μια κουβερτούλα τη νύχτα για να μην κρυώνει. Αλλά σήμερα το πρωί με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Το μισό πάρκο είχε γεμίσει με κάτι που φαινόταν σαν έξτρα υδαρή διάρροια ή εμετός. Αλλά δεδομένου ότι είχε φάει στις 2 τελευταία φορά, δεν νομίζω να υπήρχε κάτι στο στομάχι 12 ώρες μετά για να βγάλει... Τον πλένω τοπικά με νερό, τον στεγνώνω και βγάζω μαξιλάρια, παιχνίδια και καλύματα να τα καθαρίσω. Στη συνέχεια, επί 15 λεπτά προσπαθούσα να δώσω τα 3 σιρόπια με 3 διαφορετικές σύριγγες. Κι αυτός να γυρνάει από την άλλη συνέχεια. Και δεν μπορούσα να ρίξω τα σιρόπια με δύναμη μην τα εισπνεύσει και πάει στους πνεύμονες. Αυτό θα πρέπει να το κάνω για άλλες 7 μέρες, 2 φορές τη μέρα...

Το καλό είναι ότι έφαγε ρυζάκι και κοτόπουλο με πολύ όρεξη. Μόνο που η μάνα μου έριξε και ελαιόλαδο μέσα... :/

Αφού έπαιξε λίγο, τώρα κοιμάται πάλι κάτω από την καρέκλα μου...

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Ευχαριστώ...

Λες να τα βάλω μες στο ρύζι; Το γλύφει το πιάτο. Με τα σιρόπια όμως δεν ξέρω αν θα το φάει. Σίγουρα μπορώ να το κάνω αυτό;

@Nizinny: Τα ολοκλήρωσε τα εμβόλια, ναι.

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Βαλε τη συριγγα μεσα στο στομα και πατα την μη φοβασαι, δεν πνιγονται τοσο ευκολα. Αν ειναι ετσι και τα χαπια που δινουμε στο στομα μπορει να επαιρναν τη λαθος οδο. Κανε τις κινησεις γρηγορα πριν καταλαβει τι γινεται. Πιασε με το ενα χερι το κολαρο και με το αλλο γλιστρησε τη συριγγα μεσα στο στομα απο τα δοντια απο το πλαι, γυρισε την λιγο πιο καθετα προς τα μεσα και ριξτο με τη μια. Θα το καταπιει. Βεβαια σε ενα σκυλι που ξερναει η καλυτερη θεραπεια ειναι η ενεσιμη διοτι υπαρχει πιθανοτητα να ξερναει το φαρμακο. Καλυτερα θα ηταν να τον πηγαινεις για μερικες ημερες να του βαζει τα φαρμακα ο κτηνιατρος με ενεσεις.
Το πριμπεραν εχει εντονη γευση κι οσμη και ειναι πολυ πιθανο να μην ακουμπησει καθολου το φαγητο αν του το ριξεις εκει.

Οχι ελαιολαδο, αλλιως δεν εχει νοημα ο λαπας. Σκετο ρυζι λαπα και με λιγο κοτοπουλο βραστο αν θελεις.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Δε νομίζω να "απαγορεύεται".
Θα μπορούσες βέβαια να ρωτήσεις το γιατρό.
Προσωπικά πολλές φορές αν θέλω να δώσω χαπάκι, το βάζω μέσα σε λιχουδιά.
(σιρόπι δεν έχει τύχει να χρειαστούν)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
@agathe: Κι εγώ τα χαπάκια έτσι... Σιρόπι κι εγώ πρώτη φορά...

@Nizinny: Σ'ευχαριστώ για την ανάλυση... Ο κτηνίατρος μου είπε να μην το κάνω αυτό με τη σύριγγα για να μην προκαλέσω μια ασθένεια στους πνεύμονες που δε θυμάμαι. Και άντε δε θα καταλάβει στην πρώτη. Στη 2η και 3η σύριγγα; Είναι και 4.5 ml το Flagyl...
Θα προσπαθήσω να παλέψω τα σιρόπια κι αν δεν τα καταφέρω ή τα βγάζει θα τον πάω πάλι. Αποφεύγω τις συχνές μετακινήσεις γιατί ζαλίζεται από το αυτοκίνητο.

Σχετικά με το ρύζι φτιάχνω άλλο. Το κοτόπουλο να το κρατήσω;

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
@agathe: Κι εγώ τα χαπάκια έτσι... Σιρόπι κι εγώ πρώτη φορά...

@Nizinny: Σ'ευχαριστώ για την ανάλυση... Ο κτηνίατρος μου είπε να μην το κάνω αυτό με τη σύριγγα για να μην προκαλέσω μια ασθένεια στους πνεύμονες που δε θυμάμαι. Και άντε δε θα καταλάβει στην πρώτη. Στη 2η και 3η σύριγγα; Είναι και 4.5 ml το Flagyl...
Θα προσπαθήσω να παλέψω τα σιρόπια κι αν δεν τα καταφέρω ή τα βγάζει θα τον πάω πάλι. Αποφεύγω τις συχνές μετακινήσεις γιατί ζαλίζεται από το αυτοκίνητο.

Σχετικά με το ρύζι φτιάχνω άλλο. Το κοτόπουλο να το κρατήσω;

Μαδησε το μεσα στο ρυζι το κοτοπουλο.

Δεν ειναι κατι τραγικο παντως το να δωσεις φαρμακο με τη συριγγα. Αυτο που ειναι περισσοτερο δωστο σε δυο δοσεις ή να πατας το εμβολο πιο αργα να καταπινει ταυτοχρονα. Αν δεις καποιον να το κανει και μια-δυο φορες το κανεις κι εσυ και παρεις το κολαι θα δινεις σε 5 σκυλια μεσα σε ενα λεπτο. :)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Δεν ειναι κατι τραγικο παντως το να δωσεις φαρμακο με τη συριγγα. Αυτο που ειναι περισσοτερο δωστο σε δυο δοσεις ή να πατας το εμβολο πιο αργα να καταπινει ταυτοχρονα. Αν δεις καποιον να το κανει και μια-δυο φορες το κανεις κι εσυ και παρεις το κολαι θα δινεις σε 5 σκυλια μεσα σε ενα λεπτο. :)
Ναι... ο γιατρός όταν το έδωσε το έκανε να φανεί super easy. Μόνο που έδωσε το 1 από τα 3 και το σκύλο τον κρατούσα εγώ. Με 2 χέρια μόνο είναι λίγο δύσκολο μετά την πρώτη σύριγγα... Αλλά ας μη μείνουμε εκεί!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Ναι... ο γιατρός όταν το έδωσε το έκανε να φανεί super easy. Μόνο που έδωσε το 1 από τα 3 και το σκύλο τον κρατούσα εγώ. Με 2 χέρια μόνο είναι λίγο δύσκολο μετά την πρώτη σύριγγα... Αλλά ας μη μείνουμε εκεί!
Δε θα μεινουμε εκει αλλα ενα τελευταιο τιπ που ισως σε βοηθησει. :) Βαλτον σε υψος αν μπορεις οπως πανω στο τραπεζι. Επειδη δεν ειναι συνηθισμενα στα ψηλα συνηθως μουδιαζουν λιγο και δεν κουνιουνται πολυ. ;)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
OK δε γίνεται τίποτα. Στα πρώτα 2 ml του Flagyl πνίγηκε και έβηχε. Δε θα το ρισκάρω με όλα τα σιρόπια. Τα έβαλα κι εγώ μες στο ρύζι και ησύχασα... :(

EDIT: Μίλησα με την κτηνίατρο και μου είπε αν είναι να τα βάζω στο φαγητό να δίνω 3 μερίδες ξεχωριστά άνα 10λεπτο για να μην αναμιγνύονται πριν τη χορήγηση γιατί μπορεί να μην είναι συμβατά μεταξύ τους! Γαμώ τα σιρόπια μου γαμώ...

Last edited:

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Πόσο θα ταλαιπωρηθεί ακόμα αυτό το μικρό?? Περαστικά σας !!:)
Είμαστε σε καλό δρόμο! Αυτά έχει η υιοθεσία ενός παραπεταμένου κουταβιού I guess :)

Τουλάχιστον έμαθα σωστά την τεχνική της χορήγησης σιροπιού. Μπορεί να αργούμε με 3 σιρόπια, αλλά πλέον δεν πνίγεται. Να 'ναι καλά το ίντερνετ...

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Τέλειααα... Σήμερα αποφάσισε πως μπορεί και χωρίς εμένα. Άνοιξα την πόρτα το πρωί στις 9, όρμηξε έξω κι από τότε δεν ξαναγύρισε. Έψαξα στη γειτονιά, τίποτα. Ρώτησα όσους γείτονες βρήκα, δεν είδαν κάτι. Πήρα τους δρόμους με το αυτοκίνητο και το παιχνιδάκι που σκούζει στο χέρι έξω από το παράθυρο, τίποτα. Δεν είδα ούτε τα υπόλοιπα σκυλιά της γειτονιάς εδώ τριγύρω και με προβληματίζει. Να τον μάζεψε κάνα σωματείο;

Το 'χει ξανακάνει αλλά μέσα στην ώρα είχε επιστρέψει... Τώρα έχω χάσει κάθε ίχνος :(

Le wild cat appears! - YouTube

Έτσι μικρός που είναι, να τον έφαγε καμιά κουκουβάγια; :(

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Αν το εχει βρει καποιος θα ξερει που να σε βρει?
Θελω να πω εχει τσιπακι,ταυτοτητα?

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Έχει τσιπάκι. Αλλάξαμε περιλαίμιο και σ'αυτό δεν αναγράφεται τηλέφωνο όμως. Θα πρέπει να τον πάει στον κτηνίατρο για να το διαπιστώσει. Και εδώ που τα λέμε έχω πολλούς ικανούς να τον κρατήσουν! :mad:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να ειδοποιησεις φιλοζωικα σωματεια,πετ σοπ,κτηνιατρεια.
Βαλε αφισακια εξω απο μαγαζια,σε στασεις κλπ

Ευχομαι να βρεθει γρηγορα το μικρακι!!