Κατάθλιψη στον σκύλο...(τελικά καλαζάρ)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.671
11.091
Athens
Ο λόγος;;; Τελη Νοεμβριου γινεται σωστα η εξεταση καθως ειναι ευλογο το χρονικο διαστημα μετα το τελος της επικινδυνης περιοδου - ωστε να φανει αν εχει μολυνθει το ζωο. Τον Απριλιο, οπου ξεκιναει η επικινδυνη περιοδος να κανω εξετασεις , γιατι; Μη μου πεις για να δω πως μπαινω στη σεζον.... Το ειδα το Νοεμβρη! Για να πεσει αλλο ενα 90αρι , και μονο γινεται..
Εγώ ψηφίσω 2 φορές το χρόνο το κομπλέ πακέτο (καλαζάρ/ερλειχίωση/βιοχημικές). Διότι έχω κοντέψει να την πατήσω δις. Μία με την Κάρλα που τα SGOT/SGPT είχαν φτάσει στο Θεό - αν δεν κάναμε την εξαμηνιαία εξέταση δεν θα είχαμε πάρει χαμπάρι τίποτα, διότι συμπτώματα δεν υπήρχαν. Δεύτερον παραλίγο να χάσουμε τη γάτα από νεφρική ανεπάρκεια (έως τότε την πηγαίναμε στον κτηνίατρο μόνο για εμβόλια) και τη προλάβαμε στο τσακ και με τις πιθανότητες 50-50. Εάν φροντίζαμε να κάνουμε εξετάσεις αίματος και το είχαμε πάρει χαμπάρι νωρίτερα η γάτα ίσως να μην είχε φτάσει σε αυτό το σημείο.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Να σας ρωτησω κατι ?, ..αν απο τις γενικες αιματος βγει αρνητικο το τεστ για καλαζαρ, οι βιοχημικες τι χρειαζονται?
Εδω θέλω κι εγώ μια ακόμα απάντηση.

Επίσης, έχω καταμπερδευτεί, αφού πλήρωσα 90 ευρώ. Δεν ήταν μέσα οι βιοχημικἐς;τι σκατα πλήρωσα;Μόνο 2 τεστ για ερλιχεια και λεισμανια;
Επίσης τη σελιδα του σκάλιμπορ την ανακάλυψα τώρα γιατι με την ασθένεια δεν είχα ξανασχοληθει, τωρα μου χτυπησε πόρτα.
Όσο για την πρόληψη, σόρυ που δεν απαντησα πιο πριν, ήμουν λιγο χαμένη με τις μ...ς (της Ταρα, ως συνηθως!), αλλά πλεόν προβληματίζομαι... Του είχα ζητησει παλιοτερα να μου δώσει κολλάρο και μου είπε δε χρειάζεται αφου παίρνει Frontline. Επίσης, ούτε χθες αναφέρθηκε στην πρόληψη. Έχω ήδη δρομολογήσει διαδρομές προς κτηνίατρο στη Θεσσαλονικη, να μας παρακολουθει ως δεύτερη γνώμη!
Αν είχα βάλει ένα σκάλιμπορ τώρα δε θα τα τραβούσα όλα αυτα! Νομιζα ότι ήμουν τελείως καλυμμένη. Ο δευτερος γιατρος, που επέβαλε αυστηρα το σκάλιμπορ.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta

Επίσης, έχω καταμπερδευτεί, αφού πλήρωσα 90 ευρώ. Δεν ήταν μέσα οι βιοχημικἐς;τι σκατα πλήρωσα;Μόνο 2 τεστ για ερλιχεια και λεισμανια;
Επίσης τη σελιδα του σκάλιμπορ την ανακάλυψα τώρα γιατι με την ασθένεια δεν είχα ξανασχοληθει, τωρα μου χτυπησε πόρτα.
Όσο για την πρόληψη, σόρυ που δεν απαντησα πιο πριν, ήμουν λιγο χαμένη με τις μ...ς (της Ταρα, ως συνηθως!), αλλά πλεόν προβληματίζομαι... Του είχα ζητησει παλιοτερα να μου δώσει κολλάρο και μου είπε δε χρειάζεται αφου παίρνει Frontline. Επίσης, ούτε χθες αναφέρθηκε στην πρόληψη. Έχω ήδη δρομολογήσει διαδρομές προς κτηνίατρο στη Θεσσαλονικη, να μας παρακολουθει ως δεύτερη γνώμη!
Αν είχα βάλει ένα σκάλιμπορ τώρα δε θα τα τραβούσα όλα αυτα! Νομιζα ότι ήμουν τελείως καλυμμένη. Ο δευτερος γιατρος, που επέβαλε αυστηρα το σκάλιμπορ.
Οι βιοχημικές εξετάσεις δείχνουν αν το ζώο είναι υγιές, μετράνε ότι και στους ανθρώπους σχεδόν, ζάχαρο, χοληστερίνη, ...

Τις κάνουμε προληπτικά για να μην "κλαίμε αργότερα" μιας και επιτρέπουν την διάγνωση μιας ασθένειας σε πολύ πρώιμα στάδια, κάτι που τις περισσότερες φορές έχει αποδειχθεί ότι είναι σημαντικό για την καταπολέμηση τους.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ

αφού λοιπόν ασχολείσαι με τις μαλακίες μου, ασχολήσου λίγο ακόμα...

οι βιοχημικές που πρέπει να κάνεις ελέγχουν την κατάσταση των νεφρών και του ήπατος και είναι απαραίτητες για να προσδιορίσει ο ιατρός ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν έκανε ζημιά η ασθένεια ..
τα δύο αυτά όργανα είναι υπεύθυνα για τον μεταβολισμό και την αποβολή ουσιών απο τον οργανισμό. Άρα είναι απαραιτητότατο ο ιατρός να ξέρει αν τα όργανα είναι σε καλή κατάσταση ή όχι ΠΡΙΝ προσδιορίσει την θεραπευτική αγωγή.
Η φυσιολογικές τιμές είναι :
για ουρία 7-35 mg/dl,
για κρεατινίνη 0,32-1,43 U/l
για Τρανσαμινάση AST(SGOT) 9-48 U/l
Τρανσαμινάση ALT(SGPT) 6-90 U/i

το τεστ για καλαζάρ που έκανες προφανέστατα ήταν το σναπ. Κόστος υλικού αγοράς για τον ιατρό γύρω στα 2-3 ευρώ. Ακρίβεια του τεστ αμφισβητούμενη και το βασικό ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΙΤΛΟ και έτσι ο ιατρός δεν έχει πλήρη εικόνα και δεν ελέγχει ούτε την ανταπόκριση του οργανισμού στην θεραπεία. Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα δηλαδή........

Ερλίχια επίσης δεν πρέπει να έκανες γιατί και αυτή πάει σε ειδικό μικροβιολογικό εργαστήριο και βγαίνουν αναλυτικά αποτελέσματα με τίτλο...(θέλει και αυτή 1-2 μέρες)
Άρα μάλλον πλήρωσες την φιλοξενία του ιατρού....

Μέτρα πρόληψης να παίρνεις για δύο λόγους, αφενός γιατί έχεις την ηθική ευθύνη να μη μολυνθεί κανένα άλλο σκυλί και δεύτερον για να αποφύγεις την επαναμόλυνση της δικιάς σου σκύλας.

Οποσδήποτε σκάλιμπορ+αμπούλες (καλές και οι advantix αλλά καλύπτουν την σκνίπα μόνο 2 εβδομάδες σε αντίθεση με τις ex-spot που είναι για 4) +σιτρονέλα+φιδάκια+πολύ μυαλό.
Εγώ προσωπικά θα άλλαζα οπωσδήποτε και τον ιατρό!
Αυτά...

Last edited:

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
+1 στα γαλλακια
+1 στην ταρα
+1 σε εμενα
και εγω 2 φορες το χρονο προλαβαινεις για να εχεις

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οκ. 1/1000.Αυτο μου ειπε. Καλώς;
Aν σου είπε αυτό, σε δουλεύει ψιλό γαζί. Αν το έβγαλες απο το κεφάλι σου, δουλεύεις εσύ εμάς.

Δεν υφίσταται τίτλος 1/1000. Οι τίτλοι μπορεί να είναι 1/100, 1/200, 1/400, 1/800, 1/1600 κοκ.
(αν γνωρίζει κανείς λίγο απο αραιωσεις, αντιλαμβάνεται το γιατί).

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
καπου εχω δει (θα το βρω)
οτι υπαρχουν 2 μετρησεις η μια διαφορετικη πρεπει να ειναι στην κρητη
δεν ειμαι σιγουρος

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
αφού λοιπόν ασχολείσαι με τις μαλακίες μου, ασχολήσου λίγο ακόμα...

οι βιοχημικές που πρέπει να κάνεις ελέγχουν την κατάσταση των νεφρών και του ήπατος και είναι απαραίτητες για να προσδιορίσει ο ιατρός ακριβώς σε τι κατάσταση βρίσκονται και αν έκανε ζημιά η ασθένεια ..
τα δύο αυτά όργανα είναι υπεύθυνα για τον μεταβολισμό και την αποβολή ουσιών απο τον οργανισμό. Άρα είναι απαραιτητότατο ο ιατρός να ξέρει αν τα όργανα είναι σε καλή κατάσταση ή όχι ΠΡΙΝ προσδιορίσει την θεραπευτική αγωγή.
Η φυσιολογικές τιμές είναι :
για ουρία 7-35 mg/dl,
για κρεατινίνη 0,32-1,43 U/l
για Τρανσαμινάση AST(SGOT) 9-48 U/l
Τρανσαμινάση ALT(SGPT) 6-90 U/i

το τεστ για καλαζάρ που έκανες προφανέστατα ήταν το σναπ. Κόστος υλικού αγοράς για τον ιατρό γύρω στα 2-3 ευρώ. Ακρίβεια του τεστ αμφισβητούμενη και το βασικό ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΙΤΛΟ και έτσι ο ιατρός δεν έχει πλήρη εικόνα και δεν ελέγχει ούτε την ανταπόκριση του οργανισμού στην θεραπεία. Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα δηλαδή........

Ερλίχια επίσης δεν πρέπει να έκανες γιατί και αυτή πάει σε ειδικό μικροβιολογικό εργαστήριο και βγαίνουν αναλυτικά αποτελέσματα με τίτλο...(θέλει και αυτή 1-2 μέρες)
Άρα μάλλον πλήρωσες την φιλοξενία του ιατρού....

Μέτρα πρόληψης να παίρνεις για δύο λόγους, αφενός γιατί έχεις την ηθική ευθύνη να μη μολυνθεί κανένα άλλο σκυλί και δεύτερον για να αποφύγεις την επαναμόλυνση της δικιάς σου σκύλας.

Οποσδήποτε σκάλιμπορ+αμπούλες (καλές και οι advantix αλλά καλύπτουν την σκνίπα μόνο 2 εβδομάδες σε αντίθεση με τις ex-spot που είναι για 4) +σιτρονέλα+φιδάκια+πολύ μυαλό.
Εγώ προσωπικά θα άλλαζα οπωσδήποτε και τον ιατρό!
Αυτά...
jet! πολυ ενδιαφερον - κυριως το 90ευρω - 3 = 87. (..και χωρις αποδειξη να υποθεσω.)

Φοβερος γιατρος, Lindaki. Ευτυχως που εχεις τετοιους φιλους και δεν εχεις την Tara!

Εγώ ψηφίσω 2 φορές το χρόνο το κομπλέ πακέτο (καλαζάρ/ερλειχίωση/βιοχημικές). Διότι έχω κοντέψει να την πατήσω δις. Μία με την Κάρλα που τα SGOT/SGPT είχαν φτάσει στο Θεό - αν δεν κάναμε την εξαμηνιαία εξέταση δεν θα είχαμε πάρει χαμπάρι τίποτα, διότι συμπτώματα δεν υπήρχαν. Δεύτερον παραλίγο να χάσουμε τη γάτα από νεφρική ανεπάρκεια (έως τότε την πηγαίναμε στον κτηνίατρο μόνο για εμβόλια) και τη προλάβαμε στο τσακ και με τις πιθανότητες 50-50. Εάν φροντίζαμε να κάνουμε εξετάσεις αίματος και το είχαμε πάρει χαμπάρι νωρίτερα η γάτα ίσως να μην είχε φτάσει σε αυτό το σημείο.
Η γατουλα ομως, δεν εκανε ποτε εξετασεις. Αρα δεν φταιει το εξαμηνο.. Η καρλα εκανε τετοιες "θεικες" τιμες σε ενα εξαμηνο;; Τι ετρωγε τρομαρα της;
Η κιρκη εχει μονιμο προβλημα πλεον. Η SGPT αν δεν κανω λαθος ειναι 280! ..και εχει κανει διαιτες, φαρμακα , πραματα και θαματα!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Δεν υφίσταται τίτλος 1/1000. Οι τίτλοι μπορεί να είναι 1/100, 1/200, 1/400, 1/800, 1/1600 κοκ.
(αν γνωρίζει κανείς λίγο απο αραιωσεις, αντιλαμβάνεται το γιατί).
Εχεις απολυτο δικιο!!!

Aν σου είπε αυτό, σε δουλεύει ψιλό γαζί. Αν το έβγαλες απο το κεφάλι σου, δουλεύεις εσύ εμάς.
+1
Αν πας σε οποιοδήποτε γιατρο και δεν αναφερει τη λέξη "τίτλο" ή "τιμή" μιλώντας παντα για το καλαζαρ, τότε μαλλον δεν εχεις παει σε κτηνίατρο..
Εγω είμαι σχεδόν σίγουρη ότι συμβαίνει το δευτερο, παρολαυτά θα συνεχίσω να διαβαζω το θεμα γιατι αν και υποψιάζομαι σοβαρα ότι το lindaki μας δουλευει, υπαρχουν εκει έξω πολλα lindakia που δεν έχουν ιδέα για τη λεϊσμανίαση.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Συνήθως κάνω μια φορά το χρόνο εξετάσεις (αίματος, καλαζάρ, ερλιχίωση), μετά απο όσα διαβάζω θα κανονίσω τη επόμενη εβδομάδα να καθιερώσω το δύο φορές το χρόνο. Αν και θεωρείται νωρίς (οκτώμβριος) θα τα κάνω προληπτικά...
Lindaki μη τα πέρνεις προσωπικά αυτά που σου λένε. Δεν είχα ποτέ σκύλο που έπασχε απο τέτοια αρρώστια αλλα διαβάζοντας ενημερώνομαι κι εγώ. Κατα κάποιο τρόπο οι διαφωνίες και αντιπαραθέσεις που έχεις-έχουν τα παιδιά μαζί σου θα βγει σε καλό σε άλλους χρήστες του forum.
Εύχομαι να ξεκαθαριστεί το τι έχει ο σκύλος σου και να γίνει καλά γρήγορα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.671
11.091
Athens
Η γατουλα ομως, δεν εκανε ποτε εξετασεις. Αρα δεν φταιει το εξαμηνο.. Η καρλα εκανε τετοιες "θεικες" τιμες σε ενα εξαμηνο;; Τι ετρωγε τρομαρα της;
Η κιρκη εχει μονιμο προβλημα πλεον. Η SGPT αν δεν κανω λαθος ειναι 280! ..και εχει κανει διαιτες, φαρμακα , πραματα και θαματα!
Με τη γάτα είμαστε ήμασταν τότε ηλίθιοι. Έκτοτε κάνουμε εξετάσεις 3 φορές το χρόνο - μέχρι στιγμής όλα καλά. Η Κάρλα έτρωγε από την αρχή που την πήρα BARF. Όπως έχω ξαναπεί άλλαξα κυρίως σε κοτόπουλο (γι αυτό δεν είμαι οπαδός των πολλών κόκκινων κρεάτων) και πρόσεξα τη διατροφή της - πάντα barf - κάνοντας "διατολόγιο που βοηθά το συκώτι". Οι τελευταίες δύο εξετάσεις βγήκαν φυσιολογικές. Πιθανόν να την είχε πειράξει και κάτι άλλο? Δεν ξέρω... αλλά ξέρω τι να αποφεύγω τώρα πια. Φάρμακα δεν πήραμε πάντως.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Εμενα ετρωγε l/d για κανα εξαμηνο, και μια σκονη που δεν θυμαμαι... αλλα η βλαβη ηταν μονιμη πλεον αφου αργησε να διαγνωστει παρομοιως.. Ξεφραγκιαστικα κιολλας.. Αλλα το λιπος εφυγε, αυτο ειχε περισσοτερη σημασια, και τωρα τρωει ελαφρια και καθολου "δωρακια". Εγω την εκανα με κακης ποιοτητας ξηρες τροφες, και δινοντας τα αποφαγια επι 6-7 χρονια... το καατεστρεψα το σκυλακι, και εμαθα. :mad:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εμείς δυστυχώς πρέπει να κάνουμε τρεις φορές τον χρόνο και οι δύο Μία τον Απρίλιο,μία Σεπτέμβριο και μία Ιανουάριο Είναι και οι δύο με καλαζάρ και πρέπει να ελέγχω κάθε τρεις και λίγο αν έχουν υποτροπιάσει
Και ζιλαπούρ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Lindaki, Αν δεν ξέρεις αρχικό τίτλο (που τον βρίσκεις ΜΟΝΟ με τις βιοχημικές( τότε δεν μπορέις να ξέρεις αν έχει πιάσει το φάρμακο, αν έχει γίνει καλά ο σκύλος
Είναι μία αρρώστεια που δεν είναι σίγουρο ότι θα φύγει με τη θεραπεία Πολλές φορές δεν φέυγει, άλλες μειώνεται απλώς και επανέρχεται αργότερα και άλλες φορές φεύγει τελείως

Για να στο πω πιο απλά ,για να το καταλάβεις :
Ο τίτλος είναι σαν τον πυρετο Πρέπει να ξέρεις πόσο πυρετό έχεις πριν πάρεις ασπιρίνη για να ξέρεις αν σου έπεσε μετά το φάρμακο Αλλιώς ?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.671
11.091
Athens
Εμενα ετρωγε l/d για κανα εξαμηνο, και μια σκονη που δεν θυμαμαι... αλλα η βλαβη ηταν μονιμη πλεον αφου αργησε να διαγνωστει παρομοιως.. Ξεφραγκιαστικα κιολλας.. Αλλα το λιπος εφυγε, αυτο ειχε περισσοτερη σημασια, και τωρα τρωει ελαφρια και καθολου "δωρακια". Εγω την εκανα με κακης ποιοτητας ξηρες τροφες, και δινοντας τα αποφαγια επι 6-7 χρονια... το καατεστρεψα το σκυλακι, και εμαθα. :mad:
Off topic - μάλλον πρέπει να μεταφερθεί σε θέμα για το συκώτι. Εμείς τρώγαμε LD για 15 μέρες - μετά εξετάσεις, αυτό το κάναμε κάμποσες φορές για να εντοπίσουμε αν ήταν από διατροφή (είχαμε κάνει και υπέρηχο συκώτι - δεν έδειξε τίποτα). Αυτό για 1,5 μήνα περίπου και μετά σταδιακή μετάβαση. Δηλαδή LD και "barf για συκώτι". To σύστημα δούλεψε αν και πήρε αρκετό καιρό να σταθεροποιηθεί σε φυσιολογικές τιμές. Παραμένουμε στη "συντηρητική barf" με την Κάρλα. Επίσης και στην Pepper δεν ξεθαρρεύω πολύ με τα πολλά και κόκκινα κρέατα.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Οι εξετασεις για καλαζαρ ειναι καλο να γινονται δυο φορες το χρονο , Νοεμβριο και Μαιο , και γινονται τοσο για το καλο του δικου μας σκυλου , οσο και για ολων των αλλων σκυλιων που μπορει να μολυνθουν εαν ο δικος μας νοσει και εμεις δεν το εχουμε παρει χαμπαρι.

Οι προληπτικες εξετασεις σιγουρα δεν μας καλυπτουν 100% αλλα ετσι ειναι παντα αυτες οι εξετασεις :D

Ο τιτλος που παιρνουμε ειναι τιτλος αντισωματων και δεν ''ακολουθει'' απαραιτητα τον ακριβη χρονο που τσιμπηθηκε ο σκυλος μας , ουτε τα συμπτωματα που αυτος παρουσιαζει (αν παρουσιαζει)

Μην μπερδευουμε τις λοιπες αιματολογικες εξετασεις και το οποιο κοστος τους με αυτες του καλαζαρ ...ειδικα για τους Αθηναιους , το τεστ κοστιζει μολις 16 ευρω (=32 ευρω το χρονο για δυο εξετασεις) στο Παστερ οπου μπορειτε να πατε ακομα και με το σκυλο σας (η αιμοληψια ειναι δωρεαν).Ακομα και αν βαριεστε ή δεν μπορειτε να πατε στο Παστερ , μπορειτε να χρησιμοποιησετε το παραπανω ''επιχειρημα'' στον κτηνιατρο σας ωστε και αυτος να σας το χρεωνει τοσο.

Μεσα προληψης για το καλαζαρ ειναι το scalibor , αμπουλα advantix ή ex spot καθως και το ψεκασμα καθε βραδυ με αντικουνουπικο σπρει.Ολα αυτα μαζι , οχι ενα απο ολα αυτα.

Εαν ο σκυλος διαγνωσθει με καλαζαρ , θα πρεπει να ακολουθησει λεισμανιοκτονα θεραπεια , ειτε με ενεσεις glucantime ή με σιροπι Milteforan.Η επιλογη της θεραπειας εξαρταται απο την κατασταση του σκυλου κατα τη διαγνωση και αλλες ειδικες συνθηκες.Ο κτηνιατρος πρεπει να αποφασιζει το καλυτερο πρωτοκολλο θεραπειας κατα περιπτωση.Περα απο τα παραπανω , ο σκυλος θα πρεπει να λαμβανει εως και δια βιου αλλοπουρινολη : 10-15mg/kg σωματικου βαρους ανα 12 ωρες .Επειδη η αλλοπουρινολη μπορει να δημιουργησει κρυσταλλους ξανθινης με πιθανη συνεπεια την πετρα στο νεφρικο συστημα , θα ηταν καλο να παρακολουθειται και αυτη η παραμετρος μετα απο καποιους μηνες χορηγησης αλλοπουρινολης (εξετασεις ουρων κλπ)

cubit

Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
7
0
Πωλούνται 12 κουτιά ενέσεις glucantime στην αναγραφόμενη τιμή. Τις αγόρασα για το αδέσποτο που φροντίζω από Ιταλία αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να τις κάνει. Όποιος τις χρειάζεται ας επικοινωνήσει μαζί μου. Ευχαριστώ.
[email protected]

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Μαλιστα! Καναμε! Καναμε και σεμινάριο για τη λεισμανιαση. Θα τις ξανακάνει το τεστ και βιοχημικες που περιμενω σε κανα 2 μέρες. Κατα τ άλλα μας είδε καλά και θα πάμε ξανα σε ένα μήνα :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Μαλιστα! Καναμε! Καναμε και σεμινάριο για τη λεισμανιαση. Θα τις ξανακάνει το τεστ και βιοχημικες που περιμενω σε κανα 2 μέρες. Κατα τ άλλα μας είδε καλά και θα πάμε ξανα σε ένα μήνα :)
Περιμένουμε αποτελέσματα.
Όλα θα πάνε κάλα, μην ανυσηχείς.
Περαστικά στην σκύλα σου :)