Κούρεμα Μαλτέζ


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
συνεχιζεις το καθημερινο βαρετο βουρτσισμα:rolleyes:δεν χρειαζεται κανενα προιον αφου δεν εχει κομπακια κτλ.
τις πατουσες εγω τις στρογγυλοποιω μπροστα για να μην μοιαζει οτι σερνει
πατσαβουρια με τα ποδια:p
το καθαρισμα απο περιττες τριχες κατω απο τις πατουσες,αυτια και αλλα δυσκολα σημεια τα κανει ο groomer...
 


Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Τις τρίχες από τις πατούσες είναι καλό να τις κόβεις για να μπορεί να περπατάει πιο άνετα κ να μη μαζεύει διάφορα εκεί,ιδίως από τη στιγμή που βγαίνει κ έξω!
Θέλει κ αυτό την εκπαίδευσή του όμως γιατί δε δέχονται όλα τα κουτάβια να τους πειράζεις εκείνη την περιοχή!
 




ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
ειναι αναγκαιο να κοβονται οι τριχες στις πατουσες ...και λογω μολυνσεων!:D
 


FOT307_GR

Member
18 Μαϊου 2009
13
0
Αθηνα-Νικαια
Συγνωμη παιδια ο δικος μου ειναι 4-5 μηνων περιπου εχει το μαλλι της γεννας του ακομα το οποιο εχει μακρυνει,ομως τωρα τελευταια που αρχισαν οι ζεστες ειναι με το στομα συνεχεια ανοιχτο,εχω την εντυπωση
οτι ζοριζεται...Θελει κουρεμα νομιζω....ξερει κανενας απο σας κανεναν καλο ''μπαρμπερη''???? περιοχες πειραια-κορυδαλλου-Νικαιας..κτλ


Ερωτηση...(λογω ασχετοσυνης)Τι ειναι ρε παιδια ο Groomer??????
 










akridel

Member
18 Φεβρουαρίου 2010
11
0
Πάτρα
Καλησπέρα και από εμένα. :)
Σκοπεύω να πάρω κι εγώ ένα μαλτεζάκι και ήθελα να ρωτήσω εσάς που συμμετέχετε στη συζήτηση και λέτε ότι τα μαλτεζάκια σας δακρύζουν εάν τα πήρατε από έμπιστους εκτροφείς. Ευχαριστώ πολύ!
 


sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Τι εννοειτε ρε παιδια δακρυζουν?
Το δικο μας ποτε δεν ειχε τετοιο προβλημα.
Εκτος αν εννοειται τις τσιμπλουλες που εχουν ολα τα ζωα στον πλανητη!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Τι εννοειτε ρε παιδια δακρυζουν?
Το δικο μας ποτε δεν ειχε τετοιο προβλημα.
Εκτος αν εννοειται τις τσιμπλουλες που εχουν ολα τα ζωα στον πλανητη!

Το δικό σας δεν είναι μαλτέζ, για τα οποία έχει ανοιχτεί το θέμα και παρουσιάζουν αυτό το χαρακτηριστικό... :p
 


sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Το δικό σας δεν είναι μαλτέζ, για τα οποία έχει ανοιχτεί το θέμα και παρουσιάζουν αυτό το χαρακτηριστικό... :p
Οχι! Περα απο αυτο που εχω στη φωτο, εχουμε και ΜΑΛΤΕΖ 7 χρονων!
 




akridel

Member
18 Φεβρουαρίου 2010
11
0
Πάτρα
εχουμε και ΜΑΛΤΕΖ 7 χρονων!
Το Μαλτέζ σας βγάζει τσιμπλούλες, οι οποίες μυρίζουν και κοκκινίζουν το τρίχωμα κάτω απ' τα ματάκια ή είναι τσίμπλες που με σχολαστικό καθαρισμό δεν προκαλούν πρόβλημα?

Και κάτι άλλο, αφού σας βρήκα! ;) Σας έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υγείας μέχρι τώρα? Ρωτάω γιατί είναι 7 χρονών και φαντάζομαι το έχετε καιρό, οπότε αν είχε δερματικό πρόβλημα ή κάτι άλλο, θα το έχετε ζήσει.

Ευχαριστώ!
 


sPId_x

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
145
1
Μερικες φορες βγαζει τσιμπλουλες στα ματια αλλα δεν ειναι κατι που δημιουργει προβλημα. Δεν ειναι κατι που ενοχλει . Ουτε μυριζει ουτε αντιαισθητικο ειναι.
Εσενα το προβλημα σου ποιο ειναι? υγειας ή αισθητικο?
Γενικα αν πλενεις τακτικα το προσωπο τους δεν θα εχουν βρωμιτσες ουτε στα ματια ουτε στα μουστακια. Αλλα προσωπικα θερω οτι δεν χρειαζεται και τοσο μεγαλη υπερβολη. Στο κατω κατω σκυλακια ειναι και θα λερωνονται και στα μουστακια τους και στα ματακια τους.
Ασε που η δικια μας σε μερικα θεματα ειναι κακομαθημενη και δε θελει πολλα πολλα στο προσωπο.
Γενικα οταν δεν ειναι κουρεμενη το χειμωνα δε γουσταρει πολλα πολλα πειραγματα στο τριχωμα της . Οταν την κουρευουμε δεν ενοχλειται. Γινεται κατσικουλα!

Τωρα, σχετικα με την υγεια, δεν υπηρξε κανενα προβλημα. Ολα οκ. Με μια φορα το εξαμηνο στον κτηνιατρο. Αλλα την εχουμε μεσα στο σπιτι. Βγαινει στην αυλη. Οχι ανεξελεγκτα εξω. Εαν αυτο παιζει καποιο ρολο.
Καποια θεματα οπως να την πιασει διαρροια μια στο τοσο ή να κανει εμετο αν φαει κοτοπουλο δεν τα θεωρω αξια αναφορας, αφου ειναι κατι φυσιολογικο.
Αυτα! Οτι αλλο θελεις ρωτα! :)
 


akridel

Member
18 Φεβρουαρίου 2010
11
0
Πάτρα
Εσενα το προβλημα σου ποιο ειναι? υγειας ή αισθητικο?
Καθαρά υγείας. Έχω ένα φόβο γιατί διάβασα ότι μπορεί να παρουσιάσουν διάφορα προβλήματα υγείας, τύπου εγκαύματα, οφθαλμικά κλπ...
Μάλλον υπερβάλω, αλλά επειδή δένομαι πάρα πολύ με τα ζώα (όπως όλοι πάνω-κάτω φαντάζομαι), το φοβάμαι μην μου πάθει τίποτα όταν τελικά το πάρω. :p
Πάντως ευχαριστώ για την απάντηση! :D
 


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Για να μην ανοίγω νέο θέμα μιας και αυτό είναι σχετικό θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για το μαλτέζο μου.
Το μαλλί του δεν είναι ίσιο είναι σπαστό-κυματιστό, σα να χωρίζεται σε μπούκλες. Ξέρω πως πέρυσι το καλοκαίρι τον είχαν κουρέψει με την ψιλή, πιο πριν δεν ξέρω. Είναι ήδη 4 χρονών υπάρχει περίπτωση το τρίχωμα να επανέλθει; (όχι ότι με πειράζει βέβαια...)
Επίσης μαδάει αρκετά, δεν υποτίθεται ότι τα μαλτέζ δε μαδάνε;
Για το κούρεμα τώρα και επειδή μετά τις διακοπές του Πάσχα (εξοχή) έχει κανει κάποιες τζίβες που δεν κατάφερα να τις ξεμπλέξω εντελώς μπορώ να του πάρω λίγο τα μαλλάκια με το ψαλλίδι, να τα κοντύνω λίγο για να είναι πιο εύκολο μετά; Στα δυσκολα μέρη βέβαια δε με βλέπω να τα καταφέρνω, πόδια - δάχτυλα, θα δείξει.
Ευχαριστώ:)
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πάντως το maltese έχει ίσιο μακρύ μαλλί..και όχι σγουρό..κάποτε ως bea 1 που δικαιολογούταν το λίγο τοπικά μπεζάκι και αν θυμάμαι καλά και το ελαφρώς σπαστό μαλλί και 1-2 κιλα πάρα πάνω τώρα όμως όχι..

Από που το πήρες?

Τα maltese παίρνουν μαλακτικό..με υπομονή σιγά σιγά προσπάθησε να το ξεμπλέξεις..τώρα αν έχει γίνει μια μάζα η τρίχα..τι να σου πω..ίσως να πας σε κάποια groomer?
Τι εννοείς να επανέλθει?
 
Last edited:


nyfitsa

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2009
128
0
Μάλλον δεν το εξήγησα καλά, δεν είναι σγουρό απλά χωρίζεται σε τούφες ακόμα και 5 λεπτά μετά το χτένισμα. Θα βάλω φώτο αν τα καταφέρω.
Τον μικρό τον έχω υιοθετήσει πριν 4 μήνες, η οικογένεια που τον είχε μου είπε ότι τον είχαν φέρει από Ουγγαρία, πως και τι δεν ξέρω, από χαρτιά μου έδωσε μόνο το βιβλιάριο-διαβατήριο, οπότε άγνωστο από που προέρχεται.
Η τρίχα του όχι δεν έχει γίνει μία μάζα, απλά σε μερικά σημεία έχει κάνει τζίβες και κυρίως στο λαιμό που φοράει λουράκι+σκάλιμπορ. Θα τον κάνω μπάνιο την άλλη βδομάδα γι' αυτό έλεγα αν του ψαλιδίσω λίγο τις άκρες και με το μαλακτικό θα είναι πιο εύκολο να τις λύσω.
Επειδή και καλοκαίρι έρχεται και εκτός από διακοπές θα πηγαίνουμε και αρκετά εξοχή, να πω την αλήθεια προτιμώ να έχει λίγο πιο κοντά μαλλάκια από το να τον κυνηγάω μην πάει σε χόρτα-άμμο-χώματα και να τον περιορίζω λόγω μαλλιού.
Με το να επανέλθει εννοώ να ξαναγίνει ίσιο. Σε κάποιο thread είχα διαβάσει ότι αν κουρευτεί με μηχανή σγουραίνει το μαλλί του γι' αυτό αν χρειαστεί μόνο ψαλίδι. Εγώ ξέρω μόνο για πέρυσι ότι τον είχαν κουρέψει με μηχανή, πιο πριν δε γνωρίζω.

Ιδού το αγόρι μου!
Picture 007 copy..jpg
Περιμένω συμβουλές, ευχαριστώ!:)

edit:Η φώτο είναι 2 μήνες πριν το μαλλάκι του τώρα είναι πιο μακρύ
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU