Κάνε ένα πείραμα να δεις.Δεν μπορω να φανταστω το οποιοδήποτε σαρκοβόρο ζωο που θα του δοθει η ευκαιρία να διαλέξει μεταξύ ενός πιατου με φιλέτο και ενός πιατου με οστα, να διαλεγει να φαει κοκκαλα.
Ποιό είναι το ισορροποημένο διαιτολόγιο?Δεν εχω πολλους πελατες που δινουν ωμα κοκκαλα στα ζώα τους. Αλλα και παλι δεν εχουν διατροφική αξία αν ο σκυλος τρωει ισορροπημενο διαιτολογιο.
Ξεχνάς το πιο σημαντικό.Σας το ανεφερα ότι για εμένα μονο κακό κανουν. Γιατι να φαει ενας σκυλος κόκκαλα; Για να παρει ασβεστιο; Για τον μυελο; Για να καθαρίσει τα δόντια του; Για να χρησιμοποιήσει τους κυνόδοντές του; Υπάρχουν πιο απλοι τροποι να του τα εξασφαλίσετε αυτά τα πραγματα.
Η ξηρά που είναι μαγιρεμένη, δηλαδή έχει ψηθεί σε θερμοκρασία για να "σκοτώσει" επικίνδυνους μικροοργανισμούς (και ότι θρεπτικά στοιχεία που μπορεί να περιέχει) θα την έτρωγες καθημερινά σαν διατροφή?Το γεγονός ότι καποιο τεμαχιο κρεατος φτάνει στον χασαπη δεν σημαίνει ότι είναι αποστειρωμενο. Μπορει καλλιστα να προερχεται από αρρωστο ζώο ή να επιμολύνθηκε στην συνεχεια από λαθος χειρισμους ( πχ τους επεσε στο πατωμα) ή από ανθρωπους φορεις ασθενειών. Ολοι υπολογίζουν ότι ο αγοραστης θα μαγειρεψει το κρεας οπότε θα πεθανουν οι μικροοργανισμοί. Όταν όμως το προσφερεις ετσι ωμό στον σκυλο , δεν ξερεις τι μικροβιακό φορτίο εχει.
γιατρε, δεν καταλαβατεΕξακολουθω να πιστευω ότι μια ξηρη τροφή είναι καλύτερη και πιο ισορροπημενη, αλλα αφου δεν το πιστευετε εσεις, δεν μπορω να σας υποχρεωσω
Το ωμό κόκκαλο ΔΕΝ είναι η λύση σε σκύλο το οποίο έχει ήδη πλάκα/τάρταρ. Σκύλος που τρώει ωμά απλά δεν θα προλάβει η πλάκα να "πιάσει". Η πρόληψη είναι το παν...Στον μεγάλο μου σκύλο, στην τελική, άρχισα να δίνω κόκκαλα (για να είμαι ειλικρινής με τρομερό άγχος, γιατί ούτε ο γιατρός του συμφωνούσε) μπας και γίνει κάτι με τα δόντια του, και τίποτα δεν έγινε, ΠΑΛΙ χάλια γίνανε, ΠΑΛΙ για καθαρισμό πήγε, ΠΑΛΙ έφαγε τη νάρκωση. Και να φανταστείτε τα βουρτσίζουμε κιόλας.
Και δεν τρώει μ@@ίες. Royal τρώει.
που σφήνωσε? πρίν το στομάχι?Για τα κόκαλα, νομίζω πως εξαρτάται από το σκύλο. Γνωρίζω πάρα πολλά σκυλιά που τα τρώνε βρασμένα και δεν έχουν πάθει ποτέ τίποτα. Και ο σκύλος ενός φίλου (λάμπραντορ, ίσως έχει σημασία), κατάφερε να σπάσει κομμάτι από μεγάλο ωμό κόκαλο και να το καταπιεί, το κομμάτι σφίνωσε και ο σκύλος μπήκε στο χειρουργείο.
Βούρτσα και οδοντόκρεμα για σκυλιά και το κεφάλι μου ήσυχο!![]()
Θα τα καταπιε αμασητα το λαιμαργοσκυλο.Για τα κόκαλα, νομίζω πως εξαρτάται από το σκύλο. Γνωρίζω πάρα πολλά σκυλιά που τα τρώνε βρασμένα και δεν έχουν πάθει ποτέ τίποτα. Και ο σκύλος ενός φίλου (λάμπραντορ, ίσως έχει σημασία), κατάφερε να σπάσει κομμάτι από μεγάλο ωμό κόκαλο και να το καταπιεί, το κομμάτι σφίνωσε και ο σκύλος μπήκε στο χειρουργείο.
Βούρτσα και οδοντόκρεμα για σκυλιά και το κεφάλι μου ήσυχο!![]()
Δε γνωρίζω λεπτομέριες...που σφήνωσε? πρίν το στομάχι?
Ναι!Θα τα καταπιε αμασητα το λαιμαργοσκυλο.
τι ακριβως ειναι αυτο και τι κανει?Υπαρχει και η Loofah Aegyptiaca που κανει φοβερη δουλεια στα δοντια τους.
Προσοχη ομως παιρνουμε την φυσικη και οχι αυτη που περιεχει ξυλιτολη.
Καλησπερα, εγω τις σκυλες τις ταϊζω με ξηρα τροφη. Αυτο που με προβληματισεειναι αυτο που γραψατε για τις γατες. Η δικια μας ειναι στειρωμενη, θυληκια, τρωει ξηρα ειδικη για στειρωμενες αλλα επειδη ειμαστε στην εξοχη την ημερα κανει της βολτες της και μας φερνει τα θηραματα της η καμια φορα οτι εχει απομεινει. Την εμβολιαζω για ολα και για λευχαιμια. Απο αυτα που πιανει και καμια φορα τρωει, φιδια, αρουαιους, σαυρες, κυνδινευει σαν να την ταϊζα BARF η δεν διατρεχει τους ιδιους κυνδινους;[FONT="]Βεβαιως ουτε λόγος για [/FONT][FONT="]barf[/FONT][FONT="] στις γατες. Οι ασθενειες είναι πολύ πιο επικινδυνες, και ταση των αρσενικών να κανουν πετρα στα νεφρα θα στειλει το γατί μια ωρα αρχίτερα. [/FONT]
Ααα δεν υπάρχει ακόμα ελλάδα ε; Xίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες, πες μας όταν θα έρθει!Δεν παθαινουν τιποτα γιατι οπως ειπα ειναι καρπος δεντρου που μοιαζει με αγγουρι!
Ποιος σου ειπε οτι τα δικα μου ειναι φυσιολογικα?
Με το δειγμα μια χαρα τα πηγαμε,γλενταγανε πολυ ωρα.Μολις ερθουν Ελλαδα θα σας ενημερωσω.
Το γνωρίζω ότι δεν είστε σκύλος αλλά για ποιό λόγο δεν θα τρώγατε ξηρά?Όσον αφορα την ξηρη τροφή τωρα. Εγω δεν θα ετρωγα ξηρη τροφή σε όλη την ζωή μου. Εγω δεν ειμαι σκυλος. Ο σκυλος τρωει ξηρη τροφή όλη την ζωή του. Δεν μιλάω για τον δικό μου σκυλο μόνο αλλα για την πλειοψηφία των ιδιόκτητων σκυλων.
Ναι μπορεί.Υπάρχουν ξηρες τροφες που είναι ειδικά σχεδιασμενες για κουταβια, για εφηβα, για ενηλικα, για εγκυα,για ζώα με νεφρική ανεπάρκεια, ηπατική ανεπάρκεια, ζαχαρο, διάρροιες, τερηδόνα και γω δεν ξερω για τι άλλο.
Υπάρχει λοιπόν εξειδίκευση για οποιαδήποτε κατασταση βρεθει ο σκυλος. Μπορει ο μεσος ανθρωπος που επιλεγει να ταίσει BARF να ελεγχει τα συστατικά της διατροφής για κάθε αναγκη που εχει τωρα ή θα προκύψει αργότερα στον σκύλο του;
Όταν ταίζεται τα παιδιά σας μετράτε την ποσότητα της τροφής σε γραμμάρια πριν το δώσετε?Υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να προετοιμαστει σε καθημερινη βαση το γευμα του σκυλου και να του δοθεί στην σωστή ποσότητα και την σωστή θερμοκρασία;
Να΄ναι καλά η Science Plan που έχει μια ειδική τροφή για κάθε πρόβλημα.Τωρα μη μου πειτε για τις κακες πολυεθνικές που θελουν τα σκυλιά μας αρρωστα για να μην πεσουν οι πωλήσεις στα φαρμακευτικά τους προιόντα.