Κτηνίατροι και B.A.R.F.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αγαπητέ γιατρέ
κάντε μιά χάρη σε όλους μας
κάντε ενδελεχείς εξετάσεις στον σκύλο σας τώρα
αύριο αρχίστε να του δίνετε BARF
παρατηρήστε τον προσεκτικά που θα μεταμορφώνετε
κάντε του τακτικά ενδελεχείς εξετάσεις
και ένα χρόνο μετά μας λέτε
"Γιατί θα συνεχίσω να ταίζω BARF"
ή
"Γιατί ΔΕΝ θα ξαναδώσω στον σκύλο μου BARF"

προς το παρών, λυπάμαι ,αλλά έχετε εξάγει συμπεράσματα μέσω καταστάσεων που σας φόρτισαν ψυχολογικά και μέσω συγγραμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από μεγάλες εταιρίες όπως το γεμάτο ανακρίβειες τύπου "τρώνε τα κόκαλα μαζί με τρίχες"
τα σκυλιά και τα γατιά έφτασαν στην βιομηχανική εποχή μέσα απο πολύ αντίξοες συνθήκες όντας παντελώς αναλώσιμα για τον πολιτισμό μας τρώγοντας κυρίως πτώματα , υπολείμματα σφαγίων και σκουπίδια - η Biologically Appropriate Raw Food αναπτύχθηκε απο επιστήμονες και εξελίχθηκε απο χρήστες που ενδιαφέρονταν πραγματικά για την διατροφή του κατοικίδιού τους και έκαναν τακτικά εξετάσεις και τσέκαραν

η ξηρά τροφή ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα αλλά είναι μεγάλη αγορά
"είναι πολλά τα λεφτά Άρη"
και εννοείται ότι για τον "Άρη" ακόμα και το κάπνισμα για πολλά χρόνια έκανε καλό και ίσως γιατροί να το πρότειναν
- το ddt ήταν η πανάκεια κατά των κουνουπιών και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι το υπόσχονταν προ εκλογών
και η θαλιδομίδη ότι πρέπει για τις πρωινές ναυτίες των εγκύων και οι γυναικολόγοι το συνταγογραφούσαν
- για να μην πώ και για τον αμίαντο που ήταν η λύση σε κάθε χρήση στέγασης και όλοι οι "είδη κιγκαλερίας" το συνιστούσαν όπως κάνουν τώρα για το πλούσιο σε κυάνιο DOW και για τις καταπληκτικές μπογιές εσωτερικού χώρου που έχουν λίγα VOC ενώ μέχρι πέρυσι ήταν πάλι καταπληκτικές μεν αλλά με άπειρα VOC
περι κακών πολυεθνικών...τι το θέλατε? τις έχετε για καλές εσείς? που κάνουν έρευνα και καινοτομία για να μας λύσουν τα προβλήματα?????????

εγώ είμαι απλός άνρθωπος και εκφράζω άποψη
"ήμουν διστακτικός με την BARF
την δοκίμασα
έμεινα έκπληκτος απο υγεία ενέργεια και κέφι
οι αιματολογικές ήταν όλες τέλειες
άλλοι χρήστες που μιλάω είναι επίσης ενθουσιασμένοι
δεν με πείθουν οι πολυεθνικές ότι με αγαπάνε και αγαπάνε και τον σκύλο μου
και την συνεχίζω"

αν ήμουν επιστήμονας δεν θα μετέφραζα άρθρα απο το ίντερνετ χωρίς να έχω προσωπική επιστημονική εμπειρία
ή μάλλον με μοναδική εμπειρία δύο κόκαλα κολλημένα σε έναν οισοφάγο
τα χρόνια περνάνε και μπορεί τελικά να αποδειχτεί περίτρανα ότι το μονότονο διαιτολόγιο με πρόσθετα στοιχεία ήταν καταστροφικό για τον πληθυσμό του σκύλου και ευτυχώς που κάποιοι δεν τάιζαν μόνο έτσι και σώθηκε πολύτιμο γεννετικό υλικό
...κρίμα να βρεθείτε εκτεθιμένος τσάμπα και βερεσέ
:)

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχω εκφραστεί κι άλλες φορές κατά του ωμού. Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με παράσιτα και λοιμώδη νοσήματα. Δεν μου αλλάζει κανένας την άποψη ότι το φαγητό θέλει συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος σε δεδομένους βαθμούς. Και τα δικά μου βιβλία δεν χρηματοδοτούνταν απ' την οποιαδήποτε εταιρία.
Δε θα κάνω το σκύλο μου πειραματόζωο γιατί μπορεί αν κάνω εξετάσεις σε ένα χρόνο η κλινική εικόνα να δείχνει καλύτερη ή σταθερή. Για να χρησιμοποιηθεί το κρέας ωμό απαιτούνται συγκεκριμένες διεργασίες που αν ακολουθούνταν μετά θα φωνάζατε όλοι μαζί όχι στα χημικά.
Επίσης επειδή δίνω μαγειρευτό, ναι βρίσκω το χρόνο και μαγειρεύω σωστά, στις σωστές ποσότητες και πριν βάλω τις τροφές στα μπολ τους με ένα κεσέ που έχω από δωδώνη γιαούρτι του κιλού (το οποίο επίσης πλαστικό είναι κατηγορίας Δ όπως και τα μπουκάλια των εμφιαλωμένων νερών και ανά μήνα πρέπει να πετιέται) τις ζυγίζω με την ίδια ζυγαριά που ζυγίζω τη δική μου τροφή καθότι έχω ορμονολογικό πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεχή έλεγχο. Αλλά ζυγαριά στο σπίτι είχα πάντοτε γιατί γενικά μαγειρεύω.
Επίσης για κάθε τυχαία δειγματοληψία που συνάδει με ένα αποτέλεσμα υπάρχει πάντα άλλη μια οι περισσότερες που λένε το αντίθετο.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Δεν μου αλλάζει κανένας την άποψη ότι το φαγητό θέλει συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος σε δεδομένους βαθμούς

το φαγητό του σκύλου????

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν μου αλλάζει κανένας την άποψη ότι το φαγητό θέλει συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος σε δεδομένους βαθμούς

το φαγητό του σκύλου????
Και του σκύλου. Ο σκύλος κάλλιστα μπορεί να είναι ενδιάμεσος ή τελικός ξενιστής.

Δε θέλω να πείσω κανέναν για τίποτα. Δεν το έχω ανάγκη. Ακολουθώ αυτό που ακολουθώ κι επειδή αυτός που γράφει πάνω από 'μενα με το ψευδώνυμο chatzikostas τα λέει σχεδόν σωστά σε ό,τι αφορά το ωμό (για τα κόκαλα σχεδόν διαφωνώ) έκρινα σωστό να επισημάνω και να σιγοντάρω την άποψη του.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
και πως σχολιάζεις την ενστικτώδη συμπεριφορά του σκύλου να θάβει τροφή και να την τρώει αργότερα ?
ως τάσεις αυτοκτονίας?
τα γαστρικά υγρά και το σάλιο του σκύλου δεν σκοτώνουν μικρόβια?

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κοκόνι το υδροχλωρικό οξύ και το πεψινογόνο από μόνα τους δεν αρκουν για να σκοτώσουν όλες τις ομάδες βακτηρίων. Υπάρχουν όμως πολλοί τύποι βακτηρίων που δύναται να ζουν σε περισσότερα τους ενός είδους (άρα κράτα μια σημείωση για τα βράδια που αγκαλιάζεις το σκύλο σου) που αν δέχεσαι αψήφιστα την ανθρώπινη μόλυνση, εγώ δεν το κάνω. Αλλά αν θέλουμε να παραμείνουμε αποκλειστικά στο σκύλο τί γίνεται με τις τροφικές ασθένειες που προέρχονται είτε από βακτήρια, είτε από τοξίνες (οικοτοξίνες και μυκοτοξίνες) αν εσύ μπορείς να εγγυηθείς το χειρισμό, την προετοιμασία, την αποθήκευση, το περιβάλλον, τους ρυπαντές (χημική μόλυνση), τους ιούς, τα παράσιτα, τις φυσικές τοξίνες, το πρίον (μπράβο μας, το πρίον ειδικά αποτελεί μετάλλαξη που προκάλεσε ο άνθρωπος και πλήττει κυρίως τα βοοειδή) για την εκάστοτε τροφή εγώ δε θα μπορούσα να το κάνω αψήφιστα. Με την ασφάλεια τροφίμων δεν παίζουμε και ούτε παίζουμε μπλακ τζακ. Το να πάθει ο σκύλος σου hus από EHEC δεν είναι κάτι αστείο (και κράτα το ως παράδειγμα μιας και αφορά μεγάλη ομάδα ειδών και όχι μόνο το σκύλο). Οι τοξίνες απ' την άλλη το ξέρεις πως δύναται να παραχθούν ακόμη κι αν το βακτήριο απ' το οποίο παρήχθησαν έχει ''πεθάνει''; Με λίγα λόγια δε μπορείς για όλες τις τροφές να εγγυηθείς πως θα έχεις τη δυνατότητα της ιχνηλασιμότητας.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Το γεγονός ότι καποιο τεμαχιο κρεατος φτάνει στον χασαπη δεν σημαίνει ότι είναι αποστειρωμενο. Μπορει καλλιστα να προερχεται από αρρωστο ζώο ή να επιμολύνθηκε στην συνεχεια από λαθος χειρισμους ( πχ τους επεσε στο πατωμα) ή από ανθρωπους φορεις ασθενειών. Ολοι υπολογίζουν ότι ο αγοραστης θα μαγειρεψει το κρεας οπότε θα πεθανουν οι μικροοργανισμοί. Όταν όμως το προσφερεις ετσι ωμό στον σκυλο , δεν ξερεις τι μικροβιακό φορτίο εχει.
οι σοβαρες ασθενεις που μεταδιδονται απο ωμα ειναι απο κακες διατροφες ζωων οπως ειναι οι μεταλαγμενες τροφες η οπως παλια με τις τρελες αγελαδες που λεγαμε
καμια νοσος δεν μεταδιδεται απο το πατωμα καθως αν ηταν ετσι δεν θα ζουσε κανενα αδεσποτο

επισεις η αποστειρωση ειναι μακραν η χειροτερη ασθαινεια μακροχρονια
τι χειροτερο απο το να κανεις το ανοσοποιητικο σου αχρηστο?

θα το πω ξανα η αποστειρωση ή η υπερβολικη αποστειρωση ειναι σφαλμα
εδω ακομα και οι ιατροι εχουν διαφορετικες αποψεις

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Ξεχνάς το πιο σημαντικό.
Παρακολούθησε ένα σκύλο που τρώει ωμά να δεις τα μάτια του σε τι νιρβάνα πέφτει. Τα σάλια και η ανάπνοή του αλλάζουν απο τον ενθουσιασμό. Όταν το δεις αυτό καταλαβαίνεις πόσο τους έχει λείψει.
Όσο για το ότι υπάρχει πιο εύκολος τρόπος εξάρτάται με τι εννοείς εύκολο. Και στην τελική, δεν ψάχνουμε τον πιο εύκολο τρόπο αλλα το όσο γίνεται καλύτερο (που μπορούμε να προσφέρουμε).
.
ωωωωω
ναι
+1

υ.γ ευκολο = ανοιγω τσουβαλι - ταιζω σκυλακι σκυλακι χαρουμενο επειδη εφαγε
και αυτο γιατι?
γιατι κανεις δεν εχει σκεφτει οτι το 90% +
της υγειας του σκυλου και της ευεξιας του και τοσων αλλων ειναι θεμα διατροφης
και αποξηραμενο φαγητο = μη επαρκες

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Λάθος χειρισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε μόλυνση και σε αυτούς περιλαμβάνεται και η πτώση στο πάτωμα, αλλά δεν αναφερόμαστε σε αυτή την περίπτωση στο χασάπικο είναι σχεδόν μηδενικές οι πιθανότητες να μολυνθεί από 'κει, αν πέσει στο πάτωμα του σφαγείου και σε συγκεκριμένα μέρη ναι μπορεί, ειδικά σε σφαγεία που οι υπάλληλοι προτού μπουν δεν εμβαπτίζουν τα παπούτσια τους σε ειδικό διάλυμα, ή που δεν τηρούνται ακόμη πιο σύγχρονες μέθοδοι.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
καμια νοσος δεν μεταδιδεται απο το πατωμα καθως αν ηταν ετσι δεν θα ζουσε κανενα αδεσποτο
μια επισημανση καθως ξεχασα να το γραψω
καμια νοσος που επιφερει θανατο η μονημες βλαβες,,, (δεν δεν μιλαω για την πρροπτωση 1 στο 1.000.000 γιατι ουτως η αλλως ποσα σακια ξηρας δεν εχουν ανακληθει απο τετοια προβληματα)
καμια διαροια μπορει... αλλα αυτο το κανουν και οι ξηρες :p

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Who says so?
η βιολογια :)
προγραφει ακριβως το τι παθαινουν οι πρωτεινες και τα αλλα στοιχεια οταν βρεθουν σε υψηλες θερμοκρασιες
η σε θυνθηκες ελειψης νερου

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αυτά περι άπειρων μικροοργανισμών που παραμονεύουν να μας αποτελειώσουν ....είναι σωστά
αλλά πως ζούμε ακόμα?

η BARF δουλεύει τόσο καιρό-γιατί δεν έχουμε εκατόμβες θυματων ακόμα?

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Λάθος χειρισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε μόλυνση και σε αυτούς περιλαμβάνεται και η πτώση στο πάτωμα, αλλά δεν αναφερόμαστε σε αυτή την περίπτωση στο χασάπικο είναι σχεδόν μηδενικές οι πιθανότητες να μολυνθεί από 'κει, αν πέσει στο πάτωμα του σφαγείου και σε συγκεκριμένα μέρη ναι μπορεί, ειδικά σε σφαγεία που οι υπάλληλοι προτού μπουν δεν εμβαπτίζουν τα παπούτσια τους σε ειδικό διάλυμα, ή που δεν τηρούνται ακόμη πιο σύγχρονες μέθοδοι.
εεεεε φιλε με τα λυκοσκυλααααα :D χαχαχαχα
στρατο εκανες? χαχαχαχα :D

για μενα τα βακτιρια αυτα ειναι αντισωματα και μονο :) (με σωστη χριση ακομα και μετα τα σφαγεια εξ υπακουεται)
συνηθως οταν το κρεας εχει αναπτυξει βακτιρια σε αριθμους που μπορουν να προκαλεσουν προβλημα μυριζει παραξενα ΠΑΝΤΑ
εδω η μασχαλη μας αναπτυσι λιγα βακτιρια και μυριζει (ναι για αυτο μυριζει)
δεν μπορουν να προκαλεσουν κατι παρα σε περιπτωσεις joker
οπως μπορει να συμβει με καθε τροφιμο ωμο η ξηρο

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Who says so?
ο φούφουτος. Αλλά αν επιμείνω στο θέμα θα διαβάσω πάλι για πανεπιστημιακά συγγράμματα που λανσάρονται απ' τις εταιρίες της αλλοδαπής και θα στενοχωρηθώ οπότε δεν επιμένω καν.

Είναι κρίμα πάντως ν' απαξιώνουμε μια επιστήμη όταν δε συνάδει με αυτά που πιστεύουμε αλλά να επικαλούμαστε μέρος της (π.χ. τη γενετική) γιατί συμπνέουμε με τις απόρροιες της ώστε να υποστηρίξουμε κάτι άλλο.

Γνωρίζω τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η Barf και το πως ξεκίνησε και ό,τι αφορά τη λήψη θρεπτικών συστατικών, αλλά θα μπορούσα κι εγώ να την απαξιώνω λέγοντας πως στην πραγματικότητα οι μόνοι λόγοι που κάποιος μπαρφάρει είναι οικονομικοί (σε σχέση με την ξηρή λογικό) και ευκολίας (άλλο να ξεπαγώνεις, ή να το δίνεις έτσι κι άλλο να το μαγειρεύεις). Δεν την αποκλείω όμως ως προς τις αρχές στις οποίες βασίζεται και δε διαφωνώ απαραίτητα αλλά άπαξ και κύριος παράγοντας είναι η ασφάλεια κι η ιχνηλασιμότητα των τροφών έχω σοβαρές ενστάσεις.

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Και ξέρουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει έλεγχος και στα περισσότερα σφαγεία οι συνθήκες είναι απαράδεκτες!Γι ´ αυτό πρέπει να μαγειρευουμε οπωσδήποτε το κρέας σωστά δηλαδή να φτάσει και το εσωτερικό του κρέατος τη θερμοκρασία μαγειρεματος.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Και η πράξη; :)
επιβεβαιωνει
οτι λεει η βιολογια ειναι προιον πειραματων :) οχι αερολογιες

και η καθημερινοτητα τα ιδια μου λεει
Υ.Γ
ακομα και για τον ανθρωπο η διατροφη που εχει αποδειχθει ως πρεπουσα ειναι τα ωμα λαχανικα και γενικα οτι μπορει να φαγωθει ωμο
και κρεας ελαχιστο εως καθολου

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
η βιολογια :)
προγραφει ακριβως το τι παθαινουν οι πρωτεινες και τα αλλα στοιχεια οταν βρεθουν σε υψηλες θερμοκρασιες
η σε θυνθηκες ελειψης νερου
γι' αυτό έγραψα σε κατάλληλες θερμοκρασίες κι όχι κάψιμο, ή οτιδήποτε άλλο. Όταν λέμε μαγείρεμα τροφής για το σκύλο ακόμη κι αν εν συνεχεία θα μπει σε κλίβανο ώστε να γίνει ξηρά δεν εννοούμε μαγείρεμα για 'σενα, εννοούμε μαγείρεμα για το σκύλο, συγκεκριμένες συνθήκες, συγκεκριμένες θερμοκρασίες.

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
ο φούφουτος.
ελα μην υπερβαλεις :D

Γνωρίζω τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η Barf και το πως ξεκίνησε και ό,τι αφορά τη λήψη θρεπτικών συστατικών, αλλά θα μπορούσα κι εγώ να την απαξιώνω λέγοντας πως στην πραγματικότητα οι μόνοι λόγοι που κάποιος μπαρφάρει είναι οικονομικοί (σε σχέση με την ξηρή λογικό) και ευκολίας (άλλο να ξεπαγώνεις, ή να το δίνεις έτσι κι άλλο να το μαγειρεύεις).
παντως εμενα μου φαινεται ποιο δυσκολο το barf απο οτι το μαγειρευτο(ταισα για κανενα μηνα) και προφανως η ξηρα