Κυνομαχίες στην Ελλάδα


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Έχω παρακολουθήσει το θέμα και τυχαίνει να ξέρω αρκετές λεπτομέρειες. Υπάρχει σχετικό φωτογραφικό υλικό το οποίο είναι άκρως διαφωτιστικό. Θα ζητήσω την άδεια να το χρησιμοποιήσω και τότε θα μπορέσει ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του…
 


Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
εγω ειπα αυτο που ειδα και δεν υποστιριζω οτι δεν τα βαζει αλλα δεν ειμαι και σιγουρος οτι το κανει! παντα μιλαω βαση ρεπορταζ! εγω ειδα 5 σκυλια σε μια μαντα τωρα αν φιλε μου ROTTIE ξερεις κατι που εγω δεν γινετε να ξερω παω πασο! αλλα δεν ηταν ο σκοπως μου να μεινουμε σε αυτο αλλα στο οτι με αλλα λογια ειμαι παρα παρα πολυ δυσαρεστημενος με την σταση τις φιλοζωικης! αυτο ειναι το συμπερασμα που ηθελα να βγαλω!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αυτό που λες δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που υποστήριξες.
Simeonaras said:
δεν ειμαι απο αθηνα και δεν γνωριζω τι γινετε εκει κατο με τις μαχες ξερω ομως πως στο θεμα με το σκα'ι' δεν πιστευω πως καπιος λεγετε κυνομαχος επειδη εχει 5 η 6 η 7 πιτ σε ενα κτιμα!
Για να μην βγάζουμε λοιπόν αυθαίρετα συμπεράσματα, καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που γράφουμε, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένες υποθέσεις, όπως είναι αυτή της Κερατέας. Εάν δεν γνωρίζουμε, δεν μιλάμε.
 


Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
μαλλον φιλε μου δεν καταλαβες καθολου αυτο που ειπα! δηλαδη εγω σαν τηλεθεατης επειδη καπιος εδειξε μια μαντρα με 5 ζωα πρεπει να το πιστεψω? δεν εβαλα το χερι μου στην φωτια για τπτ! αλλα δηλαδη μηπως δεν μπορουμε να σχολιασουμε το ρεπορταζ? αν εσυ δεν ηξερες οπως λες τοτε τι θα ελεγες για το ρεπορταζ? και που η κοπελα ειδε οτι τα σκυλια ηταν εκπεδευμενα για μαχη? εκτος αν εχει δει πολυ περισοτερα απο οσα δειξανε! τοτε εγω που δεν ειδα τπτ στην ουσια να μην πω λεξη για ενα αθλιο ρεπορταζ με αθλια λεζαντα και σε αυτην την λεζαντα να μιλαει εκπροσωπος της φιλοζωικης..? δεν πειρα θεση ειπα τι ειδα!! αυτο μονο!
 


nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
δεν γνωριζω τι γινετε εκει κατο με τις μαχες ξερω ομως πως στο θεμα με το σκα'ι' δεν πιστευω πως καπιος λεγετε κυνομαχος επειδη εχει 5 η 6 η 7 πιτ σε ενα κτιμα!
εσυ δηλαδη που δεν ξερεις...ειδες οτι τα σκυλια δεν ηταν μαχιμα?

:D κουβεντα να γινεται simeonaras ..

rottie τι εχεις βρει? ανεβασε τα!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ευχαριστώ πολύ την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία που μου έδωσε την άδεια να δημοσιεύσω το φωτογραφικό υλικό.

Παραθέτω τις φωτογραφίες διότι δυστυχώς αντιλαμβάνομαι πως πρέπει, σαν άλλοι άπιστοι Θωμάδες, να βάλουμε τα δάκτυλα πάνω στις πληγές των σκύλων για να καταδικάσουμε αυτούς τους εγκληματίες που πλουτίζουν πάνω στα κατακρεουργημένα κορμιά των ζώων.

Τις παρουσιάζω για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Πρόκειται για τα ζώα που βρέθηκαν στο κτήμα της Κερατέας.









 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Και γιατί είναι απαραίτητα σκυλιά για κυνομαχίες??

Δεν λέω ότι δεν είναι, αντιλαμβάνομαι όμως τί λέει και ο simeon ...

Βρέθηκε αρένα??
Ιατρικό κιτ ?? ραφτικά - νυστέρια??
Εξοπλισμός εκγύμνασης??
Χρήματα??
Ο ιδιοκτήτης??

Εγώ είμαι τρελός και αναπαράγω άγρια πιτ και τα πουλάω στην ΧΕ ...

αρπάζονται μεταξύ τους συνέχεια, πεθαινουν από αρρώστιες, απο τραύματα κλπ κλπ ... είμαι 100% παράνομος και ανήθικος ..

ΚΥΝΟΜΑΧΟΣ γιατί είμαι ?????
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Rottie, νομίζω ότι το θέμα δεν είναι να μην μιλάνε αυτοί που δεν ξέρουν


ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ


sorry για το συνεχόμενο post ...
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι ενδείξεις αναγνωρίζονται από το Νόμο ως μέσο απόδειξης (είναι ένα από τα 7 μέσα απόδειξης), διότι δεν χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις για να πειστεί κάποιος για το προφανές.
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aν πιάστηκαν τα δύο σκυλιά ή και περισσότερα, δεν μπορούν ν δημιουργηθούν τέτοια τραύματα??? Αν ήταν χαβούζα όχι πιτ, αλλά golden ???

Γιατί χρησιμοποιούνται απαραίτητα για κυνομαχίες??

Εγώ ξέρω ότι για να μήν γίνεται απευαισθητοποίηση στο ερέθισμα, ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν βλέπει συνέχεια το σκυλί άλλους ...

και λογικό είναι

σε μια εβδομάδα - μήνα - χρόνο θές?? Θα ξαπλώσει και θα κοιμάται κολλητά με το άλλο ... τί θα κάνει?? θα αγριέυει 24/7 ??

Εγώ από αυτά που ξέρω για τα σκυλιά ΔΕΝ πιστεύω ότι ειναι μάχιμα συλιά αυτά ... πιστεύω ότι

ή είναι αναπαραγωγής ( ίσως για μάχες ή μάλλον το πιθανότερο)
ή ειναι συλλέκτης
ή είναι ερασιτέχνες κυνομάχοι.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Και γιατί είναι απαραίτητα σκυλιά για κυνομαχίες??

Δεν λέω ότι δεν είναι, αντιλαμβάνομαι όμως τί λέει και ο simeon ...
Ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό οι δικηγόροι υπεράσπισης βαπτίζουν τους εμπόρους ναρκωτικών «χρήστες», τους βιαστές «εραστές» και τους δολοφόνους «ψυχοπαθείς».
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eνας έμπορος ναρκωτικών για να χαρακτηρισθει έμπορος πρέπει να έχει κάποια ποσοτητα πάνω του, όπως και ο κυνομάχος να πιαστεί επ'αυτοφώρο ή να έχει ''σύνεργα'' κυνομαχίας ...

αλλιώς κινδυνεύουμε οι χρήστες να πάνε μέσα σαν έμποροι, που είναι το χειροτερο ... :wink:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ δεν χρειάζομαι αποδεικτικό υλικό από την αρένα για να πειστώ. Ευτυχώς ούτε και ο Νόμος.

Ο Νόμος υπ’ αριθμ. 3170, αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση σκύλων για κυνομαχίες (άρθρο 2, παρ. 4). Oι παραβάτες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δώδεκα μήνες και χρηματική ποινή από 5.000 μέχρι 10.000 ευρώ. "
http://www.minagric.gr/greek/data/G913F71.pdf
 




ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Την υπόθεση χειρίζεται (απ’ όσο γνωρίζω) η Νομαρχία και ο εισαγγελέας. Δεν γνωρίζω τι στοιχεία έχουν συλλέξει και τι θα κατατεθεί στο δικαστήριο, οπότε αδυνατώ να προβλέψω την έκβαση της υπόθεσης.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πάντως εάν κρίνω από ανάλογη υπόθεση στη Βέροια (να επισημάνω πως τους είχαν συλλάβει επ’ αυτόφωρο στην αρένα), κατά πάσα πιθανότητα, οι εμπλεκόμενοι στην Κερατεα θα πέσουν "στα μαλακά" και θα λήξει εκεί το θέμα. Γι΄αυτους, όχι για τους σκύλους. Για τους σκύλους η κόλαση συνεχίζετε…

Το είχαμε αναφέρει και παλιότερα, απλά το ξαναδημοσιευω γιατί είναι απόλυτα σχετικό με το θέμα μας.

"Ποινές φυλάκισης 14 μηνών στους ιδιοκτήτες των πιτ μπουλ, 6 μηνών σε διοργανωτή και διαιτητή, ενώ αθώωσε τους υπόλοιπούς 12 συγκατηγορούμενούς τους, που ήταν απλοί θεατές, αποφάσισε χθες το Aυτόφωρο Tριμελές Πλημμελειοδικείο Bέροιας, στη δίκη που διεξήχθη κάτω από ήρεμο κλίμα, για τις παράνομες σκυλομαχίες.

Tο δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση ενός έτους και δυο μηνών, καθώς και χρηματική ποινή ενός εκατομμυρίου δραχμών στον καθένα, στους Aπόστολο Mπαλτζή, 45 χρονών, καφεπώλη από το Mακροχώρι και Eυστάθιο Aποστολίδη, 27 χρονών, γεωργό από την Kρύα Bρύση.
Οι Γεώργιος Παράσχος, 41 χρονών, γεωργός ως διοργανωτής από τις Nήσες Hμαθίας και Kωσταντίνος Tσουβαλας 44 χρονών, έμπορος ως διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 6 μηνών ο καθένας και 100.000 δραχμές χρηματική ποινή. Στη συνέχεια, οι 4 άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο δικαστήριο οι πρωταγωνιστές των σκυλομαχιών ισχυρίστηκαν απολογούμενοι ότι δεν γνώριζαν πως διέπρατταν αδίκημα, καθώς πρόκειται για... «σπορ», διαδεδομένο σε πολλές χώρες του κόσμου. Οι άλλοι 12 κατηγορούμενοι δεν αποδείχθηκε ότι στοιχημάτιζαν χρήματα στις σκυλομαχίες, αλλά πως ήταν απλοί θεατές και έτσι απηλλάγησαν.

Xαρακτηριστική ήταν όμως η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας κ. Kαπαγιάννη, που πρότεινε την ενοχή των τεσσάρων, επισημαίνοντας απλώς ότι «το επίπεδο των κατηγορουμένων είναι χαμηλότερο και από αυτό των βασανισμένων σκυλιών»! "


http://www.hri.org/E/1997/97-02-25.dir/keimena/greece/greece10.htm
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Το επιπεδο τους ειναι μια χαρα γιατι πλεον κρυβονται καλυτερα και δεν την ξαναπατανε να τους συλλαβουν- Βεροια και Αλεξανδρεια γινεται χαμος.Ασχετο πριν λιγο καιρο πηγα μια βολτα προς κατι κτηματα κοντα στο σπιτι μου με τα μωρα και σε ενα σημειο ειχε πολυ λασπη σαν βουρκος,επεσα μεσα με το αμαξι και δεν εβγαινε με τιποτα,πηρα τα παιδια και περπατησα μπας και βρω κανεναν να με βοηθησει.Ξαφνικα ακουσα φωνες και γαυγισματα και ειδα ενα κτιριο στα λιγα μετρα τυπου αποθηκης με φορτηγα και πλησιασα να ζητησω βοηθεια.Οταν εφτασα στην γκαραζοπορτα ειδα κατι τυπους να σερνουν δυο σκυλια μες τα αιματα,μπαινω στον προαυλιο χωρο μιλαω με καποιον για το προβλημα μου,και κοιταζω διαρκως τα σκυλια που τα σερνουν στο πισω μερος του οικοπεδου,λεω τι επαθαν τα σκυλια?πεταγετε ενα παληκαρι μου λεει φυγε δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε και φυγε να μην μπλεξεις.Μετα πηρα εναν φιλο με τζιπ τηλεφωνο να με τραβηξει του ειπα τα καθεκαστα,ξαναπερασαμε απο εκει αλλα ηταν ολα σφραγισμενα.Πηρε τις αρχες το δηλωσε και πηγαν για ελεγχο,εντελλει μαθαμε οτι την δουλεια αυτη την εκαναν αλλοδαποι υπαλληλοι οταν ελειπε το αφεντικο και οτι τους εδιωξε τωρα τι αλλο να ψαξεις?και τι αλλο να κανεις?
 


tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
LUNA07 said:
Το επιπεδο τους ειναι μια χαρα γιατι πλεον κρυβονται καλυτερα και δεν την ξαναπατανε να τους συλλαβουν- Βεροια και Αλεξανδρεια γινεται χαμος.Ασχετο πριν λιγο καιρο πηγα μια βολτα προς κατι κτηματα κοντα στο σπιτι μου με τα μωρα και σε ενα σημειο ειχε πολυ λασπη σαν βουρκος,επεσα μεσα με το αμαξι και δεν εβγαινε με τιποτα,πηρα τα παιδια και περπατησα μπας και βρω κανεναν να με βοηθησει.Ξαφνικα ακουσα φωνες και γαυγισματα και ειδα ενα κτιριο στα λιγα μετρα τυπου αποθηκης με φορτηγα και πλησιασα να ζητησω βοηθεια.Οταν εφτασα στην γκαραζοπορτα ειδα κατι τυπους να σερνουν δυο σκυλια μες τα αιματα,μπαινω στον προαυλιο χωρο μιλαω με καποιον για το προβλημα μου,και κοιταζω διαρκως τα σκυλια που τα σερνουν στο πισω μερος του οικοπεδου,λεω τι επαθαν τα σκυλια?πεταγετε ενα παληκαρι μου λεει φυγε δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε και φυγε να μην μπλεξεις.Μετα πηρα εναν φιλο με τζιπ τηλεφωνο να με τραβηξει του ειπα τα καθεκαστα,ξαναπερασαμε απο εκει αλλα ηταν ολα σφραγισμενα.Πηρε τις αρχες το δηλωσε και πηγαν για ελεγχο,εντελλει μαθαμε οτι την δουλεια αυτη την εκαναν αλλοδαποι υπαλληλοι οταν ελειπε το αφεντικο και οτι τους εδιωξε τωρα τι αλλο να ψαξεις?και τι αλλο να κανεις?
Πρεπει να εισια πολυ προσεκτικη LUNA ...
 


Simeonaras

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2008
176
0
oscar said:
δεν γνωριζω τι γινετε εκει κατο με τις μαχες ξερω ομως πως στο θεμα με το σκα'ι' δεν πιστευω πως καπιος λεγετε κυνομαχος επειδη εχει 5 η 6 η 7 πιτ σε ενα κτιμα!
εσυ δηλαδη που δεν ξερεις...ειδες οτι τα σκυλια δεν ηταν μαχιμα?

:D κουβεντα να γινεται simeonaras ..

rottie τι εχεις βρει? ανεβασε τα!
δηλαδη φιλε oscar θες να μου πεις οτι δεν ειναι εφικτο να μαλωνανε για την κυριαρχια του χωρου? δεν εχεις πεσει ποτε σε μαχη στον δρομο? η μηπως τα δικα σου σκυλια δεν εχουν ποτε αρπαχτει!ROTTIE εγω δεν ειπα πως αυτος δεν ειναι κυνομαχος αλλα ουτε και μπορω να πω οτι ειναι! οπως ειπε και ο denis δεν ειδα καμια αρενα! αλλα το θεμα μου δεν ηταν αυτο! φοβαμαι ROTTIE πως δεν καταλαβες το προβλημα μου! η φιλοζωικη που ευχαριστησες γιατι δεν κυνηγαει τους δημοσιογραφους? φοβουνται? δεν ειναι η δουλεια της η προστασια των κακοποιημενων ζωων? αυτο δεν ειναι κακοποιηση των ζωων? ξαναδιαβασε το ποστ μου και θα καταλαβεις πιο ηταν και ειναι το προβλημα μου! και αφου τους ξερεις της φιλοζωικης να τους το πεις! δηλαδη ποιανουμε τον κονοπα και αφηνουμε τον ελεφαντα?
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Νομιζω οτι οι περισσοτεροι σε αυτο το θεμα εχουν δηλωσει και συμφωνησει οτι ο τιτλος του ρεπορταζ ηταν ακρως ενοχλητικος και περνουσε λαθος μηνυμα στους τηλεθεατες.Αλλα μηπως ολες οι περιπτωσεις,οι ειδησεις και οι αναφορες σε pitbull αυτο δεν κανουν???ειναι κατι καινουριο?δεν μπορω να καταλαβω που εχετε κολλησει και αναμοχλευετε τοιουτοτροπος το θεμα?