Μέγεθως κομμένης ουράς

Status
Κλειδωμένο θέμα

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Οκ εμένα με κάλυψες. Έκοψες την ουρά του σκύλου σου (τον οποίο πόνο τον παρουσίασες με τρύπημα αυτιού ή ταττουάζ, μάλλον δεν έχεις κάνει ποτέ επέμβαση) επείδη σου αρέσει καλύτερα και επειδή έτσι κάνουν οι " σωστοί" κάτοχοι δυναμικών φυλών (γιατί πώς θα φανεί ο σκύλος ότι είναι "δυναμικός" αν έχει μακριά φλώρικη ουρά)! Καλή του τύχη, όχι τόσο γιατί του έκοψες την ουρά (ήσουν ανενημέρωτος), αλλά γιατί επιμένεις σε αυτό. Αν θες κάτσε και συλλογίσου το κάποια στιγμή μόνος σου, που δε θα χεις ένα ολόκληρο φόρουμ να σε κατσαδιάζει (που σίγουρα δεν είναι ευχάριστο) μήπως και καταλάβεις για τι πράγμα μιλάμε.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Ας μην υποκρινόμαστε όλα τα δυναμικλα σκυλιά έχουν κομμένη ουρά , πιτμπυλ , ροτβαιλερ , ντόμπερμαν , κάνε κόρσο....
Οπως θα σου πουν αρκετά έμπειρα μέλη του forum, που ασχολούνται χρόνια με την κυνοφιλία και όπως θα διαβάσεις σε αρκετά θέματα (μερικά "τρέχουν" και αυτές τις μέρες), δεν υπάρχουν "δυναμικά" σκυλιά, αλλά ...δυναμικοί (στο μυαλό) ιδιοκτήτες.

Υπάρχουν σκυλιά δυνατά, σκυλιά ενεργητικά, σκυλιά γρήγορα, αλλά δεν υπάρχουν "δυναμικά" σκυλιά.
Συνιστώ μελέτη. Πολλή μελέτη... Χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ

cisse1908

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2010
45
0
Λοιπόν για να το κλείσουμε... Εφόσον όλα τα σκυλια ( ντομπερναμ , κάνε κόρσο κτλ ) διατίθονται ακομα και απο τα εκτροφεια με κομμένη ουρά εγώ δεν πρόκειται να άφηνα καμία μακριά ουρά . Όταν σε όλατα σκυλιά επιβληθεί να είναι μακριά και θα είναι τότε και εγώ σε ένα μελλοντικό σκυλί θα την αφήσω.. μέχρι τότε όμως.. κράτς κράτς...

Το αμερικάνικο πρότυπο είναι με κοντή ουρά . & -

Ο σκύλος είναι πιο όμορφος και το συστίνω σε όλους όσους είναισ το ίδιο δείλημα.

Κρατάω την απάντηση της κατερίνας πως ίσως απλά να είναι μικρός και γιαυτό να φαίνετε μεγάλη.. Και όπως είπε και ένας φίλος πιο πρίν .. εάν και μετά είναι πάλι μεγάλι.. κράτς κράτς...

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Κρατς κρατς έ ??? :mad:

Τον σκύλο τον πήρες για σύντροφο ή όχι?
Αν ναι, τον σύντροφο σου τον βασανίζεις και τον πονάς γιατί?
Για να ικανοποιήσεις την δική σου ματαιοδοξία?

Άδικα κουραζόμαστε μου φαίνεται.... δεν αξίζεις τον κόπο...

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ναι και εγώ λέω να το κάνω στην Ράνυ. Μάλιστα σκέφτομαι να της κόψω και εγώ την ουρά γιατί αποκτάει δύναμη, 86,000 κιλο Newton και βάλε μην σου πω. Ο κουταλιανός δεν θα κλάνει μια μπροστά στο σατανικό κοκόνι.
Επίσης λέω να της κόψω και λίγο από το στέρνο για να έχει πιο αεροδυναμικό σχήμα και να σκίζει τον αερα. Α!Και φυσικά θα την ξυρίσω για να είναι πιο μπρουτάλ.
:D:D:D:D:D Σταμάτα βρε!:D:D:D χαχαχα

Λοιπον ας του απαντήσουμε με ηρεμία και ίσως καταλάβει κάτι που προφανώς αυτη τη στιγμή το θεωρει δεδομένο! Έτσι φαίνεται απο τις απαντησεις του.
Κοιτα, τόσα χρόνια γινόταν αυτο. Αυτο δε σημαίνει όμως ότι και οι εκτροφείς που πιθανόν το κάνανε αυτο, εφόσον επιτρεπόταν για να ειναι μορφολογικά σωστα τα σκυλιά, πως ήταν και ευχαριστημένοι με αυτο που κάνανε. Γενικά υπήρχε διάσταση απόψεων στο θέμα, αν πρέπει, τι πρέπει, γιατι δεν πρέπει.
Τώρα για να μην υπάρχει αυτο το αλλαλουμ με το κόψιμο ήρθε ενας νόμος για να δώσει τη λύση και λέει, "παιδες, ότι ξέρατε ξεχάστε το! Ερχομαι εγώ ο Νομος και λέω ότι δε θα κόβεται ουρες, αυτια κ.λ.π. (δε λέω το "κ.λ.π") γιατι αποφασίζω ότι απαγορεύεται και είναι απάνθρωπο. Οπότε εσύ που ήθελες το σκυλάκι σου με κομμενη ουρά, τώρα σου απαγορεύεται και βασικά δε σκάς κιόλας γιατι έχει αποφασιστεί και απο την FCI ότι σωστα μορφολογικά το Ροττ δεν πρεπει να έχει κομμενη ουρα, και βάση νόμου απορρίπτεται κιόλας. Αν σου φαινόταν όλο αυτο απάνθρωπο είσαι πολύ ευχαριστημένος και ανακουφισμένος που δε χρειαζεται να μπείς σε κόπο, χρημα για να κάνεις κάτι τόσο βάρβαρο.

Έτσι λέει έχουν τα πράγματα, και εσυ είσαι πλέον ευνόμων που ενημερώθηκες μας ευχαριστείς και πάμε για άλλα! :):)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Μου φαινεται οτι το κοψιμο της ουρας στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι το λιγοτερο!!!
Δυναμικος σκυλος ,φυλακας επικινδυνος κλπ

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
κανεις μεγα λαθος

το προτυπο rottweiler ειναι με ουρα και μαλιστα αναφερει και τη σωστη τοποθετηση αυτης στο σωμα του σκυλου καθως και το μηκος της

παλια εκοβαν ουρες για 2 λογους
ο ενας ηταν ,αν ειχαν λοιπον σκυλο με λαθος ουρα αλλα κατα αλλα ειχε σωστη μορφολογια ηταν πολυ ευκολο για αυτους για να μην αποκλειστει ο σκυλος και να λενε δεν βαριεσε και εκοβαν την ουρα
ο δευτερος λογος ηταν ο χαρακτηρας του σκυλου ,επειδη η ουρα δειχνει καποια στοιχεια ετσι λοιπον οταν ειχαν φοβηκα σκυλια αλλα με καλη μορφολογια δεν ηθελαν να φαινεται η ανασφαλεια του σκυλου αφου ειναι εκτος προτυπου αυτο και ετσι την εκοβαν

ομως οταν μιλαμε για σωστες επιλεκτικες αναπαραγωγες απο τις οποιες κραταμε σωστους καταλληλους γεννητορες για τη συνεχιση και καλυτερευση της φυλης ολα παιζουν ρολο

επισης για τα κουταβια αυτα που δεν ειναι καταλληλα και δεν προοριζονται αργοτερα αν ολα πανε κατ ευχην για αναπαραγωγη ειναι κριμα να τα υποβαλουμε σε ακρωτηριασμο ανεφ λογου και αιτιας

τωρα το αισθητικο κομματι της υποθεσης ειναι προσωπικο θεμα και κανεις λειτουργει βαση συνειδησης και ηθικης ,αν αργοτερα γινοταν της μοδας τα μοντελα παραδειγμα να βγαινουν στην πασαρελα με κομενα αυτια θα αφηνες την κορη σου ,την αδερφη σου να το κανει ? δεν θα ποναγαν με αναισθησια θα το εκαναν και σε καλο γιατρο

κανενας εκτροφεας δεν διαθετει κουταβια με κομενες ουρες εκτος και αν υπηρχει προβλημα υγειας που απαιτειται αυτος ο ακρωτηριασμος

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν για να το κλείσουμε... Εφόσον όλα τα σκυλια ( ντομπερναμ , κάνε κόρσο κτλ ) διατίθονται ακομα και απο τα εκτροφεια με κομμένη ουρά εγώ δεν πρόκειται να άφηνα καμία μακριά ουρά . Όταν σε όλατα σκυλιά επιβληθεί να είναι μακριά και θα είναι τότε και εγώ σε ένα μελλοντικό σκυλί θα την αφήσω.. μέχρι τότε όμως.. κράτς κράτς...

Το αμερικάνικο πρότυπο είναι με κοντή ουρά . & -

Ο σκύλος είναι πιο όμορφος και το συστίνω σε όλους όσους είναισ το ίδιο δείλημα.

Κρατάω την απάντηση της κατερίνας πως ίσως απλά να είναι μικρός και γιαυτό να φαίνετε μεγάλη.. Και όπως είπε και ένας φίλος πιο πρίν .. εάν και μετά είναι πάλι μεγάλι.. κράτς κράτς...
Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω εγώ;;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ω εποχή...μου θυμίζεις τον Καίσαρα.....κι οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν.....

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Παω να βαλω ενα καφε... σα τη ζωη και το φορα...
ενας ακυρωσε το πιτμπουλακι απο το πετσοπ... :Dαλλος κρατς κρατς....:mad:

Ευχομαι με τα μυαλα που εχεις να μην αποφασισει και ο σκυλος σου το κρατς κρατς καποια στιγμη... θα μπεις στην επικινδυνη λιστα :rolleyes:

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Για να στο πω καλύτερα δηλαδή, βάση νόμου, δεν έχεις ένα δυναμικό και όμορφο σκυλί αλλά ένα κουτσουρεμένο και κολοβό σκυλί που και σε έκθεση να το πάς θα απορριφθει. :( Τωρα τα δυναμικά και όμορφα σκυλια λέει είναι ολοκληρωμένα και αρτιμελή! :)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
κανεις μεγα λαθος

το προτυπο rottweiler ειναι με ουρα και μαλιστα αναφερει και τη σωστη τοποθετηση αυτης στο σωμα του σκυλου καθως και το μηκος της

παλια εκοβαν ουρες για 2 λογους
ο ενας ηταν ,αν ειχαν λοιπον σκυλο με λαθος ουρα αλλα κατα αλλα ειχε σωστη μορφολογια ηταν πολυ ευκολο για αυτους για να μην αποκλειστει ο σκυλος και να λενε δεν βαριεσε και εκοβαν την ουρα
ο δευτερος λογος ηταν ο χαρακτηρας του σκυλου ,επειδη η ουρα δειχνει καποια στοιχεια ετσι λοιπον οταν ειχαν φοβηκα σκυλια αλλα με καλη μορφολογια δεν ηθελαν να φαινεται η ανασφαλεια του σκυλου αφου ειναι εκτος προτυπου αυτο και ετσι την εκοβαν

ομως οταν μιλαμε για σωστες επιλεκτικες αναπαραγωγες απο τις οποιες κραταμε σωστους καταλληλους γεννητορες για τη συνεχιση και καλυτερευση της φυλης ολα παιζουν ρολο

επισης για τα κουταβια αυτα που δεν ειναι καταλληλα και δεν προοριζονται αργοτερα αν ολα πανε κατ ευχην για αναπαραγωγη ειναι κριμα να τα υποβαλουμε σε ακρωτηριασμο ανεφ λογου και αιτιας

τωρα το αισθητικο κομματι της υποθεσης ειναι προσωπικο θεμα και κανεις λειτουργει βαση συνειδησης και ηθικης ,αν αργοτερα γινοταν της μοδας τα μοντελα παραδειγμα να βγαινουν στην πασαρελα με κομενα αυτια θα αφηνες την κορη σου ,την αδερφη σου να το κανει ? δεν θα ποναγαν με αναισθησια θα το εκαναν και σε καλο γιατρο

κανενας εκτροφεας δεν διαθετει κουταβια με κομενες ουρες εκτος και αν υπηρχει προβλημα υγειας που απαιτειται αυτος ο ακρωτηριασμος
Επιτέλους βρε κρίνα, και περίμενα πως και πως να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει από πρώτο χέρι.
Όπως είδες φίλος, κάνεις τεραστιο λάθος.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Trolling?:confused:
Δεν νομίζω.
Υπάρχει δυστυχώς και αυτή η ποικιλλία ιδιοκτητών.
Κάνουν κρατς-κρατς στον σκύλο τους γιατί στον εαυτό τους, δεν περισσεύει τίποτα. Μάλλον υπολείπεται...

Status
Κλειδωμένο θέμα