Απο όσο γνω΄ρίζω υπάρχει το αμερικανικο πρότυπο στο οποίο η ουρά είναι κομμένη . Κάνω λάθος ? Αν ναι θα το παραδεχτώ , αλλά νομίζω πως έχω δίκιο .κανεις μεγα λαθος
το προτυπο rottweiler ειναι με ουρα και μαλιστα αναφερει και τη σωστη τοποθετηση αυτης στο σωμα του σκυλου καθως και το μηκος της
παλια εκοβαν ουρες για 2 λογους
ο ενας ηταν ,αν ειχαν λοιπον σκυλο με λαθος ουρα αλλα κατα αλλα ειχε σωστη μορφολογια ηταν πολυ ευκολο για αυτους για να μην αποκλειστει ο σκυλος και να λενε δεν βαριεσε και εκοβαν την ουρα
ο δευτερος λογος ηταν ο χαρακτηρας του σκυλου ,επειδη η ουρα δειχνει καποια στοιχεια ετσι λοιπον οταν ειχαν φοβηκα σκυλια αλλα με καλη μορφολογια δεν ηθελαν να φαινεται η ανασφαλεια του σκυλου αφου ειναι εκτος προτυπου αυτο και ετσι την εκοβαν
ομως οταν μιλαμε για σωστες επιλεκτικες αναπαραγωγες απο τις οποιες κραταμε σωστους καταλληλους γεννητορες για τη συνεχιση και καλυτερευση της φυλης ολα παιζουν ρολο
επισης για τα κουταβια αυτα που δεν ειναι καταλληλα και δεν προοριζονται αργοτερα αν ολα πανε κατ ευχην για αναπαραγωγη ειναι κριμα να τα υποβαλουμε σε ακρωτηριασμο ανεφ λογου και αιτιας
τωρα το αισθητικο κομματι της υποθεσης ειναι προσωπικο θεμα και κανεις λειτουργει βαση συνειδησης και ηθικης ,αν αργοτερα γινοταν της μοδας τα μοντελα παραδειγμα να βγαινουν στην πασαρελα με κομενα αυτια θα αφηνες την κορη σου ,την αδερφη σου να το κανει ? δεν θα ποναγαν με αναισθησια θα το εκαναν και σε καλο γιατρο
κανενας εκτροφεας δεν διαθετει κουταβια με κομενες ουρες εκτος και αν υπηρχει προβλημα υγειας που απαιτειται αυτος ο ακρωτηριασμος
Απο εκεί κα ιπέρα ναι μεν το εκτροφείο τα δίνει με μακριά ουρά αλλά είναι στην δική μου ευχέρεια αν αθα την κρατήσω και τελικά αποφάσισα πως είναι καλύτερα με κοντή οπότε και την έκοψα . Που είναι το πρείεργο ? Πρώτη φορά βλέπεις ροτ με κομμένη ουρά ? Ξαφνικά προσγειώθηκες στο ελλάντα και είδες ρότ με κομμένη ουρά ? Σόρι χωρίς παρεξήγηση αλλά απο μικρός όλα τα ρότ που έβλεπε είχαν κομμένη ουρά όπως και τα ντόμπερμαν και είναι πολύ πιο ωραία ( προσωπική άποψη )