Ματαίωση εκπομπής Cesar Millan

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ο Μιλλάν ήταν έμπνευση και βάση στην εκπαίδευση που κάνω...
Και όχι μόνο αυτό...
Μας "μεταφράζει" και αυτά που θέλουν να μας πουν οι δικοί μας εκπαιδευτές, αλλά δεν μπορούν να τα διατυπώσουν (σε απλά Ελληνικά) και μας αφήνουν με την απορία και με το "θέσφατο"...

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
:D χαχα
Ετσι ακριβώς!!!
Αφού με το που παίρνω σκυλιά φίλων για βόλτα τα οποία τραβάν, εφαρμώζω όλη τη διαδικασία του Μιλλαν με το που μπαίνω σπίτι τους, στη βόλτα μέχρι που επιστρέφουμε και πολλές φορές με τους ιδιοκτήτες μαζί και δε το πιστευουν!!!
Γελάω με τη καρδιά μου όταν βλέπω την έκπληξη στα μάτια τους χαχαχχχα

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Και να προσθέσω κάτι ακόμα, για να μην παρεξηγηθώ...

Η "κλασική" μέθοδος εκπαίδευσης (πνίχτης και διόρθωση) δεν ήταν ποτέ το καλύτερό μου... δεν ανήκει στη δική μου ιδιοσυγκρασία...

Παρόλα αυτά, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι:
Ξεκινάς θετικά, όσο θετικά γίνεται... προσπαθείς να γίνεσαι "αρχηγός" (εκπαιδεύοντας πολύ τον εαυτό σου), όσο πιο αρχηγός γίνεται... Προσπαθείς να "πείσεις" το σκύλο ότι είσαι ο αρχηγός, τον οποίο δεν πρέπει να αμφισβητεί... Και, συμφωνώ, ότι ο ιδανικός "αρχηγός" δεν χρειάζεται να διορθώσει...

Και κλιμακώνεις... ναι, πιθανόν θα χρειαστεί και διόρθωση... και ισχυρότερη διόρθωση... και, σαφώς, πρέπει να έχεις μάθει να "τσεκάρεις" και όχι να "πνίγεις" το σκύλο... σαν να τραβάς κάποιον από το μανίκι, για να σε προσέξει...

Εχω γνωρίσει σκύλους που δεν μπορείς να τους αποτρέψεις με μεζεδάκι και με λεκτική εντολή, όταν έχουν "κλειδώσει" κάτι "ενδιαφέρον", που βρίσκεται στα 2-3 μέτρα απόσταση...

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Αλήθεια είναι ότι όλοι οι σκύλοι δεν λειτουργούν με έναν μόνο τρόπο εκπαίδευσης.
Γι άυτό γνωρίζεις πρώτα τον σκύλο και μετα λειτουργείς αναλόγως. Σε έναν φοβισμένο δε κάνεις απότομες κινήσεις κι ουτε χρησιμοποιείς τον πνίχτη. Επίσης τον πνίχτη δεν τον τραβάς αβέρτα. Ή όπως σε ένα σκύλο φίλου μόνο ο θόρυβος του λουριού ήταν αρκετός για να καταλάβει και να διορθώσει τη συμπεριφορά του.
Αλλά υπάρχουν και σκύλοι που συνέχεια μπαίνουν στο "παιχνίδι" κυριαρχίας και προσπαθούν να επιβληθούν.

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
2. Ο Cesar Millan ασχολείται, σαφέστατα, με σήματα ηρεμίας (σχεδόν, όσο και η Turid Rugaas - και, μάλιστα, χρησιμοποιεί τα δικά του σκυλιά σχεδόν όπως και εκείνη, για την ενσωμάτωση - αποκατάσταση των περιπτώσεων που παρεμβαίνει)...

E οχι! Αυτο που θελω οπωσδηποτε να σχολιασω ειναι για την Turid Rugaas.... μην την συσχετιζεις με τον Μιλλαν!σε παρακαλω!!! Δεν ξερεις μαλλον τι υποστηριζει...

3. Υπενθυμίζω ότι ο Cesar Millan ασχολείται με "δύσκολες" περιπτώσεις και όχι με την κλασική έννοια της "κανονικής" εκπαίδευσης βασικής υπακοής... πολλά από τα σκυλιά που αναλαμβάνει, μην ξεχνάμε ότι είναι έτοιμα για ευθανασία...

Και εδω να πω εγω οτι τα περισσοτερα εκει κατεληξαν!!!! Υπαρχουν στοιχεια οτι τα περισσοτερα απο τα σκυλια που "αφησε πισω του" ο μιλλαν κατεληξαν στην καλυτερη σε καταφυγια ζωων..αν οχι θανατωθηκαν αφοτου αυτος ολοκληρωσε την εκπαιδευση τους και τα "βοηθησε" να ξεπερασουν την επιθετικοτητα και τα οποια προβληματα συμπεριφορας τους....

Και ενα λινκ ετσι για να σχολιασω και αυτο περι "αρχηγου" και τι καλα που τα λεει ο μιλλαν...
http://www.youtube.com/watch?v=yXE-fwI0SWU
Στο 2.25 δειτε λιγο αυτο με το πιτμπουλακι με την μπαλα...που παει κοντα και γυριζει ανασκελα..λοιπον αν δειτε πιο μετα στο βιντεο το πιτμπουλακι παει και παιρνει την μπαλιτσα του επειδη ετσι γουσταρει και παιζει!!και αυτο γιατι τωρα δεν το κοιταει ο Mr Leader of the pack(!) ....πριν ομως που πηγε ο αλλος κοντα επειδη τον φοβαται αφησε αμεσως την μπαλα και εδειξε υποταγη!
Συγνωμη, αυτο θελουμε απο τα σκυλια μας?????σχεση φοβου?και οταν δεν ειμαστε μπροστα να κανουν οτι θελουν αυτα? συγνωμη αλλα εγω προτιμω να επικοινωνω με τον φιλο μου και να κανει τα παντα, ο,τι κι αν του ζητησω, γιατι εχουμε τελεια σχεση και με αγαπαει και με ΣΕΒΕΤΑΙ οχι φοβαται-τεραστια η διαφορα-.
.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
JKate Art, προσωπικά δεν μ'αρεσει η νοοτροπία που μεταφέρει ο Μιλλάν στα σκυλιά του. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να πω ότι είναι άσχετος ή ότι δεν ξέρει τι κάνει. Τον θεωρώ καλό σε αυτό που κάνει αλλά είναι μερικά πράγματα τα οποία με βρίσκουν αντίθετο. Ένα απο αυτά είναι για μένα το Α και το Ω στην σχέση μου με τα σκυλιά. Ο Μιλλάν θεωρεί την υπερβολική διέργεση/ενθουσιασμός αιτία των περισσότερων προβλημάτων. Κατα κάποιο τρόπο έχει δίκαιο και προσπαθεί να το ελέγχει αυτό. Απο την άλλη εγώ ελέγχο τα σκυλιά μου όταν είναι στην "τσίτα" και στον ενθουσιασμό. Για τον μέσο ιδιοκτήτη είναι σαφώς πιο εύκολο και αποτελεσματικό να κάνει ότι κάνει ο Μιλλάν γιαυτό και εχει πολλούς υποστηριχτές. Όπως έγραψα, στο αντικείμενο του είναι πολύ καλός.

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
JKate Art, προσωπικά δεν μ'αρεσει η νοοτροπία που μεταφέρει ο Μιλλάν στα σκυλιά του. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να πω ότι είναι άσχετος ή ότι δεν ξέρει τι κάνει. Τον θεωρώ καλό σε αυτό που κάνει αλλά είναι μερικά πράγματα τα οποία με βρίσκουν αντίθετο. Ένα απο αυτά είναι για μένα το Α και το Ω στην σχέση μου με τα σκυλιά. Ο Μιλλάν θεωρεί την υπερβολική διέργεση/ενθουσιασμός αιτία των περισσότερων προβλημάτων. Κατα κάποιο τρόπο έχει δίκαιο και προσπαθεί να το ελέγχει αυτό. Απο την άλλη εγώ ελέγχο τα σκυλιά μου όταν είναι στην "τσίτα" και στον ενθουσιασμό. Για τον μέσο ιδιοκτήτη είναι σαφώς πιο εύκολο και αποτελεσματικό να κάνει ότι κάνει ο Μιλλάν γιαυτό και εχει πολλούς υποστηριχτές. Όπως έγραψα, στο αντικείμενο του είναι πολύ καλός.
Γιατι ομως ειναι κακό να εχεις να αντιμετωπίσεις εναν ενθουσιώδη σκυλο?? Και δεν καταλαβαινω γιατι μερικοι χαίρονται επειδη οταν τους βλεπει ο σκυλος τους χαμηλωνει το κεφαλι και το σωμα και "υποτασεται"...???? Εμενα πειραζει που χαιρομαι οταν χαιρονται παρα πολυ οι σκυλοι μου και το δειχνουν αλλα φυσικα δεν πηδανε πανω μου παρα μονο με εντολη (επειδη προσωπικα μου αρεσει) και δεν ενοχλουν κανεναν δειχνοντας ετσι την χαρα τους?? Αδικο εχω?
Οταν λες ομως οτι ειναι καλός...τεκμηριωσε το μου...γιατι? Τι σωστο και αξιέπαινο κανει? Και θελει να λεγεται και "dog whisperer" -.-

JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Γιατί ο Μιλλάν απευθύνεται σε πολλούς και όχι σε μερικούς. Πάρε για παράδειγμα το παιχνίδι με το σχοινί (tug). Απαγορευτικό παιχνίδι για τον Μιλλάν γιατί ξέρει πως οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν τι είναι αυτό το παιχνίδι. Οπότε το παίζει εκ του ασφαλούς. Δεν μπορούν όλοι να καθοδηγήσουν τα σκυλιά οπότε προτιμούν να τους αποκλείσουν παντελώς κάποιες συμπεριφορές. Είναι πιο εύκολη λύση.

Για το κεφάλι κάτω και σώμα γυμνό πρέπει όταν στο κάνει αυτό ένας σκύλο να χαίρεσαι. Είναι το απόλυτο σημάδι "αγάπης". Σου λέει μαζί σου κατεβάζω όλη μου την άμυνα και σε εμπιστεύομαι να με προσέχεις. Όταν σκύλος σου υποτάζεται γίνεται δικός σου.

Για το γιατί σου λέω είναι καλός στο έγραψα πιο πανω. Επειδί αυτά που έχει πει (αν και αυτά που λέει είναι γνωστά χρόνια απο άλλους εκπαιδευτές) τα έχουν κάνει αρκετοί ιδιοκτήτες με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σου λέει κάνε αυτό για να έχεις αυτό... για μένα αυτη είναι αξιοπιστη και αποτελεσματική συμβουλή.

Εσύ γιατί τον θεωρείς "κακό"?
Επειδί σέβεται αυτό το ζώο που λέγεται σκύλος και του συμπεριφέρεται ως ζώο και όχι σαν παιδι? :D
Μη είσαι προκατελειμένη σε τέτοια πράγματα γιατί αν έρθει στο χέρι σου ένα "δυναμικό" σκυλί θα καταλάβεις πως όλα χρειάζονται.

Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Γιατι ομως ειναι κακό να εχεις να αντιμετωπίσεις εναν ενθουσιώδη σκυλο?? Και δεν καταλαβαινω γιατι μερικοι χαίρονται επειδη οταν τους βλεπει ο σκυλος τους χαμηλωνει το κεφαλι και το σωμα και "υποτασεται"...????
Για το κεφάλι κάτω και σώμα γυμνό πρέπει όταν στο κάνει αυτό ένας σκύλο να χαίρεσαι. Είναι το απόλυτο σημάδι "αγάπης". Σου λέει μαζί σου κατεβάζω όλη μου την άμυνα και σε εμπιστεύομαι να με προσέχεις. Όταν σκύλος σου υποτάζεται γίνεται δικός σου.

Συγνώμη για το off αλλά με αφορμή αυτό θέλω να εκφράσω μια απορία που έχω καιρό. Το σκυλί μου ενώ σε όλον τον κόσμο ενθουσιάζεται και θέλει να πηδήξει πάνω του (το έχουμε ελαττώσει και οδεύουμε προς κατάργηση) σε μένα απλώς έρχεται ήρεμα και γυρνάει ανάσκελα. Αυτό τι σημαίνει..? Ότι με φοβάται..? Ότι απλώς θέλει χάδια..? Ή πολύ απλά σκασίλα του..? Να σημειώσω ότι προφανώς δεν τη χτυπάω ούτε της φέρομαι απότομα.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Asp, σου βρήκα ένα βιντεο που δείχνει μια τέτοια συμπεριφορά με λύκους.
http://www.youtube.com/watch?v=68Ez24yCGmQ
Ο σκύλος σου το κάνει για να σου υπενθυμήση την θέση του για να μη γίνει κάποια παρεξήγηση. Παρεξήγηση στον Ζωικό Βασίλειο σημαίνει διαμάχη/κόντρα.

Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Μάλιστα.. Δηλαδή..με φοβάται..? Δε θέλει να έχει ''παρεξηγήσεις'' μαζί μου..? Η απλώς έχει εμπεδώσει τη θέση της στην αγέλη μας.? Συγχωρήστε τις απλοϊκές ερωτήσεις μου, είμαι λίγο άπειρη. Ευχαριστώ πολύ :)

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Διορθώνω δεν σημαίνει ούτε δέρνω ούτε κακοποιώ.
+1,000,000,000,000,000,000,000........000

Μέσα σε 5 λεπτά ο σκύλος είχε μάθει να μένει σε θέση sit έξω από το νερό και περίμενε την εντολή του Μίλαν για να βουτήξει!!! Ουάου...και επειδή έχω 3 σκυλιά σαν το λάμπ εκείνο, πραγματικά αναρωτιέμαι!!! :):):)
Και ομως...μπορει να βασανιζεσαι επι μηνες...αλλα με το που πιασεις το νοημα...οχι 5 λεπτα...5 δευτερολεπτα περνει μερικες φορεςη ολη υποθεση (οχι παντα εννοειται)...και αναφωνεις μεσα σου ''γουατ δε φακ τζαστ χαπεντ?δατ σιμπλ?''

Ναι, και όμως την έκανε αυτήν την πατάτα η κυρά Βιτκώρια. Και όχι μόνο αυτό αλλά πήρε την απόφαση να πεί στην οικογένεια να στείλουν το σκυλί για ευθανασία μέσω..........τηλεφώνου

[video=youtube;jG3Jzj7kOvs]http://www.youtube.com/watch?v=jG3Jzj7kOvs[/video]
Την δυσκοιλια καρι***πουτ***ρα το κερατο μου!!!...
ΡΕ ΟΥΣΤ!!! ειπα να διαβασω ενα θρεντ και συφιλιαστηκα βραδυατικα!!!

Και μετα ειναι ο Σιζαρ που ''κακοποιει'' τα σκυλια...
-που σε καθε ευκαιρια προτεινει την στειρωση και την υιοθεσια...
-που εχει πει την μεγαλυτερη αληθεια ever ''Δεν υπαρχει κακος σκυλος, μονο κακο αφεντικο''...
-που το συγκεκριμενο θα το ειχε παρει ο ιδιος σπιτι του αν εβλεπε οτι η οικογενεια δεν θα τα καταφερει...(πραγμα που χει κανει πολλες φορες)
-και που σε παρομοια περιπτωση (οποιος τη θυμαται) οταν η οικογενεια δεν εφαρμοσε αυτα που τους ελεγε (αντιθετως του καναν παραπονα γιατι δεν χαιδευε το σκυλακι οσο αυτο του γρυλιζε...) και πηγαν το τσιουαουα (!!!) για ευθανασια (πριν τον ενημερωσουν) ηταν στο τσακ να βαλει τα κλαμματα...

Y.Γ.1. Τα ηλεκτρικα κολλαρα που χαλανε μερικους...τα εχει στη δονηση και οχι στο ρευμα αν το προσεξατε ποτε...και τα βαζει πολλες φορες πρωτα στο χερι του ιδιοκτητη και μετα στο σκυλο...

Πολυ θα ηθελα να δω καποιους που τον κατακρινουν στη θεωρια να καταφερουν κατι μονο με γλυκακια...αν ενδιαφερεται κανεις, εχω να του γνωρισω μερικα σκυλια (που δεν ειναι ουτε στο 1/2 'σταδιο' που ηταν το σκυλι στο πρωτο βιντεο)

Last edited: