Μικρόσωμο: Λιγότερο σκύλος?

Είναι τα μικρόσωμα "λιγότερο σκύλοι"?

• Ναι

Votes: 29 23,6%
  • Όχι

Votes: 94 76,4%

• Total voters
    123

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Εδώ ζητάμε υποκειμενικές απαντήσεις. Ναι, αντικειμενικά όλοι σκύλοι είναι, δεν είναι γάτες. Η υποκειμενική γνώμη του καθενός όμως περί του "τι είναι σκύλος" διαφέρει ;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ναι..,εχει ενδιαφερον..,οσο οι αποψεις δεν μπορουν να ειναι αντικειμενικες..,γιατι θα ηταν εντελως ρατσιστικο..

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Για μένα το μέγεθος δεν παίζει ρόλο. Το πιο σημαντικό είναι να ταιριάζει ο χαρακτήρας και ιδιοσυγκρασία του σκύλου με το δικό σου χαρακτήρα και τρόπο ζωης. Παλιά είχα boxer τώρα έχω 2 westie για πρακτικούς λόγους. Τα παίρνω πάντα μαζί μου διακοπές ακόμα και όταν πάω trekking με ποδήλατο

Εξάλλου τα westie (8kg) ειναι δραστήρια, ατρόμητα, ανθεκτικά, με μεγάλη αυτοπεποίθηση και ύφος. Το mastiff (80kg) της κουνιάδας μου ειναι πολυ πιο φοβητσιάρικο.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εγω να ψηφισω που εχω και απ τα 2?
πιστευω λοιπον οτι δεν ειναι λιγοτερο σκυλος το μικροσωμο..εμενα εχει τους μεγαλους παντα του χεριου του:D

MYSTICJUNE78

Active Member
23 Ιουλίου 2008
40
1
Βριλησσια
Μην με κράξετε :cool::cool:
απλά εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα έπαιρνα μικρό σκυλί... Δεν ξέρω γιατί τα βλέπω σαν κουκλάκια....Τα τσιουάουα δε...ειναι ο εφιάλτης μου...:cool::cool:
Ναι μεν σκυλιά ειναι όλα... αλλά δεν μπορώ τα σκυλιά τσέπης... :confused:

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
η μεγαλωσυνη δεν μετριεται με το στρεμα! με τις καρδιας το πυρωμα μετριεται και με το αιμα

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.910
5.282
patra
grdane.blogspot.com
to πρώτο μου "νόμιμο" σκυλί ήταν malteze τώρα έχω μολοσσό .... κι έχω περάσει με τρεις τέσσερις ράτσες διαφόρων μεγεθών.
όλα τα σκυλιά τα είχα πρωταρχικά για συντρόφους κι όχι τόσο εργασιακά....
λοιπόν τα malteze σε τίποτα δεν υστερούσαν από τα υπόλοιπα...
φυσικά και υπάρχουν πράματα που με το ένα ή το άλλο μέγεθος μπορείς να χαρείς ή αντίστοιχα δεν σου επιτρέπεται.... αλλά κανένα δεν υστερούσε στον ρόλο που είχαν στην ζωή μου...
η αλήθεια είναι ότι όταν είχα περιμαζέψει ένα κοκκερακι... κάναμε τα πάντα ( όλα σε ένα size)...εκδρομές, καφέ, διακοπές,μπανια, καμακι... κλπ:D:D:D
ψήφισα όχι.

Diogenes

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
155
0
33
Κομοτηνή
Σε καμία περίπτωση δεν είναι λιγότερο σκύλοι. Μου αρέσουν περισσότερο οι μεγαλόσωμοι σκύλοι γιατί μπορώ να τους βουτάω και να 'παλεύω' μαζί τους, να τους θαυμάζω όταν καλπάζουν, δε με ενοχλεί το γαύγισμά τους, νιώθω ασφάλεια κλπ. Τα μικρά όμως είναι χαριτωμένα, πιο εύκολα αποδεκτά και πιο ευκολοκουβάλητα. Όλα είναι το ίδιο σκύλοι, ασχέτως προσωπικών προτιμήσεων. Τράβα πες σε ένα τζακ ράσσελ ότι είναι λιγότερο σκύλος. :D
Θα συμφωνήσω στο 100% .
Οι μικροί σκύλοι μπορεί να μην έχουνε μεγάλο μέγεθος αλλά σίγουρα είναι ΣΚΥΛΟΙ :D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εγώ είχα και μεγάλα σκυλιά και μικρά(και τσιουάουα)
κάποια από τα μεγάλα ήταν λιγότερο σκύλοι κι από το τσιουάουα.

κάτι σε πρόβατο έφερνε ο ένας και ο άλλος σε γαιδούρι:D
ενώ το τσιουάουα μια χαρά θυληκό σκυλάκι ήταν...σχεδόν ίδιο στύλ με την γερμανίδα μου και από ότι βλέπω και η κοκόνα μου τώρα στα ίδια βήματα πάει.:)

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
μια χαρα σκυλια ειναι! ειδικα αυτα που δεν καταλαβαινουν οτι ειναι μικρα και νομιζουν οτι ειναι μεγαλα και δυνατα σκυλια τα παω παρα πολυ. στα μικρα με χαλαει οταν ειναι κακομαθημενα και νευρικα (οπως στα μεγαλα οταν ειναι ακοινωνητα ).

σαν μεγεθος προτιμαω τα μεσαια, που βολευουν για τα παντα.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
βασικά, ούτε τα δικά μου και της Σοφίας είναι μεγαλόσωμα. Για μεσαίου μεγέθους λογίζονται. Η δική μου ψήφος πιάνει?:p
:nono: :nono: :nono:

Καλά η Ρούμπι που είναι στα 23, αλλά 30 κιλά σκύλος ο Μπρούνο μεσαίος λογίζεται????

liajoe

Well-Known Member
Εγώ, ψήφισα "Όχι":p

Γιατί όταν πάμε όλη η οικογένεια στην παραλία - διακοπές,
τα Γ.Π, το Ροτβάιλερ, το Λάμπραντορ και το Γκόλτεν Ριτρίβερ
δεν ξέρεις ότι υπάρχουν αλλά το μιξ Μαλτέζ / Κανίς είναι πλήρης
καταστροφή και δεν μπορεί να πλησιάσει άνθρωπος στα 20 μέτρα :rolleyes:
τώρα που το σκέφτομαι ΜΟΝΟ με την μητέρα μου τα πάει καλά.
Εμας τις 3 αδερφές και τον πατέρα μου μας έχει δαγκώσει:eek: :D,

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
εγω ειμαι της αποψης οτι ειναι....οχι λιγοτερο σκυλοι..βασικα δεν μπορω να το αποδοσω οπως ακριβως το εννοω...θελω να πω..μου αρεσουν τα σκυλια..οταν διαλεγα σκυλο ομως ποτε δεν μου περασε απο το μυαλο ενα μικρο...ειναι σαν λουτρινα...δεν θα μου αρεσε να εχω...συμπαθητικα καποια αλλα οχι για δικο μου...
δεν θα μπορουσα να βγαινω με κατι που θα το πατησω αν δεν προσεξω...δεν μου κανουν αισθηση σαν σκυλια
οποτε μαλλον ναι...δεν τα θεωρω τοσο σκυλια