"Μικτές κενώσεις"???


Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Εννοείται ότι θα συνεχίσω. Θα πάρω και τη γνώμη του γιατρού (μετά του κοινού!!!).
Τι να κάνουμε... Ένα 10ευρω φαγητάκι την ημέρα. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!!!:)
 
  • Like
Reactions: bat-iris










Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Ωπ κεκτημένη ταχύτητα.συγγνωμη.
Αφαγια για πόσο σου είπε και του έκανες??
Καθόλου. Μόνος του την έκανε. Από Κυριακή βράδυ δεν έτρωγε. Έφαγε δύο κουταλιές λαπά (ρυζάκι) με βραστό κοτοπουλάκι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Και τα κακά του Δευτέρα βράδυ ήταν μία χαρά (πολύ λίγα μεν, αλλά σφιχτά).
 


Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
32
Καθόλου. Μόνος του την έκανε. Από Κυριακή βράδυ δεν έτρωγε. Έφαγε δύο κουταλιές λαπά (ρυζάκι) με βραστό κοτοπουλάκι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Και τα κακά του Δευτέρα βράδυ ήταν μία χαρά (πολύ λίγα μεν, αλλά σφιχτά).
Καθόλου. Μόνος του την έκανε. Από Κυριακή βράδυ δεν έτρωγε. Έφαγε δύο κουταλιές λαπά (ρυζάκι) με βραστό κοτοπουλάκι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Και τα κακά του Δευτέρα βράδυ ήταν μία χαρά (πολύ λίγα μεν, αλλά σφιχτά).
Οκ.Ισως είναι από τη κονσέρβα τότε,δεν έχω ταισει ποτέ οπότε δε ξέρω.
Όσες φορές είχε διάρροια μετά από 24 ωρη νηστεία έστρωνε κανονικά.Μετα το 24 ξαναξεκιναγα με την τροφή που έτρωγε κανονικά αλλά με τη μισή πόσοτητα τη πρώτη μέρα,3/4 τη δεύτερη και κανονικά τη τρίτη,δεν είχα ποτέ θέμα.
Προτείνω να πάρεις τουλάχιστον ένα τηλέφωνο τον γιατρό σου να τον ρωτήσεις
 




Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Κάπου στον μίτο διάβασα ότι εκείνη την ημέρα όταν ξεκίνησαν τα "μεικτά" έφαγε κ μοσχάρι;

Ο δικός μου (θυμάσαι το είχα αναφέρει αλλού) κάνει μαλακά κακά αν φάει ψαχνό από μοσχάρι. Αυτό που πάντα του στρώνει το στομάχι είναι αρνί, χωρίς να προσθέσω εντόσθια κλπ. Ο κτηνίατρος και η εκτροφέας μου είπανε ότι όντως το αρνίσιο κρέας είναι πολύ ελαφρύ κ χωνεύεται εύκολα, καλύτερο είναι μόνο το κουνέλι.
Δεν το λέω για συμβουλή, το κάθε σκυλί είναι διαφορετικό στο κάτω κάτω, αλλά όταν ξαναρχίσεις να δίνεις μπαρφ στον Αιγέα δοκίμασε το αρνάκι άν έχεις
 
  • Like
Reactions: Asmodeus


Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Έχω αρνί. Και κοτόπουλο. Και το σκέφτηκα και εγώ. Αλλά δε νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από το μοσχάρι, γιατί αυτό το κρέας (μαζί με αρνί) έδινε η εκτροφέας. Μάλλον το συκωτάκι κότας ξεκίνησε το θέμα.
Το οποίο δε λύθηκε τελείως ακόμη. Ευελπιστώ σήμερα-αύριο να έχουμε θετικά αποτελέσματα.
 


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Με κονσερβες κ δε μαζεψε ακομη εε?
(Ποσα συκωτακια εδωσε πια η μαμά,τη ρώτησες?)

Μμμμ...σε τετοιες περιπτώσεις δίνω (και) αυγο σφιχτοβρασμένο με μπολικη ρίγανη (σε διποδους κ τετράποδους-στους διποδους βαζω κ λιγο αλατακι για την αλητεία :D )

Υπομονη,κανει 2-3 μερες να μαζεψει!
 




Char Angel

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2015
293
1.017
54
Αθήνα
Με κονσερβες κ δε μαζεψε ακομη εε?
(Ποσα συκωτακια εδωσε πια η μαμά,τη ρώτησες?)

Μμμμ...σε τετοιες περιπτώσεις δίνω (και) αυγο σφιχτοβρασμένο με μπολικη ρίγανη (σε διποδους κ τετράποδους-στους διποδους βαζω κ λιγο αλατακι για την αλητεία :D )

Υπομονη,κανει 2-3 μερες να μαζεψει!
Δεν έδωσε πολλά. Είχα φτιάξει τη μερίδα για όλη τη μέρα και ήταν έτοιμη. Μάλλον έδωσε όλα τα συκωτάκια της μέρας σε μία δόση, την πρωινή. Οπότε του έπεσε πολύ.
Αγάλι Αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι. Ε, εδώ παριμένουμε το αντίθετο!
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Συμβουλη (αν θες την ακους) , κοψε τα ωμα μεχρι τους 5-6 μηνες , μαγειρευε εστω και λιγο αυτα που θες να του δωσεις και δινε που και που (καθε εβδομαδα) και μια ποιοτικη ξηρα. Μετα τους 6 μηνες που θα εχει πιο δυνατο οργανισμο ξαναρχισε τα τα ωμα
 
  • Like
Reactions: Siegfried


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Συμβουλη (αν θες την ακους) , κοψε τα ωμα μεχρι τους 5-6 μηνες , μαγειρευε εστω και λιγο αυτα που θες να του δωσεις και δινε που και που (καθε εβδομαδα) και μια ποιοτικη ξηρα. Μετα τους 6 μηνες που θα εχει πιο δυνατο οργανισμο ξαναρχισε τα τα ωμα
Θα μπορούσες να εξηγήσεις λίγο τους λόγους; Δεν το λέω με σαρκασμό απλά για να καταλάβω γτ πρωτη φορά το ακούω. Συνήθως οι εκτροφείς που δίνουν μπαρφ (όπως η δικιά μας και του @Char Angel από ότι έχω καταλάβει) την αρχίζουν κατευθείαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ποιοτικα η barf ειναι σαφως ανωτερη. Το θεμα ειναι ομως οτι ενα κουταβι εχει ακομα μη πληρως ανεπτυγμενο εντερικο συστημα (εξου και οι διάρροιες και εμετοι) το οποιο αναπτυσεται. Η ξηρα δινει το πλεονεκτημα της σταθερότητας. Ειναι κατι το οποιο καθε μερα ειναι το ιδιο για ενα στομαχι. Ειναι "προβλεψιμο".
Στα συν ειναι οτι τα ποσοστα φωσφορου και ασβεστιου παλι ειναι σαφως καθορισμενα και σταθερα το οποια εχει μια σχετικη "ασφαλεια" οσον αφορα γενικοτερα την αναπτυξη.
 
  • Like
Reactions: Asmodeus


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Θα μπορούσες να εξηγήσεις λίγο τους λόγους; Δεν το λέω με σαρκασμό απλά για να καταλάβω γτ πρωτη φορά το ακούω. Συνήθως οι εκτροφείς που δίνουν μπαρφ (όπως η δικιά μας και του @Char Angel από ότι έχω καταλάβει) την αρχίζουν κατευθείαν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σε σχεση με τη barf το μαγειρευτο γευμα ειναι μια δικλειδα ασφαλειας για ενα μη ανεπτυγμενο ανοσοποιητικο συστημα. Η ξηρα που ανεφερα ως συμπληρωματικη διατροφη θα δωσει στη διατροφη επιπλεον συστατικα που στη barf / μαγειρευτο ειναι λιγο δυσκολο να τα δωσουμε συν μια ισορροπια μεταξυ φωσφορου και ασβεστιου.
 
  • Like
Reactions: Eroe


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ναι (αν και θα διαφωνούσα για το πόσο κάνει καλό τέτοια σταθερότητα, θα συμφωνήσω όμως για τα ιχνοστοιχεία) αλλά ο @Asmodeus λεει για το μαγειρευτό. Από τη στιγμή που το κρέας μπαίνει κανονικά κατάψυξη προς αποφυγήν μικροβιακων λοιμώξεων που υστερεί η μπαρφ σε σχέση με το μαγειρεμένο;
--
UPD μαζί γράφαμε, τώρα είδα την απάντησή σου. Δηλαδή, μιλάς για διάρροια σαν πιθανή αντίδραση σε μικροοργανισμούς (βακτηρια μικρόβια κλπ) που υπήρχαν στο ωμο. Μα 1) δεν καταψύχεται το κρέας; 2) δεν θα υπήρχαν τότε κι άλλα συμπτώματα;
 


Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ναι (αν και θα διαφωνούσα για το πόσο κάνει καλό τέτοια σταθερότητα, θα συμφωνήσω όμως για τα ιχνοστοιχεία) αλλά ο @Asmodeus λεει για το μαγειρευτό. Από τη στιγμή που το κρέας μπαίνει κανονικά κατάψυξη προς αποφυγήν μικροβιακων λοιμώξεων που υστερεί η μπαρφ σε σχέση με το μαγειρεμένο;
--
UPD μαζί γράφαμε, τώρα είδα την απάντησή σου. Δηλαδή, μιλάς για διάρροια σαν πιθανή αντίδραση σε μικροοργανισμούς (βακτηρια μικρόβια κλπ) που υπήρχαν στο ωμο. Μα 1) δεν καταψύχεται το κρέας; 2) δεν θα υπήρχαν τότε κι άλλα συμπτώματα;
Αν μπορει καποιος να τηρησει ολες τις διαδικασιες που απαιτουνται (καποια βακτηρια χρειαζονται ημερες ολοκληρες εως και εβδομαδες σε βαθεια καταψυξη για να πεθανουν ) θεωρητικα δεν θα εχει κανενα προβλημα και ρωταω , γιατι απλα να μην το βρασει για καμια ωρα να εχει το κεφαλι του ησυχο? Τι θα χασει?
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
δεν θα πάνε οι μισές θρεπτικές ουσίες στον ζωμό; (ο οποίος ζωμός αμα δώσεις ποσότητα είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να κάνει ο σκύλος μαλακά κακά)