Μολυσματικές ασθένειες / Ενδοπαράσιτα

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εκτός απο το interceptor, υπάρχει και το milbemax. Aν κάνετε μια αναζήτηση στο φόρουμ, έχει συζητηθεί το θέμα της διροφιλαριας εκτεταμένα.

Εμβόλιο δεν γνώριζα οτι υπάρχει. Ξέρεις λεπτομέρειες, kos? (ποια εταιρία το βγάζει, ποσο αποτελεσματικό είναι, πόσο συχνά γίνεται κτλ.)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eγω δινω καθε 1η του μηνα Milbemax που καλυπτει οσα το Drontal Plus αλλα και διροφυλαρια(σκουλικι καρδιας).
;)

Εμβόλιο δεν γνώριζα οτι υπάρχει. Ξέρεις λεπτομέρειες, kos? (ποια εταιρία το βγάζει, ποσο αποτελεσματικό είναι, πόσο συχνά γίνεται κτλ.)
Απο οτι μου ειπε ο κτηνιατρος.
Οικονομικα δεν συμφερει, γινεται στο μπουτι του ζωου και κραταει για ενα 6μηνο επειδη το φαρμακο κυκλοφορει σιγα-σιγα στον οργανισμο του ζωου. Δεν μου το πρότεινε.Ειπε καλυτερα να δινω το χαπι.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Εκτός απο το interceptor, υπάρχει και το milbemax. Aν κάνετε μια αναζήτηση στο φόρουμ, έχει συζητηθεί το θέμα της διροφιλαριας εκτεταμένα.

απο οτι θυμαμαι λεγεται guardian με 6-7 μηνες δραση.

AlexisCh

Well-Known Member
14 Νοεμβρίου 2007
190
1
Θεσσαλονίκη
Εγω εχω κανονισει για να κανω την ενεση (guardian) τον Aπρίλιο.
Πρωτα όμως πρεπει να κανεις τεστ Dirofilaria.

Στην περίπτωση που ειναι θετικος δεν πρεπει να κανεις εμβολιο.

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Το να πάει κάποιος δυο φορές το χρόνο στην Αθήνα για κτηνίατρο, δεν είναι δύσκολο (αν και το βρίσκω υπερβολικό). Το θέμα είναι να υπάρχει μια κάποια ενημέρωση σχετικά με τι να προσέξουμε με τα ζώα μας. Εκτός κι αν "θέλουν" να αρρωστήσουν, για να πηγαίνουμε να τους τα "σκάμε" στις θεραπείες...
Στην Κρήτη, υπάρχουν 3 περίπου "κορυφαίοι" κτηνίατροι (1 άντρας, δύο γυναίκες) και βρίσκονται και οι 3 στο Ηράκλειο.
Ειδικά η μία, που είναι και η πιό δημοφιλής, είναι τόσο βαριεστημένη και βαριέται να μιλήσει (έχω μιλήσει και με μέλη από το φόρουμ που πιστεύουν το ίδιο, αλλά και με γνωστούς μου που έχουν ζωάκια) κι όταν λέω πράγματα από το φόρουμ, αφενός τα βρίσκουν βλακώδη, αφαιτέρου δείχνουν λες και δεν ξέρουν.
Μόνο ο άντρας συγκριτικά δείχνει να ξέρει κατιτίς παραπάνω και με διάθεση να σου πει πέντε πράγματα, αλλα και να ακούσει αυτό που έχεις να του πεις.
Νίκο, σ΄ευχαριστώ για την χρήσιμη πληροφορία. Οπότε, αντί Drondal, δίνουμε Milbemax, και είμαστε καλυμένοι για τα σκουλίκια, έτσι;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Νίκο, σ΄ευχαριστώ για την χρήσιμη πληροφορία. Οπότε, αντί Drondal, δίνουμε Milbemax, και είμαστε καλυμένοι για τα σκουλίκια, έτσι;
Συγνωμη για την καθυστερηση.
Ναι,milbemax καθε πρωτη του μηνα και ειμαστε οκ.

lolita

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2009
89
0
ΧΑΛΚΙΔΑ
->Τραχειοβρογχίτις (βήχας σκύλων)
θα ήθελα λίγο τη βοήθεια σας!εχει κανενός αντιμετωπίσει τραχειοβρογχίτιδα το σκυλί του;γιατί έχει η μικρή μου και κοντεύω να σκάσω!αν και έχω μπερδευτεί λίγο γιατί δεν μου ξεκαθάρισε η κτηνίατρος αν πρόκειται για τραχειοβροχίτιδα ή ρινίτιδα.Αντιβίωση μου έδωσε και αντιβηχικό.Θεραπεύεται εντελώς ή αφήνει καποια ευαισθησία;

anetost

Active Member
8 Ιανουαρίου 2010
32
0
athens
εμενα καθε 4 μηνες για το Milbemax.τι παιζει τελικα?ο καθενασ τα δικα του?

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eχουμε πει.
Για τα κλασικα παρασιτα καθε 3-4μηνες milbemax ή drontal plus.
Για σκουλικι καρδιας(Διροφυλλαρια) καθε μηνα milbemax ή interceptor.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
εμενα καθε 4 μηνες για το Milbemax.τι παιζει τελικα?ο καθενασ τα δικα του?

Και'μενα καθε 4 μηνες μου ειπε για το 2ο χαπι Milbemax του κουταβιου,αντε να βγαλεις ακρη...
Μηπως διαφερει το διαστημα αναλογα με την ηλικια του ζωου?

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Eχουμε πει.
Για τα κλασικα παρασιτα καθε 3-4μηνες milbemax ή drontal plus.
Για σκουλικι καρδιας(Διροφυλλαρια) καθε μηνα milbemax ή interceptor.
Εννοεις οτι δινοντας το χαπι καθε μηνα καλυπτεις το σκυλο απο το σκουληκι,ενω αν το δινεις καθε 3-4 μηνες δεν καλυπτει απο το σκουληκι αλλα μονο απο τα κλασσικα παρασιτα και ποια ειναι αυτα?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και'μενα καθε 4 μηνες μου ειπε για το 2ο χαπι Milbemax του κουταβιου,αντε να βγαλεις ακρη...
Μηπως διαφερει το διαστημα αναλογα με την ηλικια του ζωου?
To milbemax σε ενήλικα σκυλιά το δίνεις είτε μηνιαίως αν βρίσκεσαι στη Βόρεια Ελλάδα οπου "ευδοκιμεί" η διροφιλάρια ή ανα τρίμηνο αν είσαι στο νότο για προστασία απο τα υπόλοιπα σκουλήκια. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύεσαι κτηνίατρο που εμπιστεύεσαι για να σου λύσει όλες τις απορίες. Δεν επαφίεσαι στα λόγια αγνώστων σ'ενα φόρουμ. :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εννοεις οτι δινοντας το χαπι καθε μηνα καλυπτεις το σκυλο απο το σκουληκι,ενω αν το δινεις καθε 3-4 μηνες δεν καλυπτει απο το σκουληκι αλλα μονο απο τα κλασσικα παρασιτα και ποια ειναι αυτα?
Εϊναι πολλά κι 'εχουν περίεργα ονόματα. Κάνε μια αναζήτηση στο google για drontal ή milbemax και θα δεις τι καλύπτει το καθένα.:)

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
εμενα μου δινει το ντρονταλ πλασ ανα 3 μηνες,κ μενω βορεια αρα λογικα πρεπει να του προτεινο να μου δινει μιλντεμαξ για καθενα μηνα ενδυκνετε?κ για ολο το χρονο συνησταται αυτο??

kiriakos321

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Καλημέρα, έχω ένα boxer 5 μηνών θυλικό και απο εχθές δεν τρώει τίποτα παρα μόνο νερό και ύστερα απο ώρα το βγάζει σε εμετό, ακόμα η διάθεση του σκυλιού έχει πέσει, δεν αντιδρά όταν το φονάζουμε και έχει τάσεις φυγής δηλαδή όποτε βρεί ευκαιρία πάει και κρύβετε.Δεν το πήγα ακόμα σε κτηνίατρο γιατί εδώ στα νησία έχουμε γιορτή για 5 μέρες και όλα είναι κλειστά.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πάρε τηλέφωνο τον κτηνίατρο να έρθει να την δει.
Βρες ένα τρόπο τελωσπάντων.

kiriakos321

Member
29 Δεκεμβρίου 2010
6
0
Εποικινώνισα τηλεφωνικός με ένα κτηνίατρο και μου είπε ότι απο τα συμπτώματα που του είπα , ίσω έχει θυροειδή. Αυρίο θα μάθω σιγούρα ευχαριστώ Sofouli, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου πάνω στην αναστάτωση.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.319
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα