Μολυσματικές ασθένειες / Ενδοπαράσιτα

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
το caniworm περιέχει φαινμπεδαζόλη, πυραντέλη, πραζικουαντέλη.
Η πυραντέλη είναι δραστική ουσία κατά της ταινία στο τυφλό του παχέος εντέρου (των αλόγων) που προκαλείται από το Anoplocephala perfoliata (Κτηνιατρική Φαρμακολογία, Σάββας Μούζουρας). Η φαινμπεδαζόλη δρα εναντίον σκωλήκων του αναπνευστικού συστήματος και συγκεκριμένα του Filamides osleri στα σκυλιά (Veterinary pharmacology and Therapeutics, page 951, Richard Adams), και η πραζικουαντέλη έχει επίσης αντιταινιοκτόνο δράση (Κτηνιατρική Φαρμακολογία,σελίδα 409, Σάββας Μούζουρας). .

giotis

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2011
153
0
Athens
Οταν λεμε για το καλαζααρ οτι μεταδιδεται με καποια ειδη σκνιπας σ αυτα συμπεριλαμβανεται και το απλο το κουνουπακι το μικρο που ειναι απειρα στις περιοχες κοντα σε λιμνη???

ΈλεναΚικ

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
101
0
38
Χαλκίδα
Θέλω να ρωτήσω σχετικά με την πάστα για τα ενδοπαράσιτα.
Την Τρίτη πήγαμε να πάρουμε την Μελίτα μας από την κοπέλα που την φιλοξενούσε μέχρι να την υιοθετήσουμε, την πήγαμε στον κτηνίατρο εκεί στο Παγκράτι όπου την παρακολουθούσε τον τελευταίο καιρό για να κάνει επαναληπτικό εμβόλιο κ για τα ενδοπαράσιτα.
Περίπου μια ώρα μετά αφού την έφαγε έκανε 4 φορες εμετό στο αμάξι μέχρι να φτάσουμε σπίτι. Πρόλαβε κ έδρασε ή είναι σαν να μην την πήρε αφού ξέρασε?? πρέπει να την ξαναπάω???

(ελπίζω να έγραψα σε σωστό μέρος :rolleyes: )

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Τι πάστα ακριβώς ήταν ήταν αυτή?
Ενδοαποπαρασίτωση γενικά κάνουμε κ μόνοι μας με σκεύασμα σε χάπι.Για πάστα δεν έχω ξανακούσει..

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk

MADOG

New Member
6 Απριλίου 2013
1
0
καλησπερα παιδια...
λυπαμαι που το πρωτο μ θεμα ειναι αυτο αλλα ισως και να ειναι επειγον
χθες βρηκα ενα κουταβι μεσα σε κατι ξεροκλαδα και το πηρα σπιτι

σημερα το εκανα μπανιο με αντιπαρασιτικο σαμπουαν και του εδωσα κρεμα banminth για ενδοπαρασιτα

αφου του εδωσα την κρεμα ενεργηθηκε τρεις φορες και την τριτη στα κοπρανα ειδα τεραστια ασπρα σκουλικια σαν μακαρονια..προφανως μιλαμε για ασκαριδες ετσι?
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι ποτε πρεπει να ξαναδωσω banminth διαβασα οτι θελει ανα δεκα μερες αλλα δεν ξερω αν προτεινομενη δοση που λεει στις οδηγιες θα εχει δραση για 10 μερες αν πρεπει να της δωσω κι αλλη κρεμα κτλ...
αν ειναι επικινδυνα για την ζωη της τα σκουλικα σε τετοια ποσοτητα που ειδα γιατι προφανως θα εχει κι αλλα...

δυστηχως ζοριζομαι πολυ για να την παω στον κτηνιατρο και ηταν απρογραμματιστη εντελως η ελευση στης στο σπιτι...
εχω αλλα δυο σκυλια ενηλικα εχουν και αυτα φοβο απο τα σκουληκια?
ξεχασα να πω τι το σκυλι ειναι γυρω στον 1-1, μηνα

ευχαριστω προκαταβολικα~!

giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
πόσα mg Milbemax δίνουμε για σκύλο άνω των 25 κιλών ;;; διαβάζω για 2 χάπια των 12.5 mg , αλλά ο γιατρός μου είπε να του δώσω ένα..

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Για ενήλικα σκυλιά άνω των 25 κιλών είναι 2.
Αν είναι γύρω στα 26 ο σκύλος είσαι οκ με 1 χάπι,αν είναι κοντά στα 50 σίγουρα 2 :rolleyes:

giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
Για ενήλικα σκυλιά άνω των 25 κιλών είναι 2.
Αν είναι γύρω στα 26 ο σκύλος είσαι οκ με 1 χάπι,αν είναι κοντά στα 50 σίγουρα 2 :rolleyes:

κουτάβι 11 μηνών 30 κιλά είναι...2 χάπια να του δίνω ;;;

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ακολούθα τη συμβουλή του γιατρού.

giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
Καλησπέρα,

για το σκουλίκι της καρδιάς τι άλλα φάρμακα εκτός απο το milbemax και το interceptor να δίνω κάθε μήνα υπάρχει ;;; ( το interceptor δεν το βρίσκω πουθενά )

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Καλησπέρα, για το σκουλίκι της καρδιάς τι άλλα φάρμακα εκτός απο το milbemax και το interceptor να δίνω κάθε μήνα υπάρχει ;;; ( το interceptor δεν το βρίσκω πουθενά )
Εχεις 2 επιλογες:1)Να δινεις απο Απριλιο εως και Οκτωβριο καθε μηνα Milbemax η 2)Να κανεις το Guardian.Δεν ειναι εμβολιο,αλλα ενεση βραδειας αποδεσμευσης.Αν μενεις σε περιοχη οπου ο κινδυνος μολυνσης ειναι μεγαλος πρεπει ο σκυλος να προστατευεται ολο τον χρονο,αλλιως χορηγεις 1 απο τα 2 για 6 μηνες τον χρονο,απο Απριλιο εως και Οκτωβριο.Καλο ειναι να ζητησεις την γνωμη καποιου κτηνιατρου που εμπιστευεσαι.

Αγγελος 13

Well-Known Member
13 Αυγούστου 2013
757
748
Το interceptor υπαρχει ελλειψη δυστηχως.
Κ εγω που ειμαι απο επαρχια δεν το βρισκω πλεον.εγω δινω το milbemax καθε μηνα κ στα 2 σκυλια.

giorgos76

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
91
7
Εχεις 2 επιλογες:1)Να δινεις απο Απριλιο εως και Οκτωβριο καθε μηνα Milbemax η 2)Να κανεις το Guardian.Δεν ειναι εμβολιο,αλλα ενεση βραδειας αποδεσμευσης.Αν μενεις σε περιοχη οπου ο κινδυνος μολυνσης ειναι μεγαλος πρεπει ο σκυλος να προστατευεται ολο τον χρονο,αλλιως χορηγεις 1 απο τα 2 για 6 μηνες τον χρονο,απο Απριλιο εως και Οκτωβριο.Καλο ειναι να ζητησεις την γνωμη καποιου κτηνιατρου που εμπιστευεσαι.
για το guardian μου συμβούλεψε η γιατρός να μην το κάνω...προφανώς έχει κάποιες παρενέργειες...

Last edited:

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Εγω δινω στον σκυλο Drontal τον χειμωνα καθε 2-3 μηνες και Milbemax το καλοκαιρι καθε μηνα.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Πολύ χάπι ρε συ. Το drontal στην αρχή το δίνανε 2 φορές το χρόνο, μετά η κατασκευαστρια είπε κάθε 3 μήνες. Κ κάθε 3 μήνες υπερβολικά είναι αν ο σκύλος ζει σε προσεγμένο περιβάλλον χωρίς ψοφίμια κλπ

Η εταιρία του milbemax λέει να δίνεις κάθε μήνα? Αυτό κ αν μου φαίνεται υπερβολικό..

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.319
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα