Φωτεινή, έχει υπόψην σου ότι καθώς είμαστε διαφορετικοί οργανισμοί από τους σκύλους δεν είναι κοινή η πορεία του κάθε παράσιτου στον δικό μας οργανισμό και σε αυτόν του σκύλου!
Θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα!Ο εχινόκοκκος στον σκύλο αποικίζει τον γαστρεντερικό του σωλήνα, χωρίς να νοσεί ο σκύλος, ενώ σε εμάς δημιουργεί κύστεις στο ήπαρ, τους πνεύμονες κι άλλα ευγενή όργανα!Είναι προφανές λοιπόν ότι η προσέγγιση σε ενδεχόμενη εχινοκοκκίαση στον άνθρωπο είναι διαφορετική!Πρέπει με απεικονιστικές μεθόδους να βρεθεί που υπάρχει κάποια κύστη και στην συνέχεια να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση!
Και άλλα παράσιτα λειτουργούν διαφορετικά!
Έτσι λοιπόν δεν αρκεί να κάνεις μια τυχαία αντιπαρασιτική θεραπεία για ένα τυχαίο χρονικό διάστημα!
Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν είναι να μιλήσεις με κάποιο γιατρό, από κοντά, να μελετήσετε τα πιθανά ενδεχόμενα και τι χρειάζεται να κάνετε και για πόσο!