Μολυσματικές ασθένειες / Ενδοπαράσιτα

zouparas

New Member
9 Μαρτίου 2011
1
0
paidia exoume en pug 9 μηνων κ αρχισε να ξυνεται παντου κ να της πευτουν οι τριχουλες μηπος εχει κανενας καμια ιδεα τι μπορει να ειναι?????

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ξέρω ότι ένας από τους βασικούς φορείς της λεπτοσπείρωσης είναι τα ποντίκια. Εμάς η γάτα μας η Μάσκα καθημερινά μας φέρνει ποντίκια και φίδια από τα γύρω χωράφια και τα αφήνει στην είσοδο ή στο υπόγειο στο όποιο έχει πρόσβαση από ένα παράθυρο. Το τελευταίο της το έκοψα και δεν έχει μέσα έξω όποτε θέλει αυτή αλλά βάσει προγράμματος για να μην μας κουβαλάει όλες τις αηδίες. Θέλω να ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάνεις αν η λεπτοσπείρωση υπάρχει στη φυσική χλωρίδα όλων των ποντικιών και των αρουραίων ή το κουβαλούν μονό τα τρωκτικά της πόλης λόγω υπονόμων; όχι τίποτα άλλο να ξέρω αν είναι να εμβολιάσω τις σκύλες.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Κρουσματα εχω ακουσει και απο ποντικους τον αγρων.
Κανονικα τα σκυλια θα πρεπει να εμβολιαζονται 2 φορες κατα της λεπτοσπειρωσης αν εχετε ποντικια.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η λεπτοσπείρωση μας απασχολεί περισσότερο στις αγροτικές περιοχές παρά στην πόλη!
Καλύτερα να κάνεις τα εμβόλια!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Έδωσα χθες στη σκυλίτσα μου drontal
δεν ήξερα οτι δεν τα καλύπτει για τ σκουλήκι της καρδιας να δώσω τώρα milbemax ή απο τον άλλο μήνα ;

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
O γιατρός μου είπε να πάρω όποιο θέλω ... οτι είνα γιατρός και δεν μπορεί να μου συστήσει κάποιο συγκεκριμένο πώς το βλέπουμε αν έχει hartworm ; με εξετάσεις αίματος ;

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Και εγω την ιδια απορια ειχα.Ο κτηνιατρος στον οποιο εκανα εξετασεις στον σκυλο μου ειπε οτι χρειαζεται ξεχωριστη εξεταση για Heartworm.Δεν το δειχνει στις γενικες αιματος.Αν η εξεταση αυτη δειξει κατι τοτε λογικα κανεις ακτινογραφια για να εντοπισεις σε ποιο σταδιο βρισκεται η μολυνση...

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Εξ όσων γνωρίζω το heartworm, εμφανίζεται κυρίως στη Βόρειο Ελλάδα.
Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος ανησυχίες για ...τους Νότιους....

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
μήπως ξέρει κανίς τι φάρμακο πρέπει να πάρει άνθρωπος που καθεμερινά εχεί επαφή με τα ζώα κατά των ενδοπαράσιτων για προληπτικούς λόγους ? Δηλαδή αν πάω στο φαρμακείο τι χάπι πρέπει να ζητήσω ?

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Υπάρχουν πολλά είδη εσωτερικών παρασίτων.
Αν ο σκύλος είναι υγειές δεν νομίζω να έχεις κάποιο σοβαρό λόγο να φοβάσαι. Άλλωστε το να πέρνουμε φαρμακευτική αγωγή χωρίς λόγο το θεωρώ λάθος.
Τώρα αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος το οποίο δεν θες να μοιραστείς μαζί μας μπορείς να ζητήσεις φάρμακο το οποίο να περιέχει Metronidazole ή Praziquantel. Συζήτησε πρώτα με τον κτηνίατρο του σκύλου και τον ιατρό σου πριν κάνεις κάτι.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Τώρα αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος το οποίο δεν θες να μοιραστείς μαζί μας μπορείς να ζητήσεις φάρμακο το οποίο να περιέχει Metronidazole ή Praziquantel. Συζήτησε πρώτα με τον κτηνίατρο του σκύλου και τον ιατρό σου πριν κάνεις κάτι.
Αγαπητέ BiggBilly, η σκέψη μου είναι απλή. Εφόσον κάνω αποπαρασίτοση σε όλα μου τα κατοικίδια κάθε 6 μήνες και λόγο της δουλειάς μου καθημερινά έχω επαφή με διάφορα σκυλιά και γάτες έλεγα να κάνω και στον εαυτό μου αυτή τη θεραπία για τρείς ημέρες γιατι ποτέ δεν ξέρεις. Κακό πάντως δεν θα μου κάνει. Σ'ευχαριστώ για τη βοηθειά σου.

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Φωτεινή, έχει υπόψην σου ότι καθώς είμαστε διαφορετικοί οργανισμοί από τους σκύλους δεν είναι κοινή η πορεία του κάθε παράσιτου στον δικό μας οργανισμό και σε αυτόν του σκύλου!
Θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα!Ο εχινόκοκκος στον σκύλο αποικίζει τον γαστρεντερικό του σωλήνα, χωρίς να νοσεί ο σκύλος, ενώ σε εμάς δημιουργεί κύστεις στο ήπαρ, τους πνεύμονες κι άλλα ευγενή όργανα!Είναι προφανές λοιπόν ότι η προσέγγιση σε ενδεχόμενη εχινοκοκκίαση στον άνθρωπο είναι διαφορετική!Πρέπει με απεικονιστικές μεθόδους να βρεθεί που υπάρχει κάποια κύστη και στην συνέχεια να ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη θεραπευτική αντιμετώπιση!

Και άλλα παράσιτα λειτουργούν διαφορετικά!

Έτσι λοιπόν δεν αρκεί να κάνεις μια τυχαία αντιπαρασιτική θεραπεία για ένα τυχαίο χρονικό διάστημα!
Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν είναι να μιλήσεις με κάποιο γιατρό, από κοντά, να μελετήσετε τα πιθανά ενδεχόμενα και τι χρειάζεται να κάνετε και για πόσο!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Πριν απο ενα μηνα εδωσα στον Καρλος drontal αλλα εκανε εμετο...δεν θυμαμαι αν ειχε περασει μισαωρο απο την ωρα που του το εδωσα μεχρι τον εμετο. Σημερα πηγα στο πετ σοπ και τους ειπα οτι δεν θελω drontal επειδη του καθεται βαρυ, και επισης δεν θελω να δωσω και milbemax γιατι ακομα δεν εχουμε κανει εξετασεις αιματος για διροφιλαριωση. Ο πετ σοπας μου εδωσε ενα αλλο, το droncit και μου ειπε οτι ειναι πολυ πιο ηπιο απο το drontal. Το εχει κανεις υπ'οψην του?

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Επειδή είχα το ίδιο θέμα, μια φορά drontal και εμμετό αμέσως,
από τότε δίνω μόνο milbemax.
Ένας κτηνίατρος λοιπόν μου έδωσε το caniworm.

Δεν της το έδωσα όμως επειδή είμαι υποχόνδρια :D
(Αν και έψαξα στο νετ, αλλά από φάρμακα είμαι άσχετη..)
Το ξέρει κανείς αυτό;;

blackpit35

Well-Known Member
19 Απριλίου 2011
374
0
Kalamata
Σοφία μια χαρά είναι, περιέχει Φαινμπενδαζόλη 150mg(Βενζιμιδαζόλη με ανθελμινική δράση), Πυραντέλη 144mg (Τετραυδροπυριμιδίνη με αντινηματωδιακή δράση), Πραζικουαντέλη 50mg(ταινιοκτόνο δράση)/χάπι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.319
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα