Μύκητες στις πατούσες? - Μυοσίτιδα/Μυαλγία?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ολα τα πατάει, δεν έχει σπάσιμο κάπου, αλλα όταν σηκώνεται ή παει να τρέξει φαίνεται σα να πονάει...... πάει λίγο σα χεσμένος στην αρχή.... μετά φτιάχνει....
Προφανώς "ζεσταίνεται" ο μυς για αυτό φτιάχνει μετά..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Υπάρχει καμια περίπτωση το τελευταίο διάστημα να περπατησε σε καμία επιφάνεια που να είχε τίποτα(απορρυπαντικό πχ) που να του ερέθισε τις πατούσες;

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
προσωπικα καθαριζω με "Topine" το σπιτι του σκυλου μου και ποτε δεν εχει παθει κατι.

βεβαια καποιο αλλο απορρυπαντικο ή απολυμαντικο ισως να δημιουργει ερεθισμους.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ειναι μυκητιαση,δεν ποναει αλλα η περιοχη ειναι ευαισθητη,οποτε(τον βλεπω και ψηλο)μαλλον υψηλο κεντρο βαρους,φρεναρει αποτομα και πληγωνει της πατουσες του,παλαιοτερα ισως να μην πονουσαν,αλλα οσο μεγαλωνει δινει και πιο πολυ σημασια στον πονο.
Παρε το Tee Tree κακο δεν του κανει,καλο του κανει εστω και προληπτικα,ασε που ειναι παντου γραμμενο οτι ειναι το καλυτερο για μυκητιαση.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Υπάρχει καμια περίπτωση το τελευταίο διάστημα να περπατησε σε καμία επιφάνεια που να είχε τίποτα(απορρυπαντικό πχ) που να του ερέθισε τις πατούσες;
Τι να σου πω.... δύσκολο... επίσης, δε φαίνονται ερεθισμένες οι πατούσες (τα μαξιλαράκια....) παραπάνω είναι το πρόβλημα (αν είναι εκεί το πρόβλημα) ανάμεσα στα δάχτυλα....

Προφανώς "ζεσταίνεται" ο μυς για αυτό φτιάχνει μετά..
Κάτι μου λέει ότι δεν είναι μυικό το θέμα... αλλιώς γιατί να κάνει "βολτες" το πρόβλημα απο πόδι σε πόδι? Και το πρήξιμο στα δάχτυλα?

προσωπικα καθαριζω με "Topine" το σπιτι του σκυλου μου και ποτε δεν εχει παθει κατι.

βεβαια καποιο αλλο απορρυπαντικο ή απολυμαντικο ισως να δημιουργει ερεθισμους.
Δε νομίζω απο τα απορυπαντικά του σπιτιού να εχει προκληθεί το θέμα.... αλλώστε δεν αλλάξαμε κάτι τελευταία....

Ειναι μυκητιαση,δεν ποναει αλλα η περιοχη ειναι ευαισθητη,οποτε(τον βλεπω και ψηλο)μαλλον υψηλο κεντρο βαρους,φρεναρει αποτομα και πληγωνει της πατουσες του,παλαιοτερα ισως να μην πονουσαν,αλλα οσο μεγαλωνει δινει και πιο πολυ σημασια στον πονο.
Παρε το Tee Tree κακο δεν του κανει,καλο του κανει εστω και προληπτικα,ασε που ειναι παντου γραμμενο οτι ειναι το καλυτερο για μυκητιαση.
Ναι, είναι ψηλός.... και έχει πολλές πιθανότητες να τραυματιστεί έτσι που πηδάει και τρέχει.... θα τον πάω σήμερα και για δεύτερη γνώμη.... δε μπορεί να μην έχει τίποτα οπως μου είπε η πρώτη κτηνίατρος... δε σχολιάζω παραπάνω, μέχρι να αποδειχτει τι ακριβώς έχει... αλλά κάτι έχει ο σκύλος, δεν τίθεται θέμα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.630
11.036
Athens
Από πείρα πάντως, αυτές οι "φουσκάλες" ή "κύστες" ανάμεσα στα δάχτυλα πονούν και ενοχλούν.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.919
5.309
patra
grdane.blogspot.com
φουσκαλες στα δαχτυλα κι ερεθισμός....
σταφυλοκκοκος κοιταξατε?

ομαροκ... το tea tree το χρησιμοποιεις ως εχει ή διαλυμενο???
κατι ακουσα οτι αδιαλυτο ερεθιζει το δερμα...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, φουσκάλες δεν έχει.... απλά είναι λιγο πιο "τραχύ" σε ορισμένα σημεία το δέρμα ανάμεσα στα δαχτυλα (μπροστά μπροστά... στο λεπτό κομμάτι που ενώνει τα δάκτυλα, όχι πιο πάνω κατα μήκος του δακτύλου....). Εκεί οταν τον αγγίζω τραβιέται. Μάλλον πονάει (δεν είναι απλά ενόχληση που του πασπατεύω τα πόδια).

Για σταφυλόκοκο δεν κοιτάξαμε, γιατι η πρώτη κτηνίατρος..... θεωρησε οτι δεν έχει τίποτα! Γι'αυτό πάμε και σε δεύτερο σήμερα. Αποκλείεται να μην έχει τίποτα.

Για το Tee Trea διαβασα καλά πράγματα, αλλά θα ήθελα μια σωστή διάγνωση πρώτα, να ξέρω τι έχει ο σκυλος.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάτι μου λέει ότι δεν είναι μυικό το θέμα... αλλιώς γιατί να κάνει "βολτες" το πρόβλημα απο πόδι σε πόδι? Και το πρήξιμο στα δάχτυλα?
Oχι όχι μυϊκό.., αν έχει τενοντίτιδα προκύπτει οταν υπερλειτουργούν οι μυς και αναγκαστικα κουράζονται οι τένοντες..
Αλλα πάντα οι μυς μας βοηθάνε στην κινήση και οι αρθρώσεις βεβαια κλπ., αλλα όταν έχουμε πάθει κάτι π.χ μια θλάση..αν ζεσταθεί ο μυς μας θα περπατάμε χωρίς καποια σχετικη ενόχληση ..γιατί θα έχει ζεσταθεί καλά ο μυς..
Ειναι μια σχετική εξήγηση από την στιγμή που όταν αρχίζει και περπατάει τον ενοχλεί και μετά μοιάζει να μην έχει πρόβλημα..

όταν σηκώνεται ή παει να τρέξει φαίνεται σα να πονάει...... πάει λίγο σα χεσμένος στην αρχή.... μετά φτιάχνει....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το ίδιο ισχύει μέχρι κάποια στιγμή και σε βλάβες του τύπου της αρθρίτιδας!
Αρχικά στις πρώτες κινήσεις μέτα από παρατεταμένη ακινησία, υπάρχει χολότητα και μετά από κάποιες κινήσεις αρχίζει και υποχωρεί ο πόνος και βελτιώνεται η κίνηση, φυσικά, μετά, κατά την ξεκούραση επανέρχεται ο πόνος, ισχυρότερος γιατί έχει επιβαρυνθεί επιπλέον η άρθρωση!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
μετά, κατά την ξεκούραση επανέρχεται ο πόνος, ισχυρότερος γιατί έχει επιβαρυνθεί επιπλέον η άρθρωση!
Aκριβως..και αν εχεις παθει καποια θλαση συμβαινει αυτο..

Το κακο ειναι οτι εκεινη την στιγμη ξεχνιεσαι και δεν κατανοεις πως εχεις προβλημα..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά μου φαίνεται άκρως απίθανο να έχει αρθρίτιδα ο σκύλος..... εκτός του ότι είναι πολύ μικρός στην ηλικία, το πρόβλημα προέκυψε απότομα..... μέχρι πριν απο τρεις μέρες ήταν εξαιρετικά εύκολος στην κίνηση....

Οσο για τη θλάση ή την τενοντίτιδα, θα το θεωρούσα πιθανόν εαν εστιαζόταν σε κάποιο πόδι το θέμα.... εδώ μιλάμε για γενικευμένη κατάσταση....

Το περπάτημα του είναι στην αρχή σα να πατάει σε καυτό πάτωμα.... γι'αυτό υποπτεύομαι οτι πονάει στις πατούσες, όχι παραπάνω...

Αυτα όλα σε συνδιασμό με το κοκκινοκαφε χρώμα και τις περιεργες περιοχες ανάμεσα στα δάχτυλα, μάλλον δείχνουν προς μύκητα, μόλυνση κτλ.... κάτι δερματικό...

Τωρα γιατί δεν το αξιολόγησε η κτηνίατρος είναι άλλο θέμα..... ας ακούσουμε και τη δεύτερη άποψη το απόγευμα και βλέπουμε..... οι συγκεκριμένοι είναι πολύ αναλυτικοί απο την εμπειρία μου μέχρι τώρα μαζί τους, οπότε αν μη τι άλλο θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα...

Σκέφτηκα να τον πάω και σε ορθοπεδικό, αλλά πραγματικά δε μου φαίνεται τέτοιο το θεμα....

Ελπίζω να έχω και τις εξετάσεις αίματος μέχρι τότε να δούμε αν εκεί φαίνεται κάτι....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πηγή έχεις ακουμπήσει εκείνα τα μέρη..?
Αν πάρεις την πατούσα και αγγίξεις ανάμεσα στα δάχτυλα ενοχλείται?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Nαι, και τραβιέται. Στην αρχή πασπάτευα μόνο μεταξύ των δακτύλων πιο πάνω (προς τη βάση) και δε φαινοταν να πονάει ιδιαίτερα.... χτές που εδωσα ιδιαίτερη προσοχή στα πόδια που κουτσαίνουν και πασπάτεψα και παραέξω (στην ακρη του δέρματος, όχι προς τη βάση) και αντιλήφθηκα και αυτά τα περίεργα) είδα ότι αντιδρούσε περισσότερο.....

Μη φανταστείς κάτι συγκλονιστικό (δεν υπάρχει προφανής πληγή ή ερεθισμός... υποψίες λίγο σκληρότερου δέρματος είναι όλα αυτά, μαζί με κοκκινοκαφεκαφέ τρίχες....)..... και επίσης γενικά δεν του αρέσει ιδιαίτερα να τον πασπατεύεις ανάμεσα στα δάχτυλα, αλλά νομίζω ότι ήταν αντίδραση πόνου αυτή που είδα χτες, πέραν της ενόχλησης του τύπου "αι παράτα μας, μ'εχεις πρήξει τις τελευταίες μέρες, όλο τις πατούσες μου κοιτάς"

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ναι γιατί όταν ενοχλούνται συνήθως το γλείφουνε εκείνο το σημείο ή από νευρικότητα..και έτσι θα δικαιολογούνταν λογικά και οι ανοιχτοχρωμες τρίχες..(στα άσπρα σκυλιά με το σάλιο ροζίζουν στα μαυρα δεν ξέρω.:D.)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι γιατί όταν ενοχλούνται συνήθως το γλείφουνε εκείνο το σημείο ή από νευρικότητα..και έτσι θα δικαιολογούνταν λογικά και οι ανοιχτοχρωμες τρίχες..(στα άσπρα σκυλιά με το σάλιο ροζίζουν στα μαυρα δεν ξέρω.:D.)
Οι πατούσες του είναι άσπρες (έχει καλτσάκια). Αλλά το κοκκινοκαφέ χρώμα που λέω δεν έχει σχέση με γλύψιμο.... είναι βαθύ. Σα να περπατάει συνέχεια σε κοκκινοχωμα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σαν να έχει βάψει κάπως έτσι δεν είναι?

Γιατί από το άσπρο χρώμα..το σάλιο το κάνει κόκκινο ροζέ.., ανάλογα..και από τσίμπλες γίνεται έτσι..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Nαι αλλά πολύ έντονο.... σκούρο καφέ... οχι απλώς ροζέ.... Επίσης αυτό είναι μόνο ανάμεσα στα δάχτυλα και απο κάτω.... απο πάνω και εξωτερικά τριγύρω εξακολουθούν να είναι άσπρα τα καλτσάκια.... (που λεει ο λόγος.... μια βρώμα την έχουν... ;) )

Πάντως σίγουρα δε γλύφει τα πόδια του. Αλλο πράγμα φταίει για το χρώμα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.