Να το κάνουμε όπως το κάνει η φύση!


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Εξακολουθώ όμως να είμαι άνθρωπος και να έχω τις αδυναμίες μου και τα πάθη μου όπως όλοι μας. :)

Και στο κάτω κάτω η εικόνα στο προφίλ μας δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις μας και την ιδιοσυγκρασια μας. Αλλιώς θα έβαζα αυτό


:LOL:
Ε καλα εγραψα φωτο προφιλ επειδη αυτη ειδα μπροστα μου :D
Θα μπορουσα να πω απο τις φωτο που εχεις ανεβασει με το σκυλο σου.
Αν τωρα τις αλλαξεις με μπομπες βαλε και μια της Original!!!ΧΑΑΧΑΧ

@Mariosgs ηθελα να σου απαντησω,αλλα η προ-τελευταια προταση σου με καλυψε :D
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
38
Έχοντας μηδαμινές γνώσεις πάνω στο θέμα, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση ή καλύτερα να εκφράσω μια απορία η οποία μπορεί να είναι και επιφανειακή. Παρατηρώ ότι οι ελληνικές φυλές σκύλων (π.χ. γκέκας, ελληνικός ποιμενικός, κοκόνι, κρητικός ιχνηλάτης) δηλαδή σε μια χώρα όπου η "επίσημη" εκτροφή που, αν δεν κάνω λάθος (και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω) έχει μικρή ιστορία σε σχέση με άλλες του δυτικού κόσμου, παρουσίαζουν ελάχιστα προβλήματα υγείας. Γιατί;
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Με την εκροφή είμαι άσχετος και συνήθως σας ρωτάω, για να κατανοήσω πολλά και να συμπληρώσω κενά που μου δημιουργούνται.
Όμως εγώ χωρίζω αυτούς που παράγουν σκυλιά σε 3 κατηγορίες:
1. Επίσημοι εκτροφείς σύμφωνα με φόρουμ ΚΟΕ κλπ κλπ
2. Πισαυλίτες οι κουταβοπαραγωγοί που βλέπουν τα σκυλιά σαν κρεατομηχανές που βγάζουν χρήμα. (Μέσα και η άσχετη κυρία της γειτονιάς που θέλει να κάνει την σκυλίτσα της μητέρα)
3. Οι επαρχιώτες (αυτοί δηλ που χρησιμοποιούν τα σκυλιά για εργασία), που δεν κάνουν εκτροφή, αλλά ζευγαρώνουν που και που, όταν χρειάζονται για να διατηρήσουν τα σκυλιά της εργασίας τους. (ποιμενικοί - κυνηγόσκυλα κλπ).

Θεωρητικά πάντα (γιατί στην πράξη ποτέ δεν εφαρμόζεται η θεωρία):

1. Η πρώτη κατηγορία το κάνει από μεράκι και χόμπυ και ενίοτε βγάζει και κάποιο κέρδος
2. Η δεύτερη κατηγορία το κάνει καθαρά για κέρδος, οπότε όταν αγοράζεις από Κινέζο χρυσό βραχιόλι με 5 ευρώ, ξέρεις ότι δεν είναι χρυσό.
3. Η τρίτη κατηγορία το κάνει από ανάγκη. Δύσκολο να βρεις από αυτούς σκυλί, μιας και όταν το κάνουν είτε θα τα κρατήσουν για πάρτη τους, είτε έχουν κανονίσει ήδη πριν την γέννα σε ποιούς θα τα δώσουν, για την συγκεκριμένη εργασία.

Για μένα:

Η 1η κατηγορία, απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν συγκεκριμένες ράτσες για χ δικούς τους λόγους.
η 2η κατηγορία, απευθύνεται στους αδιάφορους που θέλουν απλά να κάνουν μόστρα το καινούργιο τους παιχνίδι, αδιαφορώντας για το ζώο/ψυχή που λέγεται σκύλος
Η 3η κατηγορία, απεθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το τι πραγματικά θα κάνει το σκυλί της στην ύπαιθρο, δεν εντάσσεται στα πλαίσια του "εκτροφέα" ή πισαυλίτη ή κουταβοπαραγωγού και δεν την θεωρώ "ανήθικη", κατακριτέα κλπ.

Θα αγόραζα σκύλο:

1. Ως κάτοικος της πόλης
Από την 1η κατηγορία, αν είχα κόλλημα με συγκεκριμένη ράτσα για να τρέχω ή όχι σε εκθέσεις κλπ
Από την 2η κατηγορία ούτε με σφαίρες.
Θα προτιμούσα και προτιμώ για σκύλους συντροφιάς μέσω υιοθεσίας, ημίαιμα. Έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν στον μέσο κατοικο πόλης που αναζητά ένα ζώο συντροφιάς

2. Ως κάτοικος χωριού/επαρχίας
Από την 3η κατηγορία αν το ήθελα για εργασία που μπορεί να με καλύψει κάποιος που "φτιάχνει" που και που τέτοια σκυλιά
Από την 1η κατηγορία αν δεν με κάλυπτε η εργασία που το θέλω από τους άλλους.

Ως μέσος ασχετος ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς, θα ήθελα τα σχόλιά σας.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ωραίο θέμα αλλά για να κυλισει ομαλά πρώτα πρέπει να ξεκαθαριστεί τι είναι ο πισαυλητης γιατί εγώ βλέπω ότι ο καθένας εννοεί κάτι διαφορετικό και το θέμα θα γίνει μπάχαλο.
Εγώ σαν απλός κηδεμόνας σκύλου θεωρώ σαν πισαυλήτη αυτόν που ζευγαρώνει τα σκυλιά του για να βγάλει χρήματα χωρίς να είναι εκτροφέας, δεν έχει ενδιαφερθεί για πιθανά προβλήματα των απογόνων κλπ.

Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω πισαυλήτη αυτόν που έχει ένα ζευγάρι ή μία θηλυκιά και τα ζευγάρωσε μια φορά για απογόνους και στη τελική δώρισε κάποια από τα κουτάβια.

Με αφορμή το ποστ που διάβαζα εδώ https://www.dogforum.gr/community/threads/Γνώριζαν-ή-δεν-γνώριζαν.34902/ άρχισα να ρωτάω όσους συναντώ ως τα αποκτήσανε. Αν μπορέσω θα φτιάξω ένα πίνακα με στοιχεία.

Στην τελική δεν θα ρωτήσω ποτέ ένα ηληκιωμένο που έχει για συντροφία ένα σκύλο περί καθαροαιμίας ή που τον βρήκε. Βλέπεις την σχέση αγάπης μεταξύ τους και φτάνει.

Αν και ο συσχετισμός δεν είναι δόκιμος θα πω ότι και σε κάθε φόρουμ που είμαι, πχ HI-FI & AV, κάπου χάνεται το νόημα της απόλαυσης και πάμε στις εξειδικεύσεις, το αυτί αν ακούει τις υπερ-υψηλες από το τάδε ηχείο.. οπότε εγώ που δεν έχω καλά αυτιά δεν μπορώ να απολαύσω και μουσική.

ΥΓ.
Τι να μου πεί ο κύριος/κυρία της φιλοζωικής και όχι μόνο, που δεν μπορεί να καταλάβει πως κάποιος που έχει δυο σκυλιά και ένα γάτο αποφάσισε να έχει για ζώο συντροφιάς και μια γαιδουρίτσα.
 
  • Like
Reactions: vasilis_mike




Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Νταξ οταν ολοι οι ιδιοκτητες εκτροφικων ποιμενικων (γερμανικων, βελγικων, κολλεϊ, μπορντερ κολλεϊ, κλπ) αποκτησουν κι απο ενα κοπαδι προβατων για να εκτελουν οι σκυλοι τους την εργασια για την οποια πρωτοδημιουργηθηκαν, υποσχομαι να βγω στην Αριστοτελους και να φαω το σαμαρι του Ηρωα... χωρις νερο κι αλατι, φυσικα.

Μεχρι τοτε, δεν με πειθουν καποια πραγματα. Οσο λογικα κι αν ακούγονται.

Συμφωνω απολυτα με τον @Mariosgs σε οσα αφορανε την ταξινομηση των εκτροφεων. Ειναι αυτο ακριβως που εννοουσα οταν απαντουσα στον @kok
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Μάριε δεν νοιώθω να έχω κάνει καποια μεταστροφή.
Ίσως σου φαίνεται επειδή δεν έχουμε ξανασυζητησει τέτοια θέματα επί τούτου και σε τέτοια έκταση, χωρίς να γίνει πανικός. Και με πάσα ειλικρίνεια.

Όσον αφορά το άλλο
Εάν αποφασίσεις να ξαναπάρεις ένα yorki από που θα το παρεις?
Από εκεί που πήρα και τον τελευταίο.
Είπαμε έχω πάθος, είμαι άρρωστος. :rolleyes:

Παρόλα αυτά οφείλω να σας εξομολογηθώ πως περισσότερη ασφάλεια ένοιωθα με τα προηγούμενα ημίαιμα γιορκι που είχα, παρά με τα τωρινά. Και αυτό διότι δεν ξέρω τι με περιμένει, πόσο θα ζήσουν, τι θα βγάλουν. Κλειστές δεξαμενές γαρ.
Αλλά είμαι μαλακας.
Το παραδέχομαι.
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως την δικιά μας μαλακια και σφυριά στον εγκέφαλο θα την κάνουμε σημαία μας σαν δήθεν "ηθική" και να πάρουμε και άλλον κόσμο στο λαιμό μας.
Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τα πάθη μας.

Έχοντας μηδαμινές γνώσεις πάνω στο θέμα, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση ή καλύτερα να εκφράσω μια απορία η οποία μπορεί να είναι και επιφανειακή. Παρατηρώ ότι οι ελληνικές φυλές σκύλων (π.χ. γκέκας, ελληνικός ποιμενικός, κοκόνι, κρητικός ιχνηλάτης) δηλαδή σε μια χώρα όπου η "επίσημη" εκτροφή που, αν δεν κάνω λάθος (και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω) έχει μικρή ιστορία σε σχέση με άλλες του δυτικού κόσμου, παρουσίαζουν ελάχιστα προβλήματα υγείας. Γιατί;

Γιατί η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι αναγνωρισμενες. Συνεπώς δεν υπόκεινται σε κλειστά γενεαλογια και δεν έχουν κλειστές δεξαμενές.
Μπαίνει μόνιμα νέο αίμα μέσα.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Και μιας και μιλαμε για την φύση όποιος θέλει ας ψάξει λίγο το πως άλλαξε η ζώη στο Γελοουστόουν των ΗΠΑ όπου είχαν εξαφανιστεί οι λύκοι και αφού πήγαν πάλι εκεί. Το είχα διαβάσει πρίν καιρό και με είχε εντυπωσιάσει.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Οταν χάθηκαν οι λύκοι, αυξήθηκε δραματικά ο αριθμός των μεγάλων ελαφιών - ήταν φυσικό, καθώς έλειπαν οι «θηρευτές» τους. Τα ελάφια, με τη σειρά τους, σχεδόν εξαφάνισαν τη βλάστηση - γιατί αυτή είναι η τροφή τους.

Με την παρουσία των πρώτων 14 λύκων, άρχισε να μειώνεται ο αριθμός των ελαφιών. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι άλλαξε ριζικά η συμπεριφορά τους: απέφευγαν τις κοιλάδες και τα φαράγγια (τα μέρη δηλαδή όπου κινδύνευαν να παγιδευτούν από τους θηρευτές τους). Η βλάστηση στις περιοχές αυτές αναγεννήθηκε - σε μερικά σημεία το ύψος των δέντρων πενταπλασιάστηκε μέσα σε έξι χρόνια.

Οι γυμνές πλαγιές των κοιλάδων γρήγορα καλύφτηκαν από δάση λεύκας, ιτιάς και γηγενούς κίτρινου ιβίσκου. Και μόλις έγινε αυτό, αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των πουλιών. Το ίδιο συνέβη και με τους κάστορες - που τρέφονται από δέντρα.

Τα τρωκτικά αυτά, όπως και οι λύκοι, χαρακτηρίζονται «μηχανικοί του οικοσυστήματος» - δημιουργούν φωλιές για να φιλοξενηθούν άλλα είδη. Τα φράγματα που χτίζουν οι κάστορες στα ποτάμια, π.χ., στεγάζουν βίδρες, μοσχοπόντικες, πάπιες, ψάρια, ερπετά και αμφίβια.
Παράλληλα οι αρκούδες (που συνέβαλαν με τη σειρά τους στη μείωση του πληθυσμού των ελαφιών) πλήθυναν επειδή υπήρχαν περισσότερα μούρα στα θάμνους που ξαναφύτρωσαν.

Και το πιο συγκλονιστικό: η παρουσία των λύκων άλλαξε και τη γεωμορφολογία του πάρκου, κυρίως τα ποτάμια. Πώς έγινε αυτό; Τα ανανεωμένα δάση με το ριζικό τους σύστημα σταθεροποίησαν το έδαφος στις όχθες. Ετσι σχηματίστηκαν λιγότεροι μαίανδροι, η διάβρωση μειώθηκε, τα ρυάκια στένεψαν, δημιουργήθηκαν περισσότερες μικρές λίμνες - ιδανικά καταφύγια της άγριας φύσης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτές οι αλλαγές ξεκίνησαν από 45 «μέτοικους» λύκους σε μια έκταση 8.987 τετραγωνικών χιλιομέτρων!


 


Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Βλεπω ένα ειδος εισβολέα. Τρωνε κανένα απ'τα κουνέλια τουλάχιστον ή μόνο σκυπίδια;
Τρωνε τα παντα. Εχουν προκαλεσει αρκετη ζημια σε ενδημικα ειδη αλλα και σε κτηνοτροφους.
The vast majority of their diet comprises mammals such as livestock, kangaroos and wallabies, rabbits, bandicoots, possums and mice. However, wild dogs also eat birds, reptiles, insects, plants and rubbish. In fact, wild dogs will eat whatever is available in the place they live, and often switch between different food sources depending on what is available. Wild dogs can have negative impacts on populations of the animals they eat.
Βλέπω την ίδια σκηνή που περιέγραφες και εσύ πριν κάποιους μήνες (φοβόσουν να βγάλεις τον σκύλο σου από το σπίτι, τα παρατιμένα στην μοίρα τους σκυλιά τρωγανε τα πτώματα άλλων σκυλιών κλπ) .
Αν φοβομουν δεν θα περνουσαμε 2 φορες τη μερα, καθε μερα απο το σημειο που ειναι ο "φιλος μας"...
Ειχα σαλταρει απο τα νευρα μου ναι μπορει, ανθρωποι ειμαστε.
Καποια στιγμη παλι θα τις παιξουν αυτοι οι δυο το ξερω...
Ξερεις χρειαστηκε να σκεφτω πολλες ωρες, για το περιστατικο που αναφερεις, τελικα κατεληξα οτι επρεπε να γινει, ετσι ειναι τα πραγματα.
Πρεπει και ο κουταβος να καταλαβει οτι καποιες φορες πρεπει να χυθει αιμα ακομα και για να πας μια βολτα...
Ειναι η πραγματικοτητα suck it up! Η ζωη συνεχιζεται...

Τα παρατημενα σκυλια εδω, οπως ενα που ειδα προσφατα να μασαει σερβιετες απο τα σκουπιδια, δεν εχουν καμια σχεση με τα feral της Αυστραλιας που κυνηγουν και πιανουν μεχρι καγκουρο. Τα αδεσποτα της "πλατειας", σε αυτη τη φαση τουλαχιστον, ειναι πληρως εξαρτωμενα απο εμας.

Εχεις δικιο εχω αντικρουομενες αποψεις για το θεμα αδεσποτα, δεν μπορω να δω την "σωστη" λυση στο μυαλο μου, δεν ξερω αν υπαρχει λυση...
Γενικα στο θεμα ζωα, και στη αντιμετωπιση μας προς αυτα, τα εχουμε κανει μανταρα...
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως την δικιά μας μαλακια και σφυριά στον εγκέφαλο θα την κάνουμε σημαία μας σαν δήθεν "ηθική" και να πάρουμε και άλλον κόσμο στο λαιμό μας.
Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τα πάθη μας.
Πως μπορω να κανω 1.000.000 like?
 
  • Like
Reactions: Estranged




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Απλά, νομίζω, θέλουμε ξεκάθαρους στόχους και καλύτερη ιεράρχηση των στόχων μας με ειλικρίνεια.

Το "Υγεία-Ταμπεραμέντο-Εμφάνιση" με αυτή την σειρά είναι μια χαρά και αν θέλουμε να λέμε πως σεβόμαστε το σκύλο και μας ενδιαφέρει θα πρέπει με αυτή την σειρά να πορευόμαστε σε κάθε τομέα.

Αν αποφασίσουμε πως δεν θα κάνουμε "εκπτώσεις" στα θέματα υγείας και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε και τα λάθη, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εκπτώσεις στην εμφάνιση και ίσως στο χαρακτήρα.

Αν για να έχω ένα υγιές Bulldog που θα ζει 12 και όχι 8 χρόνια και θα μπορεί να τρέξει και να παίξει ή ακόμα και να κάνει κάποια "εργασία", θα προτιμήσω να μοιάζει περισσότερο σε αυτό:

View attachment 66858

Παρά σε αυτό:

View attachment 66859

Το ίδιο για πολλές φυλές... Θα δώσω λίγο ύψος, θα αφήσω χώρο στο θώρακα, στο ρύγχος, στα δόντια, κ.ο.κ.

Ναι, θα βάλω και "νέο αίμα", θα ανοίξω τα pedigree και ας χάσω το κεφάλι "μήλο" ή το χρώμα.

Όλα αυτά αν τα συνδυάσω με τα εφόδια που μου δίνει παρελθόν και παρόν (εμπειρία, pedigree, ιατρικές εξετάσεις, dna, κλπ.) θα πετύχω πολλά περισσότερα.

Προσωπικά και ομαδικά συμφέροντα ή στενομυαλιές όμως δεν αφήνουν να γίνει κάτι γενικό και οργανωμένο. Μένουμε, λοιπόν, να ψάχνουμε αυτό που μας ταιριάζει από πλευράς "καλού" και "σωστού".

Το κακό είναι ότι, χωρίς να το θέλουμε πολλές φορές, το παρατραβάμε και χάνουμε το μέτρο και την λογική σε αυτά που υποστηρίζουμε και γράφουμε (η πίσω αυλή δίνει τα καλύτερα σκυλιά ή ο σκύλος μου έχει 30 CACIB άρα είναι τέλειος).
Αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιες προσπάθειες έχουν γίνει με κάτι olde english - και τα continental bulldogs ξεκίνησαν έτσι μια πιο αθλητική και υγιής έκδοση. Μια χαρά πάνε και αυτά όμως και από δυσπλασίες και απο εξαρθρώσεις επιγονατίδας κλπ.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει πισογύρισμα. Το κάψαμε.
 




Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Μάριε δεν νοιώθω να έχω κάνει καποια μεταστροφή.
Ίσως σου φαίνεται επειδή δεν έχουμε ξανασυζητησει τέτοια θέματα επί τούτου και σε τέτοια έκταση, χωρίς να γίνει πανικός. Και με πάσα ειλικρίνεια.

Όσον αφορά το άλλο


Από εκεί που πήρα και τον τελευταίο.
Είπαμε έχω πάθος, είμαι άρρωστος. :rolleyes:

Παρόλα αυτά οφείλω να σας εξομολογηθώ πως περισσότερη ασφάλεια ένοιωθα με τα προηγούμενα ημίαιμα γιορκι που είχα, παρά με τα τωρινά. Και αυτό διότι δεν ξέρω τι με περιμένει, πόσο θα ζήσουν, τι θα βγάλουν. Κλειστές δεξαμενές γαρ.
Αλλά είμαι μαλακας.
Το παραδέχομαι.
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως την δικιά μας μαλακια και σφυριά στον εγκέφαλο θα την κάνουμε σημαία μας σαν δήθεν "ηθική" και να πάρουμε και άλλον κόσμο στο λαιμό μας.
Πρέπει κάποια στιγμή να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι να κρυβόμαστε πίσω από τα πάθη μας.




Γιατί η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι αναγνωρισμενες. Συνεπώς δεν υπόκεινται σε κλειστά γενεαλογια και δεν έχουν κλειστές δεξαμενές.
Μπαίνει μόνιμα νέο αίμα μέσα.
Με καλύψες.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει πισογύρισμα. Το κάψαμε.
Μόνο με επίσημα προγράμματα outcrossing (των μητρικών ομιλων δηλαδή) ώστε ελεγχόμενα να μπει νέο αίμα μέσα στις δεξαμενές.
 
  • Like
Reactions: vek and canis


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@vrmode

Δεν είναι τόσο προσπάθειες να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στο Bulldog, αλλά εκδοχές του κάθε ενός στο ποιο είναι το "πραγματικό" Bulldog ή αναβίωση του τάδε bulldog της τάδε εποχής.

Αυτό που έβαλα στην φωτογραφία, ας πούμε, είναι Victorian Bulldog και το έβαλα σαν μια εναλλακτική εμφάνιση.

Αν αποφασιστεί όμως ότι ζητάμε πρωτίστως πιο υγιεί ζώα, αλλάξουμε το πρότυπο δραστικά σε συγκεκριμένα σημεία, κάνουμε απαραίτητες τις εξετάσεις υγείας και "εργασίας" ή έστω "αντοχής" και σε αυτά είμαστε αυστηροί και δίκαιοι... Ε, δε θα φτάσουμε σε πολύ καλύτερα αποτελέσματα;

Δεν ζητάμε το τέλειο και άμεσα, αλλά έστω μερικά ουσιαστικά βήματα προς μια πιο σωστή κατεύθυνση.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Μόνο με επίσημα προγράμματα outcrossing (των μητρικών ομιλων δηλαδή) ώστε ελεγχόμενα να μπει νέο αίμα μέσα στις δεξαμενές.
Ούτε ο λευκός ρινόκερος.
Ας σταματησουμε να παραγουμε κουταβια απλά, δεν αξίζει η ταλαιπωρία (των κουταβιών).:)
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ιωάννα, οι φυλές μπορούν να σωθούν μονάχα αν αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας.
Αυτή τη στιγμή η νο1 προτεραιότητα είναι η εμφάνιση.

Είμαστε τόσο αδίστακτοι και πωρωμένοι που είμαστε ικανοί να βάλουμε σε αναπαραγωγή ή να ζητήσουμε για αναπαραγωγή έναν σκύλο εξαιρετικής μορφολογίας και πολυπρωταθλητή, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Και ο ίδιος σκύλος να μεταδώσει τα γονίδιά του σε δεκάδες εκατοντάδες κουτάβια, μόνο και μόνο γιατι θα μεταδώσει το εξαιρετικό του χρώμα ή το φανταστικό κεφάλι ή δεν ξέρω και γω τι άλλο.
Η υγεία είναι τελευταία στην λίστα.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Yorkaddict αν σε ρωτουσα απο που να παρω γιορκι θα μου προτεινες την Κ. Ταδουλα που ζευγαρωνει ή εστω ζευγαρωσε μια φορα τα σκυλια της επειδη η δεξαμενη ειναι ανοιχτη για να ειμαι πιο ασφαλης;

Και οταν λες οτι το μελλον του σκυλου ειναι ο ημιαιμος σκυλος, αυτα της κ. Ταδουλας εννοεις; (δεν ξερω γιατι ο υποθετικος byb μικροσωμων ειναι παντα γυναικα :p)

Επισης θα με βαλεις να ψαξω παλια μηνυματα που λες οτι ο καθαροαιμη εκτροφη θα σωσει το σκυλο απ τα προβληματα του. Δεν εχω προβλημα να μην το πιστευεις πια, καθε αλλο!! Γιατι τοτε διαφωνουσαμε (και τωρα μαλλον διαφωνουμε :) ). Αλλα εχεις μετακινηθει πως να το κανουμε!
 


Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Η αλήθεια είναι @Yorkaddict ότι και στο θέμα με τις γραμμές αιματος του γερμανικού ποιμενικού που είχα ξεκινησει νομίζω πως η άποψη σου ήταν πως πρέπει να ακολουθούμε πιστά αυτά που λέει ο SV η ο κάθε μητρικός όμιλος τελωσπαντων.

Μη θεωρήσεις ότι σου κάνω επίθεση αλλά πώς να το κάνουμε αν έβγαινε ο Γαλιλαίος και έλεγε ότι τελικά δε γυρίζει θα τον ρωτούσαμε γιατί.
Αυτό δε θα μειωνε το σεβασμό μας η κατι.