Να το κάνουμε όπως το κάνει η φύση!


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Μα, αναρωτιωμαστε, αυτο κανουμε.
Κιμ, πατα το κουμπι ή υπαρχει κατι αλλο?
Ας ξεκινήσουμε τότε με τα βασικά
ΑΝ θέλετε να μείνουμε on topic, να ξεκινήσουμε με τους ορισμούς, με πρώτο και σημαντικότερο "Τί είναι η Φύση" (ω ναι, θα διαφωνήσουμε ακόμη και στα αυτονόητα !), για να πάμε μετά σε ερωτήσεις του "πώς το κάνει η Φύση", αν "θέλουμε να το κάνουμε όπως η Φύση ;", αν "μπορούμε να το κάνουμε όπως η Φύση ;" κ.λ.π. Φοβάμαι όμως οτι στο τέλος θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ .....
Πριν πέσουμε στα βαθια.
Όσο για τον κιμ, έγινε κολλιταρι με τον τραμπ. Βρείτε άλλον να πατήσει το κουμπι.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: vek and d3ac0n


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Μήπως την έχουμε δει θεοί;
Ε φυσικα την εχουμε δει θεοι. Απλα το ονομαζουμε ευγονικη για να μην πουνε οτι καβαλησαμε το καλαμι και στην πλεμπα το λεμε εκτροφη για να καταλαβαινει περιπου τι ειναι.

Ολες οι φυλες ειναι ουσιαστικα designer dogs αφου πρωτο μελημα ειναι η μορφολογία και οχι η υγεια. Αν αναπαράγωνταν μονο τα υγιη δειγματα της καθε φυλης, με δευτερο ζητουμενο το ταπεραμεντο και τελευταίο την μορφολογια τους, το αποτέλεσμα περα των γενικων μορφολογικων στοιχείων (σαλιαρης μολοσσος) θα ηταν ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικα. Αλλα θα ηταν υγιη, με καταλληλο χαρακτηρα. Θα ζουσαν περισσοτερο με πολυ λιγοτερα προβλήματα.

Γιατι δεν γινεται; Απλο. Χρημα. Οπου μπαινει το χρημα πανε μακρινο περιπατο οτιδηποτε αλλο εχει σχεση με οποιοδήποτε θεμα.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Νομίζω πως αν κάποιος ακόμα ζει με την αυταπάτη πως η ασχολία μας με τον σκύλο (η δημιουργία του κατοικίδιου σκύλου από εμάς για την ακρίβεια) έχει να κάνει με την "αγάπη" μας για τον σκύλο και διότι μας ενδιαφέρει το καλό του σκύλου, έχει ακόμα δρόμο να καλύψει...

Με το σκύλο ασχολούμαστε διότι μας αρέσει και μας εξυπηρετεί. Τον κάθε έναν διαφορετικά λιγότερο ή περισσότερο. Κάποιοι προσπαθούν αυτή την ασχολία, την χρήση του σκύλου να την κάνουν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη για τον σκύλο, να δώσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Επ' ουδενί δεν μιλάμε για "δικαιοσύνη" και "ίση μεταχείριση". Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο.

Επίσης, είναι απόλυτα φυσιολογικό να εκμεταλλευόμαστε τα ζώα, τα φυτά, την φύση... το κάνουν όλοι οι οργανισμοί. Κάποιος χάνει και κάποιος κερδίζει. Καλό είναι να επικεντρωνόμαστε όμως στο μακροπρόθεσμο και διαρκές κέρδος και όχι στο βραχυπρόθεσμο και με σύντομη ημερομηνία λήξης κέρδος.

Τα ζώα που εκμεταλλευόμαστε θα πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε με μέτρο και σεβασμό γιατί εύκολα συνηθίζουμε να ξεπερνάμε τα όρια, να χάνουμε κάθε ίχνος ντροπής και ενσυναίσθησης και αυτό περνά εύκολα και στον συνάνθρωπο μας.

Ο σκύλος δεν είναι ο καλύτερος μας φίλος, δεν είναι η αρετή προσωποποιημένη, δεν είναι η μετουσίωση της ανιδιοτελούς αγάπης σε έναν ζωντανό οργανισμό... Εντάξει, κι εγώ μπορεί να έχω χρησιμοποιήσει και να συνεχίζω να το κάνω κάποια από αυτά τα "κλισέ" για να περάσω κάποια μηνύματα, αλλά προσπαθώ να μη το κάνω συχνά και κυρίως να το ισορροπώ με απόψεις πιο ρεαλιστικές και ωφέλιμες.

Όλα τα πλάσματα του πλανήτη είναι δυνητικά καλά ή κακά, ωφέλιμα ή βλαβερά, έξυπνα ή χαζά, κ.ο.κ.

Περισσότερο on topic τώρα, όλες οι φυλές και όλα τα σκυλιά, είτε ανήκουν σε κάποια φυλή ή όχι, μπορεί να έχουν προδιάθεση ή να κουβαλούν κάποια ασθένεια. Το να κοιτάμε τις φυλές και να διαβάζουμε τις ασθένειες που μπορεί να εμφανίσουν είναι σαν να διαβάζουμε τις παρενέργειες στα φάρμακα.

Δεν είναι απαραίτητο να εμφανιστούν οι παρενέργειες και κάθε φάρμακο έχει διαφορετική πιθανότητα να τις εμφανίσει. Έτσι και με τις φυλές, όλες έχουν κάποιες πιθανές ασθένειες και αλλοιώσεις που κουβαλάνε, μα κάποιες τις εμφανίζουν σε μεγαλύτερη συχνότητα από κάποιες άλλες. Επίσης, σε κάποιες από αυτές τις ασθένειες μπορούμε εύκολα να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης τους αλλάζοντας κάπως τα ανατομικά χαρακτηριστικά της φυλής που εμείς ορίσαμε εξαρχής. Λίγο το ύψος, λίγο το μέγεθος του θώρακα, του κεφαλιού, το ρύγχος, το σχήμα του κεφαλιού, την λεκάνη... και αμέσως θα έχουμε μια βελτίωση (δε μπορώ να δώσω και ποσοστά, αλλά θα είναι ουσιαστική).

Αν σε αυτό δώσουμε και ώθηση με εισαγωγή "νέου αίματος" με συγγενείς φυλές και τύπους, ακόμα καλύτερα.

Δε θα χάσουμε την πληθώρα των φυλών, που και να χάσουμε και κάποιες δεν χάθηκε και ο κόσμος. Εδώ χάνονται είδη άγριων ζώων και δεν ιδρώνει αυτί...

Γιατί να το κάνεις;

Γιατί τόση σκέψη για το πως εκτρέφονται και ζουν τα σκυλιά ενώ την ίδια στιγμή τρως και σκοτώνεις εκατομμύρια ζώα, χωρίς να σε πολυενδιαφέρει και πως ζουν;

Γιατί να σε ενδιαφέρει ο σκύλος την ώρα που πεθαίνουν παιδάκια;

Διότι αν κάποτε καταφέρεις να μπορείς να τρέξεις μαραθώνιο το χρωστάς στο πρώτο σου μπουσούλημα... Αρχίζεις από τα πιο εύκολα, τα πιο ασήμαντα, τα κοντινά σου για να έχεις μια ελπίδα να φτάσεις ψηλά. Να μπορέσεις μια μέρα να σεβαστείς τον άνθρωπο...

Υ.Γ. Μη ρωτήσει κανείς αν πιστεύω ότι είναι εφικτό να γίνει ποτέ αυτό... Το δείχνει η ιστορία. Έχουν όμως ομορφιά και ενδιαφέρον αυτά τα μικρά βήματα.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Διαβάζω το παρόν θέμα και μου ήρθε στο μυαλό μια ταινία που είχα δει όπου οι θεοί του Ολύμπου είχαν μαζευτεί για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τον άνθρωπο. Ακριβώς ότι κάνουμε και εμείς τώρα για τον σκύλο.
Μήπως την έχουμε δει θεοί;
Μήπως να αναρωτιωμασταν πόσο λάθος είναι ολο αυτό;
Έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο κακό κάνουμε στον καλύτερο μας φίλο; σε αυτόν που μας κοίτα στα μάτια και λιώνει για πάρτη μας;
Του αξίζει όλο αυτό;

Διαβάζω τι έχουμε κάνει για τον σκύλο μέχρι σήμερα, διαβάζω τι προτείνουμε για το "καλό" του σκύλου, φέρνω στο μυαλό μου και τα αποτελέσματα αυτών και θέλω να βαρέσω το κεφάλι μου στον τοίχο.
Για να καταλάβει κάποιος το ποσό λάθος είναι όλο αυτό δεν χρειαζεται καν να διαβάσει το παρόν θέμα. Αρκεί και μόνο να διαβάσει τον τίτλο.

Μήπως το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον σκύλο είναι να τον αφήναμε στην ησυχία του;
Κρίμα που ο σκύλος είναι τόσο πιστός σε εμας και δεν σηκώνεται να μας μουτζωσει και με τα 4 πόδια του.
Τον σκυλο τον εχουμε εμεις αποκοψει απο τη φυση εδω και χιλιαδες χρονια. Τον εχουμε εξαναγκασει να μας εχει απολυτη αναγκη. Ειναι τουλαχιστον σκληρο και ακαρδο να τον αφησουμε ετσι απλα στην ησυχια του. Εκτος αν εννοουμε με ορους αλλα τοτε δεν τον αφηνουμε στην ησυχια του.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Δε θα χάσουμε την πληθώρα των φυλών, που και να χάσουμε και κάποιες δεν χάθηκε και ο κόσμος. Εδώ χάνονται είδη άγριων ζώων και δεν ιδρώνει αυτί...

Γιατί να το κάνεις;
Υποθετικά μιλώντας, και τι θα γινόταν αν δεν τις χαναμε αλλά... τις εξαφανίζαμε;

Ξερουμε με στατιστική ακρίβεια , οτι ένα κουτάβι ντόμπι(παράδειγμα) που γεννιέται σήμερα , θα ταλανιστεί από καρδιοπάθειες μεχρι να πεθάνει στα 6; Δεν είναι πιο λογικό να σταματήσουμε να γεννοβολάμε ντόμπι (εντελώς, τώρα) αντί να ελπίζουμε πως κάποιος από τους μακρυνούς απογόνους αυτών των κουταβιών θα είναι υγιής;

Όχι οτι δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης τα άρρωστα ντόμπυ, αλλα έχουν και δικαίωμα σε αξιοπρεπή ύπαρξη.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Μήπως ο τέλειος σκύλος είναι μια δική μας ματαιοδοξία και τίποτα περισσότερο;
Στην φύση δεν υπάρχει τίποτα τέλειο. Αυτή η "ατέλεια" δίνει την τελειότητα της. Εγώ πάλι αναρωτιέμαι αν θέλουμε τον τέλειο σκύλο γιατί δεν θέλουμε και τα τέλεια παιδιά;
Ή εκει θα πάει σιγά σιγά το πράγμα; Θα ακολουθήσει το ίδιο με τα παιδιά μας; Να το θέλουμε ψηλό, ξανθό με γαλανά μάτια χωρίς αλεργίες, χωρίς προβλήματα, αλλιώς τι;;;
Μήπως ο καθένας από εμάς είναι τέλειος; Δεν αρωσταίνουμε, δεν πονάμε, δεν έχουμε κληρονομικά και επίκτητα προβλήματα;

Σκεφτείτε μια ανθρώπινη κοινωνία... Να στειρώνουμε αυτόν που έχει βίαιες τάσεις, για να μην παράγονται βίαοι άνθρωποι. Να στειρώνουμε τον κοντό, τον καμπούρη, τον τυφλό κ.ο.κ..

Να κάνουμε τεστ dna και να ζευγαρώνουν οι Έλληνες μεταξύ τους, οι Ιταλοί μεταξύ τους, οι μαυροι, κιτρινοι, λευκοι κλπ μόνο μεταξύ τους.

Με το σκεπτικό ότι όλοι είμαστε απλοί οργανισμοί, κρίκοι μιας αλυσίδας της φύσης, γιατί πρέπει με το ζόρι να είναι ηθικός αυτός ο ρατσισμός στους σκύλους μας;;
 
Last edited:


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Τον σκυλο τον εχουμε εμεις αποκοψει απο τη φυση εδω και χιλιαδες χρονια. Τον εχουμε εξαναγκασει να μας εχει απολυτη αναγκη. Ειναι τουλαχιστον σκληρο και ακαρδο να τον αφησουμε ετσι απλα στην ησυχια του. Εκτος αν εννοουμε με ορους αλλα τοτε δεν τον αφηνουμε στην ησυχια του.
Να τον αφήσουμε στην ησυχία του δεν εννοώ να τον εγκαταλειψουμε στην φύση σαν άγριο ζώο. Φυσικά και μας έχει ανάγκη, είναι δημιούργημα μας πρέπει να ζει με εμάς. Εννοώ να μην του φερομαστε όπως του φερομαστε τώρα. Όπως περιγράφει το παρόν θέμα. Να μην τον οδηγήσουμε στην καταστροφή όπως,κάνουμε τώρα.

@canis συμφωνούμε. Ας αφήσουμε στην άκρη λοιπόν καλύτερος φίλος και άλλα κλισε και ας εφαρμόσουμε αυτό που γράφεις:
Τα ζώα που εκμεταλλευόμαστε θα πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε με μέτρο και σεβασμό γιατί εύκολα συνηθίζουμε να ξεπερνάμε τα όρια, να χάνουμε κάθε ίχνος ντροπής και ενσυναίσθησης και αυτό περνά εύκολα και στον συνάνθρωπο μας
Γιατί τα όρια τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.

Υ. Γ. Συμφωνώ και εγώ πως Ο σκύλος δεν είναι ο καλύτερος μας φίλος, δεν είναι η αρετή προσωποποιημένη, δεν είναι η μετουσίωση της ανιδιοτελούς αγάπης σε έναν ζωντανό οργανισμό... ΑΛΛΑ δεν μπορούμε και να τον εξισωνουμε με τα υπόλοιπα ζώα που εκμεταλευομαστε. Καλώς ή κακώς τον σκύλο τον βάλαμε μέσα στο σπίτι μας. Είναι ένα κλικ παραπάνω από τα υπόλοιπα ζώα. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Γιατί άμα το δω αλλιώς θα πρέπει να αρχίσω να βγάζω βόλτα και να εκπαιδευω και τις κότες τα κουνέλια και τις κατσίκες που έχει ο πατέρας μου η να κάνω στιφάδο τον έρμη.
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Το να αφήσουμε τον σκύλο ήσυχο τώρα, δεν θα οδηγήσει σε αυτό

Wild-Dog-011.jpg

Θα οδηγήσει σε αυτό.

Street_Dogs.jpg

Υπαρχουν άπειρες χώρες, βλ. Ινδία, όπου οι σκύλοι ζούνε "ησυχα" (οπου η θρησκεια τους θεωρει χειροτερους κι απ τα γουρουνια), καλο δεν τους κανει πιστέψτε με.
Θα αναζητούν τον ανθρωπο, θα ζουν κοντα στον ανθρωπο, θα τρεφονται με υπολειμματα ανθρωπινης τροφης, ακομα κι αν σταματησουμε να ασχολουμαστε. Γιατι δεν ειναι λυκοι. Ειναι ενα ειδος εντελως διαφορετικο, συμβιωτικο, και η συμβιωση εξυπηρευτει παντα τα συμφεροντα και των 2 πλευρων.
Το οτι "εμεις οι κακοι τους εκμεταλλευομαστε" το βλεπω σαν αλλη εκδοχη ρομαντισμου. Γιατι πριν 50 χιλιαδες χρονια δεν αποφασισαμε να εχουμε για κατοικιδιο κανενα ελαφι; καμια βιδρα; κανα πιθηκο που μας ειναι και "αδερφακι"; γιατι αυτα χεστηκανε για μας.

Σορυ που τα λεω ωμα αλλα αφου αποφασισαμε να μιλαμε χωρις ταμπου κι υπαρχει κ το tag σαρκασμος, δεν μπορω να μην το εκμεταλλευτω.

Ειναι λοιπον ειδος με το οποιο παθαμε αλληλεξαρτηση, και δεν μπορουμε να το "αφησουμε στην ησυχια" μπορουμε μονο να το παρατησουμε.
Η αλλιως να προσπαθησουμε να φτιαξουμε κατι, λαμβανοντας υποψην οτι τα 200 χρονια μεσα στα οποια προλαβαμε και χαλασαμε την υγεια τους δεν ειναι και πολλα σε σχεση με 35-60 χιλ. χρονια συμβιωσης, συμφωνα με διαφορες εκτιμησεις.
 
Last edited:


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
@canis Πιστεύω ότι η αγάπη μας για τον σκύλο και όχι μόνο (για τις γάτες, τα πουλιά και άλλα ζώα συντροφιάς) πηγάζει από την εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, που εγκλωβίστηκε στις πόλεις, να συμμετέχει στην φύση.
Στο χωριό μου πχ των 25 κατοίκων, που με το που βγαίνεις από το σπίτι είσαι στο δάσος και ξυπνάς με το κελάιδμα των πουλιών, δεν βλέπεις ανθρώπους να πηγαίνουν με το λουρί τον σκύλο τους, δεν έχουν καρδερίνες ή παπαγάλους σε κλουβιά...
Ο σκύλος, η γάτα, η κότα κλπ είναι απλά ένα μέρος της ζωής τους. Βλέπεις τον χωριανό να πηγαίνει στο χωράφι και να τον ακολουθεί ο σκύλος του, αλλά δεν υπάρχει η "αγάπη" "δέσιμο" της πόλης.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
@Eroe δεν νομίζω ότι ισχυρίστηκε κάποιος να αφήσουμε τους σκύλους αδέσποτους.
Θεωρώ ολίγον άκυρο το μήνυμα σου.
 
  • Like
Reactions: vasilis_mike


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@canis Πιστεύω ότι η αγάπη μας για τον σκύλο και όχι μόνο (για τις γάτες, τα πουλιά και άλλα ζώα συντροφιάς) πηγάζει από την εσωτερική ανάγκη του ανθρώπου, που εγκλωβίστηκε στις πόλεις, να συμμετέχει στην φύση.
Στο χωριό μου πχ των 25 κατοίκων, που με το που βγαίνεις από το σπίτι είσαι στο δάσος και ξυπνάς με το κελάιδμα των πουλιών, δεν βλέπεις ανθρώπους να πηγαίνουν με το λουρί τον σκύλο τους, δεν έχουν καρδερίνες ή παπαγάλους σε κλουβιά...
Ο σκύλος, η γάτα, η κότα κλπ είναι απλά ένα μέρος της ζωής τους. Βλέπεις τον χωριανό να πηγαίνει στο χωράφι και να τον ακολουθεί ο σκύλος του, αλλά δεν υπάρχει η "αγάπη" "δέσιμο" της πόλης.
Αν δεν ειναι δεμενος με την αλυσιδα στην ελια...
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Eroe δεν νομίζω ότι ισχυρίστηκε κάποιος να αφήσουμε τους σκύλους αδέσποτους.
Θεωρώ ολίγον άκυρο το μήνυμα σου.
Τι ακριβως σημαινει το να τους αφησουμε στην ησυχια τους λοιπον;
 
  • Like
Reactions: Eroe


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Αν δεν ειναι δεμενος με την αλυσιδα στην ελια...
Κι αυτό εξαρτάται. Τουλάχιστον στο δικό μου χωριό.
Το κοκόνι είναι ελεύθερο σαν τις γάτες.
Ο ποιμενικός είναι κλεισμένος στο μαντρί μαζί με τα πρόβατα, αλλά χωρίς αλυσίδα.
Τα κυνηγόσκυλα είναι συνήθως με αλυσίδα (για ευνόητους λόγους) αλλά κάθε τόσο τρέχουν χιλιόμετρα στο δάσος με το κυνήγι.

Άλλα είδη συνήθως στα χωριά δεν υπάρχουν (πιστεύω).
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Να ξεκαθαρίσουμε οτι το θέμα ξεκίνησε οταν στο πρόσφατο θέμα του κουταβου ακίτα , κοντέψαμε να ισχυριστούμε πως στην πίσω αυλή (όπου τα σκυλιά δοκιμάζονται στην εργασία τους(?) και τα στοιχεία της φύσης) γίνεται καλύτερη δουλειά απ΄ότι σε έναν εκτροφέα. Ετσι μπήκε και ο τίτλος και ο ''σαρκασμός'' ως ταγκ.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Vania


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
@Eroe δεν νομίζω ότι ισχυρίστηκε κάποιος να αφήσουμε τους σκύλους αδέσποτους.
Θεωρώ ολίγον άκυρο το μήνυμα σου.
Σκυλος με τον οποιο ο ανθρωπος δεν ασχολειται πλεον και τον εχει αφησει ησυχο πως λεγεται; μηπως ελευθερος;
Εκτος αν εννοουσες μονο την αναπαραγωγη, αλλα ετσι οπως το εθεσες ειναι δυσκολο να το ερμηνευσει κανεις ετσι.
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Κάποια στιγμή σε ένα άλλο νήμα είχα γράψει: τι μας φταίνε τα αδέσποτα?
Την ίδια απορία έχω και τώρα.
Ψάχνουμε τρόπους να τα εξαφανίζουμε. Γιατί?
Επειδή βιώνουν την ανθρώπινη κακία αλλα και την παρέμβαση των ανθρωπίνων δημιουργηματων στον φυσικό χωρο?
Να εξαφανισουμε λοιπόν το θύμα για να μην υποφέρει από τον θύτη.
Μετά λέμε ότι ο σκύλος δεν μπορεί να ζησει μακριά από τον άνθρωπο.
Όλη αυτή η περιγραφή του εξαρτημένου σκύλου μου φέρνει στον νου κάτι πενηνταριδες που είναι πετυχημένοι στον επαγγελματικό τους τομέα, αλλά ζουν ακόμα με την μαμα.
Από την άλλη διαβάζω σε άλλο θέμα ότι αν βρισκαμε ένα τρίχρονο αδέσποτο με ανοσοποιητικό τούμπανο να το πάρουμε αμέσως.(αλήθεια υπάρχουν τέτοια η όχι?)
Ο δρόμος της φύσης είναι ο ισχυρός να διαιωνίζει τα γονίδια του και ο ανίσχυρος να χάνεται. Η ανθρώπινη αντίληψη για την ομορφιά δεν χωράει και η εκτροφή του σκύλου με σταθερό φαινότυπο θα είναι η καταστροφή του.
 


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Επίσης να ξεκαθαρίσουμε οτι τα ντίνγκο , οι σκύλοι και οι λύκοι θεωρούνται τρια διαφορετικά είδη(ή υποείδη αν προτιμάτε) ζώου το καθένα. (και τα αγριόσκυλα στην αυστραλία είναι υβρίδια)
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Βρε μπεττυ σοβαρά τώρα;;;;
Σου απάντησα μερικά μηνύματα πιο πίσω.

Σε λίγο θα φτάσουμε να συζητάμε αν στα μπουλντόγκ πχ για να σωθούν θα πρέπει να τους βάλουμε διπλό καρμπυρατέρ και ενισχύσεις τιτανίου για να μπορούν να περπατάνε αντί να παραδεκτουμε ότι τα κατάστρεψαμε και ότι σκύλος θα συνεχίσει να υπαρχει και χωρίς τα μπουλντόγκ.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Εκτος αν εννοουσες μονο την αναπαραγωγη, αλλα ετσι οπως το εθεσες ειναι δυσκολο να το ερμηνευσει κανεις ετσι.
Ακριβώς. Η πιο σωστά την αναπαραγωγή με τον τρόπο που την κάνουμε τωρα

@joks κανένα ζώο διμιουργημα του ανθρώπου (σκύλοι , κατσίκες αγελάδες κτλ) δεν έχει θέση στην φύση ελευρο. Αυτό θα ήταν η καταστροφή της. Μεγαλύτερη από αυτήν που κάνουμε τώρα.
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Η τον εκτρεφεις ελεγχομενα ή τον αφηνεις να αναπαραγεται ανεξελεγκτα.
Αν τον εκτρεφεις ελεγχομενα, θα καταληξεις στις φυλες και η συζητηση πρεπει να γινεται για το πως να διατηρησουμε την υγεια τους.
Το οτι καποιες (πολλες) σημερινες φυλες πρεπει να παψουν να εκτρεφονται το ειπα κι εγω και το υποστηριζω, παρολο που θα ηθελα να βρεθει καποια διεξοδος για τα μπουλντογκ καταλαβαινω οτι οχι, δεν θα βρεθει.

Αν τον αφηνεις να αναπαραγεται οπως θελει, καταντας με την εικονα νουμερο 2 απο το προηγουμενο ποστ μου.

Απλα μαθηματικα.