Νεο κουταβακι !!!

Golden Retriever

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ζάκυνθος
Εκτος απο το να παρουν οι γονεις μου τηλεφωνο ξερετε καποιο καλο εκτροφειο κοντα στην Ζακυνθο. Να μη μας παρει πολλες ωρες για να παμε . Πχ: Η Αθηνα ειναι 6 ωρες
Αν μπορειτε, θα σας παρακαλουσα να απαντησετε σε αυτην την ερωτηση

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
δεν θελω να φανω περιεργος αλλα γιατι οχι στα 13 αλλα στα 18, ειμαι 23 και πιστευω οτι αν θες σκυλο τον φροντζεις το ιδιο δηλαδη το αν σε νοιαζει η περιποιηση του ζωου ή υτο εχεις ή δεν το εχεις. Τωρα οσο για το χρονο πιστευω οτι ενα παιδι 13χρονων εχει πολυ παραπανω χρόνο γιατι μπορει να εχει διαβασμα αλλα αυτο σημαινει πολλες ωρες σπιτι σε αντιθεση με καποιον που δουλευει, επισης μεγαλώνωντας λειπεις ολο και παραπάνω χρονο απο το σπιτι, πιστευω δηλαδη οτι οσο μεγαλωνεις ειναι πιο δυσκολο να προσαρμοσεις τη ζωη σου ωστε να εχεις σκυλο.Εχοντας μιλησει και με την κοπελα που παει γυμνασιο και πηρε σκυλο πριν 3 χρονια (την κοπελα που ελεγα πιο πανω )μου ειπε ' ξυπναω περνω το γαλα και βγαινω εξω με το σκυλο γυρναω παω σχολειο και οταν τελειωνω τον ξαναπαω λιγη ωρα μετα καθομαι διαβαζ ...μπλα μπλα και μετα αμα κουραστω βγαινω εξω με το σκυλι και ξεδινω.....'
Πιστευω οτι αυτο δεν μπορεις να το κανεις τοσο ευκολα στα 18....

Τωρα για το απο που θα παρεις το σκυλο.......τα εχουμε πει χιλιες φορες και χαιρομαι που αν και σχετικα μικρος καταλαβες κατι που πολλοι απο μας αργησαν να μαθουν (εχω αγορασει σκυλο απο πετσοπ πριν 11 χρονια και δεν αισθανομαι καλα γι'αυτο).......

Last edited:

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Αρχικό μήνυμα απο Golden Retriever
Εκτος απο το να παρουν οι γονεις μου τηλεφωνο ξερετε καποιο καλο εκτροφειο κοντα στην Ζακυνθο. Να μη μας παρει πολλες ωρες για να παμε . Πχ: Η Αθηνα ειναι 6 ωρες
Το θεμα ειναι, αν ηρθατε σε επικοινωνια με τον ΚΟΕ, η με καποιον εκτροφεα κανις?Απο κει και περα η αποσταση ειναι το λιγοτερο για ενα ζωο που θα σε συντροφευει για παααρα πολλα χρονια.Αξιζει ο κοπος και ο χρονος.;)

orbital

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2008
72
0
δεν θελω να φανω περιεργος αλλα γιατι οχι στα 13 αλλα στα 18, ειμαι 23 και πιστευω οτι αν θες σκυλο τον φροντζεις το ιδιο δηλαδη το αν σε νοιαζει η περιποιηση του ζωου ή το εχεις ή δεν το εχεις.
Κανεις δεν ειπε οτι ειναι κακο ενας 13χρονος να συμμετεχει στη φροντιδα ενος σκυλου (καθε αλλο). Αυτο που λεμε ειναι οτι, στην ηλικια αυτη, ειναι απαραιτητη η συγκαταθεση του κηδεμονα και η συμμετοχη αυτου στη φροντιδα του σκυλου. ;)
Οι λογοι απλοι: τιθεται μεταξυ αλλων το οικονομικο θεμα (αναγκαστικα των γονεων μιας και η... παιδικη εργασια απαγορευεται :D), το θεμα της υποχρεωτικης συγκατοικησης με τους γονεις (αρα οι γονεις, που δεν ειναι απλως συγκατοικοι αλλα και κατι παραπανω εχουν λογο -τον πρωτο λογο καλως ή κακως- σε τετοια θεματα. Μην ξεχναμε οτι, αν ο σκυλακος κανει διαρροια και το παιδι ειναι στο φροντιστηριο, θα την μαζεψει οποιος ειναι στο σπιτι. Αν ο δικος μου σκυλος κανει διαρροια και εγω λειπω, θα την μαζεψω οταν επιστρεψω χωρις να ενοχληθει κανεις.) κοκ

Τελος, θα δανειστω απο εδω κατι που εγραψε η strays help:

"Οσοι είστε παιδιά-γιατί πολλοί μου στελνουν και είναι 16 ή 18:
Αν ΔΕΝ έχετε τη συγκατάθεση των γονιών σας,μην ψάχνετε για ζώο.Πολλές φορές,οι γονείς λένε ''όχι'' επειδή σκέφτονται όσα δεν σκεφτεστε εσείς:
-πού θα το πάμε το καλοκαίρι που θελουμε να φύγουμε?
-πού θα μένει τις 18 ώρες που λείπουμε απ το σπίτι?
-πόσα λεφτά θελει για εμβόλια και φαϊ?
-ποιός θα το καθαρίζει?
-αφού μένουμε σε διαμέρισμα,πού θα μπει το λυκόκυλο που μας ζητάει το παιδί μας?
και άλλα τέτοια.
"

Αληθειες που ισως πονανε, αλλα αληθειες.......

Last edited:

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Μικρε μου φιλε, δυσκολευομαι να πιστεψω οτι εισαι μολις 13 ετων..:D
Ειναι φοβερος ο τροπος που σκεφτεσαι και αντιμετωπιζεις καποια γεγονοτα..
Ξερω οτι θες πολυ ενα σκυλακι..ετσι ημουν κι εγω αλλα δεν μου εκαναν τοτε το χατηρι οι γονεις μου..ισως επραξαν και σοφα..
Πλεον ειμαι 27 και αποφασισα να παρω τη μικρουλα που παντα ηθελα..
Αρχικα..καπου ειδα που λες οτι θα το πληρωσεις εσυ!
και να τα εχεις αυτα τα λεφτα το σκυλακι μετα εχει πολλα εξοδα, που καλα καλα δυσκολευομαστε εμεις που εχουμε την εργασια μας, να τα καλυψουμε..
Απ την αλλη αν δεν ειναι συμφωνοι οι γονεις σου δεν ειναι σωστο να τους βαλεις σε καποια εξοδα, που ισως να μην ειναι σε θεση να καλυψουν..
Μη ξεχνας ποσα εξοδα χρειαζεσαι και εσυ που μεγαλωνεις και μπαινεις στην εφηβεια..σχολεια, φροντηστηρια, hobbies, θα αρχισουν και οι καφεδες σε λιγακι..:D:D
Αν και για να μην πολυλογω..επειδη το εχω δει καμποσες φορες το εργο..
Θα του πεισεις παρα τη θεληση τους αρχικα να στο παρουν το σκυλακι..μετα δεν θα μπορεις να ασχολεισαι λογω υποχρεωσεων αλλα τοτε θα εχουν κολλησει εκεινοι και θα το εχουν λατρεψει, οποτε και δεν θα το αποχωριζονται στιγμη..:D:D
Good luck kidd..

Υ.Γ Νομιζω εχεις βιαστει παρα πολυ με τη ρατσα..οχι οτι εχει κατι κακο το κανισακι..απλα σε ειδα να παιρνεις την αποφαση καπως βιαστικα..απο golden σε κανις τοσο γρηγορα? Εχεις καμποσο καιρο οποτε ψαξε λιγο περι ρατσων και δες οτι σας ταιριαζει..Θα μπορουσα πολυ ευκολα να σε πεισω να παρεις και ενα μικρο γαλλακι ας πουμε..χεχεχε!!!!

johnny_cooper

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2008
62
0
Nα κανω εγω τον κακο τωρα...???
ξερω εχεις παρει τη αποφαση σου αλλα για μενα παρε σκυλο στα 17-18.Εισαι μικρος και τα επομενα χρονια θα ειναι δυσκολο λογω ελειψης χρονου.Τα περασα προσφατα.:paja1:

Εγώ για το παραπάνω αποσπασμα μιλησα και είπα οτι θεωρω οτι ο χρονος που εχει ειναι αρκετος γιατι επειδη ειναι μαθητης και ως 'δουλεια' εχει το διαβασμα θα ειναιι πιο πολλες ωρες σπιτι απο καποιον που δουλεευει........;)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Στα 17-18 θα έχει σπουδές ή στρατό. Στα 20-22 θα έχει το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης. Γύρω στα 30 θα θέλει να κάνει οικογένεια ίσως - πού καιρός για σκύλο? Αν το πάμε έτσι λίγες ηλικίες είναι κατάλληλες για απόκτηση σκύλου.
Παιδιά ένας μαθητής μια χαρά μπορεί να τα βγάλει πέρα ΑΝ έχει ενίσχυση απ' την οικογένειά του (μεγάλη).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
λίγες ηλικίες και λίγες περίοδοι της ζωής του ανθρώπου και λίγοι άνθρωποι εντέλει...

που είναι το περίεργο

σκυλί παίρνει όχι νιντέντο...

όταν είσαι φαντάρος δηλαδή είναι καλή φάση να πάρεις σκύλο? να σε βοηθάει και στην σκοπιά???

όταν είσαι φρεσκοπαντρεμένος και πρόκειται να κάνεις παιδιά έχεις χρόνο για διασκυλαγωγήσεις???

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγώ για το παραπάνω αποσπασμα μιλησα και είπα οτι θεωρω οτι ο χρονος που εχει ειναι αρκετος γιατι επειδη ειναι μαθητης και ως 'δουλεια' εχει το διαβασμα θα ειναιι πιο πολλες ωρες σπιτι απο καποιον που δουλεευει........;)
Συμφωνω...
Ισως πηρα σαν κανονα τη δικη μου περιπτωση.
Εγω ειχα αρχισει φροντ απο β' Γυμνασιου καποιες ωρες και οσο περνουσε ο καιρος λιγοστευε ο χρονος μου...τεσπα!!!:D
ΑΝ εχει κ τη βοηθεια των γονιων στο θεμα ''σκυλος'',δηλ οχι μονο την οικονομικη υποστηριξη,τοτε ΝΑΙ λεμε στο κουταβι!!!!!!!!:D:D:D

Golden Retriever

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ζάκυνθος
Καλημερα. Διαλεξα τοσο γρηγορα το κανισακι απο το golden γιατι οπως ειπα και στην αρχη , ο χωρος του σπιτιου ειναι περιορισμενος

Last edited:

mao

Active Member
12 Σεπτεμβρίου 2008
30
0
Toy λέω ότι έχω τόση ώρα. Πάντως τα μεγέθη ειναι τρία όχι τέσσερα. Mini και νάνος είναι το ίδιο πράγμα (νάνο λέμε το mini στα ελληνικά). Υπάρχει μόνο η "υποκατηγορία" μεσαίο, που αναγνωρίζεται, αλλά είναι απλώς ένα πιο κοντό standard. :)
Από FCI:
Standard Poodles: Over 45cm up to 60cm with a tolerance of +2cm. The Standard Poodle must be the enlarged and developed replica of the Medium Poodle of which it retains the same characteristics.
Medium Poodles: Over 35 cm up to 45cm.
Miniature Poodles: Over 28cm up to 35cm. The Miniature Poodle must display the apprearance of a reduced Medium Poodle, retaining as much as possible the same proportions and without presenting any sign of dwarfism.
Toy Poodles: Over 24 cm up to 28 cm(sought after ideal: 25cm) (with a tolerance of -1cm). The Toy Poodle maintains, in its ensemble, the aspect of a Miniature Poodle and the same general proportions complying with all the points of the standard. Any sign of dwarfism is excluded; only the occipital protuberance may be less pronounced.

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι οι κατηγορίες είναι toy dwarf miniature standard.4 δηλαδή.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Για κάποιο λόγο δε μου εμφανίζεται η επιλογή "edit". Με ένα μικρό ψάξιμο είδα ότι η κατηγορία dwarf που λες είναι απλώς το miniature. Το ίδιο πράγμα δηλαδή (28 με 35).
ΑΝ θέλεις 4 κατηγορίες υπολόγισε το medium. Χωρίς αυτή είναι τρεις. Πάντα κατά FCI.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Σ' ευχαριστώ :D:D:D:D:D:D:D
Τα κανίς μπορείς να τα βρεις (με λίγο ψάξιμο) σε πολλά χρώματα. Εκτός απ' το λευκό / μαύρο "βγαίνουν" και σε κρεμ, βερυκοκί, ασημί, γκρίζο, κόκκινο, καφέ ό,τι θες...

Golden Retriever

Active Member
15 Σεπτεμβρίου 2008
42
0
Ζάκυνθος
Σ' ευχαριστώ :D:D:D:D:D:D:D
Τα κανίς μπορείς να τα βρεις (με λίγο ψάξιμο) σε πολλά χρώματα. Εκτός απ' το λευκό / μαύρο "βγαίνουν" και σε κρεμ, βερυκοκί, ασημί, γκρίζο, κόκκινο, καφέ ό,τι θες...
Εννοείς γκρι ; ή είναι αστραφτερό πραγματικά;;; :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.310
Μέλη
20.071
Νεότερο μέλος
Λάμπρος Φαλάρης