Νομοσχέδιο/ Ζώα συντροφιάς/ 2021.


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Τι διαφορετικό αντιπροσωπεύει η ΠΦΟ σε σχέση με την ΠΦΠΟ;
Αντιπροσωπεύουν διαφορετικά σωματεία.

Άλλοι φιλόζωοι οι μεν και άλλοι οι δε;
Ναι σου λέω!

Γιατί δηλαδή υπάρχουν 2 διαφορετικές φιλοζωικες πανελλαδικές ομοσπονδίες;
Ε πόσες να υπάρχουν, μια σταλιά χώρα είμαστε :p Υπήρχε καιτουλάχιστον άλλη μια, η Ομοσπονδία ζωοφιλικών σωματείων ή κάπως έτσι. Δεν είμαι σίγουρη ότι παραμένουν ενεργοί όμως. Έχουμε και ΜΚΟ πάντως, να ξέρεις :whistle:

Γνωρίζει κανείς;
Μάντεψε... λίγο ότι έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες, διαφορετικές ιδέες, λίγο "βρε δε με κάνεις εμένα πρόεδρο", λίγο κάτι κουτσουμπολιά που δεν είναι της παρούσης :p
 
  • Like
Reactions: ioanna a and GRDANE


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Εξακολουθώ ως άσχετος να μην αντιλαμβάνομαι τον λόγο ύπαρξης και των 2 (ή και άλλων αν υπάρχουν).

Εγώ είμαι με την ΠΦΟ πάντως. :cool:
Έχει εκδιαμετρου αντίθετες απόψεις από την άλλη την ξινή (με το έξτρα Π).

Είδατε όμως ενα Π τι διαφορά κάνει.... :D
 




ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Η ΠΦΠΟ δεν παίζεται. Βάλει κατά πάντων, κυνηγών, εκτροφέων, κτηνιάτρων, εκπαιδευτών, κεντρικής κυβέρνησης, δήμων, σωμάτων ασφαλείας για την χρήση σκυλιών, απλών πολιτών.

Το 2015 ζητούσε οριστική κατάργηση του κυνηγιού. Πέρυσι έβαλε κατά της απόφασης για την θύρα των αγριογούρουνων στην Βόρεια Ελλάδα αποκρύπτοντας το γεγονός πως αιτία ήταν η Αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Σε άλλη στιγμή έλεγε πως οι εκπαιδευτές σκυλιών της Αστυνομίας, του Στρατού κλπ σωμάτων είναι παράνομοι χωρίς καν να γνωρίζει πως διέπονται από ειδική νομοθεσία.

Κάποτε ζητούσαν να καταγγείλει ο πολίτης όποια σκύλα δει γκαστρομενη μήπως και υπάρξουν αδέσποτα.

Δεν τολμά Δήμαρχος στην Κρήτη να κάνει μια πρόταση για τα αδέσποτα πχ δημιουργία καταφυγίου και τον περνάνε γενεές εκατόν τέσσερις.

Αντέδρασαν σε καταφύγια εκτός αστικού ιστού και έλεγαν πως θα σταλούν τα σκυλιά σε άγονα ερημονήσια. Αν το παράπηγμα που έχει ο Δήμος Ηλιούπολης το θεωρούμε καταφύγιο σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τα €€ από το σχετικό πρόγραμμα χάθηκαν. Χάρη έκαναν στους Δήμους ώστε να μην αναλάβουν καμία υποχρέωση.

Για ότι έχει σχέση με τα κατοικίδια θεωρούν πως πρέπει να έχουν τον πρώτο και μοναδικό λόγο.

Κατέθεσαν δική τους πρόταση για την αδειοδότηση εκτροφέων. Αμφιβάλλω αν έστω μια από τις κυρίες έχει μυρωδιά από εκτροφή σκυλιών. Το 2013, αν θυμάμαι σωστά, απέτρεψαν από νομοσχέδιο την ρύθμιση για την ερασιτεχνική εκτροφή. Ερασιτεχνική η οποία έκανε αναφορά σε μία μόνο θηλυκιά σκύλα.

Δεν ξέρω που θα το φθάσουν. Αύριο θα μου ζητήσουν να μην βάζω κολάρο στο σκυλί, μεθαύριο να φοράω ζιπουνακι στο Λαμπραντόρ, αργότερα να βάλω GPS ώστε να δείχνει πόση βόλτα έκανε ο Άργος.

Βιώσιμες κοστολογημένες προτάσεις δεν έχω διαβάσει.

Αυτά τα λίγα μου ήρθαν στο μυαλό.
 
Last edited:


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Υπάρχει και η ομοσπονδία Αττικής και Σαρωνικού, αλλά πάντα πάει αγκαζέ με την ΠΦΠΟ.

Η άλλη ομοσπονδία που αρχικά δήλωνε συνομοσπονδία και μου διαφεύγει το ονοματάκι της αυτή τη στιγμή, δεν έχει καμία σχέση με τη φιλοζωία, είναι κάτι μισότρελοι μισάνθρωποι που μόνη τους απασχόληση είναι η καταγγελία των υπόλοιπων φιλοζωικών και ειδικά όσων κάνουν υιοθεσίες στο εξωτερικό, και ο πρόεδρος τους είναι αυτός που έκανε την καταγγελία για το καταφύγιο της Ηλιούπολης.

Ενημερωτικά, η ΖΕΗΛ δεν ανήκει σε καμία ομοσπονδία.

Το παράπηγμα της ΖΕΗΛ είναι 6αστερο παραθεριστικό θέρετρο μπροστά στα περισσότερα δημοτικά κυνοκομεία, κυρίως γιατί οι άνθρωποι που έχουν την φροντίδα των σκύλων εκεί το κάνουν με την καρδιά τους και πρώτος τους σκοπός είναι να μείνουν τα σκυλιά στα παραπήγματα όσο το δυνατόν λιγότερο και παλεύουν να υιοθετηθούν. Μακάρι να φτιαχτεί ένας πιο σωστός χώρος ώστε η προσωρινή παραμονή των ζώων εκεί να γίνει ακόμα πιο ευχάριστη! Πάντως το να βάλουν λουκέτο και να μείνουν τα ζώα στο δρόμο δεν είναι λύση.

Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω ότι η ΠΦΟ έχει απόψεις πιο κοντά στην πραγματικότητα (όχι μόνο επί του νομοσχεδίου, γενικά) αλλά της λείπει η μαχητικότητα (δεν ξέρω γιατί).
 
  • Like
Reactions: vek and mareco


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Η άλλη ομοσπονδία που αρχικά δήλωνε συνομοσπονδία και μου διαφεύγει το ονοματάκι της αυτή τη στιγμή, δεν έχει καμία σχέση με τη φιλοζωία, είναι κάτι μισότρελοι μισάνθρωποι που μόνη τους απασχόληση είναι η καταγγελία των υπόλοιπων φιλοζωικών και ειδικά όσων κάνουν υιοθεσίες στο εξωτερικό, και ο πρόεδρος τους είναι αυτός που έκανε την καταγγελία για το καταφύγιο της Ηλιούπολης.
Ε όχι και μισότρελοι, είναι πέρα για πέρα κλινικές περιπτώσεις.... H KOFFA έκανε την καταγγελία στη ΖΕΗΛ;
 


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Ε όχι και μισότρελοι, είναι πέρα για πέρα κλινικές περιπτώσεις.... H KOFFA έκανε την καταγγελία στη ΖΕΗΛ;
Είπα να είμαι κόσμια....
H KOFFA είναι σωματείο μέλος της ομοσπονδίας τους απ'όσο γνωρίζω... ο πρόεδρος της ομοσπονδίας φέρεται να έκανε την καταγγελία για την ΖΕΗΛ.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Το παράπηγμα της ΖΕΗΛ είναι 6αστερο παραθεριστικό θέρετρο μπροστά στα περισσότερα δημοτικά κυνοκομεία, κυρίως γιατί οι άνθρωποι που έχουν την φροντίδα των σκύλων εκεί το κάνουν με την καρδιά τους και πρώτος τους σκοπός είναι να μείνουν τα σκυλιά στα παραπήγματα όσο το δυνατόν λιγότερο και παλεύουν να υιοθετηθούν. Μακάρι να φτιαχτεί ένας πιο σωστός χώρος ώστε η προσωρινή παραμονή των ζώων εκεί να γίνει ακόμα πιο ευχάριστη! Πάντως το να βάλουν λουκέτο και να μείνουν τα ζώα στο δρόμο δεν είναι λύση
Η αναφορά μου είχε, έχει και θα έχει να κάνει με της υποδομές που υποχρεούται να παρέχει η πολιτεία. Όχι μακάρι να φτιαχτεί καλύτερο, επιβάλεται. Αν όχι σε επίπεδο ενός δήμου τουλάχιστον σε συνεργασία με όμορους. Όταν λέω να δημιουργηθεί εννοώ να υπάρξει διαχρονικά λειτουργικό καταφύγιο και όχι να κατασκευαστεί ένα κτίριο απλά επειδή κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν μαύρα. Και νοσοκομεία έγιναν αλλά δεν υπάρχει προσωπικό να τα λειτουργήσει.

Ενδεικτικά αναφέρω.

Για το 2020 ο Δήμος Ηλιούπολης είχε προϋπολογισμό 50.000 + € για κτηνιατρική υποστήριξη με την μορφή εργολαβίας. Σίγουρα θα έχει να διαθέσει κάποιο χώρο για κτηνιατρείο και αν το επιτρέψει η Διοίκηση να προσλάβει μόνιμο κτηνίατρο. Με αυτά τα χρήματα βγαίνει και ο μισθός του Κτηνιάτρου και του ζωοτέχνη. Ίσως με κάπως μεγαλύτερο κονδύλι αλλά αν υπάρχει η βούληση αυτά βρίσκονται. Ούτε δέχομαι πως ο Δήμος Ηλιούπολης, και ο κάθε Δήμος, πρέπει να στηρίζονται στην φιλοζωική για την φροντίδα και προσαγωγή των αδέσποτων. Επικουρικά ναι να υπάρχουν οι φιλοζωικές. Γιατί να μην έχουμε εθελοντές στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ; Εθελοντές άνεργες μητέρες να σερβίρουν το φαγητό στα ημερήσια σχολεία ( μου το έχουν προτείνει αυτό σθεναρά μέχρι γονείς ).

Σεντόνι 1.000 σελίδων μπορούμε να γράψουμε. Ειλικρινά πιστεύω πως δεν χρειαζόμαστε τα πρότυπα των Βορείων για να πράξουμε το καλύτερο. Είτε αυτό λέγεται παιδεία, είτε υγεία, είτε κατοικίδια, είτε άποροι είτε ... Αρκεί να ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας.

Το θέμα των προσφύγων κάτι έδειξε. Τόσο σε επίπεδο λαού(y), όσο σε κυβερνητικό(n), ΜΚΟ(n), Ευρωπαίων "συμμάχων"(n)(n)

* Σαφέστατα μου αναλογεί μερίδιο ευθύνης στα τεκταινόμενα. Πάω να απολαύσω μια νυχτερινή βόλτα με τον Άργο και αν σας τα έκανα τούμπανο

και πάλι θα απολαύσω την βόλτα.
 




Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Όταν ολόκληρες ομοσπονδίες αναφέρονται σε παράνομο εμπόριο αδέσποτων ζώων καταλαβαίνει κανείς αμέσως πόσο (α)σοβαρό είναι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης τους και πόσο βάση έχουν αυτά που λένε. Κρίμα!
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Larakouklara οι ομοσπονδίες δημοσιων υπαλλήλων-κτηνιάτρων λυσαξαν που θα χάσουν αντικείμενο. Που να με πλήρωναν δεν πήγαινα το σκυλί μου σε κτηνίατρο του δημοσίου.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Δε μπορώ να καταλάβω το επιχείρημα "εμπόριο αδέσποτων ζώων" που τελικά φαίνεται ότι πάει με όλα.

Εκτός από τα αγαπημένα "οίκοι ανοχής στην Ολλανδία / παραγωγοί αλλαντικών στη Γερμανία / φαρμακευτικές που τους τέλειωσαν τα πειραματόζωα", υπάρχει τελικά κάποια ιδέα (έστω και υποψία, αλλά βάσιμη) ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τα αδέσποτά μας;
 
  • Like
Reactions: medusa


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Σκέψεις του λεπτού της ώρας.

@sis αν υπάρχει σκοτεινό κύκλωμα δεν είναι εύκολο να το μάθουμε με απλές αναφορές στο δίκτυο. Αν προσθέσουμε την διαχρονική αντιπαλότητα μεταξύ των σωτήρων δένει το γλυκό ( το λέω πολύ απλοϊκά ).

Πρίν λίγες ημέρες συνελλήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο βαν με σκυλιά και γατιά. Εγώ λέω πως είχαν τις καλύτερες των προθέσεων να τους βρουν σπίτια σε άλλες χώρες αλλά παρότι είχαν τσιπακι και εμβόλια έλειπαν τα απαραίτητα χαρτιά από κτηνιάτρους.

Ταυτόχρονα βλέπω ένα "πόλεμο" αυτό το διάστημα από την ΠΦΠΟ κατά της "οργανωμένης" κυνοφιλιας πχ παράνομη έκθεση ΟΚΑΔΕ.

Αυτό που ξέρω είναι πως το μάρμαρο στα παιχνίδια αυτών καλούμε να το πληρώσω και εγώ. Εεε έρχεται κάποια στιγμή που λέω σας γράφω όλους στα καρύδια.

ΟΛΑ για το καλό των σκυλιών βεβαίως.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
...Πρίν λίγες ημέρες συνελλήφθησαν στην Ηγουμενίτσα δύο βαν με σκυλιά και γατιά. Εγώ λέω πως είχαν τις καλύτερες των προθέσεων να τους βρουν σπίτια σε άλλες χώρες αλλά παρότι είχαν τσιπακι και εμβόλια έλειπαν τα απαραίτητα χαρτιά από κτηνιάτρους...
Συμφωνώ απολύτως. Είναι λάθος (να μπορεί) ο καθένας να μαζέψει ζώα αδέσποτα και να τα στείλει για υιοθεσία όπου/όπως θέλει εντός ή εκτός Ελλάδας, χωρίς κάποια επίσημη διαδικασία και χωρίς να είναι εύκολο να ξαναβρεθούν τα ίχνη του ζώου.

Από αυτό όμως, μέχρι την πολύ συγκεκριμένη φράση "εμπόριο αδέσποτων" υπάρχει ένα μεγάλο κενό, πάνω στο οποίο πατάνε από μισότρελοι φιλόζωοι μέχρι η κάθε ομοσπονδία που χάνει το λόγο ύπαρξής της. Και κάπως έτσι αρχίζουν να φουντώνουν διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που τελικά στέκονται εμπόδιο ακόμα και σε όποιον παλεύει όντως για το καλό των ζώων - ιδίως κάποιων ζώων που στους Ελληνικούς δρόμους είναι κάτι παραπάνω από καταδικασμένα.
 
  • Like
Reactions: medusa




ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Άρθρο 7
Υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Δημιουργία Πανελλήνιας Πλατφόρμας
Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

1. Για τον σκοπό της διενέργειας υιοθεσιών, δημιουργείται και λειτουργεί στο ΕΜΖΣ
Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς. Κάθε ζώο προς υιοθεσία
καταχωρείται στην πλατφόρμα αυτή με το όνομά του, τη φωτογραφία του, την αναλυτική
περιγραφή του, τον αριθμό ταυτοποίησης (microchip), την ηλικία του, το φύλο του, τα
στοιχεία του υπευθύνου του δήμου ή του φιλοζωικού σωματείου ή οργάνωσης μη
κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή του καταφυγίου που μεριμνά για την υιοθεσία του ή του
αναδόχου, εφόσον ο ανάδοχος το επιθυμεί, τους συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες ή
δημόσιες σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επιπλέον στοιχεία για το συγκεκριμένο
ζώο και λοιπές πληροφορίες. Τα ανωτέρω πρόσωπα μεριμνούν για την ανάρτηση των
στοιχείων του αδέσποτου ζώου στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων
Συντροφιάς και προβαίνουν σε όλες τις αναγκαίες επικοινωνίες και διαδικασίες έως ότου το
ζώο υιοθετηθεί.

2. Ενήλικα άτομα με κατοικία στην Ελλάδα υιοθετούν αδέσποτα ζώα από καταφύγιο
(δημοτικό ή διαδημοτικό ή φιλοζωικού σωματείου ή οργάνωσης μη κερδοσκοπικού
χαρακτήρα ή ιδιώτη φιλόζωου), υπογράφοντας σχετική σύμβαση υιοθεσίας με το πρόσωπο
τα στοιχεία του οποίου έχουν καταχωρηθεί στο ΕΜΖΣ για το συγκεκριμένο αδέσποτο ζώο.
Μετά την ολοκλήρωση της υιοθεσίας, τα ανωτέρω πρόσωπα μεριμνούν άμεσα για την
επικαιροποίηση των στοιχείων στο ΕΜΖΣ. Επιτρέπεται, επίσης, η υιοθεσία αδέσποτου
ημίαιμου ζώου, σημασμένου ή μη, που περισυλλέγεται από ενδιαφερόμενο. Για τον σκοπό
αυτό, ο ενδιαφερόμενος μεριμνά για την άμεση σήμανση του ζώου στο όνομά του σε
περίπτωση μη σημασμένου, άλλως για τη μεταβολή των στοιχείων του ζώου στο ΕΜΖΣ.

3. Προς τον σκοπό της υπεύθυνης υιοθεσίας αδέσποτου ζώου στο εξωτερικό, οι δήμοι καθώς
και φιλοζωικά σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που
έχουν καταχωρηθεί στο ΕΜΖΣ μπορούν να συνεργάζονται με αντίστοιχα σωματεία και
οργανώσεις με έδρα σε άλλα κράτη. Για την υιοθεσία αδέσποτου ζώου συντροφιάς από
ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη, φυσικό πρόσωπο ή φιλοζωικό σωματείο, που δεν είναι
μόνιμος κάτοικος της Ελλάδας ή δεν έχει την έδρα του στην Ελλάδα, η υιοθεσία
πραγματοποιείται στην Ελλάδα με τη σύναψη σύμβασης υιοθεσίας και την παράδοση του
ζώου στον ενδιαφερόμενο νέο ιδιοκτήτη ή σε νόμιμο εκπρόσωπό του ή σε πληρεξούσιό του
και η πληρεξουσιότητα αποδεικνύεται από έγγραφο με βέβαιη χρονολογία. Ο υπεύθυνος για
την υιοθεσία ενός ζώου στο εξωτερικό μεριμνά για την ενημέρωση του ΕΜΖΣ με την ένδειξη
ότι υιοθετήθηκε και τη χώρα προορισμού. Για την υιοθεσία ζώου στο εξωτερικό, το οποίο
φιλοξενείται σε καταφύγιο, η έκδοση πιστοποιητικού μέσω του συστήματος TRACES
προϋποθέτει την τήρηση των οριζόμενων στον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/429 και στον Κανονισμό
(ΕΕ) 2019/2035. Ως τόπος προέλευσης του ζώου αναφέρεται η έδρα του καταφυγίου. Για την
υιοθεσία ζώου στο εξωτερικό, το οποίο φιλοξενείται σε ανάδοχο, στο πιστοποιητικό που
εκδίδεται μέσω του συστήματος TRACES αναγράφεται ως τόπος προέλευσης του ζώου η
διεύθυνση κατοικίας του. Απαγορεύεται η καταβολή αντιτίμου για την πραγματοποίηση
υιοθεσιών, εξαιρουμένων των εξόδων μετακίνησης του ζώου και τυχόν δαπανών σίτισης και
ιατρικής φροντίδας, τα οποία έχει αποδεδειγμένα πραγματοποιήσει ο υπεύθυνος για την
υιοθεσία και τα οποία αναρτώνται στην Πλατφόρμα της παρ. 1

"Επιτρέπεται, επίσης, η υιοθεσία αδέσποτου ημίαιμου ζώου, σημασμένου ή μη, που περισυλλέγεται από ενδιαφερόμενο. Για τον σκοπό αυτό, ο ενδιαφερόμενος μεριμνά για την άμεση σήμανση του ζώου στο όνομά του σε περίπτωση μη σημασμένου, άλλως για τη μεταβολή των στοιχείων του ζώου στο ΕΜΖΣ."

Σύμφωνα με το παραπάνω αν κάποιος βρει στον δρόμο ένα σκυλί μπορεί να το υιοθετήσει χωρίς να χρειάζεται να υποστεί την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας για προσωρινή καταχώρηση σε Δήμο, αναδοχή, κλπ.

Τι λέξη ημίαιμο ποιος την πρότεινε ; Μάλλον κάποιος που πιστεύει πως έτσι θα με σταματήσει από το να δηλώσω πως βρήκα στον δρόμο ένα κουτάβι συγκεκριμένης φυλής ενώ το έχω πάρει από την κ. Κούλα, την γέννα του ξαδέλφου ή από εκτροφέα ο οποίος έκανε μη "σύννομη" γέννα.

Αν τύχει και βρω "καθαρόαιμο" ή κάτι που να μοιάζει ως τέτοιο ;

Η λέξη ημίαιμο υπάρχει και στο άρθρο 4 Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ)

"(γ) Στον τρόπο απόκτησης του δεσποζόμενου ζώου (σκύλου ή γάτας). Ως τρόπος απόκτησης θεωρείται και η αλλαγή του ιδιοκτήτη δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς, καθώς και η εύρεση αδέσποτου (σημασμένου ή μη) ημίαιμου ζώου συντροφιάς."
 
  • Like
Reactions: vrmode


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Μάλλον κάποιος που πιστεύει πως έτσι θα με σταματήσει από το να δηλώσω πως βρήκα στον δρόμο ένα κουτάβι συγκεκριμένης φυλής ενώ το έχω πάρει από την κ. Κούλα...
Εγώ, όπως το αντιλαμβάνομαι, το ακριβώς αντίθετο καταλαβαίνω. Από τη γέννα της κ. Κούλας που δεν θα έχει άδεια, γιατί σιγά μην τρέξει σε επιτροπές, θα πάρω το κουτάβι που συμφωνήσαμε και εγώ θα δηλώσω στον κτηνίατρο, ότι το βρήκα δίπλα στον κάδο... Ένα ωραιότατο παραθυράκι δηλαδή, για να βεβαιωθούμε πως δεν θα χαλάσουμε τη ρότα κανενός...
 
Last edited:
  • Like
Reactions: vrmode


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
13. Αγγελίες για υιοθεσία σκύλων και γατών επιτρέπονται μόνο εφόσον συνοδεύονται από τον υπερσύνδεσμο της υιοθεσίας που έχει αναρτηθεί στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

14. Για την προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας σε κάθε διαφήμιση ή αγγελία τίθεται η εξής προειδοποίηση: «Ένα ζώο δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η αγορά ή η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή σας. Ως ιδιοκτήτης ζώου είστε νομικά υποχρεωμένος να διασφαλίσετε την κάλυψη όλων των αναγκών για την ευζωία του. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε αδίκημα που τιμωρείται από τον νόμο».


Αγγελία υιοθεσίας χωρίς τα παραπάνω επιφέρει πρόστιμο 1.000€ !!!
Να προσέχει όποιος ξαναβάλει σε ανάλογο νήμα του φόρουμ.

===
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4.
2. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον:
(α) Διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη ή τον ανάδοχό τους ή διαμένουν,
δυνάμει ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε κοινόχρηστους
χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο
και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές διατάξεις και οι
αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
(β) Δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος.
(γ) Η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των
κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής
ησυχίας.
δ) Εάν πρόκειται για σκύλους ή γάτες, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και διατηρούν
επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου
του ζώου.
3. Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της
πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί
να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά
διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό
επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την
ψήφισή τους.
4. Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και
καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, με την
προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και
οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
5. Οι αριθμητικοί περιορισμοί της παρ. 3 ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Σε κάθε
περίπτωση, και ως προς τα λοιπά ζώα συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας,
οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Όπως το καταλαβαίνω εάν έχω μονοκατοικία μπορώ να έχω το σκυλί μόνιμα στην ταράτσα ή την βεράντα ( μπαλκόνι ) χωρίς να κινδυνεύω με πρόστιμο.

Παράλειψη τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας για ζώα συντροφιάς που διατηρούνται σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα. Διατήρηση περισσότερων από τριών (3) ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση περισσότερων ζώων συντροφιάς

Άρθρο 15 - παρ. 2, 3 και 4 πρόστιμο 500€ / ανά ζώο.
Εδώ παίζουν άλλοι κανόνες ευζωίας με χαμηλότερο πρόστιμο από αυτούς του Άρθρου 9.
 


Belvigo

Well-Known Member
25 Ιουνίου 2021
240
201
13. Αγγελίες για υιοθεσία σκύλων και γατών επιτρέπονται μόνο εφόσον συνοδεύονται από τον υπερσύνδεσμο της υιοθεσίας που έχει αναρτηθεί στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

14. Για την προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας σε κάθε διαφήμιση ή αγγελία τίθεται η εξής προειδοποίηση: «Ένα ζώο δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η αγορά ή η υιοθεσία ενός ζώου είναι μια απόφαση που αλλάζει τη ζωή σας. Ως ιδιοκτήτης ζώου είστε νομικά υποχρεωμένος να διασφαλίσετε την κάλυψη όλων των αναγκών για την ευζωία του. Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττετε αδίκημα που τιμωρείται από τον νόμο».


Αγγελία υιοθεσίας χωρίς τα παραπάνω επιφέρει πρόστιμο 1.000€ !!!
Να προσέχει όποιος ξαναβάλει σε ανάλογο νήμα του φόρουμ.

===
1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4.
2. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον:
(α) Διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη ή τον ανάδοχό τους ή διαμένουν,
δυνάμει ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε κοινόχρηστους
χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο
και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές διατάξεις και οι
αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
(β) Δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος.
(γ) Η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των
κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής
ησυχίας.
δ) Εάν πρόκειται για σκύλους ή γάτες, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και διατηρούν
επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου
του ζώου.
3. Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της
πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί
να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά
διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό
επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την
ψήφισή τους.
4. Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και
καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, με την
προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και
οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
5. Οι αριθμητικοί περιορισμοί της παρ. 3 ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Σε κάθε
περίπτωση, και ως προς τα λοιπά ζώα συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας,
οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Όπως το καταλαβαίνω εάν έχω μονοκατοικία μπορώ να έχω το σκυλί μόνιμα στην ταράτσα ή την βεράντα ( μπαλκόνι ) χωρίς να κινδυνεύω με πρόστιμο.

Παράλειψη τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας για ζώα συντροφιάς που διατηρούνται σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα. Διατήρηση περισσότερων από τριών (3) ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση περισσότερων ζώων συντροφιάς

Άρθρο 15 - παρ. 2, 3 και 4 πρόστιμο 500€ / ανά ζώο.
Εδώ παίζουν άλλοι κανόνες ευζωίας με χαμηλότερο πρόστιμο από αυτούς του Άρθρου 9.
Δεν πάνε καλά έχουνε πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό, να πάνε να το κοιτάξουν. Εδώ κάνουμε αμάν να υιοθετηθεί κανένα σκυλάκι και αυτοί αντί να διευκολύνουν τις διαδικασίες, τις περιπλέκουν και άλλο. Άκου εκεί πρόστιμο 1000€ για αγγελία αν δεν έχει τις ανάλογες προϋποθέσεις.
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι προτιμάνε τα ζώα να είναι αδέσποτα ή σε καταφύγια πάρα να πάνε σε σπίτια όπου θα έχουν μια στέγη, ένα πιάτο φαΐ και ιατρική περίθαλψη. Το παν στις μέρες μας είναι η επιβίωση όλα τα άλλα είναι πολυτέλειες. Ένας που θέλει σκύλο γιατι πολύ απλά τα αγαπάει και θέλει να δώσει μια ευκαιρία σε κάποιο που το έχει ανάγκη θα το σκεφτεί 100 φορές για να πάρει και το πιθανότερο είναι να μην πάρει.
Και όσο για την τήρηση κανόνων ευζωίας που μας κοπανάνε συνέχεια, να πάνε να κοιτάξουν αυτά που μένουν στους δρόμους, αυτά δηλαδή τι ευζωία εχουν;
Φαίνεται ξέμειναν από χρήματα και ψάχνουν μλκς να τους τα πάρουν.:mad:
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.600
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3