Ν. 4039/2012: Ζώα συντροφιάς: προστασία από την εκμετάλλευση,υποχρεώσεις ιδιοκτητών κλπ


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
ακριβως αυτο που ειπε η μαρια @vrmode
δεν ειπα οτι με ενοχλει αυτο που κανει,ειπα οτι τον αντιπαθω γιατι σκοπος του ειναι να αυτοπροβληθει και αυτο ειναι ξεκαθαρο.
E και? Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Από την απήχησή του φαίνεται ότι ο κόσμος χρειάζεται ένα "super hero" μοντέλο και αυτό τους δίνει. Δεν ανάγκασε κανέναν να τον ακολουθήσει. Ο κόσμος πάει ΜΟΝΟΣ του. Το super hero μοντέλο δουλεύει.

οσο για τις γριουλες,εγω δεν ειπα για γριουλες ποτε,ουτε ειμαι φαν φιλοζωικων
αλλα ξερεις καλυτερα απο εμενα ποσοι εδω μεσα εχουν φορτωθει αδεσποτο επειδη δεν μπορουσαν να προσπερασουν
Δεν αναφέρομαι σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Αλλά ξέρεις πόσες φορές με ρώτησαν την γραφική με αηδία "Εσείς της φιλοζωικής είστε?". Τελευταία φορά ήταν σε ΑΤ, όπου με έγραψαν κανονικότατα μέχρι που μπήκε βύσμα για να ασχοληθούν με το περιστατικό.

τωρα για τα πιτσιρικια,μολις τους περασει η καυλα του παμε να κανουμε φασαρια με το ντουκι θα ξαναγυρισουν σε αυτα τα κολ οφ ντατι και η φιλοζωια τους θα παει περιπατο.
Και αυτό το λίγο κάτι είναι - κάτι αφήνει. Κάποιοι θα μείνουν - κάποιοι θα φύγουν.

αυτο η το χεις μεσα σου η δεν το χεις
το οτι ασχολεισαι δεν σημαινει οτι το χεις κιολας
συνηθως το εχουν οι μαλακες.αυτοι τρεχουν και οι αλλοι κανουν ζωαρα απλα με φανφαρες και με σοου.
Το χω ξαναγράψει. Η κυνοφιλία και η κυνολογία χρειάζεται "μάρκετιγκ". Όσο τα λέμε μόνο μεταξύ μας μέσα σε ένα φόρουμ και στις εκθέσεις του ΚΟΕ σε περιοχές άγονης γραμμής, κανείς δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα. Χρειάζεται κάτι να κάνει "buzz". Αλλιώς μένουμε μεταξύ μας να βλογάμε τα γένια μας και να παθαίνουμε κατάθλιψη με το κυνοφιλικό χάλι.
 


mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
41
Προσωπικά τον Παναγιώτη ούτε καν που τον ξέρω. Μπήκα έγραψα εδω μέσα περί της "ανακοίνωσης" η Μαρία έβγαλε συμπεράσματα ότι είμαι φαν και λογικά κυκλοφορώ με πλακάτ "αι λοβ παναγιώτη", ο Τάσος ρώτησε την Μαρία για την ανακοίνωση, αυτή του είπε για το ποιός την έγραψε και ΟΚ συννενοηθήκαμε.
Κατα τα άλλα μετά δεν είναι ότι όλο αυτό γίνεται διότι κάποιοι τον αντιπαθούν ανεξάρτητα με το αν προάγει την κυνοφιλία με τον δικό του τρόπο ή όχι.
Το φανταστικό είναι ότι 2 σελίδες ασχολιέστε με τον Παναγιώτη και όχι με το αν πρέπει να πιέσουμε να δημιουργηθούν σκυλοπάρκα.

Και όπως είπε η vrmode όποιος μπορεί καλύτερα παιδιά εμείς μαζί του, βάζω πουλμαν από το χωριό.

Κυνοφιλία από την λαική. :p
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
στο δικο μου μυαλο δεν δουλευει ετσι η φαση
η το γουσταρεις αυτο και το κανεις γιαυτο τον λογο
η το ξεκινας ξερωντας οτι θα ακολουθησει κοσμος με σκοπο την αυτοπροβολη σου

στην πρωτη περιπτωση εισαι απλα ενας μαλακας που ασχολειτε με αδεσποτα κλπ
στην δευτερη εισαι ενα ψωνιο που πατας σε αλλους για να γινεις/νιωσεις καποιος

αντε και αντιδημαρχος λοιπον,γουαι νοτ

ξαναειπα οτι τον θεωρω πανεξυπνο ε,το εννοω
ηξερε ακριβως που πρεπει να πατησει
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
με το αν πρέπει να πιέσουμε να δημιουργηθούν σκυλοπάρκα.
θα μας βαλουν και σκυλοφορο μετα,σκεφτητε το καλα χαχα
να σε ρωτησω κατι;
εφοσον εκει που εισαι πασχετε απο σκυλοπαρκα και θα επρεπε οπωσδηποτε να εχετε ενα γιατι δεν ανοιγεις ενα ιδιοτικο,εσυ,μονη σου;
και χρημα θα βγαλεις και θα το εκμεταλευτεις σαν εκπαιδευτης (αν θυμαμαι καλα) που ηθελες να πας να γινεις;

εφοσον εχεις την δυναμη στα χερια σου να το δημιουργησεις γιατι περιμενεις απο καποιον αλλο να το κανει;
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Να το γράψω πιο γραφικά και μπακάλικα:
Η κυνοφιλία και κυνολογία είναι ένα προϊόν που δεν το ξέρει ούτε η μάνα του. Με το να το ευαγγελιζόμαστε σε κλειστούς κύκλους 5 νοματαίοι δεν γίνεται τίποτα (αποδεδειγμένα) και με βάση τα νούμερα).

Χρειάζεται "λανσάρισμα" με μεθόδους που θα τραβήξουν την προσοχή. Και αυτή τη στιγμή αυτό το πετυχαίνει ο μεσιέ Παναγιώτης με τους όποιους τρόπους το κάνει. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω άλλον, ούτε σε επίπεδο ατομικό ούτε σε επίπεδο ομιλικό.
 
  • Like
Reactions: mechsilk


mechsilk

Well-Known Member
9 Μαϊου 2015
135
159
41
Τάσο δεν είναι όλα άσπρα - μαύρα. Η ιστορία έχει δείξει ότι πολλά πράγματα έχουν ξεκινήσει με άλλα κίνητρα και κατέληξαν σε κάτι άλλο.
Δηλαδή ο άλλος πρέπει να είναι ο Δαλάι Λάμα, το ταπεινό χαμομηλάκι κλπ αν είναι φιλάρεσκος και μαζί με τα μυνήματα που περνάει περί κυνοφιλίας κερδίζει και αυτός κάτι είναι πρόβλημα?
Δεν ξέρω με βρίσκεις λιγάκι απροετοίμαστη, νομιζα ότι όλοι γνωρίζουν πως λειτουργεί ο κόσμος.

Εγώ μένω επαρχία, (δεν είμαι εκπαιδευτής wtf? με έχασες), έχω ήδη επιχείρηση στο επάγγελμα μου σε ευχαριστώ για την πρόταση. Το πρόβλημα βλέπεις εδώ είναι ότι παντού όλοι παρανομούν αναγκαστικά, παραλίες εξοχές βουνά λαγκάδια αλλά αν εγώ, εσύ, ο Μήτσος και ο Τάκης ο σουγιάς έχουν προηγούμενα με την αστυνομία ή κάποιος με $$$$ κάνει παράπονα γιατί είμαστε κοντά στην "παράνομα ιδιωτική" του παραλία τότε είμαστε έρμαια ενός κακογραμένου νόμου.
 
  • Like
Reactions: epial




betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Δεν εχω ασχοληθει με τον τυπο. Κυριως γιατι θεωρησα και γω οτι ειναι λιγο ψωνιο που του αρεσει ο φακος κλπ. Τον προσεξα λιγο περισσοτερο με μια παρεξηγηση πριν κανενα μηνα που ειχαν κυκλοφορησει κατι φωτογραφίες ενος τυπου και της κοπελας του και προετρεπαν τον κοσμο να τους την πεσει οπου τους βρει. Και αυτος εβγαλε μια ανακοινωση, θα το ερευνησει η ομαδα και θα βγαλει πόρισμα. Τελικα, τους μίλησε, δεν ειχαν κανει κατι κακο. Και αποφευχθηκε το λιντσαρισμα.

Δεν ξερω τι ειναι πιο παρανοικο. Το οτι μπορει ο οποιοσδηποτε να βγαλει τη φωτο καποιου να πει, σπαστε του το κεφαλι γιατι μου καψε τη γατα και να βγει οντως κοσμος παγανια; Ή το οτι ολο αυτο ειναι αληθινο περιστατικο και πλεον χρειαζομαστε αυτοκλητους εκπροσωπους law and order (σε ενα πακετο) για να επανελθει η ψυχραιμια.
Το τραγικο ειναι οτι με τον τυπο αυτο, το προβλημα λυθηκε πολυ πιο σύντομα απ οτι με την αστυνομια ή δικηγορο.

Οσο κι αν μου φαινεται τρομακτικο να χρειαζομαστε εναν τετοιο τυπο, πιστευω οτι, οσο δε βλαπτει και ειναι νομοτυπος, καλα κανει. Ασχετο αν μου φαινεται καπως γραφικος. Αλλα βεβαια, ειμαι φαν της μαρβελ κομιξ :p
 
  • Like
Reactions: mechsilk


Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Το κατα ποσο ειναι νομότυπος...αστο κ θα το δουμε...
Βλεπεις το φατσοβιβλιο σου δινει τη δυνατότητα να παρακολουθεις πολλα κ διαφορετικα ζητηματα ταυτοχρονα...
Εχουν ειπωθεί (απο σοβαρά ατομα) ιστοριες για αγριους...περι τραμπουκισμων...περι οπλων...
Αστο οποτε κ βλεπουμε...

Οσον αφορα για την ιστορια που αναφερθηκες (επειδη κ γω εκει το/τους παρακολούθησα πιο στενα) οι αποψεις διίστανται...δεν ηταν τοσο clean cut...
Αλλα δε βλεπω κ με πολυ θετικο ματι οτι εφαγε μπλοκ κοσμος κ κοσμακης που υπεδειξε οφθαλμοφανή πράγματα...
Αμα σε νοιαζει να "διαδωσεις το μνμ" κ να συσπειρωσεις φιλοζωους "για το καλο των ζωων" γιατι μπλοκαρεις κ διαγραφεις?αφου υποτιθεται ζητας υποστηριξη κ αριθμους απο πισω σου...

Τεσπα τα πραγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο
Καλο ειναι παντως οπου ακουμε πολλα κερασια να κραταμε κ μικρο καλαθι!
 
  • Like
Reactions: l.Kyveli


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.235
7.776
....ο μπατμαν τον ημερων μας
...
τα εχουμε γραψει και ξαναγραψει χιλιες φορες εδω μεσα,δεν θα κανουμε οτι δεν το βλεπουμε επειδη ειναι ο μπατμαν...
Ασχετο το quote , ολα καλα και ωραία απλα ηθελα να υπενθυμισω οτι ο Batman των ημερων μας ειναι ενας :LOL: και τετραποδος. Να χρησιμοποιείτε το Name με προσοχη!

Γενικά εχω τις αμφιβολιες μου για το κυριο, ειδικά κατι φάσεις που ψαχναν χρηματοδοτηση να τυπωσουν 250 μπλουζάκια με μεταξοτυπιες και φαμφαρα και κατι τετοια φανηκε να χει χαθει το νοημα.
Απο κει και περα καθε τι που καπως κανει το ζητημα γνωστο προς το συμφερον ολων ειναι θετικό.
Το μη θετικό ειναι οτι δεν αλλαξε και πολυ ουσιαστικά κατι στο να κατανοησει ο κοινος κοσμος οτι χρειάζεται να δρασει και αυτος, να πάρει ο καθένας την πρωτοβουλία στα χέρια του, δηλαδη η ολη κίνηση μοιαζει σα να μην εχει συνοχή να ειναι λιγο επιφανειακή.
Δεν βοηθησε στο να καταλαβει ο αλλος οτι δε θα σωσει κανεις το ζωακι παρα η αλλαγη νοοτροπίας μας. Αντι να στέλνουν μηνύματα στις φιλοζωικές και εθελοντές οτι βρηκαμε ενα ζωακι, ο γειτονας κακοποιεί το ζωο κ.τ.λ στελνουν στη σελίδα του αφου θα βγαλει αυτος το φιδι απο τη τρυπα ,που εν τελει κατακλύστηκε απο μηνυματα και τι να πρωτοκάνει, δε δεχονται πια νεα. Εχω βαρεθει να βλεπω τις σελιδες πλεον στειλτε στη σελιδα του μιλα θα το κανουν αυτοι.

Κατα συνέπεια το αποτελεσμα δείχνει οτι χρειάζεται κατι παραπάνω να κανει και αυτος αφου πλεον εχει τη προβολή που χρειαζόταν απο το να δειχνει τη φατσα του συνεχως. Να δωσει ισως προβολή σε ατομα περα αυτου που εχουν γνωσεις πχ νομικες γιατι ο ιδιος δε το κατεχει, σε πραξεις αλλων ανωνυμων εθελοντων ωστε να προτρεψει το κοσμο να ασχοληθει ο ιδιος, να δωσει βημα σε ομαδες που ηδη δραστηριοποιούνται και εχουν σωσει ζωάκια χροναι και χρόνια και δε τους ξερει κανένας, να γινουν ενεργειες ουσιαστικές για να απαιτηθουν απο δημους χωροι περισσότεροι .

Επιπλέον η τελυταία κίνηση που καλει το κοσμο στο ΑΤ γαλατσιου ειναι αρνητικη κατα εμε ως προς ολο αυτο που παει να πρωωθησει. Γιατι ουσιαστικα τι σου λεει, κυνηγαω τους κακους συμφωνα με το νομο, αλλα εγω ειμαι υπερανω αυτου, και στο προσωπο του με τοση δημοσιοτητα αντικατοπτριζεται καθε φιλοζωος. Αυριο δε θα πουν ο παναγιωτης πηγε εκει, θα πουν οι φιλόζωοι και οι σκυλάδες ζητανε αυτα και μετα καταπατανε το νόμο
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.549
6.975
Τρομερη ισοπεδωση @Estranged.
Δεν ειναι δυνατόν να μη διακρινουμε απο κατασταση σε κατασταση. Ισως ενοχλησω/φοβησω καποιον περπατωντας με το σκυλο διπλα μου στο λουρι αλλα δε θ αλλαξω δρομο. Αν γαβγισει ο Σαντσο ενω τον εχω στο λουρι, ενοχληση κι αυτη, δεν προκειται να αισθανθω καμια τυψη. Να τρεξει, να ανεβει σε μικρο παιδι ενω αυτο τσιριζει/προσπαθει να τον αποφυγει, δεν μου εχει τυχει αλλα το μονο που θα εκανα θα ηταν να ζητησω συγγνωμη για τη μαλακια μου. Δεν θα ελεγα στον αλλο, και συ φταις το ιδιο γιατι ... δεν εχω καταλαβει για να ειμαι ειλικρινης. Επειδη ισως εχει αναπτυξει φοβια;
Λογαριασμο θα μας δωσει στο κατω κατω; Δεν μπηκε εδω για ψυχολογικη υποστηριξη. Μπηκε να κανει ενα παραπονο.
Ακριβώς επειδή διακρίνω από κατάσταση σε κατάσταση διακρίνω και το τράβηγμα σε άκρα στις τοποθετήσεις που γίναν εδώ.

Και δεν είπα ποτέ το αντιθετο από αυτό που λες περί μαλακίας, συγνώμης κτλ. Ισοπέδωση βρίσκω ακριβώς το να καταλάβει κάποιος από τα λεγόμενά μου το αντίθετο επειδή αναγνώρισα ότι μια μαλακία δεν αποκλείει μια άλλη.

Λογαριασμό δε ζήτησα από κανένα. Συμβουλή έδωσα.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Για μας που βλέπουμε τηλεόραση σπάνια και δεν έχουμε και φακεβοοκ, δεν ρίχνετε ένα εξπλειν ποιος είναι αυτός ο τύπος; κάνα Λίνκ;
 
  • Like
Reactions: epial


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.235
7.776
Για μας που βλέπουμε τηλεόραση σπάνια και δεν έχουμε και φακεβοοκ, δεν ρίχνετε ένα εξπλειν ποιος είναι αυτός ο τύπος; κάνα Λίνκ;
ουτε εμεις εχουμε τιβι αλλα υπαρχει και γιουτιουμπι :LOL: δες τη σελίδα του ΕΔΩ

και τωρα ειδα με τα γηπεδακια το χει κανει θεμα παλιοτερα, εξου και η καρφωτη ισως ΕΔΩ
 
Last edited:
  • Like
Reactions: manolo




Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Έχω φτάσει στη σελίδα 4, συγνώμη δε μπορώ να διαβάσω άλλα μηνύματα: παιδιά, σκυλιά, μετανάστες, τι είναι επίθεση και τι δεν είναι, νόμιμο, μη νόμιμο. Να ρωτήσω κάτι και κυρίως το μέλος θρυαλλίδα που ανέφερε το περιστατικό με το παιδάκι; πρώτα είπατε ότι ήταν πάρκο, μετά είπατε ότι είναι παιδική χαρά, τί απ' τα δύο ισχύει; Διότι σε κατηγοριοποιημένη παιδική χαρά τύπου ΟΤΑ απαγορεύεται να μπαίνουν σκυλιά. Το πάρκο είναι κάτι τελείως διαφορετικό και υπάρχουν διατάξεις επίσης που το αφορούν. Επιπλέον χωρίς να θέλω να παίξω το Σέρλοκ Χολμς, η γιαγιά συνόδευε το παιδί όση ώρα διασχίζανε το πάρκο και επενέβην αφού το σκυλί πήγε να μουρντάρει το παιδί και το παιδί σκαρφάλωσε στο τοιχίο;

Όσον αφορά όοοολα τα υπόλοιπα: Ναι επίθεση κάποιας μορφής μπορεί να θεωρηθεί το οτιδήποτε ειδικά αν διψάς να το κάνεις και οι δικηγόροι ποτέ δε θα πουν όχι, αν έστω ύπο μία έννοια ευσταθεί.

Ναι είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας να μη γουστάρετε ή να φοβάστε τα ζώα, ή να φαντάζεστε διάφορα από ημιμάθεια σχετικά με μικρόβια. Για τον όποιο λόγο είναι δικαίωμα σας. Είτε αφορά εσάς, είτε το παιδί σας. Και υπό αυτή την έννοια εγώ δεν κατακρίνω τον ιδιοκτήτη του μη δεμένου σκύλου, περισσότερο αξιοκατάκριτος είναι ο ιδιοκτήτης σκύλου ανεκπαίδευτου που δε φοράει λουρί. Τί μπορείτε να κάνετε; Να καλέσετε την αστυνομία και να γίνει καταγραφή συμβάντος επιτόπου. Τώρα θα μου πείτε η γιαγιά μπορεί να είναι κάποιας ηλικίας ή να μην πρόλαβε, ναι είναι πιθανό. Ντρέπομαι που σας το προτείνω αυτό διότι καταλαβαίνω πως είναι δικαίωμα σας να πηγαίνετε όπου γουστάρετε, αλλά μπορείτε να πάτε τώρα στην αστυνομία, να κάνετε καταγγελία και στο μεταξύ να αλλάξετε για λίγο καιρό δρόμο. Μόνο επιτρέψτε μου να σας πω κάτι τελευταίο και μην το πάρετε προσωπικά, δε σας κατηγορώ για κάτι, αλλά αφήνω ένα ενδεχόμενο, αν σε άλλο δρόμο, ή με άλλο σκύλο επαναληφθεί το ίδιο περιστατικό, έχετε υπ' όψιν σας ότι κάποια στιγμή αντί να κοιτάτε προς τα έξω, θα πρέπει να κοιτάξετε από έσω. Με όλο το σεβασμό, ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.

Epial, δεν είναι ο κατάλληλος χώρος αυτός για τέτοιες συζητήσεις αλλά θα ήθελα να σου πω δυο λόγια για τον Αλή: Σε κάποια απ' τις οικοδομές που κάναμε μια επίβλεψη με τον προϊστάμενο μου, ένας εργολάβος είχε τον Αλή, ένα πολύ φιλότιμο 18χρονο, ο οποίος έτρεχε για το οτιδήποτε, ακόμη και για ένα ποτήρι νερό. Το ίδιο παιδί μου έστειλε αίτημα φιλίας στο fb, δέχτηκα απ' αυτόν κάποια Χριστούγεννα την πρώτη κλήση μέσω fb για να μου πει Καλή χρονιά και μια πενταετία τώρα είμαστε φίλοι. Έχω γνωρίσει πολλούς τέτοιους ανθρώπους, τους σέβομαι, τους εκτιμώ, αλλά όπως υπάρχουν Έλληνες καθάρματα, υπάρχουν και μετανάστες καθάρματα. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά δυστυχώς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να εύχόμαστε κάπου κάπου να τυχαίνει να είμαστε παρόντες σε τέτοια περιστατικά και μια στο τόσο γίνεται κι αυτό.

Κατά τα υπόλοιπα, μπορούμε να πούμε πολλά για το τι είναι νόμος και τι όχι, τι είναι ηθική και τι όχι. Επί της ουσίας, το παιδί έχει δικαιώματα το ίδιο, όσο κι οι γονείς του. Ο σκύλος που το 2012 όταν μετά από εγχείρηση στον καρπό αιμορράγησα και γκρέμισε το διαμέρισμα για να ειδοποιήσει, δεν έχει κανένα δικαίωμα. Αλλά έχω εγώ. Έχω μαζί όμως και υποχρεώσεις. Και όλοι μας.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ειχα ηδη μπερδευτει... ηρθε και η ιστορια με τον Αλη και ζαλιστηκα. Νομιζω @Grifos οτι παρεξηγησες αυτο που ειπε ο επιαλ.

@Estranged i'm lost

@Μαρια&Ηρα ειχα καταλαβει λαθος μαλλον. Κατι σε στυλ: παρα το αγριο παρουσιαστικο ειμαστε καλουληδες. Μαι μπαντ.
 
  • Like
Reactions: epial and Grifos






Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
38
Ρε συ...ειδα μεγαλους ανθρώπους ή μου φανηκε?

Παιδια...δεν αντεξα...ας το δει καποιος,λιγοτερο ευερεθιστος,κ ας μας πει το ζουμι...γιατι δε μπορω...
Τι επιπεδο πατος ειναι αυτος?
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.235
7.776
Ρε συ...ειδα μεγαλους ανθρώπους ή μου φανηκε?

Παιδια...δεν αντεξα...ας το δει καποιος,λιγοτερο ευερεθιστος,κ ας μας πει το ζουμι...γιατι δε μπορω...
Τι επιπεδο πατος ειναι αυτος?
μια εικονα χιλιες λεξεις

download.jpg
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.795
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf