Να κάνω μια ερώτηση τεχνικής φύσεως σε όσους το έχουν δει την ώρα που παίζεται στην tv? Η εικόνα στα φωτεινά σημεία φαίνεται έτσι καμμένη και στην tv? Αν όχι, είναι κάτι που πρέπει να προσέξουν, μάλλον κατά την μετατροπή/συμπίεση γιατί στα φωτεινά σημεία δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω τι βλέπω!
Κατά τα άλλα, 10 λεπτά τηλεοπτικός χρόνος δεν είναι πολύ αλλά είναι αρκετός για να αλλάξει έστω κάποια πράγματα! Σκεφτείτε πόσο λίγο διαρκούν οι διαφημίσεις και πόσο καλή πλύση εγκεφάλου καταφέρνουν
Απλά πιστεύω ότι μεγάλο μέρος αυτού του χρόνου σπαταλιέται
Α. Με τα βιντεάκια για την άγρια πανίδα. Όπως είπε και η "Kopritis", δεν λείπουν τέτοιες εκπομπές, ειδικά από το ΣΚΑΙ. Επίσης να πω ότι με ξενίζει κάπως ο τρόπος παρουσίασης των ζώων αυτών. Σε μια εκπομπή φιλοζωικού χαρακτήρα, νομίζω ότι δεν ταιριάζουν αναφορές του τύπου "πόσους άντρες σκοτώνει το δηλητήριο του φιδιού" και "πόσους ανθρώπους κατασπάραξαν τα piranhas". Καταλαβαίνω ότι έτσι ίσως γίνεται πιο εντυπωσιακό το θέαμα για τα παιδάκια, αλλά ακόμα και για τα παιδάκια το βρίσκω λάθος. Θεωρώ ότι πρέπει να μάθουν να θαυμάζουν τα ζώα για άλλους λόγους...
Β. Με το βιντέακι στο τέλος. Λίγο χάζι στο youtube αρκεί για άπειρα τέτοια. Φαντάζομαι βέβαια ότι δεν θα συνεχίσει έτσι, αλλά θα αντικατασταθούν με τα βιντεάκια που θα στέλνουν οι θεατές. Και αυτό μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, αλλά όπως και να το κάνουμε τραβάει τον κόσμο (η πιθανότητα δηλαδή να γίνει "διάσημο" το κατοικίδιό τους).
Αν λείπανε αυτά, θα υπήρχε χρόνος και για πιο πλήρη παρουσίαση των υπολοιπων θεμάτων.
Κατα τα άλλα, κατα τη γνώμη μου ο σκοπός δεν είναι να ενημερώσει εμάς που ξημεροβραδιαζόμαστε έτσι κι αλλιώς διαβάζοντας άρθρα, πληροφορίες, γνώμες κλπ. Αλλά να ενημερώσει όλους αυτούς που δεν έχουν μπει ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Να βάλει αν θέλετε την πληροφορία με το ζόρι στα σπίτια τους. Αυτή δεν είναι άλλωστε η δουλειά της τηλεόρασης? Ε, αν όσο γίνεται αυτό, μάθουμε κι εμείς 1-2 πράγματα δεν είναι κακό.
Επίσης είναι καλό αυτό που κάνουν με τις υιοθεσίες. Ακόμα και αν κάποιος δεν υιοθετήσει τα συγκεκριμένα σκυλιά, νομίζω ότι εξοικειώνει τον κόσμο με την ιδέα της υιοθεσίας αδέσποτου (αλλά και με την πραγματικότητα του που καταλήγουν τα αδέσποτα πχ τραυματισμένα κλπ). Νομίζω ότι αν ήμουν καποιος που δεν είχε ασχοληθεί καθόλου με αδέσποτα, μετά από μερικές τέτοιες εκπομπές θα έβλεπα τα κοπράκια με άλλο μάτι.
Και μια τελευταία παρατήρηση... Αν ήμουν ιδιοκτήτρια γάτας, παπαγάλου, χάμστερ κλπ θα έμενα λίγο παραπονεμένη