Περί αναπαραγωγής και στείρωσης


bouki

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Ο κτηνίατρος σου με το μάτι είδε οτι δεν είναι άρρωστο το σκυλί;
Βλέπεις οτι δεν μας απαντάς συγκεκριμένα.
Πες μας, έκανες εξετάσεις στην σκύλα ΝΑΙ η ΟΧΙ;
τώρα δηλαδη πρεπει να απαντησω;;;;;;;;
εσενα ο κτηνιατρος σου με το ματι το βλεπει τον σκυλο;;;
ΕΛΕΟΣ ρε παιδια
 


marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Μα αγαπητή μου η στείρωση είναι μία ιατρικά εγκεκριμένη μέθοδος που εφαρμόζεται χρόνια τώρα, όταν πας ενάντια σε αυτό, εσύ πρέπει να έρθεις με τα νεότερα επιστημονικά επιχειρήματα να τον καταρρίψεις. Οτιδήποτε άλλο είναι αμπελοσοφία, έδωσες κάτι παραπάνω για να απαιτείς και ιατρική απάντηση; και μάλιστα στο λάθος μέρος. Όντως η συζήτηση είναι άνευ βάσεως εφόσον θέτεις προυποθέσεις για αυτά που κάνεις και σε όσα κάνεις, αναιρείς μόνη σου το επιχείρημα σου περί φύσεως. Καλή συνέχεια.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να ρωτήσω για πολλοστή φορά.
Χωρίς στείρωση πώς ελέγχουμε τον πληθυσμό των αδέσποτων?
Πώς εμποδίζεις δύο σκύλους που ζουν στο δρόμο απ' το να γίνουν 102?
Άραγε όλοι αυτοί που στειρώνουν αδέσποτα διέπονται από σκληρότητα?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αγαπητή φιλη bouki, οι άνθρωποι κάνουν συνήθως τον οικογενειακό τους προγραμματισμό, τεκνοποιούν 1 -2 παιδάκια (ανάλογα την οικονομική τους δυνατότητα) και μετά κάνουν sex με διακεκομμένη συνουσία, φορούν προφυλακτικό, σπιράλ, παίρνουν χάπι αντισύλληψης κτλ και απολαμβάνουν το sex χωρίς φόβο για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αλλά με πάθος! :D

Ο άνθρωπος φρόντισε λοιπόν να ελέγξει την τεκνοποίηση παίρνοντας αντισυλληπτικά μετρα. Συνεπώς δεν χρειάζεται να στειρωθεί (αυτό σχετικά με την εμμονή σου στη στείρωση των γυναικών) για να ελέγξει τις γεννήσεις.
Φαντάζομαι ότι το ίδιο κάνεις και συ, εκτός αν θεωρείς ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των σπερματοζωαρίων του συντρόφου σου να γονιμοποιούν τα ωάρια σου κάθε φορά που κάνεις sex και όχι να πεθαινουν άδοξα στον κόλπο σου και είσαι έγκυος 9 μήνες το χρόνο (συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επίλυση του δημογραφικού). ;)

Η χαρά του sex δεν αφορά τα σκυλιά μας διότι τα σκυλιά μας, σε αντίθεση με εμάς, συνευρίσκονται μόνο για να τεκνοποιήσουν. Στη φύση εξάλλου, δεν θα ζευγάρωναν όλα τα άτομα μιας αγέλης αλλά μόνο το κυρίαρχο ζευγάρι, έτσι ώστε να διαιωνιστεί το είδος με όσο το δυνατότερο υγιεστέρα και δυνατότερα ζώα. Κάθε σύγκριση λοιπόν ανθρώπων & σκύλων είναι άτοπη και άκυρη.

Εσύ θεωρείς δικαίωμα των σκύλων σου να ζευγαρώνουν για να διαιωνίσουν τα μοναδικά τους γονίδια στο διηνεκές, πιστεύοντας ότι έτσι υπηρετείς την "φυσική επιλογή".
Φυσική επιλογή, αγαπητή φίλη, δεν είναι η ζωή στο σπίτι σου, ούτε η εκπαίδευση («κάτσε», «σήκω», «δώσε χεράκι»), ούτε το κατούρημα στις εφημερίδες και στις πάνες, ούτε το μπάνιο με σκυλοαφρολουτρα/ σκυλοσαμπουαν, ούτε η ξηρά τροφή και τα αποφάγια σου, ούτε τα σκυλόρουχα, τα εμβόλια και τα χάπια αποπαρασιτωσης, ούτε η βόλτα στο λουρί, ουτε η απομόνωση σε μπαλκόνια και πυλωτές.
Στο ζευγάρωμα σε πήρε ο πόνος?

Ας αφήσουμε την καραμέλα περί ...φύσης και ας σταματήσουμε να βαφτίζουμε «φυσική επιλογή» ότι μας συμφέρει. Επιλεκτική ευαισθησία = άκρατος εγωισμός + εθελοτυφλία + (στην πλειοψηφια των περιπτώσεων) αστείρευτη βλακεία.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Πες τα, ρε Rottie! Σε επεισόδιο του Dogtown (ντοκυμαντέρ του National Geographic) είχε τους εθελοντές κτηνιάτρους και τους βοηθούς τους να πηγαίνουν σε Ινδιάνικο καταυλισμό και να προσπαθούν να πείσουνε το μαλάκα τον αρχηγό τους να τους αφήσει να στειρώσουνε, τσάμπα μάλιστα, τους σκύλους και δίνανε μάχη! Διότι, βλέπετε, έντονα πατριαρχική και macho κοινωνία το έβλεπε και ανάλογα το πράμα! Να κόψουνε τα αποτέτοια του σκύλου τώρα! Projection και Άγιος ο Θεός!

Εν τω μεταξύ στο σκουπιδότοπο να γίνεται ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ! Διότι άλλοι ηλίθιοι πήγαιναν τα σκυλιά, τους ρίχνανε μια σφαίρα στο κρανίο και όξω απ' την πόρτα! Το καλύτερό τους όμως ήτανε να παρατάνε τα κουτάβια που τα κακόμοιρα πήγαιναν χωρίς να ξέρουνε να κρυφτούνε κάτω από τα πεταμένα λάστιχα φορτηγών για να αποφύγουνε τη ζέστη της ερήμου τής Αριζόνας! Και φυσικά κατά το μεσημέρι ο ντάλα ήλιος έκανε τα λάστιχα να καίνε και ψήνονταν ζωντανά τα καημένα!! Μερικά τα βγάλανε από κει μέσα σε κατάσταση σοκ (ήταν τυχερά διότι ζήσανε). Αφήστε τους τσακωμούς μεταξύ αδέσποτων και τα δαγκώματα. Δείξανε ένα κακομοίρικο κουτάβι με εγκεφαλική βλάβη από δάγκωμα!
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Όσο διάβαζα τα post σκεφτόμουν αυτά που ήθελα να γράψω και μετ'α διάβασα το post της Rottie και καλήφθηκα!:D

Ο άνθρωπος είναι ΕΝΛΟΓΟ ΟΝ. Αποφασίζει ο ίδιος για την αναπαραγωγή του λαμβάνοντας υπόψην πολλά πράγματα μεταξ'υ των οποίων και την αποκατάσταση των τέκνων του (δεν λέω, υπάρχουν και ανεύθυνοι:p)και δεν είναι έρμαιο των ορμονών του!Όταν η σκύλα ζητάει ο σκύλος θέλει να την ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ!!!!Δεν θέλει ούτε να κάνει sex ούτε έρωτα ούτε παιδάκια ούτε δεν ξέρω τι!!!!Ακολουθεί αποκλειστικά και μόνο τις ορμόνες του με σκοπό να διαιωνισει τα γονίδια του!!!!

Όσον αφορά στην στείρωση ας μην γελιώμαστε!Και η αντισύλληψη είναι μια μορφή στείρωσης απλά αναστρέψιμη τις περισσότερες φορές(τα αντισυλληπτικά ας πούμε προκαλούν προσωρινή στειρότητα λόγω αλλάγής των ορμονών)!Επίσης να ενημερώσω ότι και οι άνθρωποι κάνουν επεμβάσεις "στει΄ρωτικές" ή για να ακούγεται καλύτερα που ελέγχουν την αναπαραγωγή (π.χ. αγγιεκτομή). Απλά όλα αυτά τα κάνουν με την επιλογή τους γιατί έχουν ΛΟΓΙΚΗ!!!!!Ξεκινάμε από διαφορετική βάση!

Μιλάμε για το δικαίωμα στην αναπαραγωγή γιατί είναι φυσική!Θα ήθελα να μάθω σε ποιό είδος στην φύση αναπαράγωνται όλα τα άτομα ανεξαιρέτως;;;;Αναπαράγεται ο ισχυρότερος, ο υγειέστερος, ο ικανότερος!Στα είδη που δεν σχηματίζουν αγέλη σε κάθε περίοδο αναπαραγωγής τα αρσενικά μάχονται ώστε να βγεί ο ισχυρότερος ο οποίος ΜΟΝΟ και θα αναπαραχθεί!Στα είδη που είναι αγελαία έχουν μια ιεραρχία και αναπαράγωνται οι αρχηγοι ΜΟΝΟ!!!Ο σκύλος ζεί σε μια αγέλη που είναι μεικτή!Αποτελείται απο ανθρώπους και σκύλους και είναι δεδομένο ότι ο άνθρωπος είναι ο αρχηγός της αγέλης αφού αυτός είναι υπέυθυνος για την επιβίωση της αγέλης!Επειδή λοιπόν ο ανθρωπος ακόμα δεν μπορεί να ζευγαρώσει με τον σκύλο ή από το 2 ανθρώπους δεν γεννιούνται σκυλάκια θα πρέπει να επιλέξει ποια σκυλιά θα αναπαραχθούν αν δεν θέλει να εξαφανιστεί το είδος!Και θα αναπαραχθούν τα καλύτερα σκυλιά σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια(καθορίζονται από την χρησιμότητα)!Έαν θέλουμε να τα σκεφτούμε με τα δεδομένα της φύσης....στην φύση δεν υπάρχει δημοκρατία,δεν έχεις δικαίωμα επιλογής....αυτά είναι ανθρώπινα!:)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Θα ήθελα να μάθω σε ποιό είδος στην φύση αναπαράγωνται όλα τα άτομα ανεξαιρέτως;;;;Αναπαράγεται ο ισχυρότερος, ο υγειέστερος, ο ικανότερος!
Πες τα, ρε Φοίβο! Εδώ η ίδια αρχή ισχύει και στα πολύ βασικά, όπως π.χ. το σπερματοζωάριο που θα γονιμοποιήσει το ΕΝΑ ανθρώπινο ωάριο από τα δισεκατομμύρια! Θα κάτσουμε να κλαίμε για τα υπόλοιπα?
 


Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Κ στο κάτω κάτω,ΜΗΝ το στειρώσεις,δε στο επιβάλλει κανείς,ούτε κάποιος νόμος το λέει.
Απλά,ΜΗΝ το αφήσεις να ζευγαρώσει!
Ούτε εγώ είμαι υπέρ της στείρωσης κ ούτε κατά της αναπαραγωγής,ΑΛΛΑ αν το κάνω,θα το κάνω σωστά(όπου σωστά βάλε εξετάσεις,εμβολιασμός κουταβιών,'σωστά' σπίτια κτλ.)
Εγώ δεν έχω καταλάβει το λόγο που το ζευγαρώνεις!Γιατί η απάντηση του στυλ 'δε θέλω να πάω ενάντια στη φύση του',δε με καλύπτει.
Ο άνθρωπος έκανε τον σκύλο για να εξυπηρετήσει δικούς του σκοπούς κ ανάγκες.Δλδ κάτσε,έχεις δει εσύ σκυλιά να γεννιούνται κ να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση?Δε μιλάω για την πόλη γιατί εκεί,άνθρωπος 'πέταξε' σκύλο στο δρόμο,μιλάω καθαρά για τη φύση!
Κ το ότι ο σκύλος είναι προιόν του ανθρώπου,είναι γεγονός,όχι απλά η γνώμη κάποιων ατόμων σε ένα φόρουμ.
Για να έχεις εσύ το μαλτέζ κάτι θα μεσολάβησε,δε μπορεί να πιστεύεις ότι είναι προιόν της φύσης...
Κ νομίζω ότι είναι λίγο άδικο να κρίνεις εσύ κ ο καθένας μας,για το ποιος πρέπει να έχει σκύλο κ ποιος όχι,δε νομίζεις?Ιδίως για άτομα που δε γνωρίζεις προσωπικά κ απλά έτυχε να ανταλλάξεις ιδέες περί στείρωσης.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eγώ θα ήθελα να ήξερα πως θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο..
Πως δεν θέλουμε να υπάρχουν αδέσποτα..
Πως δεν θέλουμε να υπάρχουν και να διαιωνίζονται αρρώστιες όταν εθελοτυφλούμε..
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε να σκέφτονται έτσι καποιοι ανθρωποι..


Μου θυμίζει λοιπον ένα παραμύθι..
Κάποτε σε ένα χωριο είχε ξεσπάσει επιδημία.
Μια επιδημία που σκότωσε πολλούς ανθρώπους.
Η μονη λύση για να σταματήσει αυτή η επιδημία ήταν να κάψουνε οτιδήποτε είχαν ακουμπήσει οι άρρωστοι.
Ενας όμως ήθελε να κρατήσει τα πράγματα της μητέρας του για να τα θυμάται όπου και εκείνη πέθανε από αυτήν την φοβερή αρρώστια.
Είπε ψέματα λοιπόν και τα κράτησε.
Η επιδημία δεν σταμάτησε έγινε πανδημία και αρρώστησε και ο ίδιος.
Οταν κατάλαβε το τραγικό λάθος που είχε κάνει λόγο της αδυναμίας που είχε στην μητέρα του, ήταν πια αργά και για εκείνον και για όλους του χωριου.
Τότε ρώτησε ο γιατρός γιατί το έκανες και εκείνος απάντησε..
Γιατί πίστευα ότι έτσι η μητέρα μου δεν θα πεθάνει ποτε..

Είναι επιλογή μας να ακολουθούμε οποιονδήποτε δρόμο όσον αφορά για εμάς..
Αλλα ότι έχει να κάνει με αθώες ψυχές..
Η επιπολαιότητα,η εθελοτυφλία δεν είναι απλά παράπτωμα..
Πολλές φορες μπορεί να είναι και έγκλημα..
 


bouki

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Κ στο κάτω κάτω,ΜΗΝ το στειρώσεις,δε στο επιβάλλει κανείς,ούτε κάποιος νόμος το λέει.
Απλά,ΜΗΝ το αφήσεις να ζευγαρώσει!
Εγώ είπα οτι είμαι εναντια της στειρωσης εγραψα κάπου και δεν το ξερω οτι τα σκυλια μου τα ζευγαρωνω σωνει και καλα ;;ελεος;

Ούτε εγώ είμαι υπέρ της στείρωσης κ ούτε κατά της αναπαραγωγής,ΑΛΛΑ αν το κάνω,θα το κάνω σωστά(όπου σωστά βάλε εξετάσεις,εμβολιασμός κουταβιών,'σωστά' σπίτια κτλ.)

Εσείς βγάλατε το συμπερασμα οτι δεν το κάνω σωστα .....δεν θα απολογηθώ για αυτο, 20 χρονια εχω σκυλια 2 φορες εχει ζευγαρωσει καποιο.

Εγώ δεν έχω καταλάβει το λόγο που το ζευγαρώνεις!Γιατί η απάντηση του στυλ 'δε θέλω να πάω ενάντια στη φύση του',δε με καλύπτει.

η απαντηση πηγαινε στην στειρωση οχι για το ζευγαρωμα ντε και καλα



Ο άνθρωπος έκανε τον σκύλο για να εξυπηρετήσει δικούς του σκοπούς κ ανάγκες.Δλδ κάτσε,έχεις δει εσύ σκυλιά να γεννιούνται κ να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση?Δε μιλάω για την πόλη γιατί εκεί,άνθρωπος 'πέταξε' σκύλο στο δρόμο,μιλάω καθαρά για τη φύση!
Κ το ότι ο σκύλος είναι προιόν του ανθρώπου,είναι γεγονός,όχι απλά η γνώμη κάποιων ατόμων σε ένα φόρουμ.
Για να έχεις εσύ το μαλτέζ κάτι θα μεσολάβησε,δε μπορεί να πιστεύεις ότι είναι προιόν της φύσης...
Κ νομίζω ότι είναι λίγο άδικο να κρίνεις εσύ κ ο καθένας μας,για το ποιος πρέπει να έχει σκύλο κ ποιος όχι,δε νομίζεις?Ιδίως για άτομα που δε γνωρίζεις προσωπικά κ απλά έτυχε να ανταλλάξεις ιδέες περί στείρωσης.


συμφωνώ όπως είναι άδικο να κρινετε και εσεις εμενα χωρις να με γνωριζετε με χαρακτηρισμους οπως ηλιθιοτητα εγκληματικο κτλ.
και στο κατω κατώ εσεις είστε απόλυτοι σε ολα δεν δεχεστε καμια αλλή αποψη ασπρο ή μαυρο . έχετε κανει την στειρωση πανακεια για όλα τα προβληματα , ναι θα συμφωνήσω οτι στο θέμα των αδεσποτων είναι μια λυση αφου δεν υπαρχουν υποδομες να γίνουν αλλά πραγματα δεν θα πω όμως οτι τους κανει και καλό !!!!!!!!!!
Halloooooooooooo!!!!!!!!!!!! η στειρωση ειναι επεμβαση αφαιρεση γεννητικων οργανων ( αν δεν ήταν απαραιτητα ο ανθρωπος που δημιούργησε το σκύλο γιατι τα άφησε ;;) αφαιρεση οωθηκων ,μήτρας και ορχέων όργανα που παραγουν ορμονες ( γιατι άραγε ;;) και μην μου πειτε οτι δεν έχει επιπτωσεις , απλα μας βολευει , εχω δει σκυλια στειρωμενα έχουν χάσει αυτη την σπιρταδα στο βλεμμα έχουν γινει χοντρα και νωχελικα ....οχι ευχαριστω στα δικα μου σκυλια δεν θα το κανω .
Επίσης συμφωνα με εσας μονο οι εκτροφείς έχουν δικαιωμα να κάνουν ζευγαρώματα για να προστατευσουμε την καθαροτητα της εκαστοτε φυλής ( καποτε ειχε παει να το κανει και ο Χιτλερ ,αρια φυλη, και τον ειπαν τρελο ) αλλά ξεχασα εμεις τα δημιουργησαμε και μας ανηκουν sorry παιδια εγω τον σκύλο μου τον βλεπω σαν μελος της οικογενειας μου και όχι σαν δημιούργημα μου στο οποιο έχω δικαιωματα να το ακρωτηριάζω, οσο για την καθαροτητα των φυλών δεν με αφορα καθολου αυτο αφορα την δική σας ματαιοδοξία.
Και τέλος να σας πω ότι τα αδεσποτα περνανε πολύ καλύτερα από κατι πρωταθλητες σκύλους εκθεσεων που τους περιφέρουν με ηλιθια κουρεματα μέσα σε κλουβες κανοντάς τους ειδικες διατροφες και άλλα κουφα αλλά αυτό για σας είναι κυνοφιλία
λυπάμε που σπαταλησα τον χρονο μου με ανθρώπους που νομιζα ότι αγαπούν τα ζωα.
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Για κάτσε βρε bouki για να τα πάρουμε ένα-ένα. Λες ότι για τα αδέσποτα είναι μια λύση... Εγώ σου λέω ότι ΔΕΝ είναι. Γιατί όσα αδέσποτα κι αν στειρώσουμε πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους (όπως εσύ) δημιουργώντας - όχι άμεσα αλλά μακροπρόθεσμα - άλλα αδέσποτα. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί ακριβώς επειδή υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν τα σκυλιά τους να ζευγαρώσουν.

Δεύτερον: ΝΑΙ η στείρωση είναι μια επέμβαση και πολλοί εδώ μέσα είναι ΚΑΤΑ της στείρωσης. Πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι έχουμε κάνει τη στείρωση πανάκεια?
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ?
Απλώς δεν τα αφήνουμε να ζευγαρώσουν (προσωπικά αν είχα θηλυκό θα το στείρωνα, αλλά έχω αστείρωτο αρσενικό και δεν χρειάζεται να το σκεφτώ περαιτέρω προς το παρόν).
Απ' όλους αυτούς που σου απάντησαν πόσοι νομίζεις ότι έχουν στειρωμένα σκυλιά?
ΚΑΝΕΝΑΣ αν δεν κάνω λάθος.
Επίσης συμφωνα με εσας μονο οι εκτροφείς έχουν δικαιωμα να κάνουν ζευγαρώματα για να προστατευσουμε την καθαροτητα της εκαστοτε φυλής ( καποτε ειχε παει να το κανει και ο Χιτλερ ,αρια φυλη, και τον ειπαν τρελο ) αλλά ξεχασα εμεις τα δημιουργησαμε και μας ανηκουν sorry παιδια εγω τον σκύλο μου τον βλεπω σαν μελος της οικογενειας μου και όχι σαν δημιούργημα μου
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ με τον Χίτλερ.
Είπαμε άλλο ο σκύλος, άλλο ο άνθρωπος. Αν δεν υπήρχε εκτροφή φυλών πώς θα είχαμε σκύλο φύλαξης, κυνηγιού, ποιμενικούς, retrievers, φωλεοδύτες, συντροφιάς κ.ο.κ?
ΔΕΝ θα είχαμε. Δεν θα υπήρχε το μαλτέζ, το κανίς, ο γερμανικός ποιμενικός, το κόκερ σπάνιελ, το ντόμπερμαν κ.ο.κ. Είσαι κατά της καθαροαιμίας στα σκυλιά? Άποψή σου και σεβαστή (την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, δεν είσαι μόνη σου). Αυτό όμως σημαίνει ότι όσοι είμαστε υπέρ είμαστε ματαιόδοξοι φασίστες που δεν αγαπούν τα σκυλιά?
Και τέλος να σας πω ότι τα αδεσποτα περνανε πολύ καλύτερα από κατι πρωταθλητες σκύλους εκθεσεων που τους περιφέρουν με ηλιθια κουρεματα μέσα σε κλουβες κανοντάς τους ειδικες διατροφες και άλλα κουφα αλλά αυτό για σας είναι κυνοφιλία
Τα αδέσποτα έχουν ένα μέσο όρο ζωής 2-3ων χρόνων. Ψοφολογάνε στην πείνα, αντιμετωπίζουν τρελή ζέστη το καλοκαίρι και παγωνιά το χειμώνα, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από φόλα, ένα κάρο ασθένειες που πλήττουν τη συντριπτική πλειοψηφία τους, αυτοκίνητα και παλαβούς ανθρώπους. Πρόσφατα βρήκα ένα αγαπημένο μου αδεσποτάκι ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟ.
Περνάει καλύτερα από τα δεσποζόμενα? Από τον δικό μου που έχει να ανησυχήσει μόνο μην τυχόν και δεν έχει αρκετά μαξιλάρια ο καναπές για να αράξει? Ε όχι...
Και πώς ξέρεις εσύ ότι ο υπερ-πρωταθλητής σκύλος περνάει άσχημα? Γνώρισες κανέναν για να δεις πώς ζει, πέρα από τις λίγες ώρες της έκθεσης? Δε σου λέω ότι όλοι περνούν καλά... Αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να βάζουμε και όλους τους ιδιοκτήτες και εκτροφείς εκθεσιακών καθαρόαιμων στο ίδιο τσουβάλι.

Y.Γ Κάτια υπέροχη ιστορία :)
 


bouki

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Για να παρουμε τα πραγματα απο την αρχη το ξαναλεω χιλιοστη φορα.
ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΖΕΥΓΑΡΩΣΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ γιατι ετσι πρεπει ουτε πιστευω οτι ενας σκύλος που δεν θα ζευγαρωσει ποτε ειναι δυστυχησμένος αλλά δεν ΣΥΜΦΩΝΩ με την στείρωση , έχω σκυλια 20 χρονια και αρσενικα και θηλυκα σε αυτο το διαστημα το ενα θηλυκο ζευγαρωσε 2 φορες .
Δεν είμαι εναντιαν των καθαροαιμων αλλά προτιμω τα ημιαιμα για πολλούς λόγους όλα τα σκυλια που είχα τα είχα μαζεψει από το δρομο και πολλα ήταν άρρωστα και ξοδευα μια περιουσια στους κτηνιατρους , δεν δεχομαι λοιπον απο κανεναν να με λεει ανευθυνη και επιπολαια είχα σκυλο ο οποιος είχε καλαζαρ , τοξοπλασμωση και ελιχινίαση( δεν ξερω αν το γραφω σωστα ) και ήμουν και εγκυος τοτε ε λοιπον τον πήγαινα κάθε 2 μερες στον γιατρο και του έκανε κάτι ενδοφλέβιες για το καλαζαρ θυμαμαι ήταν 30 χιλιαδες ( νομιζω ) η καθε φορα, και αντιβιωσεις φουλ για τα αλλα δυο.
Τον εσωσα όμως πεθανε απο γερατεια στην αγκαλια μου.
τώρα ποια δεν έχω τον χώρο αλλά φροντίζω όσο μπορω τα αδεσποτα της γειτονια μου τους βαζω νερο τροφη και αν δω κάποιο οτι δεν ειναι καλα ναι θα το τρεξω στον γιατρο.
Η δικια μου είναι 2 χρονων δεν την έχω βάλει να ζευγαρωσει ούτε το σκεφτομαι ακόμα απλα δεν θα της κάνω στειρωση αυτο με κάνει ανευθυνη;
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Βρε Bouki θα μας τρελάνεις? Σ' αυτά που είπες παραπάνω σου απάντησα. Διάβασε τι είπες και μετά διάβασε τι σου απάντησα. Απλά τα πράγματα!!!
Το ίδιο κάναμε πολλοί και χθες. Έλεγες κάτι - απαντούσαμε.

Είπες περί φύσης και ζευγαρωμάτων και είπαμε γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε. Τι θέλεις να σου πούμε τώρα, αν είσαι καλή ιδιοκτήτρια σκύλου ή όχι? Μια χαρά ιδιοκτήτρια είσαι, πολύ υπεύθυνη. Αν δεν τα ζευγάρωνες θα ήσουν τέλεια και καλά θα κάνεις να μην τη ζευγαρώσεις τη σκύλα σου.
Αν το κάνεις θα είσαι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Και οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ΚΑΤΑ της στείρωσης! Πόσο πιο σαφές μπορεί να γίνει? Κ Α Τ Α.
(με εξαίρεση τα αδέσποτα)
 




bouki

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2009
72
0
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ με τον Χίτλερ.
Είπαμε άλλο ο σκύλος, άλλο ο άνθρωπος. Αν δεν υπήρχε εκτροφή φυλών πώς θα είχαμε σκύλο φύλαξης, κυνηγιού, ποιμενικούς, retrievers, φωλεοδύτες, συντροφιάς κ.ο.κ?
ΔΕΝ θα είχαμε. Δεν θα υπήρχε το μαλτέζ, το κανίς, ο γερμανικός ποιμενικός, το κόκερ σπάνιελ, το ντόμπερμαν κ.ο.κ. Είσαι κατά της καθαροαιμίας στα σκυλιά? Άποψή σου και σεβαστή (την έχουμε ξανακάνει αυτή την κουβέντα, δεν είσαι μόνη σου). Αυτό όμως σημαίνει ότι όσοι είμαστε υπέρ είμαστε ματαιόδοξοι φασίστες που δεν αγαπούν τα σκυλιά?
:)
και επίσης να σου απαντησω και σε αυτο ναι εγώ το θεωρω ματαιοδοξία των ανθρωπων και οχι αγαπη ....μη μιλήσουμε για τις συνθηκες που ζουν τα περισσοτερα κυνηγοσκυλα ...όσο για φυλακες μια χαρα φυλακας ήταν το ημιαιμο που είχα δεν πειραζε ποτε κανεναν αλλα αν εκανες και άπλωνες χερι σε έβαζε κατω αμέσως και χωρις εκπαιδευση, οσο για τα σκυλια συντροφιας ολοι οι σκυλοι για μενα είναι σύντροφοι .
Φυσικα όμως δεν έχω κάτι με τα καθαρόαιμα όπως θα αγαπήσω ένα ημιαιμο θα αγαπήσω και ένα καθαρόαιμο , αυτή είναι η διαφορα με κάποιους που δεν θα έπερναν ποτε ένα ημιαιμο να το μεγαλώσουν , αυτό δεν είναι ματαιοδοξία των ανθρώπων;
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Συμφωνώ Λουκία, όμως έχουμε κάνει την κουβέντα αυτή πολλές φορές και συμπέρασμα δεν βγήκε. Άλλο το θεωρούν καλό άλλοι όχι. Δεν νομίζω ότι είπε κανείς ανεύθυνο αυτόν που δεν το επιλέγει.
 


bouki

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Βρε Bouki θα μας τρελάνεις? Σ' αυτά που είπες παραπάνω σου απάντησα. Διάβασε τι είπες και μετά διάβασε τι σου απάντησα. Απλά τα πράγματα!!!
Το ίδιο κάναμε πολλοί και χθες. Έλεγες κάτι - απαντούσαμε.

Είπες περί φύσης και ζευγαρωμάτων και είπαμε γιατί δεν πρέπει να ζευγαρώνουμε. Τι θέλεις να σου πούμε τώρα, αν είσαι καλή ιδιοκτήτρια σκύλου ή όχι? Μια χαρά ιδιοκτήτρια είσαι, πολύ υπεύθυνη. Αν δεν τα ζευγάρωνες θα ήσουν τέλεια και καλά θα κάνεις να μην τη ζευγαρώσεις τη σκύλα σου.
Αν το κάνεις θα είσαι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

Και οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι ΚΑΤΑ της στείρωσης! Πόσο πιο σαφές μπορεί να γίνει? Κ Α Τ Α.
(με εξαίρεση τα αδέσποτα)
ποτε ρε παιδια έγινε αυτο και δεν το καταλαβα;:-| δηλαδη μιλαμε 2 μερες και τώρα μου λετε ότι είστε κατα της στειρωσης;;:eek:
 


bouki

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2009
72
0
Συμφωνώ Λουκία, όμως έχουμε κάνει την κουβέντα αυτή πολλές φορές και συμπέρασμα δεν βγήκε. Άλλο το θεωρούν καλό άλλοι όχι. Δεν νομίζω ότι είπε κανείς ανεύθυνο αυτόν που δεν το επιλέγει.
οχι μόνο ανευθυνο αλλά και ηλιθιο με ειπανε
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
όπως θα αγαπήσω ένα ημιαιμο θα αγαπήσω και ένα καθαρόαιμο , αυτή είναι η διαφορα με κάποιους που δεν θα έπερναν ποτε ένα ημιαιμο να το μεγαλώσουν , αυτό δεν είναι ματαιοδοξία των ανθρώπων;
Μπορεί να είναι και ματαιοδοξία.
Μπορεί και θέμα επιλογής. Εμένα ας πούμε μου αρέσουν τα κανίς. Είναι ματαιοδοξία που θέλω ένα τέτοιο σκυλί, μικρό, έξυπνο που δεν μαδάει?
Κάποιοι χρειάζονται συγκεκριμένα σκυλιά για συγκεκριμένους λόγους ή επειδή τους αρέσουν πολύ. Πειράζει?
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.149
Μηνύματα
896.308
Μέλη
19.953
Νεότερο μέλος
Έφη Ασπιώτη