Πολύ άσχημες εξετάσεις, όμως τέλος καλό όλα καλά! :-)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
πολλά περαστικά και απο μένα!:)

ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη:(:(:(

εύχομαι να πάνε όλα καλά και το γεγονός να γίνει σύντομα μια κακή ανάμνηση.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εδώ βρε Ταρα μου δεν περιμεναν τετοια εξελιξη οι γιατροι! Δυο εχουν το ιατρειο, συνεργατες. Ενα σωρο φορες την πηγα την Ζηνα.
Κοιτουσαν σαν χαζοι τα αποτελεσματα και δεν το πιστευαν με την γενικη εικονα της Ζηνας που ηταν σχετικα καλη.

Αν δεν ησασταν εσεις, και ειδικα η Αντριαννα και η Κατερινα που ειπαν για γενικη, ακομα θα καναμε δίαιτες!

bull

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2009
529
2
Αθήνα
Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να είσαι όσο πιο αισιόδοξος μπορείς. Έχω χάσει το προηγούμενο από καλαζάρ αλλά τότε δεν υπήρχε (τουλάχιστον στην Ελλάδα) θεραπεία, τώρα απ' όσο ξέρω αντιμετωπίζονται πλήρως τα συμπτώματα κουράγιο...

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Φιλε Αρη , δυστηχως το καλαζαρ ειναι υπουλη ασθενεια ...δεν βγαζεις ακρη :

Εχω δυο σκυλια διπλα μου τωρα που σου γραφω:

1) ενα καθαροαιμο 2 ετων , μεγαλωμενο σε καναπεδες και στα πουπουλα , που κοιμαται παντα μεσα στο σπιτι , που ειχε τις αμπουλες του και τα ολα του κανονικα απο γεννησεως του.

2) ενα ημιαιμο , που ζουσε δυο χρονια σε καταφυγιο , σε αποσταση αναπνοης απο δεκαδες καλαζαρικα ζωα , κοιμοταν εξω και λαμβανε καλη φροντιδα μεν αλλα στα πλαισια της ζωης σε ενα καταφυγιο σκυλων δε.

Ε, ενα απο τα δυο εχει καλαζαρ και ΔΕΝ ειναι το δευτερο :(:D ...δεν βγαζεις ακρη με το διαολο.

Ακολουθα τις οδηγιες του κτηνιατρου για την θεραπεια και ολα θα πανε καλα:)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Περαστικα Αρη,αν και εχω αμφιβολιες σε οτι εχει σχεση με τα συμπτωματα και οχι με τις εξετασεις,η συχνοουρια δεν ειναι συμπτωμα,ουτε το πολυ νερο,ουτε η νορμαλ τριχοπτωση διχως εκζεματα η εστω κοκκινιλες,η τα γυαλια οπως λεγονται γυρω απο τα ματια,οσο για την δυσοσμια του στοματος παρατηρειτε σε προχωρημενο σταδιο,οταν εχουν πειραχτει νεφρα και συκωτι(τωρα ισως αυτα να μην ισχυουν γιατι προκειτε για μινι σκυλο).
Αλλα και στις εξετασεις,οι Γερμανοι λενε οτι λιγα κεντρα στην Ευρωπη μπορουν να κανουν ακριβεις εξετασεις,και να δωσουν καταληλη θεραπεια,και οτι οι περισσοτεροι γιατροι κανουν συνηθως λαθος στην διαγνωση.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Aρη σας ευχομαι περαστικά, ζήτησε απο τους Βορειοελλαδίτες εκτροφείς να σου συστήσουν καλό κτηνίατρο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αλλα και στις εξετασεις,οι Γερμανοι λενε οτι λιγα κεντρα στην Ευρωπη μπορουν να κανουν ακριβεις εξετασεις,και να δωσουν καταληλη θεραπεια,και οτι οι περισσοτεροι γιατροι κανουν συνηθως λαθος στην διαγνωση.
Ναι, αλλα αυτο κατα των γερμανων, δινουν λαθος αρνητικα αποτελεσματα, ενω τα σκυλια ειναι σιγουρα θετικα!
Αντε και να μην τα βρουνε και τοσο καλα με τον τιτλο- αλλα αν βρεθει θετικο, ειναι!!

Και στην Ζηνα βρεθηκαν και Λεισμανιες στο επιχρισμα των λεφαδενων! Αυτο απο μονο του ειναι αλανθαστο και μαλλον αυτην την εποχη περναει μια φαση εξαρσης η μικρη! Εγω ξερω θετικα σκυλια- με αρκετα υψηλο τιτλο, που δεν ειχαν λεισμανιες στο επιχρησμα- ειπειδη περνουσαν μια φαση υφεσης!

Last edited:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Περαστικα Αρη,αν και εχω αμφιβολιες σε οτι εχει σχεση με τα συμπτωματα και οχι με τις εξετασεις,η συχνοουρια δεν ειναι συμπτωμα,ουτε το πολυ νερο.......
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι η πολυδιψία και η πολυουρία είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά συμπτώματα του καλαζάρ? Τουλάχιστον σε μας, ένα φεγγάρι που το Μπρούνο δεν το προλαβαίναμε κυριολεκτικά με το νερό και το κατούρημα, ήταν από το πρώτα πράγματα που κοίταξε ο γιατρός.

Άρη εύχομαι κι εγώ περαστικά στη μικρή, είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε ό,τι καλύτερο και όλα θα πάνε καλά!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όταν πήρα τηλεφωνο τη κτηνίατρο μου και της είπα ότι ο Τσούφι έπινε πολύ νερο, έιχε συχνοουρία και ήταν πεσμένος...το πρωτο πραγμα που μου έιπε ήταν..
Γενικές και εξετάσεις για καλαζαρ...και μάλιστα μου ΄ζητησε να παω αμέσως..
Εμένα το μυαλο μου πήγε σε νεφρα αλλά το απέδωσα στην ηλικία.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε συμφωνώ.... απο τα σκυλιά που έρχονται στο καταφύγιο (πριν τη θεραπεία), τα περισσότερα φαίνονται με το μάτι οτι έχουν καλααζαρ! (πάντα ακολουθούν ουτως ή άλλως εξετάσεις αίματος, αλλα κάνει μπαμ ο καλαζαρικός σκύλος μετά απο ένα σημείο....).

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πλέον απότην στιγμή που η διάγνωση δεν είναι κλινική αλλά εργαστηριακή,θεωρώ δύσκολο να βγαίνουν πολλά ψευδή αποτελέσματα...

Εκτός πια κι αν μιλάμε για λάθος καλιμπραρισμένα μηχανήματα που δίνουν λάθος εξετάσεις, αλλά κι αυτό είναι υπερβολικό....

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλημερα παιδια.
Σημερα το πρωι πηρα τις ουρολογικες και βιοχημικες από τον μικροβιολογο και είναι εξισου ασχημες.

Η αιμοσφαιρινη των ουρων είναι + + + + και το λευκωμα + +.
Οι δε βιοχημικες δεν είναι καλες για το ήπαρ.

Οι γενικη για επαναληψη του αιματοκριτη δεν εγινε γιατι το δειγμα ειχε πηξει και αχρηστεύθηκε.
Σε λιγες μερες θα ερθουν απο Θεσσαλονικη και τα αποτελεσματα για τον τιτλο.

Οι κτηνιατροι ειπαν ότι είναι φυσιολογικες τιμες για λεϊσμανιαση, αλλά πλεον αν μου πουν ότι 1 και 1 κανει 2, δεν θα το πιστεψω.

Τους πιεσα να παρουν οι ιδιοι τηλεφωνο την κτηνιατρικη του πανεπιστημιου για να μας στειλουν σαν επειγον.
Ο ειδικος γιατρος, που είναι και γνωστος τους, θα είναι εκει αυριο και κλεισαμε ραντεβου.

Όταν τους ειπα ότι σκάω που δεν της εκανα εξετασεις εδώ και πολυ καιρο, μου εξομολογηθηκαν ότι το συζητησαν μεταξυ τους και αισθανθηκαν κι αυτοι πολύ ασχημα που δεν πηγε το μυαλο τους. Ναι, χαιρω πολύ τωρα.

Το ειχα συζητησει για εξετασεις μαζι τους, τοτε με την κακοσμια και αργοτερα με την τριχοπτωση, και φταιγανε υποτιθεται τα δοντια και η νορμαλ τριχοπτωση των μινι πινσερ.

Όταν καποιοι φιλοι εδω λεγανε για δευτερη γνωμη, εγω επέμενα ότι οι γιατροι μας είναι οι καλυτεροι. Μπορει καποιος άλλος γιατρος, εστω κι εδώ στην Ξανθη, να υποψιαζόταν.

Η Ζηνα παντα εμενα εμπιστευοταν περισσοτερο, όταν ηθελε κατι ή φοβοταν ετρεχε σε μενα κι εγω δεν φανηκα αξιος της εμπιστοσυνης της.

Πηγα σημερα αμεσως μετα και την Ηρα για γενική, που εχω να της κανω κανενα εξαμηνο και τεστ καλααζαρ. Τουλαχιστον η Ηρα είναι καλα.
Πρεπει να φταιει το κτημα, ολη μερα τα σκυλια ηταν εξω.

Την Ηρα, που επεμενε να μενει εξω ολη τη νυχτα, την ειχα πλακωσει σε αμπουλες και σπρέι ταυτοχρονα. Κολαρο όχι.
Για την Ζηνα οι γιατροι ειχαν πει ότι το σπρέι φτανει και σε τοσο μικρα σκυλακια οι αμπουλες και τα κολαρα προκαλουν δερματοπαθειες και διαφορα άλλα.

Φαγωθηκα με την εκπαιδευση της Ηρας, μονο με αυτό ασχολούμουν τοσον καιρο και αμελησα τα πιο σημαντικα θεματα.
Τοσα και τοσα εχουν γραφτει στο φορουμ για την λεϊσμανιωση, αλλά παντα για θεματα υγειας για ολη την οικογενεια, στηριζομουν στους γιατρους.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οχι δεν ειπα για ψευδη αποτελεσματα,οι Γερμανοι μιλανε για οχι ακριβη απτελεσματα,υπαρχουν πολλες περιπτωσεις στις οποιες πολλα εργαστηρια εβγαλαν διαφορετικα αποτελεσματα,και αυτο ειναι αληθεια.
Επισης πουθενα δεν βρηκα κατι για την ασθενεια και την διψα με συχνοουρια,εδω ειναι και μερικα λινκ στα Γερμανικα.

http://www.leishmaniose.de/diagnostik.html

http://www.inselhunde.de/leishmaniose.htm

http://www.animalsinalmeria.de/page/Medizinische Nachrichten.htm

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.847
:(....

Δεν ξερω τι να πω... Ειμαι σιγουρη οτι κανεις το καλυτερο για τα σκυλια σου.. Περιμενε τον τιτλο... Μην απελπιζεσαι!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Η Ζηνα παντα εμενα εμπιστευοταν περισσοτερο, όταν ηθελε κατι ή φοβοταν ετρεχε σε μενα κι εγω δεν φανηκα αξιος της εμπιστοσυνης της.
Υπερβολικό σε βρίσκω. :)
Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες!

Δυο ερωτήσεις μόνο: οταν λες τεστ καλααζαρ για την Ηρα εννοείς αυτό με το stick που κάνουν επιτόπου? (αλλιώς δεν καταλαβαίνω πως ξέρεις ήδη οτι είναι αρνητικό). Σου προτείνω να της κάνεις και το κανονικό τεστ για αντισώματα. Είναι το μόνο φερέγγυο.

Επίσης, δεν το έχεις ως πρακτική να κάνεις εξετάσεις (και στις δυο) ανα εξάμηνο ή χρόνο για καλααζαρ και ερλιχίωση? (μη με παρεξηγήσεις, σε καμία περίπτωση δεν κάνω κριτική... κι εγώ έχω καθυστερήσει στο δικό μου.... απλά ρωτάω).

Και κάτι άλλο και για τους υπόλοιπους. Μιας και πέρνεται αίμα απο τα σκυλιά κάντε ΚΑΙ καλααζαρ ΚΑΙ ερλιχίωση! Το δεύτερο δεν το κάνουν πολλοί και είναι εξίσου ύπουλη αρρώστια (αν και θεραπεύεται). Το κόστος είναι αμελητέο προκειμένου να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αρη,ρωτησε τους αν μπορουν να παρουν μεδουλι απο την λεκανη?εκει λενε οτι φαινετε περισσοτερο απο παντου αν οντως ειναι καλαζαρ,ειναι βεβαια δυσκολο αλλα το καλυτερο.
Με διαροια πως παει?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr