Πολύ άσχημες εξετάσεις, όμως τέλος καλό όλα καλά! :-)


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
γιατι άμα υπαρχει ήδη ένας σκύλος με καλαζάρ στην οικογένεια...αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσει και η άλλη από σκνίπα που θα τσιμπήσει και τα δύο σκυλιά...
Kατερίνα, δεν ισχύει αυτό. Η σκνίπα απο τη στιγμή που θα τσιμπήσει το μολυσμένο σκύλο μέχρι να μπορεί να μολύνει τον επόμενο, πρεπει να περάσει μια περίοδος επώασης του μικροβίου που κρατάει πάνω απο μια βδομάδα. Στο χρόνο αυτό η σκνίπα κάνει χιλιόμετρα.

Φυσικά προφυλάξεις πρεπει να παίρνουμε όλοι τις ίδιες (τοσο για να μη κολλήσει ο σκύλος μας, οσο και για να μη συμβάλλουμε στην εξάπλωση αν έχουμε μολυσμένο σκύλο). :)
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χωρις την θετικη σας ενεργεια παιδια, θα ειχα τα μαυρα μου τα χάλια.
Να στε καλα.

Η Ζηνα ξαπλωνε για πεντε ωρες και πριν λιγο σηκωθηκε, εφαγε παλι τον περίδρομο, παρακάλεσε για περισσοτερο φαγητο και μετα ηρθε να χαϊδευτούμε και να αγκαλιαστούμε.

Σταματησε να πινει πάρα πολύ νερο. Τωρα πινει αρκετο έως πολύ.
Προσπαθει η φουκαριαρα να δραστηριοποιηθεί αλλά οι μπαταριες της αδειαζουν γρηγορα.
 




harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Χθες πηγαμε με την Ζηνα στην κτηνιατρικη κλινικη του πανεπιστημιου Θεσσαλονικης. Με πηγε μια καλη φιλη από το φορουμ, που μενει στη Θεσσαλονικη και ξέρει καλα τα κατατόπια της κλινικης.

Ανελαβαν ενας καθηγητης και δυο γιατροι, παίρνοντας το πληρες ιστορικο της Ζηνας, την εξετασαν για πολλη ωρα και μετα εκαναν εξετασεις αίματος και ουρων.

Το συμπερασμα είναι ότι ο αιματοκριτης ανεβηκε καπως (πηγε στο 25 από το 20), οι δεικτες που αφορουν στο ηπαρ και στα νεφρα είναι μεν τσιμπημένοι, αλλά το πιθανότερο δεν παραπεμπουν σε βλαβη στα οργανα, αν και ακομα δεν είναι σιγουρο.

Ειπαν ότι οι τιμες των δεικτών είναι φυσικες για την ασθενεια.
Το ευχαριστο είναι ότι η κρεατινινη εξακολουθει να είναι καλη.

Ζητησα επιμονα επιβεβαιωση για την κατασταση των οργανων και μου ειπαν ότι μονο με βιοψια μπορει να φανει και καλυτερα να περιμενω τα επομενα αποτελεσματα σε δεκα μερες που θα επεναλαβουμε τις εξετασεις.

Ζητησα υπερηχο, ακομα και μεταγγιση και οτιδηποτε άλλο υπάρχει αλλά μου ειπαν ότι η κατασταση δεν επιβαλλει τιποτα.

Θα συνεχιστει η θεραπεια που μας εδωσαν στην Ξανθη χωρις καμια αλλαγη και με διαβεβαιωσαν ότι θα εχει καλη εξελιξη και ότι δεν κινδυνευει η ζωη της.

Ωστοσο μου ειπαν ότι τοσο χαμηλος αιματοκριτης δεν δικαιολογείται από την λεϊσμανιωση, παρολο που τον ριχνει αυτή η ασθενεια.

Επεμενα και για αλλες εξετασεις για να δουμε αν υπαρχει και άλλη αιτια ή και άλλο επιπλεον μικροβιο και ειπαν ότι για αρχη θα εστιάσουν στο καλαζαρ.

Σε δεκα μερες θα ξανακανουμε γενικες εξετασεις για να δουμε την πορεια και αναλογως θα πραξουμε.

Σημερα πηγα και στον κτηνιατρο μας και μου ειπε ότι ο πανεπιστημιακός τού τηλεφωνησε και του ειπε τα ιδια που ειπε και σε μενα και ότι αναλογα με την πορεια θα κρινουν αν συνεχιστει το milteforan ή θα παμε για ενεσεις.

Για την ωρα λενε ότι ουτε χρειαζεται και ουτε πρεπει, λογω των ταλαιπωρημενων νεφρων και ότι η εμπειρία του καθηγητη λεει ότι θα παει καλα.

Στο μεταξυ από τοτε που αρχισαμε την θεραπεια και αλλαξαμε τροφη, τα κοπρανα της είναι πολύ σκουρα αλλά με φυσιολογική οψη και δεν δειχνει καθολου στομαχικες ή εντερικες διαταραχες.

Μολις τελειωσαμε με την κλινικη τηλεφωνησα και σε έναν καλο γιατρο στην Τουμπα για ραντεβου και γνωμη.
Μου ζητησε πληροφοριες και μου ειπε ότι δεν υπαρχει λογος να την δει κι αυτος, γιατι δεν μπορω να κανω κατι καλυτερο από την κλινικη και τη συγκεκριμενη φαρμακα.

Αισθανομαι μεν καπως πιο ησυχος αλλά δεν ξερω αν εστω και τωρα κανω το καλυτερο και ακόμα σκεφτομαι μηπως πρεπει να την παω άμεσα στην Αθηνα.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Κατι πολύ σημαντικο που δεν ανέφερα είναι ότι βασει των χθεσινων εξετασεων η αιμοσφαρινη των ουρων κριθηκε άνευ σημασιας και σημερα η Ζηνα εχει φανερα καλυτερη ενεργεια και διαθεση.
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Άρη, εγώ μόνο ως θετικά τα διαβάζω αυτά που γράφεις!
Και πιστεύω ότι θα πάνε ακόμα καλύτερα στο μέλλον!


Γιατί θεωρείς ότι πρέπει να κατέβεις και στην Αθήνα;
Τι αισθάνεσαι ότι δεν σου κάλυψαν οι μέχρι τώρα κτηνίατροι που εξέτασαν την Ζήνα;
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Φοιβο, τα περιεγραψα ακριβως όπως μου τα ειπαν.
Ηθελα όμως πληρεις εξετασεις για πιθανα βαθυτερα αιτια του αιματοκρίτη και μονο.
Επεμενα και για αυτό και για τον υπέρηχο. Αντε, τον υπερηχο άστον.

Τους ρωτησα πού μπορει να οφειλεται ο αιματοκρίτης, εφοσον η λεϊσμανιωση συνηθως δεν τον ριχνει τοσο πολυ και μου ειπαν κάτι ακαταλαβιστικες παθησεις και ερλιχίωση.
Αλλά επεμεναν ότι η ολη εικονα δεν δικαιολογει επιπλεον εξετασεις.

Πιστευω ότι επρεπε να ψαχτεί παραπάνω, πηραν που πηραν αιμα, που ειναι και δυσκολη υποθεση για την Ζηνα. Παλι από τον λαιμο το πηραν και την κρατούσαν τρια ατομα, χωρις ηρεμιστικο αυτή τη φορα.

Επισης, ελπιζα να υπαρχει τροπος να ξερω με σιγουρια αν και σε τι ποσοστό εχουν παθει βλαβη καποια οργανα.

Όταν ξεκινησαμε, τους ειπα ότι ερχομαι από μακρια και παρακαλεσα για όλα και ειπαν ότι δεν θα με αφησουν να φυγω αν υπαρχει κινδυνος.

Ο καθηγητης είναι φιλος και παλιός συμφοιτητής με τους δυο κτηνιατρους μου, καταλαβε την κωλυσιεργία τους, παρολο που δεν εγω δεν τους εθιξα καθολου, και θα ενημερωνεται τακτικα.

Για την αμέλεια του ιδιοκτητη ας μην ξαναμιλησω. Με τρωει σαν το σαράκι.

Επισης, επειδη η ουροληψια ηταν δυσκολη και την εκανα με δοσεις, περιμενω Δευτερα ή Τριτη και αποτελεσματα για την πρωτεϊνη των ουρων, οπότε ισως χρειαστει κι ένα ακομα χάπι.

Και φυσικα περιμενουμε τον τιτλο από το δειγμα που στειλαμε στο εξεταστηριο πριν λιγες μερες.
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Χμ.... εντύπωση μου κάνει κι εμένα που δεν θα τσεκάρουν και ερλιχίωση..... ακόμα και για προληπτικούς λόγους, με δεδομένο οτι πήραν αίμα απο το σκυλάκι. Είμαι σίγουρη οτι τους έδωσες να καταλάβουν οτι δεν τίθεται θέμα κόστους (αλλωστε μιλάμε για αμελητέο ποσό).

Αιματολογικές (οχι βιοχημικές) εξετάσεις της κάνανε? Αποτελέσματα? Το λέω γιατι μπορεί κανείς να καταλάβει διάφορα απο τα κύτταρα του αίματος.... πχ για την ερλιχίωση ξέρω οτι εμφανίζει λευκοκυττάρωση (αρχικά.... στο τέλος μειώνονται), αναιμία και θρομβοκυτταροπενία .
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πηγη, χωρις να θελω να πω κατι περιεργο, πηγα με ένα σωρο λεφτα, ως Έλλην συνηθισμενος στα φακελακια των νοσοκομειων.
Φυσικα οι ανθρωποι ηταν ηθικοτατοι και σωστοι και βεβαια τους ειπα ότι θα πληρωσω οσο οσο.

Ειχαν έναν φακελο γεματο εξετασεις και στοιχεια ο οποιος μενει στην κλινικη αλλά επεμενα και μου εγραψαν μερικα στοιχεια.

Στη στηλη ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ λεει:
Ουδετεροφιλα 9410
Λεμφοκυτταρα 1900
Μεγ. Μονοπυρηνα 520
Εωσινοφιλα 60

Και κατω κατω γραφει: δοκιμη αυτοαιμοσυγκολλησης ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Γραφω και τα υπολοιπα σε λιγο. Μισο.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αιματοκριτης 24,7
Αιμοσφαιρινη 8,2
Λευκα 11920
Αιμοπεταλια 168000
ΔΕΚ 0,38 C2 Μη αναγεν.

Ολικς πρωτεϊνες 10,6
Λευκωματινες 3
BUN (ουρια νομιζω) 82
Κρεατινινη 1,2

ALP 616
ALT 28

Φωσφορος 5,9
Ασβεστιο 10,8
Καλιο 4
Νατριο 140

Αναλυση ουρου:
ΕΒ=1026
ΡΗ=6
Πρωτεϊνες +2
Αιμα +2
Ιζημα ΚΦ


Διορθωσα τα ALP και ALT. Τα ειχα γραψει λαθος
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Στη στηλη ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ λεει:
Ουδετεροφιλα 9410
Λεμφοκυτταρα 1900
Μεγ. Μονοπυρηνα 520
Εωσινοφιλα 60
Χμ.... δε μου λένε τίποτα τα νούμερα, γιατι στις εξετάσεις που έχω μπροστά μου (Γκογκόλ και Φρέντο) δίνουν συγκέντρωσεις (οχι απόλυτο αριθμό) ή ποσοστά.

ΟΚ, πάντως κάνανε και αιματολογικές. Αρα αν υπήρχε ζήτημα θα στο λέγανε.

Εγω πάντως θα ζήταγα να μου στείλουν μ'ένα φαξάκι ότι έχει κάνει και δεν έχει κάνει μαζί και με τις φυσιολογικές τιμές δίπλα, να μπορείς να βγάλεις ένα νόημα. Και για το αρχείο σου φυσικά ωστε να παρακολουθείς την πρόοδο.
 






harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλια, καλαζαρ καραμπινάτο εχει η σκυλιτσα μου φιλε. Κανουμε θεραπεια και ελπιζουμε να καταφερει να ζησει.

Κάτια μου, στην Β. Ελλαδα τι άλλες γνωμες να παρω? Να την ταλαιπωρω ασκοπα ψαχνοντας το αστερι κτηνιατρο? Μονο Αθηνα αν κατεβω.
Σκεφτομαι να περιμενω τις επομενες εξετασεις σε 10 μερες και αναλογως να πραξω.
Όπως ειπα και πριν, μπορει μετα να ξεκινησουμε ενεσεις.
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ρωτησα πριν γιατι δεν μου φανηκε απο τα λεγομενα σου οτι ειναι 100% σιγουροι.
Διαροιες εχει?
Και με την διψα δεν μου ειπες τι εγινε?
Σου ειπαν οτι αν τα νεφρα ειναι ερεθισμενα,να μην φοραει αποπαρασιτικα λουρια,χαπια για σκουληκια,και γενικα οτι ειναι χημικο τοξικο να το αποφευγεις?οπως ο διαβολος το λιβανι.
 


harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ηλια, είναι επιβεβαιωμενη η ασθενεια.
Διαρροιες δεν εχει καθολου και επανηλθε το σωστο χρωμα στα κοπρανα. Η διψα και η συχνοουρία ηδη περιοριστηκαν αρκετα. Βγαίνουν και οι τριχες στην κοιλιτσα της.
Είναι πάρα πολύ νωρις, απλά τα λεω για να παιρνω θαρρος.

Για αντιπαρασιτικα λουρια κλπ τοξικα δεν μου ειπαν τιποτα, αλλά ετσι κι αλλιως τωρα τον χειμωνα δεν της βαζω τιποτα.
 


Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Διαρροιες δεν εχει καθολου και επανηλθε το σωστο χρωμα στα κοπρανα. Η διψα και η συχνοουρία ηδη περιοριστηκαν αρκετα. Βγαίνουν και οι τριχες στην κοιλιτσα της.
Είναι πάρα πολύ νωρις, απλά τα λεω για να παιρνω θαρρος.

.
Το milteforan προκαλει θεαματικη κλινικη βελτιωση ...προσοχη με τους εμετους του milteforan (8-13 ημερα συνηθως εμφανιζονται χωρις να ειναι σιγουρο οτι θα εμφανιστουν).Εγω εδινα primperan και παρετεινα τη θεραπεια τοσες μερες , οσοι ηταν οι εμετοι που δεν ''προλαβε'' το primperan (στη δικη μου περιπτωση , δυο μερες)...μπορεις να ρωτησεις το γιατρο σου σχετικα.
Επισης ισως χρειαστει και λιγο μελι ...εμενα του ειχε πεσει το ζαχαρο απο τη θεραπεια και ενα πρωι εκανε σαν επιληπτικο...με λιγο μελι , ηρθε στα ισια του:D
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Με το Milteforan θα δεις μεγάλη διαφορα από την πρωτη εβδομάδα...ο Τσούφι δεν έιχε καθόλου εμετούς, ευτυχώς..
Αν τα νεφρά είναι "τσιμπημένα" είναι λόγω καλαζαρ...
Εμεις αλλάξαμε και διατροφη και πήγαμε σε Hills για νεφρα...δεν σου είπαν να αλλάξεις διατροφή????
Μόλις τελείωσε η θεραπεία...και κάναμε εξετάσει μόνο για τα νεφρα...ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα..
Μην ανησυχεις...όλα θα πανε καλά...θα δεις!!:)
 


omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Η και νεφροπαθεια μονο,χωρις καλαζαρ.
Παντως καλαζαρ χωρις διαροια λιγο παραξενο μου φαινεται.
Εμενα συνεχιζει να μου φαινεται σαν διαβητης,υπαρχει μια μορφη διαβητη η οποια με τις συνηθισμενες εξετασεις δεν μπορει να διαγνωστει,οταν βρω το ονομα θα σου το γραψω.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μηνύματα
899.866
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48