Πρόβλημα με εκτροφέα


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Σάρκα και οστά, παίρνει κάτι, οτιδήποτε, όταν ασχολούμαστε με αυτό, ενεργά.
Όταν συμμετέχουμε, το γνωρίζουμε και αρχίζουμε να αποκτούμε δική μας προσωπική άποψη σιγά-σιγά. Τότε μας λύνονται απορίες. Και δημιουργούνται νέες. Και αν κάτι δεν μας αρέσει, προσπαθούμε τουλάχιστον, να κάνουμε κάτι γι'αυτό. Οχι με λόγια του αέρα, εκτοξεύοντας κατηγορίες από δω κι από κει. Με πράξεις. Μπορεί να καταφέρουμε κάτι, μπορεί και ποτέ τίποτα. Θα έχουμε όμως προσπαθήσει. Αλλιώς, δεν δικαιούμαστε να κατηγορούμε τους άλλους, ότι παίρνουν αποφάσεις που γουστάρουν, και που επηρρεάζουν εμάς.

Είναι πραγματικά τόσο πολύ απλό.
Και δεν απαντάω μόνο προσωπικά σ'εσένα @p__nat
Τα λέω γενικά.

Μέλος στον ΚΟΕ, δικαιούται να είναι ο οποιοσδήποτε.
Οταν εκλέγονται τα τακτικά μέλη, ο γραμματέας της ΓΣ ρωτάει: "έχει κανείς αντίρρηση";
Ε...ας είμαστε εκεί, να βροντοφωνάζουμε ότι "ναι, έχουμε αντίρρηση", αντί να τα λέμε εδώ μεταξύ μας, όλοι οι άσχετοι με το αντικείμενο.
Νομίζω πως με περιγράφεις. Ασχολούμαι, συμμετέχω, μαθαίνω, εκφράζω, ερευνώ, μελετάω, αναθεωρώ και ξανά εκφράζω και ξανά ρωτάω και ξανά ερευνώ...
Την εκτόξευση κατηγοριών και τα λόγια του αέρα, δεν ξέρω που τα είδες στα δικά μου γραφόμενα και θέλω να πιστεύω πως βρίσκονται στο σκέλος που "δεν απαντάς προσωπικά σε μενα"...

Το να γινόμουν εγώ μέλος του ΚΟΕ λοιπόν αυτή τη στιγμή, θα ήταν σαν να βάζαμε ένα παιδί του δημοτικού σε μια τάξη λυκείου και να περιμέναμε να μας λύσει θεώρημα. Δεν έχω προς το παρόν, καμμία θέση και τίποτα να πω, που δεν θα έχει ακουστεί έως σήμερα. Όταν θα έχω ολοκληρώσει την συλλογή των πληροφοριών που εγώ κρίνω πως είναι απαραίτητες, τότε ίσως να προχωρήσω στην εγγραφή μου.
Ωστόσο, θεωρώ πως μπορώ να δηλώσω την δυσαρέσκειά μου στο ότι δεν έχουν βρει τρόπο, 3 χρόνια μετά την εφαρμογή του gdpr, να διαθέτουν στοιχεία εκτροφέων, κι ας μην είμαι μελος...
Θεωρώ, πως μπορώ να δηλώσω την δυσαρέσκειά μου στο ότι ένα εκλεγμένο μέλος φέρει ιδιότητες που αντιτίθενται στα κυνοφιλικά μου αισθήματα, κι ας μην είμαι μέλος...
Επίσης θεωρώ, πως εφόσον δεν θίγω κανέναν, μπορώ να εκφράσω ελεύθερα την άποψή μου στο dogforum ακριβώς επειδή, είμαι μέλος.

Εγώ, θα σε ρωτήσω κάτι για τρίτη φορά:
Πρέπει να βρίσκω μεμπτή την ιδιότητα κάποιου να εισάγει και να πουλάει κουτάβια με ισόβιες εγγυήσεις καθαροαιμίας?
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Να ρωτήσω κάτι, για να μην βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα...
Ο ταμίας του ΔΣ είναι ο ίδιος που έχει την σχολή εκπαίδευσης/πανσιόν/εκτροφείο και πουλάει κουτάβια με "ισόβια εγγύηση καθαροαιμίας με αντικατάσταση του κουταβιού σε περίπτωση πιστοποιημένης μη καθαροαιμίας", ή πρόκειται περί συνωνυμίας?
Όχι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Πρόκειται για συνωνυμία και μάλιστα μεταξύ τους δεν υπαρχει καμία ούτε επαγγελματική ούτε συγγενική σχέση.
Ο ταμίας του ΚΟΕ είναι ο Νίκος Ιωαννιδης , εκτροφεας γερμανικών εργασιακών ποιμενικών με την επωνυμία Zenick και με έδρα τον Αυλωνα ενώ ο κουταβεμπορας Νίκος Ιωαννιδης είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Boss και είναι στη Λούτσα.
Κάντε ένα απλό γκουγκλάρισμα
 


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
Μα, γι'αυτό το ρώτησα βρε @TARA, επειδή το απλό γκουγκλάρισμα με έβγαλε εκεί που με έβγαλε... Όπως και για τον λόγο που ανέφερα δεν ανέφερα και το όνομα του ανθρώπου!
Ευχαριστώ για την απάντηση.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.859
Το να γινόμουν εγώ μέλος του ΚΟΕ λοιπόν αυτή τη στιγμή, θα ήταν σαν να βάζαμε ένα παιδί του δημοτικού σε μια τάξη λυκείου και να περιμέναμε να μας λύσει θεώρημα. Δεν έχω προς το παρόν, καμμία θέση και τίποτα να πω, που δεν θα έχει ακουστεί έως σήμερ
Ούτως ή άλλως, τα πρώτα δύο χρόνια σου ως αρωγό μέλος, δεν έχεις το δικαίωμα να πεις κάτι. Μόνο να ακούς και να παρακολουθείς. Και στο μεταξύ, όταν έρθει η ώρα σου να θέλεις να λύσεις ένα θεώρημα, θα σου επιτρέπεται πλέον και να το κάνεις. Αν όμως περιμένεις να εγγραφείς τότε, απλά θα περιμένεις δύο χρόνια το λιγότερο, τύπου...περσινά ξινά σταφύλια ίσως.

Και όσο εσύ που είσαι διαβασμένη γενικά και όλοι όσοι εξανίστανται με τους θεσμούς, εξαντλούν τις ενστάσεις τους εδώ στο dogforum, εκεί, στην πήγη της λήψεως των αποφάσεων, τις καρέκλες τις καταλαμβάνουν άνθρωποι ποικίλλης ύλης, που παλεύουν να πετύχουν, αυτό, που εκείνοι θέλουν.

Θα ξαναπώ, ότι είναι τόσο απελπιστικά απλό.
 
  • Like
Reactions: vek and st3li0s


StavTres

Member
22 Φεβρουαρίου 2020
24
6
42
Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και σίγουρα όταν οι λογαριασμοί διεκπεραιώνονται κάπως έτσι, μάλλον δεν προβλέπεται μακρόχρονη “φιλία”.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε το εξής: ένα σκύλος μπορεί να αναπαραχθεί, είτε το θέλει ο εκάστοτε εκτροφέας, είτε όχι, οπότε αυτά τα περί προστασίας του κουταβιού, προσωπικά μου μπαίνουν από το ένα αυτί και μου βγαίνουν από το άλλο. Δεν είναι το pedigree kαι η ιδιοκτησία του σκύλου στον ΚΟΕ που πρέπει να αποτρέπει τον κάθε ιδιοκτήτη από το να ζευγαρώσει το σκυλί του, αλλά η ίδια του η ηθική. Αυτό που θεωρώ ότι προσπαθεί να προστατέψει λοιπόν ο κάθε εκτροφέας, δεν είναι η ανεπιθύμητη αναπαραγωγή του σκύλου, αλλά το όνομα του και το όνομα των εκτροφείων που σέρνονται από πίσω.

Δυστυχώς, αυτήν την νοοτροπία την έχω συναντήσει σε διάφορους εκτροφείς και δεν αναφέρομαι μόνο στην φυλή του δικού μου σκύλου, αλλά και σε άλλους που έχει τύχει να συνομιλήσουμε κατά καιρούς. Το χρονικό περιθώριο που μεσολαβεί από την ώρα που δίνεται το κουτάβι, μέχρι την έκδοση του pedigree βοηθάει αυτήν την κατηγορία των εκτροφέων, να εφαρμόσουν το “…μετά την απομάκρυνση από το ταμείο”. Αυτό που τους βοηθάει επίσης, είναι η άγνοια που έχει ο ενδιαφερόμενος, ή η αδιαφορία του για τα “χαρτιά”.

Στο δια ταύτα, νομικά δεν αναγνωρίζονται καθαροαιμίες, pedigree και λοιποί όροι. Νόμιμος ιδιοκτήτης είναι εκείνος, του οποίου τα στοιχεία καταχωρούνται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον οικείο Δήμο, μέσω της ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου. Άρα, απέναντι στο κράτος, είσαι η ιδιοκτήτρια του σκύλου, είτε έχεις το pedigree είτε όχι. Δεν πιστεύω δηλαδή ότι έχεις κάτι να διεκδικήσεις, όσον αφορά αυτό το κομμάτι.

Η ηλεκτρονική σήμανση επίσης, είναι αυτή που σε “δένει” με τον εκτροφέα, καθώς είναι ένα στοιχείο που αναγράφεται στο pedigree, οπότε αυτόματα, γίνεται και η απόδειξη σου, για την προέλευση του σκύλου.

Επανέκδοση του pedigree δεν μπορείς να ζητήσεις αν δεν έχεις την -κατά τον ΚΟΕ- ιδιοκτησία του σκύλου. Αυτό το δικαίωμα το έχει μόνο εκείνος που έχει τα εκτροφικά δικαιώματα κάτι το οποίο μου δημιουργεί την εξής απορία: είπες ότι μαζί με το κουτάβι, σου έδωσε το χαρτί της μεταβίβασης. Ισχύει?

Το έντυπο για να κατατεθεί, πρέπει να συνοδεύεται από το pedigree. Έχει βάλει τα στοιχεία του και την υπογραφή του στο έντυπο, με σκοπό να σου κάνει την μεταβίβαση και στην πορεία αποφάσισε να κρατήσει το pedigree? Μήπως δηλαδή κάπου εκεί προέκυψε κάτι άλλο και τον έκανε να αλλάξει γνώμη? Γιατί αν δεν έγινε έτσι, τότε μάλλον μιλάμε για μεθοδευμένο σχέδιο, το οποίο το βρίσκω ακόμα χειρότερο…

Το συμβόλαιο δεν ξέρω κατά πόσο συνηθίζεται, αφού ουσιαστικά για να ωφεληθεί κάποιος από αυτό, θα πρέπει να κινηθεί νομικά. Ενδεχομένως το κόστος της διαδικασίας να υπερβαίνει και την τιμή του σκύλου.

Κατά τ’άλλα, αυτό που σίγουρα παραβαίνει ο εκάστοτε εκτροφέας που αρνείται να παραδώσει pedigree και μεταβίβαση εκτροφικών δικαιωμάτων είναι ο κανονισμός του ΚΟΕ (και της FCI κατ’ επέκταση), αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα, το κατά πόσο επβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις…
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!! Παραθέτω τα εξής :
1) Μου το είπε ακριβώς με τα ίδια λόγια που το έγραψες: θέλει να τον στειρώσω για να προστατεύσει το όνομά του!
2) Όταν τον πλήρωσα και πήρα το κουτάβι μου έδωσε κανονικά συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση μεταβίβασης και μου είπε πως όταν έβγαινε το pedigree θα την κατέθετα εγώ στον ΚΟΕ. Προφανώς το είχε ξεχάσει αυτό όταν μιλήσαμε πριν λίγες μέρες που μου ανακοίνωσε τον "όρο" προκειμένου να μου δώσει το Pedigree. Παρόλα αυτά μου έστειλε φωτο το pedigree προκειμένου να με πείσει.
3) Απ'τη φωτο του pedigree συμπλήρωσα τον αριθμό ΒΕΚ στην Αίτηση και την έστειλα στον ΚΟΕ. Σήμερα με ενημέρωσαν ότι η μεταβίβαση έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν γίνεται επανέκδοση του pedigree!! Οπότε, ναι μεν μου έφυγε το άγχος της μεταβίβασης, αλλά όχι αυτό του pedigree.
Τι μπορώ να κάνω τώρα;; Να τον αναφέρω στον ΚΟΕ; Να βάλω δικηγόρο; Να μιλήσω μαζί του; Έχω ξενερώσει πολύ με το όλο θέμα...
 


StavTres

Member
22 Φεβρουαρίου 2020
24
6
42
Aυτά είναι επινοήσεις της πιάτσας - εμπορικά και νομικά δεν στέκει τίποτα από αυτά. Από τη στιγμή που πληρώνει ο αγοραστής το τίμημα που συμφωνήθηκε το σκυλί είναι δικό του και το κάνει ό,τι θέλει στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας. Εκτός και αν ο εκτροφέας συμμετέχει σε έξοδα διαβίωσης του σκύλου οπότε εκεί αλλάζει το πράγμα και μπορεί να θέσει αξιώσεις. Δηλαδή, αν το ταίζετε μαζί το σκυλί, τότε δικαιούται να συναποφασίζει στο βαθμό που μαζί θα συμφωνήσετε.

Περί του ΑΚΥΡΟ πάνω στο pedigree: ΑΚΥΡΟ αναγράφεται μόνο στα τιμολόγια από τα λογστήρια με συνοδεία υπογραφής και σφραγίδας. Το ΑΚΥΡΟ πάνω στο pedigree είναι απλά σαν να έχεις ζωγραφίσει επάνω μια φατσούλα.

Περί συναλλαγής:
  • Εάν έχετε πει τα πάντα προφορικά, είναι ο λόγος σου ενάντια στο δικό του - δεν βγαίνει άκρη.
  • Υπάρχει γραπτή επικοινωνία για τη συμφωνία σε μορφή email, sms κλπ?
  • Υπάρχει αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων από σένα προς τον πωλητή?
Εάν υπάρχει κάτι από τα 2 τελευταία συμβουλεύεσαι δικηγόρο για το αν και πως μπορείς να προχωρήσεις.
Ο εκτροφέας δεν συμμετέχει σε τίποτα! Δεν έχει δει καν το σκυλί από τότε που το πήρα. Του στέλνω φωτο ή βίντεο πού και πού. Του έχω ζητήσει να βρεθούμε να τον δει, αλλά δεν κανονίστηκε ποτέ.
Δυστυχώς δεν έχω τίποτα πέρα απ'τις προφορικές μας συνεννοήσεις. Μόνο ένα μήνυμα όπου τον ρωτάω αν θα μου δώσει κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι είναι δικός μου ο σκύλος όταν πάω να τον πάρω και την απάντησή του ότι θα μου δώσει την αίτηση μεταβίβασης, την οποία θα προσκομίσω στον ΚΟΕ όταν εκδοθεί το pedigree, ώστε να εκδοθεί καινούργιο με τα δικά μου στοιχεία.
Δεν έχω αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων, γιατί μου ζήτησε μετρητά!! (Πού να φανταστώ.. :(). Εννοείται πως δεν μου έδωσε απόδειξη για τα χρήματα που πήρε!!
 


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
810
921
27
Ο εκτροφέας δεν συμμετέχει σε τίποτα! Δεν έχει δει καν το σκυλί από τότε που το πήρα. Του στέλνω φωτο ή βίντεο πού και πού. Του έχω ζητήσει να βρεθούμε να τον δει, αλλά δεν κανονίστηκε ποτέ.
Δυστυχώς δεν έχω τίποτα πέρα απ'τις προφορικές μας συνεννοήσεις. Μόνο ένα μήνυμα όπου τον ρωτάω αν θα μου δώσει κάποιο χαρτί που να επιβεβαιώνει ότι είναι δικός μου ο σκύλος όταν πάω να τον πάρω και την απάντησή του ότι θα μου δώσει την αίτηση μεταβίβασης, την οποία θα προσκομίσω στον ΚΟΕ όταν εκδοθεί το pedigree, ώστε να εκδοθεί καινούργιο με τα δικά μου στοιχεία.
Δεν έχω αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων, γιατί μου ζήτησε μετρητά!! (Πού να φανταστώ.. :(). Εννοείται πως δεν μου έδωσε απόδειξη για τα χρήματα που πήρε!!
νομιζω σαφως πλεον το θεμα σου πρεπει να παρει την νομικη οδο....
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!! Παραθέτω τα εξής :
1) Μου το είπε ακριβώς με τα ίδια λόγια που το έγραψες: θέλει να τον στειρώσω για να προστατεύσει το όνομά του!
2) Όταν τον πλήρωσα και πήρα το κουτάβι μου έδωσε κανονικά συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση μεταβίβασης και μου είπε πως όταν έβγαινε το pedigree θα την κατέθετα εγώ στον ΚΟΕ. Προφανώς το είχε ξεχάσει αυτό όταν μιλήσαμε πριν λίγες μέρες που μου ανακοίνωσε τον "όρο" προκειμένου να μου δώσει το Pedigree. Παρόλα αυτά μου έστειλε φωτο το pedigree προκειμένου να με πείσει.
3) Απ'τη φωτο του pedigree συμπλήρωσα τον αριθμό ΒΕΚ στην Αίτηση και την έστειλα στον ΚΟΕ. Σήμερα με ενημέρωσαν ότι η μεταβίβαση έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν γίνεται επανέκδοση του pedigree!! Οπότε, ναι μεν μου έφυγε το άγχος της μεταβίβασης, αλλά όχι αυτό του pedigree.
Τι μπορώ να κάνω τώρα;; Να τον αναφέρω στον ΚΟΕ; Να βάλω δικηγόρο; Να μιλήσω μαζί του; Έχω ξενερώσει πολύ με το όλο θέμα...
H συναλλαγή πως έγινε?
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
ΜΙΝ ΓΟΙΝΟΣΑΣΤΑΙ ΚΑΚΟΙ Ο ΚΟΥΤΑΒΑΙΜΠΩΡΑΣ ΠΡΩΕΔΡΩΣ ΗΝΕ ΨΥΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΧΗ ΔΟΣΗ ΠΩΛΑ ΣΤΙΝ ΚΙΝΟΦΙΛΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΑΙΤΕ ΣΠΗΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙ ΜΗΛΑΤΕ ΑΦΟΥ ΔΑΙΝ ΞΕΡΑΙΤΕ. ΑΝΤΕ.
UP.
 


StavTres

Member
22 Φεβρουαρίου 2020
24
6
42
Επανέρχομαι. Η αίτηση μεταβίβασης είναι κενή ; Αν είναι κενή γιατί στην έδωσε ;
Αν δεν είναι κενή έχεις ένα χαρτί στα χέρια σου με τα στοιχεία του εκτροφέα πως στο μεταβιβάζει και μάλλον θα έλειπε το BEK.

Υποθέτω πως με αυτή θα βγάλεις άκρη με τον ΚΟΕ.

ή κάπου τα λέω λάθος ;

Όπως το υπόδειγμα που έχω επισυνάψει δεν είναι ;

ΥΓ.

Έχεις και μια φωτο του pedigree, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι έφτασε μαγικά στα χέρια σου!! Τι θα πει ο εκτροφέας το έστειλα να το μυρίσει ;
Μίλησα με τον ΚΟΕ. Έστειλα την αίτηση μεταβίβασης. Σήμερα με ενημέρωσαν ότι η μεταβίβαση ολοκληρώθηκε. Πλέον ο σκύλος μου ανήκει και επισήμως :cool: . Το θέμα τώρα είναι πως μου είπαν πως δεν εκδίδουν νέο pedigree, αλλά κρατάω αυτό του εκτροφέα (Δεν τους ανέφερα το θέμα με τον εκτροφέα. Θέλω να σκεφτώ πώς θα το χειριστώ. Προτιμώ να λύνω τα προβλήματά μου όσο το δυνατόν πιο ειρηνικά. Κοινώς δεν θα ήθελα να τον εκθέσω είτε στον ΚΟΕ είτε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αν δε βγάλω άκρη όμως, ίσως αναγκαστώ να τον αναφέρω στον ΚΟΕ)
 




sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ρώτησες τον ΚΟΕ για ποιο λόγο δεν κάνει την επανέκδοση; Δηλαδή αν είχες πεντιγκρί στα χέρια σου και το έχανες για κάποιο λόγο, ή έριχνες πάνω του ένα φλιτζάνι καφέ, δε θα μπορούσε να ξανατυπωθεί ποτε;;

Θα έκανα μια τελευταία απόπειρα να συζητήσω (τρόπος του λέγειν, e-mail θα έστελνα), λέγοντας ότι δε συζητήθηκε ποτέ τέτοιος όρος κατά την αγορά του σκύλου, ότι δε δέχεσαι να τη στειρώσεις, και ότι κατόπιν εορτής να σου αρνείται το πεντιγκρί με όρο τη στείρωση είναι τουλάχιστον άκομψο. Θα ξανάστελνα το ε-μειλ ενημερώνοντας ότι αν δε λάβω απάντηση εγγράφως στα ερωτήματά μου θα αναφερθώ στον ΚΟΕ και στον δικηγόρο μου.
Δεν έχω ιδέα αν/τι μπορείς να καταφέρεις νομικά, εφόσον εκτός από ένα χαρτί μεταβίβασης δεν έχεις και τίποτε άλλο στα χέρια σου. Ούτε ξέρω πόσο θα σου στοιχίσει όλα αυτό.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Πήγα σπίτι του (εκτροφείο), του έδωσα τα χρήματα, μου έδωσε το κουτάβι και την αίτηση μεταβίβασης. Αυτό και τέλος! :rolleyes:
Kακό αυτό. Γι αυτό λέμε να υπάρχει αποδεικτικό συναλλαγής (π.χ. web banking).

Εκτός και αν μέσα από την επικοινωνία σας (γραπτή) φαίνεται ότι "Θα μου δώσεις ένα κουταβι με pedigree, θα σου δώσω τόσα λεφτά κλπ." Αν υπάρχει αυτή η επικοινωνία θα είναι χρήσιμη σε νομικό, θα το αποφανθεί ο ίδιος, ώστε να πάρεις με εξώδικο το Pedigree. Με εξώδικο λογικά θα το δώσει - σε δικαστήριο δεν θέλει να φτάσει ο πωλητής γιατί πούλησε "μαύρα".
 
  • Like
Reactions: saras and StavTres


StavTres

Member
22 Φεβρουαρίου 2020
24
6
42
Ρώτησες τον ΚΟΕ για ποιο λόγο δεν κάνει την επανέκδοση; Δηλαδή αν είχες πεντιγκρί στα χέρια σου και το έχανες για κάποιο λόγο, ή έριχνες πάνω του ένα φλιτζάνι καφέ, δε θα μπορούσε να ξανατυπωθεί ποτε;;
Μου είπαν "Δεν τυπώνεται pedigree στο όνομα του νέου ιδιοκτήτη, κρατάτε το αρχικό! " Αυτό και τίποτε άλλο!
Kακό αυτό. Γι αυτό λέμε να υπάρχει αποδεικτικό συναλλαγής (π.χ. web banking).

Εκτός και αν μέσα από την επικοινωνία σας (γραπτή) φαίνεται ότι "Θα μου δώσεις ένα κουταβι με pedigree, θα σου δώσω τόσα λεφτά κλπ." Αν υπάρχει αυτή η επικοινωνία θα είναι χρήσιμη σε νομικό, θα το αποφανθεί ο ίδιος, ώστε να πάρεις με εξώδικο το Pedigree. Με εξώδικο λογικά θα το δώσει - σε δικαστήριο δεν θέλει να φτάσει ο πωλητής γιατί πούλησε "μαύρα".
Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι. Μόνο ένα δικό μου μήνυμα που του λέω πως θα του τα δώσω μετρητά τα χρηματα (αλλά δεν αναφέρω ποσό).
 


StavTres

Member
22 Φεβρουαρίου 2020
24
6
42
Ρώτησες τον ΚΟΕ για ποιο λόγο δεν κάνει την επανέκδοση; Δηλαδή αν είχες πεντιγκρί στα χέρια σου και το έχανες για κάποιο λόγο, ή έριχνες πάνω του ένα φλιτζάνι καφέ, δε θα μπορούσε να ξανατυπωθεί ποτε;;
Τους ξαναέστειλα e-mail και ρώτησα τι γίνεται σε περίπτωση απώλειας του pedigree. Γίνεται επανέκδοση κανονικά κατόπιν αίτησής μου. Αλλά τώρα το σκέφτομαι... να δηλώσω ότι το έχω χάσει ώστε να μου εκδώσουν καινούργιο και να ξεμπερδεύω; Και να μη χρειαστεί να ξαναμιλήσω με τον εκτροφέα; Φοβάμαι κιόλας μη βρω κάνα μπελά δηλώνοντας κάτι το οποίο δεν αληθεύει.. Η εναλλακτική είναι να τους πω την αλήθεια... :unsure: κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει...
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Τους ξαναέστειλα e-mail και ρώτησα τι γίνεται σε περίπτωση απώλειας του pedigree. Γίνεται επανέκδοση κανονικά κατόπιν αίτησής μου. Αλλά τώρα το σκέφτομαι... να δηλώσω ότι το έχω χάσει ώστε να μου εκδώσουν καινούργιο και να ξεμπερδεύω; Και να μη χρειαστεί να ξαναμιλήσω με τον εκτροφέα; Φοβάμαι κιόλας μη βρω κάνα μπελά δηλώνοντας κάτι το οποίο δεν αληθεύει.. Η εναλλακτική είναι να τους πω την αλήθεια... :unsure: κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει...
Αυτό είναι και το πρόβλημα σε όλα στην Ελλάδα. "Ότι βρέξει ας κατεβάσει" γιατί λειτουργούμε συναισθηματικά και με το φιλότιμο και αν θέλεις να είσαι τυπικός, είσαι το μαύρο πρόβατο.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
@StavTres Θα πω με πολύ μεγάλη επιφύλαξη και ας με διορθώσει όποιος ξέρει καλύτερα, ότι δε συμπληρώνει ο ΚΟΕ το όνομα του ιδιοκτήτη στο πεντιγκρί, απλά σου ξανατυπώνει το υπάρχον έγγραφο με τα στοχεία του σκύλου και του εκτροφέα.

Πως θα προχωρήσεις, είναι δική σου απόφαση. Δε βρίσκω λογική ούτε τη συμπεριφορά του εκτροφέα που περιγράφεις, δε βρίσκω λογικό ούτε ότι σε ζήτησες καν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ σας που να λέει τι παίρνεις/τι δίνεις. Υποθέτω το πλεόν απλό είναι να στείλεις κάτι εγγράφως στον εκτροφέα, μας και λύσετε το θέμα αναίμακτα.
Το επόμενο βήμα θα ήταν να πεις στον ΚΟΕ τι σου συμβαίνει - τουλάχιστον να σου λύσουν τις πεντιγκρο-απορίες σου.
Δεν ξέρω αν έχουν κάποιο κανονισμό για πειθαρχικά παραπτώματα ή αν μπορούν να σε βοηθήσουν με κάποιο πρακτικό τρόπο. Αν μη τι άλλο, θα είναι είναι δωρεάν σε σχέση με την τελευταία σου επιλογή που είναι να πας σε ένα δικηγόρο με ό,τι στοιχεία έχεις, και να δεις αν μπορεί να βγει άκρη.

Κάτι άλλο, δε μπορώ να σκεφτώ. Σε κάθε περίπτωση, τα αυγά θα χρειαστεί να τα σπάσεις. Δηλαδή είναι πολύ πιθανό να έρθεις σε αντιπαράθεση με τον εκτροφέα σου άμεσα ή έμμεσα.
 
  • Like
Reactions: StavTres


p__nat

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2019
278
754
δε συμπληρώνει ο ΚΟΕ το όνομα του ιδιοκτήτη στο πεντιγκρί, απλά σου ξανατυπώνει το υπάρχον έγγραφο με τα στοχεία του σκύλου και του εκτροφέα.
Αυτό. Η επανέκδοση κοστίζει €15 και εκτυπώνεται ακριβώς, όπως και το αρχικό, ανεξάρτητα από το αν έχει αλλάξει ο ιδιοκτήτης του σκύλου.
Στην πίσω όψη, υπάρχει ένα πλαίσιο με περιθώριο 5 μεταβιβάσεων. Ο νέος ιδιοκτήτης συμπληρώνει τα στοιχεία του και νομίζω ότι μπορεί να πάει στα γραφεία του Ομίλου να το σφραγίσουν. Όταν μίλησα μαζί τους, μου είπαν πως το σφράγισμα δεν είναι απαραίτητο, αφού φαίνεται στο σύστημα τους ποιος είναι πλέον ο ιδιοκτήτης. Ίσως όμως για το τυπικό της υπόθεσης, να πρέπει να γίνει.
 
  • Like
Reactions: StavTres and sis


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
πρέπει εφόσον υπάρχει πεντιγκρί να το παρεις...
σε διαφορετικη περίπτωση οι εκτροφέας δεν ξέρουμε πως μπορεί να το χρησιμοπιήσει...
σου έχω απαντήσει τι χρειάζεται να κανεις...
θα χρεαστει δικηγορος αλλα θα χρειαστεί και καθοδήγηση για το πως να κινηθεί..
 


vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Με το κατηγορώ γενικά και αόριστα μάλλον αναφέρεσαι στο προηγούμενο "ποστ" που έκανα. Δεν δέχομαι το ότι απαξιώ να βάλω το χεράκι μου να διορθώσω κακώς κείμενα, το έχω βάλει και δεν έκανα πίσω ακόμα και όταν ήταν στην πυρά.

Ποια είναι τα αστεία ;

Για να το πω ποιο λιανά αν ήθελα ροτ θα μου έλεγε κάποιος να πάω σε εκθέσεις να δω εκτροφείς ; Να δω εκτροφεία που ανήκουν στον όμιλο της φυλής, τα οποία μπορεί μεν να έχουν όλα τα τυπικά, αλλά δεν παύει να ψηφίζουν πρόεδρο κουταβέμπορο ; Αυτούς θα τους στηρίξω ; Αυτούς υποστηρίζει ο ΚΟΕ ;

Δηλαδή θα με περάσει αξιολόγηση ο χ εκτροφέας όταν αυτός στηρίζει για πρόεδρο κουταβέμπορο ; Χθεσινή διαφήμιση.

View attachment 74026

Είμαι εμπαθής μ' αυτό που λέω ;

Κατηγορώ γενικά και αόριστα την συνήγορο υπεράσπισης του puppy mill ; Η ηθική ( σχετική έννοια βέβαια ) είναι αλά καρτ ;

Κατηγορώ γενικά και αόριστα κριτή, έστω πρώην, ο οποίος εμπορεύεται σκυλιά ;

Νομίζεις πως έχω κάποιο μένος εναντίον όλων ; Είπα πως τους ιδεολόγους τους τρώει το μαύρο σκοτάδι, τους έντιμους το ίδιο, ανέφερα δύο άτομα ( κυνοτρόφους ) για παράδειγμα χωρίς να είναι οι μόνοι.

Δεν έχει νόημα να συνεχίζω. Ισχύει ότι και σε άλλους χώρους αλλά δυστυχώς τα χλωρά δεν αντιστέκονται στα ξερά.

* Κανέναν δεν προβληματίζει ( ; ) πως τόσα χρόνια είναι η ίδια παρέα στο ΔΣ και οι πέριξ αυτών; Δεν έχω πρόβλημα να είναι οι ίδιοι αλλά αναμένω την πρόοδο.

** Αν εγώ βρισκόμουν σε ένα ΔΣ όπως του ΚΟΕ, και έχω βρεθεί, θα γινόμουν κάποια στιγμή επικίνδυνος. Έχω μεγάλο στομάχι αλλά δεν έχω πρόβλημα να πετάξω ένα τραπέζι στον αέρα μπροστά στα "έντιμα" μέλη...
Για την ιστορία μόνο πρόεδρος εδώ και ενα χρόνο ειναι ο Ευγένιος Σταυρόπουλος στα ροτ . Τώρα επειδή είμουν τακτικό μέλος στον ΚΟΕ απο το 1995 ως καιβτο 2020. Σίγουρα διαφωνώ.με αρκετά.αλλά.τα 2 χρόνια διασφαλίζουν ότι δεν θα μπει κάποιος με 50 δικούς του γραμμένους για έναν χρόνο και να "πάρει " τον όμιλο. Τωρα από πείρα μπορώ.να σου εγγυηθώ ότι πρέπει να παρακολουθήσεις πανω από 5 ΓΣ για να καταλάβεις ποιος είναι ο λύκος και πια τα πρόβατα και ποιος φωνάζει για να αλλάξουν κάποια πράγματα και ποιος φωνάζει και μετά.αποχωρεί για να διαλυθεί η ΓΣ και να μην ψηφιστούν αλλαγές του εσωτερικού κανονισμού (που μπορούν να καταθέσουν όλα τα τακτικά).
Ο ΚΟΕ έχει κάτω από 150 μέλη τακτικά.στις Γεν.Συνελέυσεις του οπότε καταλαβάινεις ότι 20 30 μέλη κάνουν μεγάλη διαφορά.
Εγώ αποχώρησα γιατί θεωρώ ότι όχι μόνο στον Κοε αλλά γενικά έχει χαθεί ο σκύλος και αποφάσισα να κάτσω σε ένα ροζ συνεφάκι και να μιλάω με μερικούς ζαβούς σαν εμένα.
Αλλά.αυτό που έλεγα πάντα και θα συνεχισω να το λέω είναι οτι τα πραγματα αλλάζουν από μέσα με δουλειά και προτάσεις.
Υπάρχουν πολλά αξιόλογα άτομα.και εκεί όπως υπάρχουν και σκουπίδια 2 3 δεκάδες ανθρώπων θα έκανα την διαφορα ούτε 200 ουτε 300.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3