Πυροφύλαξη στην Πάρνηθα


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.562
7.564
Λήξη πυροφυλάξεων για το 2018

Λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεων, αυξημένης υγρασίας, πτώσης της θερμοκρασίας), από σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου 2018 ο ΕΔΑΣΑ σταματάει για φέτος τις νυχτερινές πυροφυλάξεις στα πυροφυλάκια Σκίπιζας και Κατσιμιδίου.

Οι περιπολίες του πυροσβεστικού οχήματος του ΕΔΑΣΑ (ΕΔΑΣΑ-1) θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, τουλάχιστον κατά τις ημέρες αυξημένης επικινδυνότητας και
τα Σαββατοκύριακα που παρουσιάζεται αυξημένη επισκεψιμότητα στο Δρυμό
 
  • Like
Reactions: spyv


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.562
7.564

Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO9001:2015 για τον ΕΔΑΣΑ
27 September 2018/in draseis - nea /by EDASA
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, από εκπρόσωπο του φορέα πιστοποίησης ΛΕΤΡΙΝΑ ΑΕ, η ετήσια επιθεώρηση πιστοποίησης του συστήματος διαχείρισης ποιότητας το οποίο εφαρμόζεται από τον σύλλογο μας. Με την επιθεώρηση αυτή τεκμηριώθηκε η ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων της νέας έκδοση του προτύπου ISO9001:2015.

Το Σύστημα Ποιότητας που εφαρμόζει ο Ε.ΔΑΣ.Α, εστιάζει στη βέλτιστη λειτουργία των Ομάδων Πυροφύλαξης και Δασοπυρόσβεσης και στη σωστή διαχείριση του προσωπικού και των υλικών. Κύριοι στόχοι του Συστήματος Διαχείρισης είναι :

– η τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε ότι αφορά το προσωπικό.
– η μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα της δράσης του Ε.ΔΑΣ.Α.
– η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού.
– η ασφάλεια και επάρκεια των υλικών πόρων.
– η συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η διάκριση αυτή αποτυπώνει τη προσπάθεια που έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια σε ότι αφορά στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του Ε.ΔΑΣ.Α. Ταυτόχρονα όμως, επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Συλλόγου μας στη διατήρηση και τη συνεχή βελτίωση, τόσο του επιπέδου των διαδικασιών όσο και του τελικού αποτελέσματος.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.562
7.564
Μιχάλη δεν γνωρίζω κάτι. Ενημέρωση σε ποιους;
Επειδή λείπω πλέον πολλά χρόνια από την Αθήνα δεν γνωρίζω λεπτομέριες.
Θυμάμαι πριν χρόνια όταν ήμουν αθηνα, μια χρονιά πάλι αρχές καλοκαιριού με παρόμοιες συνθήκες (πολλές βροχές την άνοιξη και αρχές καλοκαιριού και πολλούς κεραυνούς με την βλαστηση να έχει ξεσαλωσει) ήμασταν σε αυξημένη η επιφυλακή λόγο του φόβου για το φαινόμενο που αναφέρεσαι.
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.562
7.564
Και Για να μην ξεχνιόμαστε

Έναρξη πυροφυλάξεων 2020

5 June 2020/in draseis - nea, Πυροφύλαξη /by EDASA
Η ενεργοποίηση των πολιτών σήμερα κρίνεται περισσότερο απαραίτητη από ποτέ για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, αλλά και τον έγκαιρο εντοπισμό και την κατάσβεσή τους. Για ακόμα μια χρονιά, ο Ε.ΔΑΣ.Α διοργανώνει εθελοντική δασοπυροφυλάξη στην Πάρνηθα: μια δραστηριότητα που εστιάζει στην έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών για ενδεχόμενα συμβάντα δασικών πυρκαγιών, ενώ αποτελεί και μία ανεπανάληπτη εμπειρία για τους εθελοντές που συμμετέχουν. Οι πυροφυλάξεις ξεκινούν τη Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 !
Καλούμε παλιούς και νέους εθελοντές να συμβάλλουν και φέτος στην υλοποίηση ενός και μόνο στόχου, την διαφύλαξη του τελευταίου «πνεύμονα» της Αττικής, του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Το αντάλλαγμα είναι ανεκτίμητο! Μια βραδιά μόνο αρκεί και αποτελεί μια πρώτης τάξεως απόδραση από την ζέστη της Αθήνας στο έναστρο, δροσερό πυροφυλάκιο Σκίπιζας και στο πυροφυλάκιο Κατσιμιδίου, προσφέροντας ανεπανάληπτη θέα και την ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς.

Οι νυχτερινές δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων. Μπορεί να λάβει μέρος σε αυτές οποιοδήποτε άτομο άνω των 18 ετών, με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς επικεφαλής της ομάδας πυροφύλαξης είναι πάντοτε εκπαιδευμένα μέλη του Ε.ΔΑΣ.Α. Οι πυροφυλάξεις γίνονται βάσει του υπηρεσιακού σχεδιασμού και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας :
Τηλέφωνο : 2105200680 – 6906824871 – Δευτέρα ως Παρασκευή 17:30 – 20:30
Website : Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής
Email : [email protected]
Email για πυροφυλάξεις : [email protected]
Λεπτομέρειες για τη συμμετοχή στις πυροφυλάξεις : Συμμετοχή στον ΕΔΑΣΑ – Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής