Πως να εκπαιδεύσω παιδί και σκυλί για αρμονική συνύπαρξη?


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να καταλαβετε ομως οτι το προβλημα μου δεν ειναι οτι η μικρη ειναι ανταγωνιστικη αλλα οτι δεν τηρουνται κανονες που πολλες φορες ουτε εμενα με ευχαριστουν(πχ εγω θελεω να τη χαιδεψω ενω η χοουπ κοιμαααααααααααααααται).
Όντως πολύ περιπλοκη περίπτωση..

Εγώ θέλω να κάνω άλλη μια ερώτηση..
Αν το σκυλάκι δαγκώσει την μικρή (που το βλέπω πιθανό) τι θα γίνει?
Η μικρή θα ζητήσει να απομακρυνθεί το σκυλάκι από το σπίτι?

Ο μπαμπάς της το ίδιο γιατί θα θεωρήσει πως είναι επικίνδυνο για το παιδί του?

Εσένα ποια είναι η θέση σου αν συμβεί κάτι τέτοιο?
 




Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εύστοχη απορία..η χοουπ είναι 3 μηνών. Στο παιχνίδι κάποιες φορές μας δαγκώνει κ κάθε φορά εγώ τουλάχιστον λέω δύνατα αουτσ κ σταματώ το παιχνίδι για λίγο δίνοντας της παιχνίδι να δαγκώνει. Ο φίλος μου δεν το τηρεί πάντα. Στο παιδί της τονίζω ακριβώς αυτό, ότι δεν πρεπει να παίζουμε επιθετικα ούτε να κουναμε τα χέρια μας η να τρέχουμε για να κυνηγά η χοουπ τα πόδια μας γιατί τα θεωρεί παιχνίδια. Όσο είμαι εγώ σπίτι δεν αφήνω το παιδί μόνο του με την χοουπ ούτε λεπτό. Αλλά δεν αρκεί τι κάνω εγω..δυστυχώς. Του φίλου μου του τα εχω πει προ πολλού. Για μένα η χοουπ είναι πάνω από όλα. Ο λ α. Στην τελική αν δηλαδή έχουμε μωρό κ η τζουλιάνα ζηλεύει τι θα κάνει; θα μας διώξει; ειλικρινά η χοουπ είναι η ευτυχία μου. Αν ο φίλος μου θέλει να συντηρήσει ένα κακομαθημενο, κακό του κεφαλιού του. Παίρνω την χοουπ μου κ σε άλλη παραλία. Ο καθένας διαμορφώνει τη ζωή που θέλει να έχει.
 


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Evelyna μου...μη κουρδίζεσαι μόνη σου και τη πατήσεις σαν το ανέκδοτο με τον γρύλο...!!!!
Ο Σάκης ξέρει πολύ καλά πως είναι τα κουτάβια...και είμαι σίγουρη πως αν ποτέ η Χόουπ, πάνω στο παιχνίδι ψιλοδαγκώσει τα δακτυλάκια της μικρής...θα το χειριστεί σωστά..όπως θα το χειριστείς και εσύ...σιγά το πράγμα...δεν χάλασε ο κόσμος...δεν είναι και ροτ η Χόουπ..να κάνει ζημιά.
Όλοι ΛΑΤΡΕΎΟΥΜΕ τα σκυλιά μας, αλλά τις περισσότερες φορές έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο γκόμενο που γκρινιάζει, κάποια "Τζουλιάνα", κάποια πεθερά που δεν χωνεύει τα σκυλιά...κάποιο γονιό που δεν καταλαβαίνει αυτή0 τη λατρεία κλπ, κλπ...
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις και προσπάθειες να συμβιβάσουμε πράγματα..και για το καλό του σκύλου και για το δικό μας...
Αλλά σίγουρα...δεν θα φτάσουμε με το παραμικρό σε ακραίες αποφάσεις και λύσεις...
Ξεκίνα να μιλήσεις με εναν παιδοψυχολόγο και σιγά σιγά με μικρά βήματα όλα θα μπούνε στη θέση τους...
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο σκυλί δεν θα δαγκώσει στο παιχνίδι..αλλα στον ύπνο του ή στο φαγητό του.
Τουλάχιστον επέβαλε της να μην την ενοχλεί όταν το σκυλί ησυχάζει και τρώει.., πολύ βασικό.

Όσον αφορά το παιχνίδι.. αν δεις κυριαρχικές τάσεις στο σκυλί κοψε την του.., γιατί φταίει δεν φταίει το σκυλί, δεν πρέπει να έχεις ένα κυριαρχικό σκυλί ανάμεσα σας.
Προσπάθησε στην εκπαίδευση να πας εσύ με το σκυλί έτσι ώστε τουλάχιστον το σκυλί να μάθει να ακούει εσένα και να ξέρει τι πρέπει να κάνει σε δύσκολες περιπτώσεις.
Χρειάζεται την καθοδηγήση σου.., στην ουσία έχει ανάγκη να ξέρει τι είναι επιθυμητό και τι όχι..και αφού στην προκειμενη περίπτωση δεν πρόκειται απόλυτα για αγέλη.., σε έχει ανάγκη σε αυτό το χαος που ζει..
Εσύ δώσε προτεραιότητα στην εκπαίδευση του σκυλιού και στην μεταξύ σας σχέση..και επικοινώνησε με έναν παιδοψυχολόγο για το πως να χειριστείς την περίπτωση του παιδίου..
Αν και θεωρώ υψιστης σημασίας να "επικοινωνήσεις" με τον σύντροφο σου.. γιατί χωρίς την συγκατάθεση αυτού, δεν γίνεται τίποτα..
 
Last edited:


katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Kango...δεν ζει το σκυλί σε ένα χάος...μην είμαστε υπερβολικοί...
Συμφωνώ ότι πρέπει το σκυλί να το εκπαιδεύσεις εσύ, χωρίς τη παρουσία της μικρής, ιδίως τώρα που είναι ακόμα κουτάβι...
Αν πιστεύεις ότι η Τζουλιάνα θα το "εκνευρίζει" άθελα της συνέχεια, προσπάθησε τους πρώτους μήνες που η Χόουπ θα πάρει όλες τις σωστές βάσεις, να την έχεις περιορισμένη στο pen της όταν η Τζουλιάνα έρχεται σπίτι σας. Όχι συνέχεια...αλλά αρκετά.
Μην γίνεσαι υπερπροστατευτική με τον σκύλο όταν η Τζουλιάνα είναι μπροστά γιατί η μικρή είναι φανερό ότι σου έχει αδυναμία και θα πυροδοτήσεις ζήλιες που δεν τις χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή...
Μιλάμε για ένα παιδάκι 6 χρονών...μοναχοπαίδι που ζει ανάμεσα σε 2 οικογένειες...δεν είναι και ότι πιο εύκολο...
Από την άλλη δεν είναι ανάγκη και να κινδυνολογούμε χωρίς λόγο....
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kango...δεν ζει το σκυλί σε ένα χάος...μην είμαστε υπερβολικοί...
Όταν παιδί και σκυλί ακούνε δυο διαφορετικά πράγματα.., για αυτά ζούνε σε ένα χάος..

Το σκυλί έχει στον χώρο που ζεί μια "απειλή" στην οποία δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει..
Είναι μια κατάσταση η οποία δεν έχει σαφή μηνύματα στο οποία μπορούν να κατανοήσουν ξεκάθαρα και οι δυο "αδύναμες ομάδες"..απο τους ενήλικους της οικογένειας.

Δεν βλέπω πουθενά να κινδυνολογούμε αντιθέτως να υπεραπλουστεύουμε καταστάσεις..
και μην υποτιμάμε το δάγκωμα ενός σκυλιού σε ένα 6 χρόνο.., αν ένα σκυλί θέλει να δαγκώσει δαγκώνει..πίστεψε με.., καλο είναι να τα έχουμε όλα στο κεφάλι μας για να ξέρουμε πως να διευθετήσουμε τις καταστάσεις.

Από εκεί και πέρα δεν συμφωνώ ούτε ότι το παιδί δείχνει αδυναμία στην εβελίνα αλλα ανταγωνισμό.., προφανώς γιατί διεκδικεί τον πατέρα της.
Στο κομμάτι του παιδιού την ερμηνεία και την λύση θα την δώσει μόνο η παιδοψυχολόγος.
για το θέμα του σκυλιού ο εκπαιδευτής..

Τα υπόλοιπα είναι προσωπικές οπτικές και υποκειμενικά συμπεράσματα.
 






katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εντάξει...ξέρω πως δαγκώνει ένα σκυλί...(έτσι πιστεύω τουλάχιστον)..
Τέλος πάντων , δεν θα συνεχίσω γιατί πιστεύω ότι οι γνώμες των άσχετων με τέτοια θέματα, (και εγω και εσύ), μόνο κακό μπορούν να κάνουν η να μπερδέψουν περισσότερο τις καταστάσεις.
Και λέω άσχετων γιατί εδω δεν μιλάμε μόνο για την εκπαίδευση ενός κουταβιού...αλλά εκφέρουμε γνώμη για μία "οικογενειακή" κατάσταση ενός ανθρώπου που ούτε τη γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ούτε τίποτα. Και μία περίπλοκη κατάσταση...
 


Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
evelyna καλό κουράγιο. Συμπάσχω και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να εξηγήσεις σε γονείς ότι το παιδί τους χρειάζεται τη βοήθεια παιδοψυχολόγου και πόσο δύσκολο είναι να την εκπαιδεύσεις να συμπεριφέρεται όπως εσύ θέλεις στο σκυλί σου. Εγώ πάντως σήμερα παρέδωσα τα όπλα, παραιτήθηκα και πάω παρακάτω (θα εξηγήσω στο θέμα που είχα ανοίξει). Υπομονή!!!
 


Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Τα πραγματικα περιστατικα εχουν ως ακολουθως:
μοναχοπαιδι κακομαθημενο οσο δεν παει. 6 ετων κοριτσακι. Δεν ακουει εμενα στους κανονες που της θετω για το πως να παιζει με την Χοουπ, δεν επιβαλλεται ο πατερας της ικανοποιητικα και σημερα συνεβη το παρακατω:
"εμενα η χοουπ με αγαπαει πιο πολυ"
-εγω (τα ματια μου γυρησαν απο τα νευρα αλλα παλευω να ειιμαι ηρεμη): τι εννοεις Τζουλιανα μου; πιο πολυ απο ποιον;;;απο εμενα;
-"ναι"
- εγω: οχι αγαπη μου, δνε ειναι ετσι. εμενα με αγαπαει πιο πολυ γιατι ειμαι η μαμα της. Οπως εσυ αγαπας τη μαμα σου. Σε αγαπα ομως πιο πολυ απο καθε αλλο παιδακι στον κοσμο

Σοβαρα τωρα, ξεσυνεριζεσαι το 6χρονο κοριτσακι για το ποιον αγαπαει η Χοουπ πιο πολυ??? :eek::eek::eek:

κ τοτε γινεται το εξοργιστικο... εκει που εγω εκανα εκπαιδευση στη χοουπ και ειχα εξηγησει στο κοριιτσι οτι οταν την εκπαιδευουμε την χοουπ δεν της αποσπουμε την προσοχη και δεν παιζουμε μαζι της (ακομα εστω) εκεινη αρχισε να χτυπαει τα ποδια της στο πατωμα , γυρνα οπως ειναι φυσιολογικο η χοουπ να δει απο που ερχεται ο θορυβος και ενω εγω ειχα τη λιχουδια για να εκπαιδευσω τη μικρη, η Τζουλιανα εφυγε φωναζοντας την Χοουπ να παει σε εκεινη...


εκανα 2 βαθες αναπνοες να ΜΗΝ γινω Μυδια και μητρια κακου παραμυθιου, και απλα φωναξα την Χοουπ αμεσως με φωνη χαρωπη οπως της εχω μαθει για να ερχεται σε μενα για μπισκοτακι η χαδακι. ΕΥΤΥΧΩΣ το μωρο μου!η αγαπη μου !το νιανιαρακι μου ηρθε!
Ετσι, ελαβε αισως τελος η μαχη αναμεσα σε Τζουλιανα και Εβελυνα για το ποιον ακουει η χοουπ...

Κακως, επρεπε να μαστιγωσεις την μικρη Τζουλιαννα για να μαθει να φερετε. Ακου εκει σε διεκοψε την ωρα της εκπαιδευσης!!!

ξερω πολλα για παιδια παιδοψυχολογια επαρκως ΑΛΛΑ: δεν μπορω α γινω αντικειμενικη. Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.

το προβλημα περιπλεκεται καθοτι αρνιεται να δεχτει οτι η Χοουπ ειναι δικια μου και λεει οτι ειναι και δικια της. Και ο μπαμπας της μενει αμετοχος. Δυστυχως ακομα δεν μπορω να τον χωρησω
μας κανεις πλακα, δεν μπορει :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
και ακομα χειροτερα να τον εκτελεσω στα δυο μετρα για την ασυνεπεια του απενταντι στη Χοουπ, στο παιδι του και σε μενα.

Τι μπορω να κανω φιλοι μου; Η μικρη δεν με ακουει και με ανταγωνιζεται απο οτνα πειραμε την Χοουπ. Εκανε κ παραπονα στον μπαμπα της εν απουσια μου(ξερει καλα τις τατανιες απο μικρη...) οτι δνε θελει να ξαναδει την Χοουπ, να την παμε πισω, οτιτην μαλωνουμε κλπ...Ειλικρινα σας το λεω ειναι απο τα πλεον ανυπακοα κακομαθημενα παιδια που εχω συναντησει. Κ λυπαμαι πολυ γιατι δεν μπορω να εχω στο πλευρο μου τον μπαμπα της σε αυτο.Αρα ειμαι μονη μου. Συμβουλες;;;
Εχω μεινει αναυδος!!!!:confused:
 


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
ναι, καλα κανεις. Ειμαι η γκεσταπω. και ΚΑΚΩΣ δεν σχολιασες το οτι λεω να τον εκτελεσω στα δυο μετρα τον ανθρωπο. Γιατι;;;

chοw,thanx ...

αντε σας αφηνω παω να ακονιζω τα μαχαιρια μου και να ανταγωνιστω ενα 6 χρονο.
 
Last edited:


zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
ναι, καλα κανεις. Ειμαι η γκεσταπω. και ΚΑΚΩΣ δεν σχολιασες το οτι λεω να τον εκτελεσω στα δυο μετρα τον ανθρωπο. Γιατι;;;

chοw,thanx ...

αντε σας αφηνω παω να ακονιζω τα μαχαιρια μου και να ανταγωνιστω ενα 6 χρονο.
εβελυνα υπαρχουν και αλλες γνωμες
μετα κραζουμε τους αλλους,δεν διαβασες αυτο που ηθελες??
απαντα και στον ρικο.
φιλικα παντα
 


Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Rico μαζι σου !!
evelyna ,νομιζω οτι εχεις μπερδευτει
μιλας για ενα κοριτσακι 6 ετων που το 99 % αυτων θελουν να ειναι το κεντρο του κοσμου,αστην να ζησει την ηλικια της και βρες τροπο μεσο του κουταβιου σου να την κανεις υπευθυνη
 


mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
απλα ειναι δυσκολο που λεει και η κατερινα να δωσεις συμβουλες για μια τετοια κατασταση οταν γνωριζεις μονο ενα περιστατικο..
evelyna παρε την βοηθεια που πρεπει απο επαγγελματιες γιατι το θεμα μεσα στο φορουμ χωραει πολλες παρεξηγησεις,και γενικα ειναι πολυ μπερδεμενο..
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι ..θα παρακαλέσω και εγώ να περιοριστούμε στο θέμα του σκύλου και να μην επεκταθούμε σε συμπεράσματα, αφενός γιατί θα βγούμε εκτός και θα αναγκαστούμε να τα σβήσουμε και αφετέρου γιατί είναι κρίμα να υπάρχουν παρεξηγήσεις σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα.
 
Last edited:


Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
σκοπος μου δεν ειναι να αλλαξω το παιδι και δεν απευθυνθηκα σε φορουμ που ασχολειται με σκυλια για το παιδι. Εχω μαθει να ακουω πραγματα που δεν με ευχαριστουν αλλα δεν σκοπευω να μαθω να καταπινω πραγματα που δεν με αφορουν. ζουζουνε αν ημουν αλλη θα απαντουσα στον ρικο κ σε σενα αλλα δεν ειμαι και δεν ασχολουμαι με μενα αλλα με νοιαζει η χοουπ. Ευχαριστω πολυ λοιπον οσους μου εδωσαν τιπς στο τι να κανω.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.815
5.047
patra
grdane.blogspot.com
δεν μπορεί... δεν υπαρχει αυτό...
ανοιξα την τελευταια σελιδα χωρις να εχω διαβασει τις προηγουμενες...
ρικο παω να βαλω ενα ουισκάκι κι επανερχομαι να διαβασω ολο το θρεντ....
( εγώ δηλ. που ο γιος ενος συμφορουμιτη μας ήθελε το κουταβι για δικο του και δεν ξεκολουσε ο αλντο από πανω του έπρεπε να τα εχω σκοτωσει και τα δύο....) σορρυ προεδρε...
 


valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
δεν μπορεί... δεν υπαρχει αυτό...
ανοιξα την τελευταια σελιδα χωρις να εχω διαβασει τις προηγουμενες...
ρικο παω να βαλω ενα ουισκάκι κι επανερχομαι να διαβασω ολο το θρεντ....
( εγώ δηλ. που ο γιος ενος συμφορουμιτη μας ήθελε το κουταβι για δικο του και δεν ξεκολουσε ο αλντο από πανω του έπρεπε να τα εχω σκοτωσει και τα δύο....) σορρυ προεδρε...
Προφανως ο γιος του συμφορουμιτη που λες ηξερε πως να φερθει στο σκυλακι και δεν το πειραζε ουτε το ενοχλουσε, απλα παιζανε.Αν διαβασεις ολο το θρεντ θα δεις οτι το παιδι στο οποιο αναφερεται η Εβελυνα δεν ξερει πως να φερθει στο κουταβι και ουτε ακουει κανεναν.
Γιατι πχ οταν λες στο παιδι να μην πειραζει το σκυλι οταν κοιμαται ή οταν τρωει και αυτο σε γραφει κανονικα και κανει τα δικα του, τι γινεται αμα το σκυλι του ριξει καμια δαγκωνια??????? Μετα ολοι οι ασχετοι θα λενε "το αγριο το σκυλι που μου δαγκωσε το παιδι".κΙ ΟΜΩς ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΛΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΑΣΕ ΜΕ ΜΗ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙΣ!!!!!"
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.115
Μηνύματα
895.843
Μέλη
19.925
Νεότερο μέλος
vicky1981