Πώς να του βάλω κολλύριο; Πρόβλημα

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το πως να του βάλω κολλυριο στα μάτια. Ο σκύλος έχει κερατίτιδα και πρέπει να του βάλω το φάρμακο στα μάτια. Του έβαλα την πρώτη σταγόνα και τον ενόχλησε μάλλον. Και δεν με αφήνει να του βάλω. Δεν μου έχει γαυγίσει ΠΟΤΕ απειλητικά ούτε έχει προσπαθήσει να με δαγκώσει ποτέ μα ποτέ. Και τώρα όταν πάω να του βάλω τις σταγόνες γαυγίζει απειλητικά και έκανε και προσπάθεια να δαγκώσει το χέρι μου(!) ¨Εχω μείνει έκπληκτος. Πως μπορώ λοιπόν να του βάλω τις σταγόνες χωρίς να τον τρομάξω-πληγώσω και χωρίς να μου φύγει κανένα δάχτυλο?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
πακέτο......!!!!

αν δοκίμαζες φίμωτρο;;;;
και κάποιον να σε βοηθήσει; να κρατάει το σκύλο;;;

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Δεν έχω φίμωτρο...¨Εχω εκπλαγεί πολύ. Σε μένα δεν έχει εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά. Λογικά τον πονάει γιαυτό αντιδρά έτσι. Πάντως πραγματικά παραξενευομαι που αντέδρασε έτσι. Καμιά άλλη ιδέα πλην του φιμώτρου?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
στο λέω γιατί παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει η ελένη με την άρτεμι, αλλά για σταγόνες στ'αυτιά. όποτε την ακουμπάγαμε τιναζόταν κι έστριβε το κεφάλι να μας δαγκώσει. ο γιατρός της έβαλε φίμωτρο κι έτσι κατάφερε να της κοιτάξει το αυτί, με την ελένη να την κρατάει. και τώρα αγόρασε φίμωτρο μπας και καταφέρει κάτι.

δυστυχώς δεν έχω κάποια άλλη ιδέα.:(:(

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ποσο ειναι ο σκυλος?
δεν νομιζω οτι παει να δαγκωσει το δαχτυλο.. αλλα το φαρμακο.. μια λυση ειναι φιμοτρο, αλλα θα λυσαξει.. η αλλη υπομονη και με το καλο, καμια λιχουδια.. κεφαλοκλειδωμα , 2 ατομα να κρατανε... η θεραπεια πρεπει να γινει.. συνηθως κλεινουν τα ματια ερμητικα κλειστα και σφιγγονται κι ολας..(τουλαχιστον ο Σαγκα αυτο εκανε) αλλα δε μασαμε! ανοιγα το κατω βλεφαρο και εβαζα.. και διπλα η λιχουδια.. μπαρβο το αγορι μου.. μπαρβο το καλο μου!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
7 μηνών είναι. Ναι δεν θέλει να δαγκώσει δάχτυλο. Θέλει να δαγκώσει αυτό το μισητό μπουκαλάκι το οποίο τον ενοχλεί και βρίσκεται στα δάχτυλα μου για κακή μου τύχη! Θα λυσσάξει με το φίμωτρο. Δεν έχει ξαναφορέσει και ποτέ...ρε γαμώτο τι πάθαμε....Ενα άλλο κολλύριο που του είχα βάλει πριν κανένα μήνα ντάξει δεν το γούσταρε αλλά με άφηνε. Και όταν του βγάζω τις τσιμπλίτσες τώρα που έχει κερατίτιδα δεν του αρέσει αλλά κάθεται. Φαίνεται πως αυτο τον ενοχλεί πάρα πολύ. Αφενός δεν θέλω να φανώ υποχωρητικός δλδ να μου γρυλίσει και να υποχωρήσω για να μην χαλάσω το status quo και το πάρει σκοινί κορδόνι αγριεύουμε και κάνει πίσω αυτός...Οπότε η επόμενη απόπειρα ΠΡΕΠΕΙ να είναι επιτυχημένη αλλιώς θα δημιουργήσω πολύ κακό προηγούμενο. Απτην άλλη δεν θέλω να τον πρεσάρω τόσο πολύ με φίμωτρο και να τον κάνω να αισθανθεί ανασφάλεια μαζί μου και ότι δεν μπορεί να με εμπιστεύεται

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
αραξε στον καναπε.... παρτον αγκαλια... χαιδευε..χαιδευε.... χαιδευε... τσιμπα απο την τσεπη το μπουκαλι... πλιτς!! στα ξαφνικα... θα φρικαρει αλλα εσυ σε χρονο ντετεμπουκωσε ζαμπονακι... εχει ξεχασει κι ολας το τσουξιμο..
ε? πως σου φαινεται?

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Το επεξεργάζομαι. Αυτό που θέλω να πετύχω ουσιαστικά είναι να μην με απειλήσει και υποχωρήσω. Η επόμενη απόπειρα πρέπει να είναι επιτυχημένη γιατι αλλιώς θα πάρει το μηνυμα πως αν αγριέψει μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει. Είτε με το καλό είτε με το κακό η επόμενη φορά πρέπει να πετύχει. Θα περιμένω να ακούσω και καμιά άλλη άποψη αν έχει να καταθέσει κάποιος και βλέπω...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Αν σου γρυλισει κτλ βρε παιδι μου... κοφτου το .. "ΜΗ" "ΟΧΙ" δεν ξερω τι λες.. εγω εχω ενα χαρακτιριστικο "Ι Ι Ι Ι !!" Ζουμπουλια στο παρα 5.. μου βγαινει φυσικο... η ενα δυνατο "Ε! ΤΕΛΟΣ τωρα!!!" μη τον αφησει ςνα κυριαρχησει.. εν αναγκη μη δειξεις το φαρμακο κατευθειαν η μη του βαλεις το φαρμακο.. δειξε την κυριρχη σου .. οτι εδω δεν περνανε αυτα.. και βαλε φαρμακο την επομενη..
δεν ξερω.. ιδεες λεω..
καλη τυχη ευχομαι!! ;)

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Να εισαι ηρεμος και αποφασιστικος.
Δεν θα ανοιξεις συζητηση με το σκυλο,ειναι κατι που πρεπει να γινει και τελος.
Αν φοβασαι οτι θα σε δαγκωσει και ειναι κατι που δεν μπορεις να διαχειριστεις βαλε φιμωτρο,δεν ειναι και τοσο κακο.

Αν δεν εχεις φιμωτρο χρησιμοποιησε μια κορδελα,κανε μια θηλια περασε την στην μουσουδα,κατω απο το λαιμο και δενεις πισω στο σβερκο.

Προκειται για κατι απλο,δεν προκειται να χαλασει και η σχεση σου με τον σκυλο.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Θα τη φάω τη δαγκωνιά. Το νιώθω να ρχεται. Του έχω βάλει 3 σταγόνες...μένει άλλη 1 στο δεξί μάτι. Δεν με αφήνει το κέρατο να του τη βάλω. Τις αλλες του τις έβαλα όταν κοιμόταν και δεν το αντιλήφθηκε. Και πρέπει να του βάζω 4 το πρωί 4 το βράδυ. 8 τη μέρα για 10 μέρες....ε ρε μπελάδες που θα χω....

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Θανο, γιατι επαθε κερατιδα υπαρχει εκδοχη απο τον κτηνιατρο?
Και....εγω καταλαβαινω οτι δεν ειναι ευκολο να του κανεις κεφαλοκλειδωμα...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Που προσπαθεις να του βαλεις της σταγονες? Στο πατωμα?

Εαν ναι- σηκωσε τον σκυλο ψηλα- σε κανα τραπεζι- πιαστον αποφασιστηκα και βαλτου της σταγονες.
Συνηθος οταν ειναι ψηλα, φοβουνται να κανουν τρελες κινησεις, μην πεσουν κατω!

Και εγω θα εβαζα κορδελα στη μουρη!

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Μάλλον είναι αλλεργία στη γυρη των πεύκων και στις χιλιάδες κάμπιες που κάνουν ουρές κολλώντας η μια στην άλλη. Το πάρκο έχει γεμίζει είναι χιλιάδες πραγματικά. Παρατηρώ ότι η άρχισε τις τσίμπλες και τον έντονο ερεθισμό στα μάτια από προχτές που ηρθαμε αθήνα και γίνεται χαμός από τη γύρη των πεύκων. Υποθέτω ότι είναι κάτι τετοιο. Αλλά του έκανα και εξετάσεις αίματος για καλαζάρ και ερλίχια και θα βγούν την δευτέρα. Είναι πολύ δύσκολο να του κάνω κεφαλοκλείδωμα και να έχω ελεύθερο χέρι να του βάλω σταγόνες. Κουνιέται σαν παλαβός και κάνει αυτό το απειλητικό *ναιούρισμα*...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Σε καταλαβαινω ρε φιλε, δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτο το *ναιούρισμα*...
Ουτε και η Αθήνα, εδω που τα λεμε...

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Τον πιάνω και λυσσάει ρε παιδιά δεν μπορείτε να φανταστείτε. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια αντίδραση στο σκύλο. Λ υ σ σ α ε ι.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το παλευεις πολυ ωρα και ο εκνευρισμος του σκυλου μεγαλωνει,και δουλεια δεν κανεις.

Με ενα φιμωτρο θα ειχε τελειωσει η ιστορια πολυ γρηγορα.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τον πιάνω και λυσσάει ρε παιδιά δεν μπορείτε να φανταστείτε. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια αντίδραση στο σκύλο. Λ υ σ σ α ε ι.
Θανο, κρατας ενα SBT που Λ υ σ σ α ε ι. Αστον να κοιμηθει παλι και βαλτου. Καλη δυναμη...

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Ας υποθέσουμε ότι του βάζω φίμωτρο και ύστερα το κολλύριο. Γιατί είναι εντελώς αδύνατο να του βάλω το κολλύριο ανευ...θα μου κάνει τα δάχτυλα κιμά.Την επόμενη φορά που θα αποπειραθώ να του βάλω το φίμωτρο θα ξερει ότι το αμέσως επόμενο βήμα είναι το κολλύριο. Οπότε θα λυσσάει για να μην του βαλω το φίμωτρο. Ρε μπελάς...Αν έχει την ίδια αντίδραση όταν πάω να του βάλω το φίμωτρο τι θα κάνω?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.