Σκυλί και παιδί ...

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
zoofilia-klp.blogspot.com
amangos said:
Εγώ έχω εφαρμόσει το εξής:
Την ώρα που ο σκύλος μου 50+ κιλών πήγε να πηδήξει επάνω μου, από χαρά κλπ, προέβαλα το γόνατο μου, και την ψιλοάκουσε με την γονατιά...
Δεν την κλώτσησα, αυτή χτύπησε άγαρμπα στο γόνατο που προεξείχε.

Μετά από 2-3 επαναλήψεις σε αντίστοιχη κατάσταση, ο σκύλος πλησίαζε ήρεμα να μας προϋπαντήσει, οπότε λύθηκε άπαξ δια παντός το πρόβλημα.

Αυτό όμως που έχω διαπιστώσει, είναι ότι και ξέρει ο σκύλος ότι τα παιδιά είναι παιδιά, και τα πλησιάζει πολύ πιο προσεκτικά έτσι και αλλιώς...
και νομιζεις οτι αυτο που εκανες ηταν σωστο :?: :!: :?: :!:
Ενα τετοιο θεμα ειχα διαβασει σε ενα κυνοφιλικο περιοδικο. Το αρθρο ηταν ενος γνωστου-κ σε μενα αποδεδειγμενα καλου εκπαιδευτη- που ελεγε ποσο λαθος ειναι αυτη η μεθοδος.
Κατ αυτον τον τροπο ελεγε, ειναι πολυ πιθανο να τραυματισεις το σκυλο. Ποσο μαλλον σε μια ευαισθητη περιοχη οπως το στηθος-στερνο.
Ελεγε πως αν θες να του μαθεις να μη πηδαει πανω σου, πρεπει απλα, οταν πηγαινει ν πηδηξει, εσυ ν κανεις ενα βημα πισω, ωστε μονο του να "πεφτει". Μετα να λες ενα "μη" κ να επιβρευεεις την επιθυμητη συμπεριφορα :wink:

jade

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2007
58
0
Μέσα στο απόλυτο χάος...
amangos said:
Την ώρα που ο σκύλος μου 50+ κιλών πήγε να πηδήξει επάνω μου, από χαρά κλπ, προέβαλα το γόνατο μου, και την ψιλοάκουσε με την γονατιά...

Μετά από 2-3 επαναλήψεις σε αντίστοιχη κατάσταση, ο σκύλος πλησίαζε ήρεμα να μας προϋπαντήσει, οπότε λύθηκε άπαξ δια παντός το πρόβλημα.
Σ' εσένα σίγουρα δεν το ξαναεπιχείρησε, αλλά δεν το επιχείρησε ούτε σε κάποιον άλλο;

jade

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2007
58
0
Μέσα στο απόλυτο χάος...
marga said:
amangos said:
Ελεγε πως αν θες να του μαθεις να μη πηδαει πανω σου, πρεπει απλα, οταν πηγαινει ν πηδηξει, εσυ ν κανεις ενα βημα πισω, ωστε μονο του να "πεφτει". Μετα να λες ενα "μη" κ να επιβρευεεις την επιθυμητη συμπεριφορα :wink:
Λες "μη" ενώ προσγειώνεται στα πόδια του μπροστά σου και το επιβραβεύεις, σωστά; Και το επιχειρείς ξανά όπως κάνουμε με τις βασικές εντολές ή μόνο κάθε φορά που παει να πηδήξει ο σκύλος;

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
jade said:
amangos said:

Σ' εσένα σίγουρα δεν το ξαναεπιχείρησε, αλλά δεν το επιχείρησε ούτε σε κάποιον άλλο;
Όχι, δεν το ξαναεπιχείρησε ποτέ.
Πιθανόν να έχει δίκιο ο εκπαιδευτής που έγραψε στο περιοδικό, πιθανολογώ ότι ο κίνδυνος για τον σκύλο είναι εαν έρχεται με φόρα...
Χοροπηδούσε με επιτόπια άλματα, δεν υπήρχε τίποτα που θα την τραυμάτιζε...

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
Οταν πχ γυρνας σπιτι κ σ κανει χαρες, κ παει να πηδηξει πανω σου, του λες δυνατα κ κοφτα "μη" ενω ταυτοχρονα κανεις ενα βημα πισω.
Οταν (μολις εχει πεσει), το σκυλι δεν το ξαναεπιχειρει, κ καθεται κ σ κοιταει κ κουναει την ουρα κλπ εσυ τοτε αρχιζεις να του κανεις χαρες, να του λες "μπραβο" κλπ.
Το σκυλι ετσι συνδεει το "μπραβο" και τα χαδια σου με την καλη του συμπεριφορα.
Το επαναλαμβανεις καθε φορα π μπαινεις σπιτι κι αρχιζει ν χοροπηδαει :wink:
Εννοειται οτι αν καποια φορα δεν πηδηξει αλλα απλα πχ κουναει την ουρα, το επιβραυευεις αμεσως

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
amangos said:
Όχι, δεν το ξαναεπιχείρησε ποτέ.
Πιθανόν να έχει δίκιο ο εκπαιδευτής που έγραψε στο περιοδικό, πιθανολογώ ότι ο κίνδυνος για τον σκύλο είναι εαν έρχεται με φόρα...
Χοροπηδούσε με επιτόπια άλματα, δεν υπήρχε τίποτα που θα την τραυμάτιζε...
Ναι σωστο φαινεται αυτο που λες. Απλα επρεπε να το "κανουμε λιανα" ετσι ωστε καποιοι να μη παρουν λαθος μηνυματα :wink:

jade

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2007
58
0
Μέσα στο απόλυτο χάος...
Amangos, είδες που ακούω; χιχιχιχιχιχιχιχιχι

Marga, αν κατάλαβα καλά, ουσιαστικά επιβραβεύεις που ακούει το "μη" αλλά έχεις και το νου σου να επιβραβεύσεις και το ότι σε κάποια επόμενη στιγμή "θυμάται" αυτό που πρέπει να κάνει.

marga

Well-Known Member
31 Δεκεμβρίου 2007
164
1
jade said:
Amangos, είδες που ακούω; χιχιχιχιχιχιχιχιχι

Marga, αν κατάλαβα καλά, ουσιαστικά επιβραβεύεις που ακούει το "μη" αλλά έχεις και το νου σου να επιβραβεύσεις και το ότι σε κάποια επόμενη στιγμή "θυμάται" αυτό που πρέπει να κάνει.
ακριβως! :wink: :wink:
ειναι πιο ευκολα τα πραγματα απ οσο δειχνουν!
μαζι μ εναν ΣΩΣΤΟ κ ΕΜΠΕΙΡΟ εκπαιδευτη μπορειτε να εχετε τον καλυτερο φιλο για σας κ τα παιδια σας

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Amangos δε χρειαζεται να ξερει κατι ιδιαιτερο ο εκπαιδευτης. Απλα να μαθει στ σκυλι τις βασικες εντολες(να μπορει η μαμα να το ελεγχει), να του μαθει να μη πηδαει απ τη χαρα του πανω στους ανθρωπους, να ειναι κοινωνικοποιημενο.. Αυτα βασικα κ θα ειναι ο καλυτερος συντροφος-προστατης :wink:
[/quote]

Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα για ενα παιδι με τετοιες ιδιαιτεροτητες..
[-X

Ποιος εκπεδευτης στην Ελλαδα εγκυαται οτι ξερει τετοια εκπεδευση..?Ποιος τετοιος γονιος εμπιστευεται εναν απλο εκπεδευτη για μια τετοια κατασταση..?
Η περισταση χρηζει μιας ποιο ευαισθητοποιημενης λυσης..

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Μίλησα με μια φίλη, μητέρα ενός μικρού παιδιού με εγκεφαλική παράλυση και που έχουν περάσει από τα χέρια της πολλά σκυλιά, και εμπιστεύομαι την γνώμη της διότι είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω ποτέ γνωρίσει, και μου είπε να πάρεις οπωσδήποτε μικρόσωμο σκυλί, ξέχνα το κοντό και το μακρύ του καθένα μας (έτσι μου είπε να σου πω), και σου συνιστά να πάρεις από καλό κετροφέα ένα King Charles Cavalier, οπωσδηποτε θα σου ελεγε να παρεις το σκυλι απο εκτροφεα...θα το πληρωσεις ακριβα(καμια σχεση με πετ σοπ η τιμη) αλλα ο χαρακτηρας του θα ειναι προβλεψιμος λογω της επιλεκτικης διασταυρωσης,χωρις φοβιες-ελλατωματα στον χαρακτηρα κλπ και εαν εξηγησεις στον εκτροφεα το προβλημα του παιδιου και ειναι σοβαρος επαγγελματιας δεν θα σου δωσει σαβουρα (γιατι τους βγαινουν και σαβουρες, που τις φορτωνουν στους ασχετους)

jade

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2007
58
0
Μέσα στο απόλυτο χάος...
Καλά έκανα και επέμενα λοιπόν στο μιρκόσωμο!!!!! χιχιχιχιχιχι

Και η SAPT το ίδιο μου είπε, οπότε τουλάχιστον έχω μειώσει το πεδίο, μιας και κοιτάζω για μικρόσωμο σκυλί. Και εκείνοι επέμεναν για καθαρόαιμο και όχι ημίαιμο, για να είναι προβλέψιμος ο χαρακτήρας του και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο γαλλικό μπουλντόγκ, το παγκ και το κινγκ τσαρλς, από μόνοι τους χωρίς να τους πω τίποτα.

Επιπλέον, μου είπαν για κουτάβι, για να το συνηθίσει ο μικρός από μικρούλι, τόσο για να μην το φοβηθεί, όσο και για να μοιραστεί (υποτίθεται) την ευθύνη του τώρα του βάζουμε φαγητό, τώρα κοιμάται όπως εσύ και το αφήνουμεήσυχο, τώρα παίζουμε, τώρα πάει τουαλέτα. Μου είπαν πως είναι καλύτερα να μεγαλώσει το κουτάβι μαζί μας, ώστε να μπορέσουν να γνωριστούν από την αρχή και το παιδί να μάθει φροντίζει και να σέβεται το σκύλο του από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξης.

Η παιδονευρολόγος που τον παρακολουθεί με έφερε σε επαφή με ένα εργοθεραπευτή στο Chldren's Hospital του Λονδίνου που είναι ειδικευμένος σε θεραπεία παιδιών με κινητικά προβλήματα και εγκεφαλική παράλυση μέσω των σκυλιών, ο οποίος σε πρώτη φάση είπε πάνω-κάτω τα ίδια και περιμένει να του στείλω μεταφρασμένο το ιστορικό του μικρού και την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του από την παιδονευρολόγο και την παιδοψυχολόγο του, για να μου δώσει μια λίστα με κατευθυντήριες οδηγίες ως προς το πώς θα πρέπει να χειριστώ την επαφή του παιδιού με το σκύλο. Και φυσικά μου είπε πως πέρα από τη βασική εκπαίδευση του σκύλου, θα πρέπει να γίνουν και κάποια μαθήματα με το παιδί και το σκύλο μαζί, ώστε το παιδί να μάθει να εμπιστεύεται το σκύλο του, εφόσον θα τον βλέπει να υπακούει σε εντολές που πλέον θα του δίνει και εκείνος, αλλά και ο σκύλος να μάθει να καταλαβαίνει τις εντολές που του δίνει το παιδί με τον δικό του τρόπο...

Έχω ήδη έρθει σε επαφή με ένα εκτροφέα γαλλικών μπουλντόγκ, ο οποίος μου πρότεινε να επισκεφθώ το εκτροφείο του μαζί με τα παιδιά. Όταν με άκουσε λίγο επιφυλακτική για την αναστάτωση που τυχόν θα προκαλέσουμε, επέμεινε, γιατί λέει, τα παιδιά πρέπει να δουν τα σκυλιά, αλλά και εκείνος θέλει να δει τα παιδιά με τα σκυλιά.

Να σας ξαναπώ ευχαριστώ; Νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, γιατί, αν μη τι άλλο, το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει λιγάκι!!!!!

:D :D :D :D :D

jade

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2007
58
0
Μέσα στο απόλυτο χάος...
vrmode said:
Και θέλουμε φωτογραφίες από τα μικρά γουρουνάκια! *agapoylas*
Δεν ξέρω πόσα θα είναι τα...τετράποδα γουρουνάκια, αλλά τα δίποδα και κοντοστούπικα...θα είναι σίγουρα δύο!!!!! χαχαχαχαχαχα

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παιδια, εχω μιλησει με την Jade και πρεπει να ομολογησω οτι με απασχολησε παααρα πολυ.
Σπανια εχω μιλησει με εναν τοσο θετικο και αισιοδοξο ανθρωπο.
Εινει συμπαθεστατη, γλυκητατη και πολυ λογικη!!

Ειμαι σιγουρη οτι θα κανει το σωστο και για τα παιδια της, αλλα και για τον μελλοντικο σκυλο της.

Παντος εγω της τραβαω το καπελλο!
Της ευχομαι τα καλυτερα και ναναι παντα καλα!!

jade

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2007
58
0
Μέσα στο απόλυτο χάος...
FrenchieFan said:
Παιδια, εχω μιλησει με την Jade και πρεπει να ομολογησω οτι με απασχολησε παααρα πολυ.
Σπανια εχω μιλησει με εναν τοσο θετικο και αισιοδοξο ανθρωπο.
Εινει συμπαθεστατη, γλυκητατη και πολυ λογικη!!

Ειμαι σιγουρη οτι θα κανει το σωστο και για τα παιδια της, αλλα και για τον μελλοντικο σκυλο της.

Παντος εγω της τραβαω το καπελλο!
Της ευχομαι τα καλυτερα και ναναι παντα καλα!!
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πολυ χαρηκα και εγω jade!!!
Ευχομαι ολα να πανε καλα..και τα προσωπακια τους ειναι χαμογελαστα οπως αξιζει σε καθε παιδακι ...και το νεο μελος της οικογενειας να σας φερει μονο καλες ,ομορφοτερες στιγμες..!!!
:p :p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.