Jade, λέγοντας την γνώμη μου, προσπαθώ να αυξήσω τις επιλογές σου, αλοίμονο, σε κάθε περίπτωση, εσύ ξέρεις καλύτερα τι είναι αυτό που χρειάζεστε... :wink:
και νομιζεις οτι αυτο που εκανες ηταν σωστο :?: :!: :?: :!:amangos said:Εγώ έχω εφαρμόσει το εξής:
Την ώρα που ο σκύλος μου 50+ κιλών πήγε να πηδήξει επάνω μου, από χαρά κλπ, προέβαλα το γόνατο μου, και την ψιλοάκουσε με την γονατιά...
Δεν την κλώτσησα, αυτή χτύπησε άγαρμπα στο γόνατο που προεξείχε.
Μετά από 2-3 επαναλήψεις σε αντίστοιχη κατάσταση, ο σκύλος πλησίαζε ήρεμα να μας προϋπαντήσει, οπότε λύθηκε άπαξ δια παντός το πρόβλημα.
Αυτό όμως που έχω διαπιστώσει, είναι ότι και ξέρει ο σκύλος ότι τα παιδιά είναι παιδιά, και τα πλησιάζει πολύ πιο προσεκτικά έτσι και αλλιώς...
Σ' εσένα σίγουρα δεν το ξαναεπιχείρησε, αλλά δεν το επιχείρησε ούτε σε κάποιον άλλο;amangos said:Εγώ έχω εφαρμόσει το εξής:
Την ώρα που ο σκύλος μου 50+ κιλών πήγε να πηδήξει επάνω μου, από χαρά κλπ, προέβαλα το γόνατο μου, και την ψιλοάκουσε με την γονατιά...
Μετά από 2-3 επαναλήψεις σε αντίστοιχη κατάσταση, ο σκύλος πλησίαζε ήρεμα να μας προϋπαντήσει, οπότε λύθηκε άπαξ δια παντός το πρόβλημα.
marga said:Λες "μη" ενώ προσγειώνεται στα πόδια του μπροστά σου και το επιβραβεύεις, σωστά; Και το επιχειρείς ξανά όπως κάνουμε με τις βασικές εντολές ή μόνο κάθε φορά που παει να πηδήξει ο σκύλος;amangos said:Ελεγε πως αν θες να του μαθεις να μη πηδαει πανω σου, πρεπει απλα, οταν πηγαινει ν πηδηξει, εσυ ν κανεις ενα βημα πισω, ωστε μονο του να "πεφτει". Μετα να λες ενα "μη" κ να επιβρευεεις την επιθυμητη συμπεριφορα :wink:
Όχι, δεν το ξαναεπιχείρησε ποτέ.jade said:Σ' εσένα σίγουρα δεν το ξαναεπιχείρησε, αλλά δεν το επιχείρησε ούτε σε κάποιον άλλο;amangos said:Εγώ έχω εφαρμόσει το εξής:
Ναι σωστο φαινεται αυτο που λες. Απλα επρεπε να το "κανουμε λιανα" ετσι ωστε καποιοι να μη παρουν λαθος μηνυματα :wink:amangos said:Όχι, δεν το ξαναεπιχείρησε ποτέ.
Πιθανόν να έχει δίκιο ο εκπαιδευτής που έγραψε στο περιοδικό, πιθανολογώ ότι ο κίνδυνος για τον σκύλο είναι εαν έρχεται με φόρα...
Χοροπηδούσε με επιτόπια άλματα, δεν υπήρχε τίποτα που θα την τραυμάτιζε...
ακριβως! :wink: :wink:jade said:Amangos, είδες που ακούω; χιχιχιχιχιχιχιχιχι
Marga, αν κατάλαβα καλά, ουσιαστικά επιβραβεύεις που ακούει το "μη" αλλά έχεις και το νου σου να επιβραβεύσεις και το ότι σε κάποια επόμενη στιγμή "θυμάται" αυτό που πρέπει να κάνει.
[/quote]Amangos δε χρειαζεται να ξερει κατι ιδιαιτερο ο εκπαιδευτης. Απλα να μαθει στ σκυλι τις βασικες εντολες(να μπορει η μαμα να το ελεγχει), να του μαθει να μη πηδαει απ τη χαρα του πανω στους ανθρωπους, να ειναι κοινωνικοποιημενο.. Αυτα βασικα κ θα ειναι ο καλυτερος συντροφος-προστατης :wink:
Δεν ξέρω πόσα θα είναι τα...τετράποδα γουρουνάκια, αλλά τα δίποδα και κοντοστούπικα...θα είναι σίγουρα δύο!!!!! χαχαχαχαχαχαvrmode said:Και θέλουμε φωτογραφίες από τα μικρά γουρουνάκια! *agapoylas*
FrenchieFan said:Παιδια, εχω μιλησει με την Jade και πρεπει να ομολογησω οτι με απασχολησε παααρα πολυ.
Σπανια εχω μιλησει με εναν τοσο θετικο και αισιοδοξο ανθρωπο.
Εινει συμπαθεστατη, γλυκητατη και πολυ λογικη!!
Ειμαι σιγουρη οτι θα κανει το σωστο και για τα παιδια της, αλλα και για τον μελλοντικο σκυλο της.
Παντος εγω της τραβαω το καπελλο!
Της ευχομαι τα καλυτερα και ναναι παντα καλα!!