Σκύλος και μακρύ ταξίδι


oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
´Οντως, έχει ατέλειωτες ευθείες και θα έχω στο τέλος διασχίσει τα δυο τρίτα της χώρας στο γυρισμό έχοντας οδηγήσει ουσιαστικά σε πέντε ή έξι εθνικές οδούς. Και όντως οδηγώ χωρίς να πατάω γκάζι ή φρένο διότι έχω βάλει την αυτόματη οδήγηση. Μάλιστα για να είμαι και άνετα, φοράω και ινδιάνικες παντόφλες για να μην είμαι συνέχεια μέσα σε παπούτσια. Η Αυτού Αυτοκρατορική Υψηλότης έχει στη διάθεσή της όλο το πίσω κάθισμα, μαξιλάρες, φαγιά, νερά και το παράθυρα και γκρινιάζει κιόλας από πάνω. Τσαντιστηκε μάλιστα μόλις διότι έφερα φρούτα από το σουπερμάρκετ που σταμάτησα και όχι κρέατα και μου έφτυσε τον ανανά στα μούτρα!

Οι Αμερικάνοι γενικά οδηγούν προσεκτικά διότι εδώ πετάγεται κάτι σερί φήμες με άγριες διαθέσεις άλλο πράμα! Εχουν πιάσει δε όλες τις διαχωριστικές νησίδες και παρκάρουνε σαν τράπουλες με τα ραντάρ στο χέρι να ρίξουνε κλήσεις. Το χειρότερο που γίνεται ενιαία κοιμηθεί κανας κουρασμένος φορτηγατζής στο τιμόνι και να γίνει κανά τρακάρισμα, αλλά τότε έχει θυμαράκια.

Sara μέχρι πέρυσι ήμουν κάτοικος Maryland. Ότι παντόφλα και να φόρεσα, τη βαρεμάρα της οδήγησης στον Interstate δεν μπόρεσα να τη ξεπεράσω. Το Μουφάκι σου είναι ήρωας χαχαχα....:rolleyes:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Έλα μωρέ και συ που η interstate είναι βαρετή και μάλιστα στο DC! Πρώτον έχετε φρικτή κίνηση και αν δεν προσέχετε θα φάτε ή κλήση ή χειρότερα. Δεύτερον έχετε τους πονηρούς μπάτσους που τους έχουν δώσει από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και προκαλούν τους οδηγούς να αμαρτήσουν τρέχοντας μπας και καλύψουν τις ποσοστώσεις του μηνός σε κλήσεις. Αν και ένας φίλος μου μπάτσος μου ορκίζεται, και τσαντίζεται όταν επιμένω ότι λέει μπούρδες, ότι τέτοια πράματα δεν κάνουνε και όλα αυτά είναι μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις, τους έχω δει με τα μάτια μου και άλλωστε όλοι όντως το λένε.

Επίσης το τοπίο είναι πάντα καταπληκτικό. Ακόμα και στην έρημο της Νεβάδας.

Ετοιμαζόματε να πάμε σπίτι επιτέλους, αρχικά Άγιο Λουδοβίκο για σουπερμάρκετ, διότι αλλιώς θα κάνω μήνες να ξαναφάω φέτα, και μετά σπίτι. Ελπίζω να φτάσω πριν τις τέσσερεις το απόγευμα ώστε να περάσω και απ' το ταχυδρομείο να πάρω την αλληλογραφία.

Το Μουφ μου κάνει νόημα να το ταΐσω ανοιγοκλείνοντας το στόμα του, άρα φέυγω! :)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Φτάσαμε επιτέλους στο σπίτι! Το Μουφ σταμάτησε να κλαίει μόλις περάσαμε τα σύνορα με το Ιλλινόι! Όταν δε αντίκρυσε το Καλαμποκιστάν, δεν ξέρω τι το 'πιασε, συγκίνηση, χαρά, νοσταλγία; Τελοσπάντων, αγνάντευε το τοπίο με τα καλαμπόκια και μετά χοροπηδούσε από τη χαρά του μετά από την έξοδο 96 της Ι-55! Με το που είδε το δρόμο προς το σπίτι χτυπιότανε!

49 λοιπόν πολιτείες για μένα και μένει μόνο η Αλάσκα για το καλοκαίρι και 45 για τον τσομπάνο από το Ρεντνεκιστάν του Μίσιγκαν:



Βασικά το Μουφ θέλει ακόμα τα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, αλλιώς τα υπόλοιπα τα μασάει:

 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ακολουθεί το Μουφ στο Grand Canyon:



Ο δρόμος του χείλους του Grand Canyon που το περπάτησε ένας ανισόρροπος φίλος μου και μετά πήγε και κάτω σε 17 ώρες χωρίς να σταματήσει!!



Το Μουφ με φόντο το φαράγγι:

 














Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η διαδρομή μέσα από την έρημο της Νεβάδας προς Καλιφόρνια, δίπλα από το Yosemite Park και την οροσειρά της Sierra:

Death Valley:







Περνάμε μέσα από χωριά που έχουν ακόμα σπίτια από την εποχή που απεικονίζουν οι ταινίες γουέστερν, ξέρετε, με τα ξύλινα σπιτάκια και τα σαλούν. Μερικές από αυτές είναι σχεδόν έρημες και λέγονται "ghost towns":







1903:



Η Sierra Nevada:

P1010560_zps2a5c4b3a.jpg photo by saraw946 | Photobucket

P1010562_zps875a8df7.jpg photo by saraw946 | Photobucket

P1010565_zps44b061a0.jpg photo by saraw946 | Photobucket
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η Νεβάδα είναι η μόνη πολιτεία της Αμερικής όπου η πορνεία είναι νόμιμη, αρκεί να μην είναι στο Λας Βέγκας. Στη μέση της εθνικής οδού, μέσα στην έρημο, είχε τεράστιες ταμπέλες που γράφανε "Μπουρδέλο"! Παρακάτω είχε μάλιστα που έγραφε "Μπουρδέλο τάδε. Νέα διεύθυνση" (κοινώς "καινούριος νταβάς")!



Οι φωτογραφίες δεν είναι δικές μου διότι δεν μπορούσα να σταματήσω να πάρω αφού θα με βούταγε κανας μπάτσος και άντε μετά να του εξηγήσω ότι εγώ τουρισμό κάνω και θέλω να δείξω φωτογραφίες στο dogforum.gr!



Πρόσφατα ένας σπουδαίος νταβάς, ο Lance Gilman, μάλιστα βγήκε και νομάρχης της κομητείας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία:

 






Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
The Big Sur (ο Μεγάλος "Νότιος"), είναι η περίφημη Εθνική Οδός 1, δηλαδή η παραλιακή της Καλιφόρνιας, από το Eureka, μετά το San Francisco, που πάει μέχρι το San Diego. Η διαδρομή είναι υπέροχη και η θέα απερίγραπτη. Το Μουφ την ευχαριστήθηκε πάρα πολύ όπως βλέπετε παρακάτω:

















 




Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Big Sur συνέχεια:






Ακολουθεί η παραλία όπου συχνάζουν οι υπό προστασίαν φώκιες. Απαγορεύεται δια ροπάλου να πλησιάσει άνθρωπος (ή σκύλος) και να ενοχληθούν οι φώκιες.



Μουφιάζοντας:

 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Πολύ θα ήθελε το τσομπάν κιοπέκ να πα να παίξει με τις φώκιες, πλην όμως .... φευ!













Αν κοιτάξετε καλά στην αμμουδιά, θα δείτε κάτι μεγάλα σαν πέτρες. Δεν είναι πέτρες, αλλά φώκιες που γεννάνε ή ετοιμάζονται να γεννήσουν. Δυστυχώς ήταν αδύνατον να τραβήξω βίντεο ισορροπώντας τη μηχανή και το Μουφ που χτυπιότανε να πάει να παίξει με τις φώκιες:







Το Μουφ κοιτάζει με καημό τις φώκιες:

http://i853.photobucket.com/albums/ab96/saraw946/IMG_0068_zpsd15743fc.jpg

Μουφ και φώκιες στο βάθος:

 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Η φρίκη έχει ένα νέο όνομα! Πήγαμε με το απαράδεκτο Μουφ στο Φράγμα Χούβερ στη Νεβάδα και πήγε να γκρεμοτσακιστεί από τον γκρεμό στη Λίμνη Meade όταν μου έφυγε κατά λάθος το breakaway collar που του φοράω για να μην αυτοστραγγαλιστεί! Έβαλα κάτι φωνές, πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη και το ΟΥΦΟ σταμάτησε εκεί που έκανε να πηδήξει όταν συνειδητοποίησε ότι θα πήγαινε εις τας αιωνίους μονάς! Ήρθε πίσω τρέχοντας και τον βούτηξα, αλλά έτρεμα και συγχίστηκα για την υπόλοιπη ημέρα. Ορίστε αίσχη:

Hoover Dam και ποταμός Colorado:











Προειδοποίηση των μπάτσων για το τι θα πάθουμε αν αφήσουμε Μούφια και παιδάκια στο αυτοκίνητο μέσα στην έρημο όταν κάνει ζέστη το καλοκαίρι:





 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Το απαίσιο βρωμόσκυλο αγναντεύει τον γκρεμό όπου πήγε προηγουμένος να γκρεμοτσακιστεί:





Η λίμνη Meade: