Σκύλος και μακρύ ταξίδι


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Και μερικές ακόμα. Μόλις τελειώσουμε το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε το δρόμο για το σπίτι όπου μάλλον θα φτάσουμε σε έξι ώρες.









 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ορίστε και το βίντεο στη λίμνη με το Μουφ να μουφιάζει:


[video=youtube;M7W1t2bKf1M]http://www.youtube.com/watch?v=M7W1t2bKf1M[/video]
 
Last edited by a moderator:


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Λοιπόν σχεδιάζω τις καλοκαιρινές διακοπές. Όπως γκρινιάζω εδώ και καιρό, έχω δει 46 από τις 50 πολιτείες, εκ των οποίων το Μουφ έχει δει μόνο τις 35. Μου μένουν ακόμα τέσσερεις: Νεβάδα, Όρεγκον, Ουάσιγκτων και Αλάσκα. Αποφάσισα να μην πάω τελικά στην Αλάσκα διότι είναι μεγάλη ιστορία να πάω μέσα από τον Καναδά, δε θέλω να χάσω πολύ καιρό και επιπλέον κάνω ακόμα φυσιοθεραπεία για το γόνατό μου και ο αρχιβασανιστής μου (=ο φυσιοθεραπευτής μου) δήλωσε ότι ο ίδιος θα πάει διακοπές μέσα Ιουνίου και αν μου αρέσει! Επομένως οι διακοπές μου εξαρτώνται από τις δικές του.

Τελοσπάντων, λέω να πάω στις τρεις από τις τέσσερεις πολιτείες και νομίζω ότι θα μπορέσει να δει το Μουφ και μερικές πολιτείες που έχω ήδη δει εγώ, π.χ. την Αριζόνα, Καλιφόρνια και το Τέξας. Συγκεκριμένα σκάω να δω τα εξής:

1) Grand Canyon, αν μπορέσω δηλαδή. Την τελευταία φορά που προσπάθησα, ήταν πριν χρόνια και δεν είχα το Μουφ. Έπεσα κιόλας στο χειρότερο χειμώνα των τελευταίων 100 χρόνων, οπότε εγκλωβίστηκα για δυο μέρες στο Νέο Μεξικό και κόντεψα να πάθω παροξυσμό. Αυτή τη φορά θα περάσω μέσω Γιούτας και Κολοράντο που τα έχω δει και ευτυχώς επιτρέπουνε μέσα στο Grand Canyon και το Μουφ, αρκεί να το έχω από το λουρί και ήσυχο και να μην πειράζει τα άγρια ζωάκια.

2) Το Λας Βέγκας δε μ' ενδιαφέρει ποσώς, οπότε δεν περνάω ούτε απέξω. Λέω όμως να πάω στο Hoover Dam και στο Death Valley:





3) Θα ήθελα πολύ να πάω σε κείνη τη σκυλοπαραλία στο Όρεγκον, την Cannon Beach:



Το Μουφ έχει ήδη δει τον Ατλαντικό, οπότε θα ήταν καλό να δει και τον Ειρηνικό.

4) Λέω να πάω να δω και το Yosemite National Park που δεν το έχω δει. Εννοείται ότι θα προσέξω πολύ διότι έχει και μαύρες αρκούδες!





5) Τέλος, πέρσυ είδαμε το πιο ανατολικό σημείο των ΗΠΑ στο Μέην και τώρα θα δούμε το δυτικότερο σημείο των ηπειρωτικών ΗΠΑ στο Seattle:



Εννοείται ότι θα βάλω και πολλές φωτογραφίες. Αναρωτιέμαι τι θα κάνει το Μουφ στο Grand Canyon και στην Cannon Beach.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, μάλλον θα το κάνουμε τελικά το παραπάνω ταξίδι τα Χριστούγεννα και αρχές Ιανουαρίου!! :) Θα ήθελα πολύ να περάσω από το Grand Canyon και κοιτάζω τα περί σκύλων εκεί. Έχει και ένα κλασικό αμερικανικό, φιλικότατο podcast όπου εξηγούν τους κανόνες και γιατί. Έχουνε, λέει, και δικό τους σκυλοξενοδοχείο:

Pets - Grand Canyon National Park
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Χαιρετούμε από το Αμαρίγιο του Τέξας! Χτες τη βγάλαμε στην Οκλαχόμα και κατευθυνόμαστε στην Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού όπου θα φτάσουμε το απόγευμα. Ως τώρα το τοπίο είναι μάλλον πληκτικό, οπότε δεν έχει φωτογραφίες. Αύριο όμως θα είμαστε στο Grand Canyon και φυσικά θα βγάλω το Μουφ φωτογραφία εκεί και στο Hoover Dam της Νεβάδας. Μετά έπεται Λας Βέγκας δυστυχώς που το απεχθάνομαι. Δεν πρόκειται φυσικά να κάτσουμε, αλλά θα συνεχίσουμε προς Death Valley και Yosemite National Park στην Καλιφόρνια. Προορισμός μας είναι το Oregon και τελικά το Seattle. Θα γυρίσουμε από την παραλιακή εθνική οδό 1 μέχρι Σαν Ντιέγκο και εν τέλει θα πάμε σπίτι από Tuscon της Αριζόνας και Arkansas.


Θα βγάλω φωτογραφίες του Μουφ στην Cannon Beach. Στο τέλος αυτού του ταξιδιού θα έχω δει συνολικά 49 από τις 50 πολιτείες και το Μουφ 43! :)
 


νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Καλή συνέχεια στο ταξίδι, καλά να περνάτε και περιμένω τις φωτογραφίες.
Καλούς δρόμους και να προσεχείς.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Ατταλος,, βαρυ ονομα με ιστορια ,, και αντε να σε ρωτησουν οι αμερικανοι τι σημαινει Ατταλος,,, και αντε να πεις για βασιλιαδες και αγιους.. αν ομως τους δειξεις φωτογραφια η να τους περιγραψεις τη στοα και ποτε κατασκευαστηκε και τι σκοπο εξυπηρετουσε,,, και θα μεινουν με το στομα ανοιχτο,,,
και μετα θα πουν,,, και καλα τι εφταιξε και εσεις που ησασταν τοσο μπροστα πηγατε τοσο πισω..?? ==))
ωραια τα ταξιδια σου,,, ωραιο και το diesel,,, ωραιο και το σκυλακι,,,,
εδω δε τολμαμε,,, στα ονειρα μας μονο,,, παιρνουμε κομπιουτερακι για να παμε καπου αυθημερων... βενζινη+διοδια+φαγητο= o.k το ξεχναμε,,, ==))
 
  • Like
Reactions: marytherion


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ω, είναι πολύ απλό το ζήτημα: Με ρωτάνε οι Αμερικάνοι αν σημαίνει κάτι το Άτταλος και απαντώ ότι ήταν αρχαίος Έλληνας βασιλιάς και ότι είμαι η επίσημη βιογράφος του, που είμαι δηλαδή. :) Επομένως ευκαιρία βρίσκω κι εγώ για άγρια ατταλιδική προπαγάνδα.

Αφήστε τα και το Μουφ ζαλίστηκε αγρίως σήμερα στο ταξίδι. Καταρχήν μου ζήτησε να σταματήσουμε τέσσερεις φορές όπου έκανε τα κακά της ζωής του! Δεν είχε διάρροια και δεν καταλαβαίνω τι το έπιασε. Μετά έπινε νερό σα νερόφιδο. Μόλις φτάσαμε στο ξενοδοχείο έβγαλε τ' άντερά του τέσσερεις φορές και δε θέλει να δει το φαΐ ζωγραφιστό! Και δε σταμάτησε τα κακά καθόλου. Τώρα είναι τελείως ζαβλακωμένο, αλλά αύριο έχει ευτυχώς μόνο έξι ώρες οδήγημα, μετά Grand Canyon να μας χτυπήσει ο αέρας και εν συνεχεία λέω να την κάνουμε για Νεβάδα που είναι άλλες τέσσερεις ώρες. Θα δούμε, μάλλον θα παίρνω τις φίλες μου τηλέφωνο στο δρόμο για να μη βαριέμαι.

Τώρα που το σκέφτομαι, το Μουφ μάλλον θα έσκασε διότι άκουγα επιτέλους μουσική που μ' αρέσει στο αυτοκίνητο και που δεν του αρέσει εκείνου. Μάλλον θα βάλω αύριο τους Βουδιστές να ψέλνουν στα σανσκριτικά μπας και συνέλθει.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Χαιρετούμε από το Elk City της Οκλαχόμας και επιστρέφοντας σπίτι μετά από ταξίδι 17 ημερών ως τώρα, έχοντας κάνει γύρω στα 10.000 χιλιόμετρα! Ένα έχω να πω: το Μουφ ταξιδεύει πολύ ωραία τις μακρυνές αποστάσεις, αλλά 10.000 χιλιόμετρα είναι υπερβολικά πολλά και έχει κουραστεί απίστευτα. Γκρινιάζει συνεχώς στο αυτοκίνητο και πέφτει ξερό για ύπνο στο ξενοδοχείο. Από υγεία καλά πάει, αλλά έχει βαρεθεί. Θα μπορούσαμε να είχαμε γυρίσει αύριο, αλλά τελικά αποφάσισα να κόψω το ταξίδι σε τρεις από δυο ακόμα μέρες διότι θα λαλήσει το Μουφ 9 ώρες στο αυτοκίνητο δυο μέρες στη σειρά, χώρια πόσες άλλες ώρες τις περασμένες μέρες.

Θα σας βάλω φωτογραφίες από τα διάφορα μέρη που πήγαμε όταν γυρίσω σπίτι. Σήμερα πάντως διασχίσαμε το Τέξας και χιόνιζε τρομακτικά! Αύριο θα πάμε Μιζούρι άλλες έξι ώρες και μετά μας μένουν άλλες πέντε τη Δευτέρα μέχρι το σπίτι με διακοπή στον Άγιο Λουδοβίκο να ψωνίσουμε κανα φαγώσιμο διότι σπίτι είμαστε τζιν-τζαν. Το εξάμηνο αρχίζει την Τρίτη και Παρασκευή πρέπει να πάω το Μουφ στην κτηνίατρό του να δει πώς πάει. Νοιώθω μεγάλες ενοχές που το έχω αποδιοργανώσει έτσι, είναι και χειμώνας και κάνει κρύο γενικώς.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.545
6.972
Εμ μόνο το Μουφ θα κουραζόταν, εσύ δεν κουράστηκες δηλαδή? Άξιο το Μουφ και αξιοζήλευτο το οδοιπορικό. Οι φωτο αναμένονται με αγωνία και λαχτάρα!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Εμ μόνο το Μουφ θα κουραζόταν, εσύ δεν κουράστηκες δηλαδή? Άξιο το Μουφ και αξιοζήλευτο το οδοιπορικό. Οι φωτο αναμένονται με αγωνία και λαχτάρα!
Μπα, εγώ είμαι ικανή να κάνω απίστευτες ώρες στο τιμόνι. Η μακρύτερη διαδρομή που έχω κάνει είναι Washington, D.C.-Νέα Ορλεάνη, 17 ώρες μονορούφι με διακοπές μόνο να βάλω βενζίνη και να πάρω φαγητό από το drive-through που το τρώω οδηγώντας! Από τότε μάλιστα που πήρα αυτοκίνητο diesel και επομένως δε χρειάζεται να σταματάω για βενζίνη τόσες φορές, οδηγώ σαν την τρελλή. Το πρόβλημα βέβαια είναι το Μουφ που δεν αντέχει και βαριέται. Έχω και το καλοριφέρ στο φουλ διότι έξω κάνει κρύο, έχω και το κάθισμά μου να μου ζεσταίνει τη μέση διότι αναρρώνω ακόμα από την ιστορία με την οστεοαρθρίτιδα. Η λύση που βρήκα είναι να ανοίγω λίγο το παράθυρο του Μουφ ώστε να μπορεί να βγάζει τη μύτη του έξω και να ρουθουνίζει, οπότε έρχεται και απασχολείται. Άμα θέλω να το κάνω να σταματήσει τελείως να γκρινοκοπάει, η λύση είναι να βάλω τα κοντσέρτα για πιάνο 2 και 3 του Ραχμάνινοφ, αλλά νομίζω ότι τον απεχθάνεται και δε θέλω να του το κάνω αυτό το πράμα.

Γενικά πάντως εγώ αισθάνομαι ΟΚ, αν και αυτή τη φορά ήταν κάπως μεγάλο το ταξίδι, σχεδόν τρεις βδομάδες.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.545
6.972
Άμα θέλω να το κάνω να σταματήσει τελείως να γκρινοκοπάει, η λύση είναι να βάλω τα κοντσέρτα για πιάνο 2 και 3 του Ραχμάνινοφ, αλλά νομίζω ότι τον απεχθάνεται και δε θέλω να του το κάνω αυτό το πράμα.
Χαχαχ πέθανα στο γέλιο σου μιλάω. "Ψυχολογική κακοποίηση σκύλου με Ραχμάνινοφ". Αααχαχαχαχα!
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Χαχαχ πέθανα στο γέλιο σου μιλάω. "Ψυχολογική κακοποίηση σκύλου με Ραχμάνινοφ". Αααχαχαχαχα!
Μπα, μ' αρέσει η κλασσική μουσική και πολύ μάλιστα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν αρέσει καθόλου στο Μουφ. Απεχθάνεται δε κυρίως την όπερα που τη λατρεύω και την πρώτη φορά που άκουσε, σάστισε τελείως και με κοίταζε ερωτηματικά! Δυστυχώς του Μουφ του αρέσουνε οι βουδιστικές ψαλμωδίες και τα New Age, καθώς και τα δελφίνια στον ωκεανό με κύματα! Στο τέλος τα άκουγα κι εγώ και υποψιάζομαι μάλιστα ότι ο λόγος που ασπάστηκα τελικά το Ζεν Βουδισμό ήτανε ότι μου έκανε ψυχολογική χειραγώγηση το Μουφ! Αλλά πού και πού θέλω ν' ακούω την αγαπημένη μου μουσική και να μην καταφεύγω πάντα στο iPod και τ' ακουστικά για να μην ενοχλείται ο Πολυχρονεμένος Σουλτάνος Παντισάχ.:rolleyes:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ω ρε τρέλλα! Πήγα μόλις στους Ινδιάνους Cherokee που αρχίσανε αμέσως τα "αχ, καλέ, κοίταξε εκεί ένα ωραίο Μουφάκι! Πάρε ένα μπισκοτάκι, Μουφάκι!!" Και δεν ξέρω γιατί το κάνουνε κιόλας: γιατί έχουνε θεοποιήσει τα Μουφ ως ιερά ζώα λόγω των περίεργων ματιών τους, ή διότι το Μουφ άρχισε πάλι τα δικά του; Πάντως το ιερόν ζώον έχει κάπως ηρεμήσει στο αυτοκίνητο διότι του έβαλα να ακούσει Scott August με αμερικάνικη και Κεντρικοαμρικάνικη μουσική Ινδιάνων! Έχει καταξεραθεί στο πίσω κάθισμα και κάνει α-χα-χα-χα. Τουλάχιστον δε μ' ενοχλεί πλέον. Ίσως να του αρέσει και ο αυλός καθότι τσομπάν κιοπέκ. Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί και πολύ αρχαιοελληνική μουσική και τα μόνα που έχουμε είναι μικρά και γενικώς σαματατζίδικα. Να του τραγούδαγα Ευριπίδη, Σείκιλο και τους δυο ύμνους του Απόλλωνα από τους Δελφούς να δούμε τι θα πει; Έχουμε να πάμε περί τις πέντε ώρες μέχρι το Μιζούρι και μετά ήθελα να πάω και για ψώνια αλλά δε με βλέπω με τα καμώματα του ιερού ζώου...
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δεν εχει φθασει εκει η τεχνολογια να ρυθμισεις ζεστο αερα σε σενα και κρυο η χλιαρο για το σκυλο,,??
 


oscar the grouch

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2012
84
9
Μπα, εγώ είμαι ικανή να κάνω απίστευτες ώρες στο τιμόνι. Η μακρύτερη διαδρομή που έχω κάνει είναι Washington, D.C.-Νέα Ορλεάνη, 17 ώρες μονορούφι με διακοπές μόνο να βάλω βενζίνη και να πάρω φαγητό από το drive-through που το τρώω οδηγώντας! Από τότε μάλιστα που πήρα αυτοκίνητο diesel και επομένως δε χρειάζεται να σταματάω για βενζίνη τόσες φορές, οδηγώ σαν την τρελλή. Το πρόβλημα βέβαια είναι το Μουφ που δεν αντέχει και βαριέται. Έχω και το καλοριφέρ στο φουλ διότι έξω κάνει κρύο, έχω και το κάθισμά μου να μου ζεσταίνει τη μέση διότι αναρρώνω ακόμα από την ιστορία με την οστεοαρθρίτιδα. Η λύση που βρήκα είναι να ανοίγω λίγο το παράθυρο του Μουφ ώστε να μπορεί να βγάζει τη μύτη του έξω και να ρουθουνίζει, οπότε έρχεται και απασχολείται. Άμα θέλω να το κάνω να σταματήσει τελείως να γκρινοκοπάει, η λύση είναι να βάλω τα κοντσέρτα για πιάνο 2 και 3 του Ραχμάνινοφ, αλλά νομίζω ότι τον απεχθάνεται και δε θέλω να του το κάνω αυτό το πράμα.

Γενικά πάντως εγώ αισθάνομαι ΟΚ, αν και αυτή τη φορά ήταν κάπως μεγάλο το ταξίδι, σχεδόν τρεις βδομάδες.

Πως αντέχεις τόσες ώρες ταξίδι με αυτοκίνητο ????

Πάνω από 500 μίλια αεροπλάνο !!!
 


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εχουν ευθειες ατελειωτες εχω ακουσει εκει,,, γιαυτο απο παλια ειχαν μια ταχυτητα οβερντραιβ την λεγανε αν θυμαμαι καλα μονο για την εθνικη,,, και το γκαζι χειρογκαζο,, το τραβαγες και πηγαινε σταθερα μονο του,,, εδω κανω ταξιδι σερι αθηνα ηγουμενιτσα και επιστροφη και εχω δει το χαρο με τους ωραιους δρομους που εχουμε και τους αλβανους σουμαχερ και τους παπουδες που πεταγονται με τα αγροτικα απο το πουθενα,,,,
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
´Οντως, έχει ατέλειωτες ευθείες και θα έχω στο τέλος διασχίσει τα δυο τρίτα της χώρας στο γυρισμό έχοντας οδηγήσει ουσιαστικά σε πέντε ή έξι εθνικές οδούς. Και όντως οδηγώ χωρίς να πατάω γκάζι ή φρένο διότι έχω βάλει την αυτόματη οδήγηση. Μάλιστα για να είμαι και άνετα, φοράω και ινδιάνικες παντόφλες για να μην είμαι συνέχεια μέσα σε παπούτσια. Η Αυτού Αυτοκρατορική Υψηλότης έχει στη διάθεσή της όλο το πίσω κάθισμα, μαξιλάρες, φαγιά, νερά και το παράθυρα και γκρινιάζει κιόλας από πάνω. Τσαντιστηκε μάλιστα μόλις διότι έφερα φρούτα από το σουπερμάρκετ που σταμάτησα και όχι κρέατα και μου έφτυσε τον ανανά στα μούτρα!

Οι Αμερικάνοι γενικά οδηγούν προσεκτικά διότι εδώ πετάγεται κάτι σερί φήμες με άγριες διαθέσεις άλλο πράμα! Εχουν πιάσει δε όλες τις διαχωριστικές νησίδες και παρκάρουνε σαν τράπουλες με τα ραντάρ στο χέρι να ρίξουνε κλήσεις. Το χειρότερο που γίνεται ενιαία κοιμηθεί κανας κουρασμένος φορτηγατζής στο τιμόνι και να γίνει κανά τρακάρισμα, αλλά τότε έχει θυμαράκια.
 
Last edited:


ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
τουλαχιστον τιμονι κρατας η παει μονο του...?? σε περιοχες με επιγεια ενημερωση του GPS παει μονο του το αμαξι και σταματαει και στα φαναρια το εχουν κανει πειραματικα σε μια πολη και παει καλα αλλα εχει αισθητηρες και για απροβλεπτα γεγονοτα το αυτοκινητο,,, πεζους γατες σκυλους αμαξι μπροστινο που φρεναρει αποτομα κλπ... ==))
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Όχι, το τιμόνι το κρατάω εγώ. Σε εθνική οδό αποκλείεται να αφήσουν πειραματικά αυτοκίνητα αν δεν είναι σίγουροι για την ασφάλεια. Και ναι, έχω δυο GPS, το ένα που μου πέθανε ξαφνικά χτες και το δεύτερο που πήρα και ευτυχώς συνήθισα. Το έχω βάλει να μου βρει το συντομότερο δρόμο και πιάνει πάντοτε, ακόμα κι όταν δεν πιάνει το κινητό μου. Για την ώρα το μόνο που μπορεί να αντιληφθεί είναι αν υπάρχει πρόβλημα με την κίνηση διότι τα βλέπει από το δορυφόρο. Για τα απρόβλεπτα υπαρχει το κανάλι της αστυνομίας στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου που εκπέμπει στα μεσαία. Επίσης υπάρχει το κανάλι της κυβέρνησης στα μεσαία που κάνει ξενάγηση έτσι και έχει κανένα σημαντικό πάρκο. Αντίθετα με την Ευρώπη όμως, πρέπει να ανάψω εγώ το ραδιόφωνο, δεν το κάνει από μόνο του το κανάλι.

Άντε μπήκαμε μόλις στο Μιζούρι! Τελευταία πολιτεία πριν το σπίτι όπου θα φτάσουμε τελικά αύριο.:flip: