Σκύλος πέθανε ταξιδεύοντας με ΚΤΕΛ

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Και τέλος πάντων, δικαίωμα μας είναι να συζητάμε και για την ανευθυνότητα του ιδιοκτήτη. ΤΟ αν έχει κάποια χρησιμότητα η κουβέντα ή όχι, θα φανεί στην πορεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνείς με την έκβαση της συζήτησης οσον αφορά στον ιδιοκτήτη.

Παράλληλα μπορούμε να συζητάμε και για την τακτική του ΚΤΕΛ (με δεδομένο οτι κάποιοι απο σας θεωρούν οτι σχετίζεται με το περιστατικό).

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
Σαφώς είναι δικαίωμά σου να συζητάς ότι θες. Όπως και δικαίωμά μου είναι να διαφωνήσω :)

Η τακτική του ΚΤΕΛ δεν είναι κάτι που "κάποιοι θεωρούμε" ότι σχετίζεται με το περιστατικό, αλλά είναι αναπόσπαστο τμήμα του θέματος. Στον τίλτο λέει "Σκύλος πέθανε ταξιδέυοντας με ΚΤΕΛ", δε λέει ότι πέθανε γιατί τον παράτησε ο ιδιοκτήτης του οπουδήποτε αλλού. Για μένα (επαναλαμβάνω - για μένα προσωπικά) το θέμα βρίσκεται εκεί. Δεν απαγόρευσα σε κανέναν να εκφράσει τη γνώμη του, απλά τη σχολιάζω.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εκεί που συμφωνούμε είναι ότι πρέπει να αλλάξει η τακτική των ΚΤΕΛ. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να έχει αυτοκίνητο ή να πληρώσει 100-200 ευρώ ταξί για υπεραστική μεταφορά του σκύλου του. Πρέπει να δίνεται σε όλους η δυνατότητα να μεταφερθούν αξιοπρεπώς μαζί με το κατοικίδιό τους. Δε λέω να έχεις κάνα γομάρι 50 κιλά στο δίπλα κάθισμα, κατανοείτε νομίζω για ποιες περιπτώσεις μιλάω.
Γιατί δηλαδή εμείς που γουσταρουμε γωμαρόσκυλα σε πηγάδι κατουρήσαμε;:p:D

Πάντως το ζήτημα τω μετακινήσεων είναι κάτι που πρέπει να λάβει υπόψην του κάποιος που θέλει να πάρει σκύλο...
Προσωπικά, αν σκόπευα να χρειάζεται να μετακινούμε συχνά, ακόμα κι αν βελτιώνονταν οι συνθήκες στα ΚΤΕΛ, αν δεν είχα αυτοκίνητο, μάλλον θα ανέβαλα την απόκτησή του για μετά το αυτοκίνητο...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Ασχέτως αν και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει πολιτική το ΚΤΕΛ, κατά τη γνώμη μου ο μόνος υπεύθυνος για το θάνατο του σκύλου είναι ο ιδιοκτήτης του. Αν πέθαινε ο σκύλος του κλεισμένος μέσα σε ένα αυτοκίνητο ποιος θα έφταιγε;

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
αλήθεια με τον προαστιακό τι γίνεται?επιτρέπουν την μεταφορά σκύλου?

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Γιατί δηλαδή εμείς που γουσταρουμε γωμαρόσκυλα σε πηγάδι κατουρήσαμε;:p:D
Έτσι-έτσι.... Ευπρόσδεκτα (αν υποθέσουμε ότι είναι ευπρόσδεκτα) στην Ελλάδα είναι τίποτα κανισοειδή και μαλτεζοειδή (και κατά προτίμηση άσπρα). Τα μεγαλύτερα μεγέθη θεωρούνται δολοφόνοι ή φορείς της πανούκλας! Εγώ πάντως κάθε φορά που προσπαθούσα να κλείσω δωμάτιο ξενοδοχείου όταν με ρωτούσαν για μέγεθος, απαντούσα "μέγεθος κανίς" (αλλιώς το μπουλντόγκ θεωρείται αρκούδα ).

Πάντως το ζήτημα τω μετακινήσεων είναι κάτι που πρέπει να λάβει υπόψην του κάποιος που θέλει να πάρει σκύλο...
Προσωπικά, αν σκόπευα να χρειάζεται να μετακινούμε συχνά, ακόμα κι αν βελτιώνονταν οι συνθήκες στα ΚΤΕΛ, αν δεν είχα αυτοκίνητο, μάλλον θα ανέβαλα την απόκτησή του για μετά το αυτοκίνητο...
Συμφωνώ - δεν μπορείς με σκύλο να βασιστείς στα ΜΜΜ. Ένα 4τροχο ότι νά 'ναι είναι απαραίτητο - πριν την αγορά του σκύλου.

Ωραία κ το έβαλε, και του ψόφησε. Και μπαίνει στο φόρουμ κ το γράφει (που δεν νομίζω να τολμούσε). Και τρώει το κράξιμο της αρκούδας. Τι έγινε? Αν 1 μεμονωμένο περιστατικό ανθρώπου δεν μπορεί να αξιολογήσει τους κινδύνους δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι' αυτό. Ίσως μεθαύριο να άφηνε και ένα μωρό στο αυτοκίνητο, όπως μια άλλη τραγική περίπτωση που ακούσαμε λίγες εβδομάδες πριν.
Όταν θα διαβάσουν το ποστ αυτό και κάποιοι άλλοι (που μπορεί να φτάσουν εδώ και μέσω Google) που σκόπευαν να βάλουν το σκύλο τους στις αποσκευές κατά πάσα πιθανότητα θα αποτραπούν. Άρα το ποστ θα την κάνει τη δουλειά του. Αν και είναι κοινή λογική, ότι σκύλος στις αποσκευές κτελ δεν μπαίνει. Εδώ το σακβουαγιάζ βγάζεις από εκεί και βράζει. Ας υπάρχει και το ποστ αυτό λοιπόν μήπως και αποτρέψει άλλους.

Εκεί που συμφωνούμε είναι ότι πρέπει να αλλάξει η τακτική των ΚΤΕΛ. Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να έχει αυτοκίνητο ή να πληρώσει 100-200 ευρώ ταξί για υπεραστική μεταφορά του σκύλου του. Πρέπει να δίνεται σε όλους η δυνατότητα να μεταφερθούν αξιοπρεπώς μαζί με το κατοικίδιό τους. Δε λέω να έχεις κάνα γομάρι 50 κιλά στο δίπλα κάθισμα, κατανοείτε νομίζω για ποιες περιπτώσεις μιλάω.
Συμφωνούμε. Θα μπορούσαν να θεσπίσουν εισητήριο (μικρό κόστος) και για το σκύλο ώστε να μπορείς να τον μεταφέρερεις επάνω και να βουλώσουν και οι σκυλοεχθροί το στόμα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν δεν μάθουμε [πρώτα εμείς να μεριμνούμε για την ευημερία του ζώου μας, δεν θα μας σώσει κανένας καλός οδηγός κτελ.
Δεν βάζουμε ποτέ ένα ζώο κάτω στις αποσκευές μέσα σε ένα λεωφορείο..
Ξεκινάμε από εκεί..
Όλα τα αλλα είναι περιττά..
Όχι ότι ο οδηγός του κτελ δεν φταίει και δεν ήταν παράνομος.
Αλλα βάση δεδομένων..το σκυλάκι είτε θα την έβρισκε τώρα.. είτε με μια ίσως ανεύθυνη πάλι κίνηση στο μέλλον.

aleksandy

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2010
174
2
...
Θα μπορούσαν να θεσπίσουν εισητήριο (μικρό κόστος) και για το σκύλο ώστε να μπορείς να τον μεταφέρερεις επάνω και να βουλώσουν και οι σκυλοεχθροί το στόμα.
Η καλύτερη πρόταση που άκουσα μέχρι τώρα. Χωράει ο σκύλος στο κουτί του πάνω στα πόδια σου? ΟΚ, ένα μικρό κόστος εισιτηρίου και πάρτον στα πόδια σου. Είναι μεγαλύτερος και χρειάζεσαι ολόκληρη θέση για το κουτί του? Ας πληρώσεις ολόκληρο εισιτήριο.

Φοίβο για το γομάρι που θες εσύ να μεταφέρεις ίσως χρειαστείς όλη τη γαλαρία, οπότε υπολόγισε 4-5 εισιτήρια :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λετε να βλεπουμε στα καθισματα μονο ωραια γυαλιστερα crate με καθαρους και χτενισμενους σκυλους?
Από τωρα εχω το οραμα με κούτες από ΝΟΥΝΟΥ ή χλωρινη κλινεξ και σκυλους που θα ζέχνουν τίγκα στον ψύλλο και στο τσιμπουρι, με ξεραμενες κουραδες και ούρα στα ποδια.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.653
11.064
Athens
Λετε να βλεπουμε στα καθισματα μονο ωραια γυαλιστερα crate με καθαρους και χτενισμενους σκυλους?
Από τωρα εχω το οραμα με κούτες από ΝΟΥΝΟΥ ή χλωρινη κλινεξ και σκυλους που θα ζέχνουν τίγκα στον ψύλλο και στο τσιμπουρι, με ξεραμενες κουραδες και ούρα στα ποδια.
Το 'χεις το δίκιο σου αλλά φαντάζομαι πως αυτοί που χουν σκύλους με τσιμπούρι, ψύλλους και ξεραμένα ... (σλουρπ!) δεν θα μπουν στη διαδικασία να κουβαλήσουν το σκύλο μαζί τους στις διακοπές - απλά θα τους παρατήσουν στην αυλή/ταράτσα κλπ. - σιγά μην τους κουβαλάνε και μαζί! Το εισιτήριο σκύλου πάντως δεν είναι καινούργιο κόλπο: στη Γερμανία όπου οι σκύλοι μπαίνουν σε μετρό κλπ. πληρώνουν κανονικά το εισητήριό τους και είναι κύριοι! Επίσης, ας το έκαναν όπως ισχύει (θεωρητικά) και στις εκθέσεις, δηλαδή να επιβάλλεται τσιπ και ενημερωμένο βιβλιάριο εμβολιασμών, ώστε κα πάλι να "ξεσκαρτάρει" κάπως το πράγμα.

Σε ΚΤΕΛ έχω να μπω πολλά χρόνια, θυμάμαι όμως παλιά ότι τα πόδια μας μετά βίας χωρούσαν και τα πίεζαν τα καθίσματα των μπροστινών (και δεν είμαι ο Φασούλας :D). Τώρα που θα μπορέσεις να στριμώξεις το κλουβί και που τα πόδια σου είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Στις διακοπες δεν θα παρει μαζι του ο γειτονας μου στο κτημα στο χωριο τα σκυλια του, τα οποια ειναι οπως ακριβως περιγραφω παραπανω. Μπορει ομως απλά να τα μεταφερει. Ετσι δεν θα χρειαζεται να παρακαλαει αλλους να τον εξυπηρετησουν με το ντατσουν (γιατι ο ιδιος λογω καποιων προβληματων δεν οδηγει και κυκλοφορει με ΚΤΕΛ) οταν πηγαινει να χαρισει σε καποια μαντρα τον σκυλο που δεν βγηκε κροκοδειλος ή παει να παρει καποιον αλλο απο την Δραμα ή τη Θεσσαλονικη ο οποιος ειναι πολλα υποσχομενος εκκολαπτομενος κροκοδειλος.

ΥΓ. Τωρα εχει τρια σκυλια που δεν μπορουν να φυλαξουν ουτε το φαγητο τους και ετοιμαζεται να φερει ενα αγριο πιτμπουλ απο Σαλονικα.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Υπουργείο Μεταφορών: Απάντηση για τη μεταφορά ζώων με ΚΤΕΛ

Ουσιαστικά το Υπουργείο υπενθυμίζει ότι μεγαλόσωμα ζώα δεν επιτρέπονται μέσα στο ΚΤΕΛ ή στο χώρο αποσκευών ενώ επιτρέπονται μικρόσωμα και ζώα που συνοδεύουν τυφλά ή ανάπηρα άτομα. Ωστόσο ζητά, ακόμα, να διευκρινιστούν ποιά θεωρούνται μικρά ζώα και αν θα είναι σε κλουβάκι ή σε ειδικό χώρο (που δεν υπάρχει!!!) στο ΚΤΕΛ.

Φοβερό πάντως που ζητούν να μάθουν το πλαίσιο άλλων ευρωπαϊκών κρατών!!!!Ομως το θετικό είναι πως δέχονται να εκδόσουν εγκύκλιο εφόσον ξεκαθαριστούν τα παραπάνω ώστε να λυθεί αυτό το θέμα. Ελπίζουμε προς όφελος των ζώων και των ιδιοκτητών τους!!!

Γίνεται φανερό πως μετά τις καταγγελίες και τις δυνατές φωνές και επιστολές διαμαρτυρίας των πολιτών, επιτέλους απαντούν και προτίθενται να ρυθμίσουν το ζήτημα!

Διαβάστε την απάντηση.

xri_ni

Well-Known Member
30 Μαϊου 2011
57
0
36
Αθήνα
Εγω παντως μετεφερα τη λουση μου 2 φορες με το κτελ, εκλεισα και τις δυο φορες θεση στη γαλαρια και ουτε που με πηρανε χαμπαρι...τη δευτερη μαλιστα φορα που δεν ειχα κανενα διπλα μου στη γαλαρια ειχα ανοιξει την τσαντουλα μεταφορας και επερνε και τον αερα της...μη μπαινεται καν στη διαδικασια να τους ρωτησετε κιολας...απλως να το καμουφλαρετε λιγο...χαχα...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
xri_ni καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Αν θέλεις πέρασε από τα νέα μέλη να μας συστηθείς πρώτα.
Προς το παρόν μπορούμε μόνο να υποψιαστούμε, ότι ο σκύλος σου μάλλον δεν ξεπερνάει τα 5 κιλά ε; :rolleyes::D

xri_ni

Well-Known Member
30 Μαϊου 2011
57
0
36
Αθήνα
xri_ni καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Αν θέλεις πέρασε από τα νέα μέλη να μας συστηθείς πρώτα.
Προς το παρόν μπορούμε μόνο να υποψιαστούμε, ότι ο σκύλος σου μάλλον δεν ξεπερνάει τα 5 κιλά ε; :rolleyes::D
Καλώς σας βρήκα mareco!!ναι ειναι πολυ μικρούλα, ειναι 4ων μηνών εξάλλου, shih-tzu...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν σας πώ ότι πέταξα σαν ιδέα σε έναν οδηγό ΚΤΕΛ να βάλουν ένα δρομολόγιο την εβδομάδα με κατοικίδια μέσα, μαζί με τον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα τους, και να πληρώνουν και τα κατοικίδια κανονικό εισητήριο, θα με πείτε κι εσείς τρελλή? Γιατί αυτός λίγο-πολύ έτσι με είπε. Και θα είναι λέει και άδειο το συγκεκριμένο δρομολόγιο... (Έτσι νομίζει... Εμάς-κι είμαστε αρκετοί τελικά σε κάθε πόλη- που αποφεύγουμε τα ΚΤΕΛ γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε το σκύλο σαν αποσκευή δε μας ρώτησε...)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
:mad::mad::mad::mad::mad: Η συμπεριφορά και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα ΚΤΕΛ τον επιβάτη και τις αποσκευές του είναι συνήθως απαράδεκτος. Έχω δεί ηλικιωμένη να παρακαλεί τον τύπο που φόρτωνε τις αποσκευές να της προσέξει ένα κουτί που είχε συσκευή οξυγόνου για τον άρρωστο σύζυγο της. Δεν θέλετε να ξέρετε πώς το πέταξε στην μπαγκαζιέρα. Να σας πώ τί μου είπε όταν τόλμησα να του πώ ότι έτσι όπως την πετάει και την τοποθετεί κάτω από άλλες αποσκευές θα σπάσει ; Φαντάζεστε νομίζω. Να σας πώ για την γνωστή του κυρία που δεν ήθελε να στραπατσαριστεί η όμορφη βαλίτσα της, και την περιποιήθηκε δεόντως τοποθετώντας την πολύ βαριά αποσκευή της επάνω από το κουτί της δύσμοιρης γριούλας ; Άν χρειάζεσαι μέσον για να παραλάβεις και μόνο τις αποσκευές σου σε στοιχειωδώς καλή κατάσταση, είναι δυνατόν να περιμένεις ανθρώπινη μεταχείριση για το κατοικίδιο σου ; Όταν ο οδηγός σε επικίνδυνες στροφές μιλάει στο κινητό και αδιαφορεί για την ασφάλεια των επιβατών, πιστεύει κανένας ότι θα δώσει δεκάρα για το σκυλί που έχωσε στην μπαγκαζιέρα ; Η ιδέα της Κρητικοπούλας είναι εξαιρετική. Αν υπήρχαν δρομολόγια σε όλα τα ΜΜΜ για ανθρώπους με τα κατοικίδια τους (υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τους κανόνες υγιεινής), δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε ποτέ κενή θέση. Μακάρι να υπήρχε ένα βαγόνι στο Μετρό για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με το σκύλο τους. Και ας ζητούσαν φίμωτρο για τα μεγαλόσωμα. Αλλά εδώ έχεις σκύλο και σε αντιμετωπίζουν σαν τον Τζάκ τον Αντεροβγάλτη που θα κολλήσεις όλη την περιοχή χολέρα και ο σκύλος σου θα κατασπαράξει ένα σχολείο με παιδάκια στην καθισιά τους, καταχ*ζ*ντας παράλληλα την μισή Αθήνα. Υπάρχει περίπτωση ποτέ να φτάσουμε σε τέτοιο επίπεδο πολιτισμού και φιλοζωίας ; Όχι βεβαίως ότι δεν αξίζει να γίνονται κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες - αυτές επιβάλλονται, μήπως ποτέ αλλάξει κάτι.
Στο διά ταύτα τώρα, δεν θα δεχόμουν ποτέ να βάλω τον σκύλο μου σε μπαγκαζιέρα. Ούτε άλλο ζωντανό πλάσμα. Εδώ με πιάνει σύγκρυο και μόνο στην ιδέα μεταφοράς του με αεροπλάνο, όπου υποτίθεται ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Δεν κρίνω κανέναν - λέω απλώς ότι δεν θα το δεχόμουν ποτέ. Δυστυχώς ο κανονισμός του ΚΤΕΛ αφήνει πολλές ασάφειες. Τί εννοούν ότι επιτρέπονται τα μικρά ζώα ; Όταν ήμουν μικρή είχαμε πάρει το καναρίνι στις διακοπές, και ο οδηγός επέμενε να μπεί στην μπαγκαζιέρα. Τελικά γυρίσαμε στην Αθήνα με ταξί. Άν δεν αφήνει το καναρίνι, υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει σκύλο ή γάτα ; Χρειάζεται να ενημερωθεί ο κόσμος ότι το οποιοδήποτε κατοικίδιο στην μπαγκαζιέρα είναι καταδικασμένο να πεθάνει. Άν και μου κάνει εντύπωση το πώς δεν το σκέφτονται από μόνοι τους με το που βλέπουν τον χώρο των αποσκευών ...
Και κάτι ακόμα για τον ήλιο και την ζέστη: χρειάζεται προσοχή, ώστε το νερό του σκύλου να μην βρίσκεται σε σημείο που το χτυπάει ο ήλιος. Όταν το νερό ζεσταθεί, ο σκύλος δεν το πίνει. Υπάρχουν αρκετοί (εννοείται όχι από τους συνειδητοποιημένους κυνόφιλους) που φεύγουν για το Σαββατοκύριακο αφήνοντας τον σκύλο στην αυλή με άφθονη ξηρά τροφή και νερό το καλοκαίρι. Όταν επιστρέφουν, η τροφή είναι φαγωμένη, το νερό άθικτο (και βρασμένο από τον ήλιο), και φυσικά ο σκύλος νεκρός ...

penikefalonia

New Member
27 Ιουνίου 2011
1
0
παιδιά γεια σας.... διάβασα όλα αυτά που γράφτηκαν για το θέμα..k έχω το εξής πρόβλημα...έχω ένα μαλτεζάκη 3 μηνών 1μιση κιλό... αγόρασα το ειδικό κλουβάκι για να το μετακινήσω με το κτελ την άλλη βδομάδα για κεφαλλονιά από τον κηφισό! τι προηγουμενη βδομάδα ταξίδευε η κολλητοί μου με το ίδιο κτελ k τις έτυχε κάτι πολύ δυσάρεστο... ήταν κάτι παιδιά που είχαν ένα σκυλάκι σε ένα κλουβάκι αλλα ο "αντρηοπος" που έβαζε τις αποσκευές τους είπε ο σκύλος στη μπαγκαζιέρα... αυτοί που είχαν το σκύλο δε διαμαρτυρήθηκαν καθόλου..k πήγε η φιλί μου χωρίς να τους ξέρει k του είπε "καλά ρε φιλε ο σκύλος βαλίτσα είναι???θα σκάσει μέχρι τι πάτρα...!!!" k το μονο που τις απάντησε είναι εσύ να κοιτάς τι δουλειά σου....!!! έχω πολύ άηχος γιατί δε ξέρω τι θα συναντήσω όταν παο k εγώ στο κτελ...άμα μου πούνε να βάλω το σκύλο στη μπαγκαζιέρα τι θα κάνω??? ίππαρχοι κάποιο χαρτί κάτι που να με κατοχυρώνει νομικά έτσι ώστε να τους το τρίψω στη μούρη...???????

Last edited by a moderator: