Σκύλος VS Σύντροφος...(1-0)


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
keyman said:
εμείς πάλι έχουμε κάνει κόμμα εναντίον της :evil: Μας έχει εκτοπίσει από παντού :( Ούτε στον καναπέ δεν μας αφήνει να κάτσουμε.....αλλά ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ,ναι το ομολογώ αυτό το σκυλί μας έφερε πιο κοντά :mrgreen:
αυτο το εχουμε παθει και εμεις ..ο μικρος πανω και εμεις κατω.. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Εμένα η δικιά μου το φίλο μου τον λατρεύει γιατί τον έχει συνδυάσει με:

- μεγάλες βόλτες (στη μεγάλη βόλτα της ημέρας συνήθως την πάμε παρέα)

- τρέξιμο & παιχνίδι μέχρι τελικής πτώσεως

- το Μπρούνο (το σκύλο του φίλου μου) με τον οποίο επίσης παίζει μέχρι τελικής πτώσεως

- εξορμήσεις εκτός πόλεως και κατ'επέκταση βόλτες χωρίς λουρί

Ο σκύλος του φίλου μου με λατρεύει γιατί μπορεί να κάθεται δίπλα μου και να τον χαϊδεύω με τις ώρες, πράγμα που από το αφεντικό του παίρνει με μέτρο γιατί είναι άντρες αυτοί (!) και φυσικά γιατί με έχει συνδυάσει με τη Ρούμπι.

Παλιοεκμεταλευτές με λίγα λόγια :p
 


LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
45
thessaloniki
Εμεις επισης την βγαζουμε στο πατωμα και οι δυο για να εχει απλετο χωρο η luna στον καναπε τον τριθεσιο οπως φαινεται.Στην αρχη ο αντρας μου ελεγε:μην τυχον κι ανεβει το σκυλι στον καναπε μου(ζηλευε),μετα ελεγε ας κατσουμε κατω να μην την κουνησουμε απ'τον καναπε και ξυπνησει,τωρα ολοι πανε με τα τεσσερα μες το σπιτι κυριως απο χαλι σε χαλι.Οταν μπαινει στο σπιτι η luna κρυβεται κατω απο τον καναπε το'χει παρει μαλλον σαν παιχνιδι κρυφτουλι και ο αντρας μου σερνεται για να την βγαλει να παιξουνε.Στην αρχη ομως ειχαμε μπορω να πω χοντρο προβλημα 1 μηνα δεν κοιμομασταν μαζι :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
H δημοσίευση μεταφέρθηκε σε υπάρχον θέμα

natascha said:
Με αφορμή κάποιου ποστ που διάβασα αλλά και προσωπικής εμπειρίας θα ήθελα να σας ρωτήσω πως αντέδρασε ο/η δικός/ή σας σύντροφος όταν είπατε ότι θέλετε να αποκτήσετε κάποιο pet, είτε γάτα είτε σκύλο είτε κάτι άλλο.

Εγώ έχω ήδη δύο σκυλιά. Την Νένα την είχα από τον πρώτο μου γάμο και έτσι ο δεύτερος σύζυγος την βρήκε ήδη εδώ. Την Ξένια την αποκτήσαμε όταν έμεινα έγκυος στην δεύτερη κόρη μου και αν και αρχικά αντιδρούσε τελικά συμφώνησε και μάλιστα αρχικά ενθουσιάστηκε κιόλας. Τώρα βέβαια ασχολούμαι εγώ μόνο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία, τουλάχιστον μου αρέσει και το κάνω με την καρδιά μου μιάς και είμαι από παιδί έτσι μαθημένη, και να προσέχω τα ζώα μου και να τα φροντίζω όσο αφορά τροφή, εξάσκηση, παιχνίδι και εμβόλια.

Τώρα σκέφτομαι και την απόκτηση ενός σκυλιού για μέσα στο σπίτι, τόσο γιατί θέλω να έχω ένα ζωάκι κοντά μου (έχω μεγαλώσει έτσι και μου αρέσει) και γιατί θέλω και η μεγάλη μου κόρη να έχει ένα ζωάκι (εννοείται φυσικά ότι εγώ θα είμαι κατ΄ουσίαν η ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του σκυλιού αλλά δεν της το λέμε ) και η μικρή μου να μεγαλώσει μαζί με ένα ζωάκι, έτσι τουλάχιστον θεωρώ εγώ ότι πρέπει να γίνεται. Ο σύζυγος από την μεριά του διαφωνεί. Δεν θέλει σκυλί μέσα στο σπίτι προτού λέει ολοκληρώσει το μωρό ολόκληρο τον κύκλο των εμβολίων του. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι αυτό δεν γίνεται πριν την ηλικία των 12 χρ. αλλά μάταια. Στο τέλος βέβαια θα γίνει αυτό που σκέφτομαι, το έχω ξαναδεί το έργο και έπειτα δεν είμαι και καμμιά ανεύθυνη μαμά, έχω μιλήσει και με κτηνίατρο και με παιδίατρο και ξέρω τι γίνεται αλλά ομολογώ πως αυτή η αντίδραση με προβλημάτισε. Γιατί αυτή η αντίδραση και μάλιστα δεν είναι η εξαίρεση αλλά μάλλον η επιβεβαίωση του κανόνα. Γιατί αυτός ο φόβος του θα κολλήσει κάτι το σκυλί στο παιδί? Εφόσον τηρείς τους κανόνες υγιεινής και κάνεις τα εμβόλια που πρέπει το ποιό πιθανό είναι το παιδί να κολλήσει το σκυλί.. τι να πω. Τον καταλαβαίνω βέβαια. Δεν μεγάλωσε με ζώα και έτσι δεν ξέρει. Αναρωτιέμαι όμως και γω.. μήπως να περιμένω να μεγαλώσει κι άλλο η μπουμπού, να πάει 3 χρ τουλάχιστον όπως λέει ο μπαμπάς της και μετά να πάρω το σκυλάκι που σκέφτομαι? Μήπως να περιμένω να περάσει η περίοδος του μπουσουλήματος, να αρχίσει να περπατάει και μετά? Γμτ.. μπερδεύτηκα και γω τώρα..

Ακούω απόψεις και εμπειρίες
 


natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Καλά έκανες και το μετέφερες και με την ευκαιρία καλό θα ήταν να σβηστεί το νέο ποστ που έβαλα γιατί ως άσχετη νόμιζα ότι δεν το ανέβασα και ξανανέβασα το ίδιο.. είμαι για πολλές σφαλιάρες... :oops: :oops: :oops:

Εδώ οι καλές ντομάτες... πάρτε κόσμε... :roll:
 


natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Ευχαριστώ ROTTIE και συγνώμη για την χαζομάρα... :roll: :oops:

Θα ήθελα πάντως πολύ να ακούσω απόψεις...
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εγώ το μόνο πρόβλημα ζήλιας που έχω είναι μεταξύ των ζώων μόνο, σε σχέση με μας. Ειδικά η μικρή μου πιστεύει ότι της ανήκω και χώνεται ανάμεσα σε μένα και όποιο από τα ζώα κανακεύω.
Αυτό με τον καναπέ να το προσέξετε. :roll:

@natascha: Εγώ ακόμα δεν έχω ολοκληρώσει τα εμβόλια μου και είμαι με 4 ζωά στο σπίτι. Κινδυνεύω; :lol:
 


natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
:lol: Μπα.. δεν νομίζω Νοέλα μου, δεν νομίζω.. :lol:

Και γω περιβάλλομαι από ζώα... κάποια εκ των οποίων είναι δίποδα... 8)

Σκέφτομαι βέβαια ότι όταν θα μπουσουλάει η μπουμπού θα μαζεύει όλες τις τρίχες... αλλά αυτό μπορεί να αποδειχτεί και πρακτικό... :lol: :lol: :lol:

Δεν ανησυχώ για το τι μπορεί να κάνει το σκυλί στο μωρό αλλά ο πατέρας του μωρού στο σκυλί αν του περάσει καμμιά ηλίθια ιδέα στο μυαλό... αυτό μάλιστα, είναι υπαρκτό και φλέγον πρόβλημα για μένα... :?
 














elena.dogwalking

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2007
189
5
Komotini
Εμεις εχουμε πολυ μεγάλο προβλήμα....

Οταν φρεσκωαρραβωνιαστικαμε ηθελα να παρω σκύλο μικρο επειτελους για μεσα στο σπιτ οχι οτι με χαλουσε και μεγαλο μεσα στο σπιτι.... (αλλα ο αντρας του σπιτιου φοβαται της μεγαλωσωμες φιλες )

Βρηκα μετα απο ψαξιμο ενα πινσερακι....

μεσα στην χαρα γιατι τα λατρευω τα σκυλια και στο πατρικο μου ειχαμε αρκετα σκυλια και τωρα ενα Ντομπερμαν...
Ο αρραβων. στο πατρικο εχουν και εκεινη μια σκυλιτσα και η οποια εκανε μωρακια και τα εχουν ολα στο σπιτι....

Δεν αντεξε 2 βδομαδες συνεχεια γρηνια και επειρεαζωταν και απο τους δικους του...
Αναγκαστεικα να το δωσω και μου στειχεισε πολυυυυ....

μετα απο λιγο καιρο πειρα την μικρη μου.... και γινεται ενας χαμος σπιτι μου....

Συνεχεια γρηνιαζει την ζηλευει και σχολειαζει ασχημα.....

Καμοια φωρα του ωρμαει στα ποδια οταν με πλησιαζει η οταν καθωμαι και ερχεται κατα πανω μου και με τρωμαζει ερχεται η μικρη και ξαπλωνει η διπλα μου η πανω μου....και του δειχνει δωντια....
Δεν γρηλιζει ουτε δαγκώνει απλα κανει την κινηση....

γενηκα την ζηλευει γιατι θελω να την περνω μαζι μου σε οτι δραστηριοτητες κανουμε για καφεδακι καμοια βολτουλα θαλασσα η βουνω....
Εγω εχω πει οτι ειμαι διατηθειμενει να χωρεισω και για το σκυλί....

γιατι την μικρη μου την υπεραγαπω και οποιος θελει να ειναι μαζι μου πρεπειεστω να την σεβεται...
 


natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Δυστυχώς δεν είναι όλοι μεγαλωμένοι με το σκεπτικό και την αντίληψη ότι και τα ζώα χρίζουν σεβασμού και σωστής μεταχείρισης (άλλωστε και μεις μέλη του ζωϊκού βασιλείου είμαστε) και ως εκ τούτου δεν αντιδρούμε όπως θα έπρεπε.

Ο δικός μου σύζυγος είναι ένας πολύ (ως και υπερβολικά πολύ) τυπικός alfa male. Το ότι δεν θα ασχοληθεί με το ζώο ως προς την φροντίδα του, χτένισμα, εμβόλια, βόλτες είναι κάτι που το θεωρώ δεδομένο και δεν με προβληματίζει μιάς και είμαι συνειδητοποιημένη και θέλω να τα αναλάβω η ίδια. Στο να του δώσει κανά χάδι, αυτό ίσως και να παίζει αλλά ούτε αυτό με πειράζει, έχουμε εγώ και η κόρη μου να του δώσουμε άφθονα. Εκείνο που δεν θέλω με τίποτα είναι να ξεσπάσει κάποια στιγμή τον εκνευρισμό του πάνω στο ζωάκι (κλωτσιές, σπρωξιές κλπ) πράγμα που είναι πολύ πιθανό αν φέρω τώρα ένα ζωάκι μέσα στο σπίτι την στιγμή που ο ίδιος δηλώνει αντίθετος (παρόλο που όταν το είχαμε συζητήσει πριν ξεκινήσω να ψάχνω ήταν θετικός στην ιδέα).

Η διαφορά με το να πάρω ένα ζωάκι τώρα ή σε αργότερο χρονικό διάστημα όπως θέλει εκείνος είναι (όπως το βλέπω εγώ που ξέρω πρόσωπα, καταστάσεις και τρόπους αντίδρασης) ότι αν το πάρω τώρα θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα καυγάδων (είμαι αντίθετος, βρωμίζει, κάνει φασαρία, είναι ανθυγιεινό για το μωρό κλπ) ενώ αν το πάρω αργότερα θα είναι μεν αδιάφορος αλλά όχι εκδικητικός απέναντι στο σκύλο, κι όχι τόσο γιατί δεν χωνεύει τον ίδιο τον σκύλο αλλά γιατί θέλει να "χτυπήσει" εμένα μέσω εκείνου. Γι΄αυτό λοιπόν προσωπικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι καλύτερα για όλους μας θα είναι να κάνω λίγη ακόμα υπομονή. Τόσα σκυλάκια εκεί έξω, κάποια στιγμή θα αποκτήσουμε και εμείς ένα και εκείνο εμάς. :lol:

Μέχρι τότε θα συνεχίσω να ψάχνω πληροφορίες για εκτροφείς πάντως γιατί θέλω να είμαι οργανωμένη και όταν έρθει η ώρα να κινηθώ προς την σωστή κατεύθυνση. :wink:
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Eχεις άλλα 2 σκυλιά ... προφανως δεν μπαίνουν ποτέ μέσα στο σπίτι ...
περνάνε καλά ή τρώνε μάπες μέρα παρά μέρα ??
Αν έχεις πρόβλημα με αυτά, το ίδιο θα γίνει με το μικρόσωμο, αλλά δεν θα μπορείς να το βγάλεις στον κήπο ...

Καλύτερα πάρε μετά από καιρό ... αν πάρεις ...
 


Malamatenia

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2007
199
0
Συμφωνώ με denis..
Αλήθεια πως τα περνάνε τα άλλα 2?


natascha said:
θα είναι αδιάφορος κι όχι τόσο γιατί δεν χωνεύει τον ίδιο τον σκύλο αλλά γιατί θέλει να "χτυπήσει" εμένα μέσω εκείνου
Είπες μεγάλη αλήθεια τώρα..

Πάντως, να ξέρεις, όσο πιο πολυ το ψάχνεις, τόσο θα μεγαλώνει η επιθυμία σου! :wink:
 


Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Χαιρομαι που βλεπω αρκετοι που ειναι αγαπημενο ζευγαρι και εχουν ιδιες αποψης για τα σκυλια..
Στεναχωριεμε ομως γι'αυτους που δεν ειναι συμφωνει με τον δικο τους συντροφο..πρεπει να ειναι φοβερα δυσκολο.. :cry:

Εμεις η μονες φασαριες που εχουμε ειναι ..
-Γιατι καθεσε στην αγκαλια του μπαμπα και οχι στην μαμα..Ελα τωρα σ'μενα
-ο/η ταδε σκυλος μ'αγαπαει εμενα περισσοτερα..οχι εμενα..
-Εισαι τοση ομορφη κοπελα μου..εισαι ιδια η μαμα σου..οχι τον μπαμπα της μοιαζει..

Το ποιο μεγαλο μου προβλημα ειναι το πρωτο μου Παγκ η οποια..ειναι μπαμπακιας... :evil: και εκεινος την λατρευει.. :x
Εγω την πηρα εγω την αγαπαω εγω ασχολουμαι ολη μερα μαζι της..και αυτη λυποθυμαει (απο αγαπη) οταν βλεπει τον μπαμπα της..
:evil: :evil:

Δεν ξερω πως θα ημουνα χωρις σκυλια & γατες (ναι εχω και γατες) στην ζωη μου....
 


natascha

Active Member
21 Ιανουαρίου 2008
44
0
Μάπες ποτέ. Ειδικά στην Νένα, ούτε φωνή δεν έχει χρειαστεί ποτέ να υψώσω, τέτοιο σκυλί... σπάνιο να βρεις. :) Οσο για την Ξένια, όταν έκανε όλες αυτές τις ζημιές, την περίοδο που την είχαμε πάνω στο σπίτι και στο μπαλκόνι και την κατεβάζαμε στην αυλή υπό επίβλεψη για να μάθουν τα δυό σκυλιά το άλλο, είχα κάποια κρούσματα από την μεριά του (χτύπημα με το χέρι, τράβηγμα απότομο αλυσίδας, υπερβολικές φωνές και μεγάλη χρονική διάρκεια μαλώματος - ένα σκυλί από όσο ξέρω και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος δεν καταλαβαίνει καλύτερα τι έχει κάνει αν του ουρλιάζεις επί 15΄λεπτά αντί για 2'- κλπ). Μιά, δυό, τρεις.. έγινε της κακομοίρας, ούρλιαξα και γω (στον σύζυγο) και έκτοτε δεν είχαμε ξανά παρόμοια φαινόμενα. Οταν πλέον χρειάζεται μάλωμα το σκυλί αυτό γίνεται με το χτύπημα μιάς εφημερίδας άπαξ έτσι ώστε να ακουστεί θόρυβος (όχι πάνω στο σκυλί, να ξεκαθαρίσω.. :lol: ), με τόνο φωνής κανονικό μεν που δείχνει απογοήτευση δε και και με το να μην πέσουμε το επόμενο δευτερόλεπτο πάνω του για παιχνίδι και χάδια... αν και δύσκολο όταν σε κοιτάει με αυτές τις ματάρες... :lol: :lol: :lol: Μιά χαρά αποδίδει και είμαστε όλοι καλά. Αταξίες εξακολουθεί και κάνει.. αλλά τον έκανα και κατάλαβε ότι σε ένα σκυλί φέρεσαι όπως και σε ένα παιδί και μέχρι τώρα δείχνει να το έχει εμπεδώσει (ο σύζυγος.. :wink: )