Σπλαχνική λεισμανίαση (Καλαζάρ)

valeria

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2009
563
3
Αθηνα
ειλικρινα σε ευχαριστω πολυ και αντιλαμβανομαι απο το υφος των απαντησεων σου το ποσο νοιαζεσαι!θα καθισω οπως και ηδη εχω ξεκινησει να διαβαζω αρκετα θεματα για να ενημερωθω καλυτερα!γραφονται πραγματα και αποψεις που δεν ειχα σκεφτει ποτε ουτε με ειχαν προβληματισει!ομολογω οτι σιγουρα εχω αγνοια σε αρκετα θεματα αυτος ομως πιστευω οτι ειναι και ενας απο τους σκοπους και λογους υπαρξης ενος φορουμ!σε ευχαριστω για την αντιπαραθεση και το λινκ που με παρεπεμψες.
Μπραβο σου που εισαι ανοιχτομυαλος και δεχεσαι αλλες καινουργιες διαφορετικες αποψεις!!!
Πιστεψε με καθημερινα μπαινουν ατομα στο φορουμ με τρομερα εριστικη και ξερολιστικη διαθεση λεγοντας κυριως ασυναρτησιες και ανακριβειες κι εμεις προσπαθουμε να τους αλλαξουμε γνωμη (οχι γι΄αυτους αλλα για το καλο των σκυλων τους) αλλα στου κουφου την πορτα....
Οποτε, ενημερωσου οσο περισσοτερο μπορεις!!!!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Παιδια κουραγιο οσοι παιδευεστε με την ασθενεια αυτη.

Μια απορια.
Τιτλος 1/50 πως σας φαινεται? Εχετε παρει εξεταση τετοια ποτε?

Να επισημανω πως προκειται για σκυλο που εχει στο παρελθον περασει και ερλιχια.

Σημαδια δεν υπαρχουν παρα μονο μια ξηροδερμα που μπορει να οφειλεται σε κακη διατροφη ή γενικα σε δερματικα μιας κ εχουμε ιστορικο με ωτιτιδες κτλ.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
1/100 ξέρω (που έχουμε κι εμείς) που και αυτό θεωρείται συνήθως υποψία και μπορεί άνετα να παρασύρεται και από την ερλίχια (που βασικά έχουμε) ας πούμε.
Δηλαδή να μην είναι πραγματικό καλαζάρ. Δεν νομίζω να δίνουν θεραπεία για τέτοιο νούμερο. Βεβαίως όμως επανεξέταση μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, για επιβεβαίωση των απολετεσμάτων.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
1/100 ξέρω (που έχουμε κι εμείς) που και αυτό θεωρείται συνήθως υποψία και μπορεί άνετα να παρασύρεται και από την ερλίχια (που βασικά έχουμε) ας πούμε.
Δηλαδή να μην είναι πραγματικό καλαζάρ. Δεν νομίζω να δίνουν θεραπεία για τέτοιο νούμερο. Βεβαίως όμως επανεξέταση μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, για επιβεβαίωση των απολετεσμάτων.
Μαρια μου ειπαν οτι ειναι υποπτο και να γινει επανεξεταση σε εναν μηνα (στις 17 αυτου δηλαδη).
Μια καλη μου φιλη που ασχολειται χρονια με αδεσποτα ,βαση εμπειριας,μου ειπε να μην ανυσηχω καθολου γιατι εχει να κανει με την ερλιχια. Το μηχανημα δηλαδη εντοπιζει αντισωματα ερλιχιας και επειδη ειναι οριακα τα δινει ως καλαζαρ με χαμηλο τιτλο.Το ιδιο μου ειπε ο κτηνιατρος μας.
Ερχιλια περασε τον Οκτωβρη οπου και της καναμε θεραπεια. Πληρες ιστορικο δεν εχω για ηταν φρεσκοπαρατημενο σκυλι απο σπιτι(ασχολιαστο) και μετα την ανελαβα εγω.
Θεραπεια οχι δεν εδωσαν.

Ελπιζω να μην εχει... :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αρα; Οτι σου είπα κι εγώ...:) Κι εγώ θα σου έλεγα να μην ανησυχείς. Απλά να το παρακολουθείς και να το ξαναδείς.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Αρα; Οτι σου είπα κι εγώ...
Κι εγώ θα σου έλεγα να μην ανησυχείς. Απλά να το παρακολουθείς και να το ξαναδείς.
:D
Μαυρες μερες μεχρι να κανουμε την εξεταση!...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
:D
Μαυρες μερες μεχρι να κανουμε την εξεταση!...
Με 1/50;;;
Τι να πουν οι άλλοι δηλαδή;
Εμένα έχουν και τα δύο ερλίχια και τα δύο με 1/100 καλαζάρ και δεν θα ασχοληθώ πριν τον Οκτώβριο, μη σου πω και Νοέμβριο...
Για ψυχραιμία :)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Με 1/50;;;
Τι να πουν οι άλλοι δηλαδή;
Εμένα έχουν και τα δύο ερλίχια και τα δύο με 1/100 καλαζάρ και δεν θα ασχοληθώ πριν τον Οκτώβριο, μη σου πω και Νοέμβριο...
Για ψυχραιμία
Εχω ενα ιστορικο με καλαζαρ και με πιανει αμοκ κ μονο στην ιδεα...
Εχεις απολυτο δικιο ομως,ψυχραιμια.

Περαστικα σας λοιπον και περαστικα μας! Και σε ολους οσους παιδευονται!

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
47
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Καλησπέρα σας , πέρασε αρκετό διάστημα από την τελευταία μου ανάρτηση σε αυτό το νήμα... Ήθελα απλά να ενημερώσω πως ο λατρευτός μου 4άποδος ως ώρας βαδίζει καλά και βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια της αντιβίωσης. Από το τελευταίο χαπάκι θα πρέπει να περάσουν περίπου 60 ημέρες για να κάνουμε ένα επαναληπτικό τεστ για να δούμε αν έχει δημιουργηθεί κάτι ή έχει εξαλειφθεί αυτό που είχε παρουσιαστεί...

canio7

Member
20 Ιουλίου 2010
14
0
Πεντελη
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Χτες ειχα μια τραγικη εμπειρια με το καβαλιερακι μου.Λογω ταξιδιου την αφησα σε κατι φιλους στο κατω σπιτι.Παροτι ειχα επισημανει να μην την αφησουν εξω το βραδυ αυτοι εκαναν το αντιθετο και κοιμηθηκε εξω στο μπαλκονι το σκυλακι μου.Μενουμε σε σπιτι με μεγακη αυλη γεματη με φυτα και αμεσως οταν το εμαθα ανησυχησα για την κωλοσκνιπα.Ν.Πεντελη μενουμε.Υπαρχει λογως ανησυχιας πιστευτε?Διαβασα οτι σχετικο για την παλιοαρρωστια και ομολογω οτι τρομοκρατηθηκα λιγο.Σε ποσο καιρο αν γνωριζει κανεις πρεπει να κανουμε αιματολογικες εξετασεις?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

canio7

Member
20 Ιουλίου 2010
14
0
Πεντελη
Σπλαχνική Λεϊσμανίαση (Καλαζάρ)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
Χτες ειχα μια τραγικη εμπειρια με το καβαλιερακι μου.Λογω ταξιδιου την αφησα σε κατι φιλους στο κατω σπιτι.Παροτι ειχα επισημανει να μην την αφησουν εξω το βραδυ αυτοι εκαναν το αντιθετο και κοιμηθηκε εξω στο μπαλκονι το σκυλακι μου.Μενουμε σε σπιτι με μεγακη αυλη γεματη με φυτα και αμεσως οταν το εμαθα ανησυχησα για την κωλοσκνιπα.Ν.Πεντελη μενουμε.Υπαρχει λογως ανησυχιας πιστευτε?Διαβασα οτι σχετικο για την παλιοαρρωστια και ομολογω οτι τρομοκρατηθηκα λιγο.Σε ποσο καιρο αν γνωριζει κανεις πρεπει να κανουμε αιματολογικες εξετασεις?

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καταρχήν ψυχραιμία!
Αμπούλα, σκαλιμπόρ, τέτοια του βάζεις;
Αν ναι, θα πρέπει να είσαι πολύ άτυχος αν από αυτό το ένα βράδυ κολλήσει!

Πάντως να ξέρεις, ότι ακόμα και μέσα στο σπίτι μπορεί να συμβεί....δυστυχώς είναι ύπουλη.....

Εγώ πάντως κατά το φθινόπωρο θα έκανα εξετάσεις!Να έχει περάσει όλη η επικίνδυνη περίοδος!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
καταρχήν ηρέμησε! έχεις βάλει στο σκυλί σου κάποιο προστατευτικό όπως περιλαίμιο τύπου σκάλιμπορ, αμπούλα, ή την έχεις ψεκάσει με σιτρονέλα;
Αν όχι, καλό θα είναι να ξεκινήσεις την πρόληψη.
Τώρα για να υπάρχει πρόβλημα θα πρέπει η σκνίπα προηγουμένως να έχει τσιμπήσει ένα μολυσμένο σκύλο και να έχει περάσει ένα διάστημα επώασης ώστε να γίνει φορέας . Αν με την μία βραδυά έχεις πέσει στην περίπτωση....τι να πω..........:confused::confused::confused::confused:
Τα δικά μου είναι κάθε βράδυ μέχρι την ώρα του ύπνου έξω και σε διαβεβαιώ ότι και εγώ έχω πολύ δέντρο και υγρασία τριγύρω μου.

προληπτικές εξετάσεις να κάνετε έτσι και αλλιώς 2 φορές τον χρόνο ( Οκτώβρη- Νοέμβρη και Μάρτη-Απρίλη).

don't panic:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Και προσοχή που εμπιστεύεστε τα σκυλιά σας. Κανένας καλύτερος από εμάς τους ίδιους.

canio7

Member
20 Ιουλίου 2010
14
0
Πεντελη
Εχω εκνευριστει αρκετα με την ανευθυνοτητα των τυπων ρε παιδια.Οσων αφορα την προληψη της βαζω αμπουλες stonghold μια φορα το μηνα.Λουρια μου τα εχει απαγορεψει ο γιατρος προς το παρον.Δεν ξερω για σπρει βεβαια.Εχετε να συστισεται καποιο???Ειλικρινα σας ευχαριστω παρα πολυ ολους.Η κακομοιρουλα κοιμαται εδω και 2 ωρες ,θα εμεινε αυπνη ολη νυχτα.Δεν ειναι να χεις πουθενα εμπιστοσυνη τελικα.Σορυ αν σας ζαλιζω αλλα ειμαι αρκετα παρμενος και απογοητευμενος.Εχει γινει ηδη μελος της οικογενειας και την λατρευω την μικρουλα.Λεω να κοψουμε τις πολλες εκδρομες με την αρραβωνιαστηκια μου φαινεται μεχρι να μεγαλωσει λιγο τουλαχιστον

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Υπάρχουν αρκετά σπρέυ για αυτό τον σκοπό, ακόμα και το autan κάνει!
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να πάρεις αιθέρια έλαια να φτιάξεις ένα διαλυματάκι και με αυτό να ψεκάζεις το σκυλάκι!

Όσο για τις εκδρομές.....ειδικά με ένα τόσο μικρόσωμο σκύλο.....απλά να βρίσκετε ξενοδοχεία που δέχονται και σκύλους!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Αυτό λέω κι εγώ. Να μην κόψετε τις εκδρομές. Να την παίρνετε μαζί. Σαν μια οικογένεια :)

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Καλησπέρα, δεν ήθελα να ανοίξω καινούργιο θέμα και έτσι θα γράψω εδω την ερώτηση μου. Σκοπεύω να αποκτήσω σε λίγες βδομάδες ενα κουταβάκι 2 μηνών και κάτι. Είναι λογικό να με απασχολεί απο τώρα το θέμα της Λεισμανίασης/Καλαζάαρ και να διαβάζω μεθόδους πρόληψης. Το κουταβάκι μου θα μένει μεσα στο σπίτι και αργότερα όταν μεγαλώσει, μιας και είναι σκύλος 'σπιτιού'. Το πρόβλημα όμως είναι πως το σπίτι μου είναι σε βουνό. Λίγο πιο έξω απο την Αθήνα. Στην Πάρνηθα συγκεκριμένα. Πιστεύετε οτι ο σκύλος που μένει σε βουνό έχει περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει Λεισμανίαση/Καλαζάαρ λογω του οτι είναι εκτιθημένος σε πέυκα, δέντρα, υγρασία απο εναν σκύλο της πόλης; Ευχαριστώ!