Στείρωσε τα σκυλιά σου


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Είχα μηδενικές γνώσεις για τα σκυλιά. είχαμε στο σπίτι αλλά όλη την ευθύνη την είχε αναλάβει η αδελφή μου και εγώ έβγαζα μόνο βόλτες καμιά φορά κι αυτές με αφόρητη βαρεμάρα και γιατί λυπόμουν το ζωντανό. εννοείται αυτή την 5λεπτη βόλτα για ανάγκες και πάλι μέσα. και ήμουνα και 18-25 χρονών γαϊδούρα. βρήκα τη μικρή το καλοκαίρι ενώ είχα 2 μήνες που μετακόμισα με το boyfriend και εκείνος σε ένα καλοκαίρι άλλαξε 4! δουλειές οπότε καινούργιο σπίτι με ένα βασικό σταθερό εισόδημα. εγώ στη θέση άλλου, δε θα μου εμπιστευόμουν ζωντανό, εδώ φυτό και τώρα κατάφερα να το κρατήσω για πάνω από ένα μήνα χωρίς να το ξεράνω. Το δευτερόλεπτο που μπήκε η μικρή στο σπίτι μας, όπως λέω έφαγα ένα "χαστούκι" υπευθυνότητας, στερήθηκα, ξενύχτησα, διάβασα, έψαξα, προβληματίστηκα, ενημερώθηκα, είχα απόψεις που άλλαξα 180 μοίρες, και μαθαίνω κάθε μέρα. οπότε αν δεν είσαι στο μυαλό του άλλου και στο σπίτι του μέσα, δεν μπορείς να ξέρεις αν ΘΑ είναι κατάλληλος ή όχι εκτός αν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις.
και για το on topic έχω ζήσει τη στείρωση της μεγάλης λόγω πυομήτρας, σε μια ηλικία που είχε άλλα προβλήματα υγείας και δυσκόλευαν την επέμβαση, άλλαξε κάποιες συμπεριφορές προς το αρνητικό κλπ και παρόλαυτα, δεν έχω σκοπό να στειρώσω χωρίς λόγο τη μικρή.
Καθαρα ανθρώπινα, εγώ προσωπικά για την αυθόρμητη υιοθεσία από τον δρόμο θα έκανα γενικά εξαίρεση κ θα έδινα κάτι σαν ειδικό πιστοποιητικό την ώρα της δήλωσης του κουταβιού γιατί συνήθως από τον δρόμο υιοθετούν ΜΟΝΟ εκείνοι που το έφαγαν το χαστούκι της υπευθυνότητας που λες... ο κοινός μαλακας δεν θα πολυασχοληθεί με δρομίσιο κουτάβι ή και ενήλικο σκύλο
Αλλα, φοβάμαι πως τότε όλα τα πισαυλητικα κουτάβια θα γίνονταν αδέσποτα σε χρόνο 0
Όποτε. dura lex sed lex. Ας γίνεται εκ των υστέρων σε αυτή την περίπτωση, πρώτα υιοθετείς από τον δρόμο και μετά από κανα μήνα δίνεις εξετάσεις
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Στα αδέσποτα είναι μονόδρομος η στείρωση. Μέχρι να εφαρμοστεί ένα σοβαρό και υλοποιήσιμο πλάνο για τον περιορισμό τους (είτε είναι έλεγχοι, είτε είναι τσιπ, είτε παιδεία κλπ.) θα χουν φτάσει τα 10 εκατομμύρια. Χρειάζονται δραστικά μέτρα έως ότου ξεκινήσουν να είναι αποτελεσματικά τα πιο σοφιστικέ μέτρα. Και θα πρέπει να τρέχουν και τα 2 παράλληλα για ένα διάστημα έως ότου σταματήσει η παραγωγή.

Για τα συν και τα μείον της στείρωσης έχουμε κάνει άπειρες κουβέντες - εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει απόλυτα τεκμηριωμένη/εμπεριστατωμένη άποψη για καμία από τις δύο θέσεις και ότι το θέμα είναι υπο έρευνα, σαν το καλαζάρ ένα πράγμα. Ναι δεν μου αρέσει να στειρώσω άνευ λόγου, αλλά δεν θα θελα και να αναγκαστώ να κάνω ένα χειρουργείο πυομήτρας σε ένα 10χρονο σκυλί. Δύσκολη απόφαση - δεν έχω καταλήξει με σιγουριά κάπου.
 


ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
38
"Το γιατί με αυτές, μια άλλη ιστορια, αλλά ανάμεσα σε πολλούς παράγοντες την πρώτη θέση είχε η αγνότητα των φυλών (που τότε την έβλεπα σαν απόλυτη και τώρα τη βλέπω σαν σχετική) και η υγεία.
Χωρίς να έχω ούτε την οικονομική δυνατότητα ούτε χώρο δικό μου, μόνο διάβαζα και θαύμαζα ενώ την απόκτηση την άφηνα και την άφηνα για το μέλλον.
Λοιπόν περνάνε χρόνια, βρισκω δουλειά στην Ιταλία, βλέπω για πρωτη φορά live μια από τις 4 φυλές που ονειρευόμουν, και συνειδητοποιώ ότι παει χάθηκα, ότι είναι χαρακτήρας που μου ταιριάζει απόλυτα, σαν να κοιτάω τον σκύλο κ να βλέπω τον εαυτό μ στα μάτια του.
Αρχίζω ψάξιμο λοιπόν εξωνυχιστικό και το πρωτο που σκέφτομαι είναι να τσιμπήσω ένα από κανένα καταφύγιο στο Παλέρμο. Και εκεί με πιάνει μια πίκρα απίστευτη από την εμπειρία μου με τα δρομίσια που σχεδόν όλα τους κουβαλούσαν ασθένειες και ειδικά η μεγάλη μου που είχε 1002 προβλήματα, γαμώτο λέω θέλω επιτέλους εναν υγιή σκύλο. Όχι ότι βαρέθηκα να ασχολούμαι αλλά κουράστηκα να πονάω.
Ψάχνω λοιπόν για εκτροφεία, με 2 μοναδικά κρητήρια, εξετάσεις υγείας και ανθρωπιά του εκτροφέα. Ορισμένα απορρίπτω αμέσως ορισμένα ούτε κρύο ούτε ζέστη. Βρίσκω λοιπόν το cyrenensis και το πρώτο που βλέπω είναι αποτελέσματα γενετικών εξετάσεων ανεβασμένα στην ιστοσελίδα. Τα διαβάζω όλα. Ωραία λέω αυτό μ αρέσει. Πάω στην ιστοσελίδα με τις γέννες κ βλέπω τη φάτσα του Ήρωα, που αμέσως μου έκανε κλικ. Στέλνω μνμ στην εκτροφέα, αρχίζουμε και μιλάμε, μαθαίνω τα πάντα μα τα πάντα για τα σκυλιά, τις εξετάσεις, τα προβλήματα που είχαν ή ενδέχεται να βγάλουν, όλα μου φανηκαν σωστά. Τλκ μου λεει η εκτροφέας πιστεύω το καλύτερο κουταβι για σας θα είναι αυτός ο αληταράς ο Eroe."

Με λίγα λόγια αυτο που καταλαβαίνω είναι ότι έθεσες στον εαυτό σου κάποια κριτήρια. Αγνότητα φυλής, υγεια και χαρακτήρα. Μια φυλή δηλαδή που θα σε βολέψει και μετά ερωτεύτηκες ένα συγκεκριμένο μέλος της φυλής αυτής.
Αυτο είναι το θέμα μου. Θεωρώ υποκριτικό να είμαστε κατά της στείρωσης για το λόγο ότι βολεύει τον ιδιοκτήτη. Δηλαδή ...duh! Φυσικά και βολεύει τον ιδιοκτήτη. Ό,τι εχει σχέση με το σκύλο εχει να κάνει με τη βολή του ιδιοκτήτη του. Άναλογως των κριτηρίων που έχουμε. Αισθητικών, χρησιμοτητας, χαρακτήρα, υγείας, μεγέθους κ.o.κ, επιλέγουμε σκύλο.
Τον εκπαιδεύουμε γιατι μας βολεύει. Μας διευκολύνει στη ζωή μας. Κάποιος μένει σε μικρό διαμέρισμα παίρνει μικρό σκύλο γιατί τον βολεύει, κάποιος θέλει φύλακα παίρνει ΓΠ. Άλλος έχει ζωα παίρνει τσοπανόσκυλο, ο κυνηγός κυνηγόσκυλο. Αποκτούμε σκυλο γενικά γιατί μας βολεύει. Δεν μπορω να καταλάβω γιατί ειναι κακο να βολεύει εναν ιδιοκτήτη η στείρωση του σκυλου του;
Γιατί να θεωρείται κακό και "ακρωτηριασμός" η στείρωση την ίδια ώρα που αναπαράγουμε φυλές με δυσμορφίες, που δεν αναπνέουν, δεν μπορούν να ρυθμισουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, που έχουν έφεση σε ένα σωρό ασθένειες και παθήσεις αλλά ξαφνικά η στείρωση μας πείραξε.
Προσοχή. Δεν λέω ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτική η στείρωση των δεσποζόμενων ή ότι ο καθένας οφείλει να στειρώσει το σκύλο του. Αυτό είναι επιλογή του καθενός. Ας σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά και μετά να λουστεί τις συνέπειες ό,τι και αν επιλέξει. Άλλα να κατακρίνεται η στείρωση επειδή βολεύει τον ιδιοκτήτη το θεωρώ τουλάχιστον υποκριτικό που από τη στιγμή που το 99% των πραγμάτων που έχουν να κάνουν με το σκύλο είναι για την βολή των ανθρώπων.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
γενικα ετσι οπως το βλεπω .. Κανεις δε θα ειναι ικανοποιημενος ποτε.
Αν στειρωνεις τα αδεσποτα βγαινουν οι ηθικοι και λενε για την επεμβαση του ανθρωπου στη φυση. Αν δε τα στειρωνεις και γινουν 15-20 σε καμια γειτονια βγαινουν και κραζουν τις φιλοζωικες οτι δε τα μαζευουν και γινονται αγελες και θα κατασπαραξουν το συμπαν... Οι ηθικοι εκεινη την ωρα απουσιαζουν
Οχι. Δεν απουσιαζουν! Κραζουν τις φιλοζωικες επειδη αυτες ευθυνονται για την κατασταση.
Γενικα, κραζουν. Δεν κουναν τον κ@λο τους να κανουν κατι αλλα να κραξουν μπορουν ανετα.

Αλλα εχουν παιδεια πανω απ ολα και δεν επεμβαινουν στη φυση.

:ROFLMAO::LOL::ROFLMAO::ROFLMAO:
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Εγώ θα την πω την βλακεία μου και ας χαθεί.
Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν εξετάσεις (ανα δήμο) τις οποίες θα δίνει ο κάθε υποψήφιος αγοραστής-κηδεμόνας υιοθετημένου κλπ και να εξετάζετε η δυνατότητα του να έχει σκύλο, σύμφωνα με το πόσο διάβασε, την οικονομική του κατάσταση και ηλικία..
Με το χαρτί αυτό θα μπορεί να αγοράσει, να υιοθετήσει, να πάει στον κτηνίατρο κλπ
@vasilis_mike μπλέκουμε σε άλλα θέματα

Θα προσλάβει ο δήμος ειδικό σε σκυλιά να σε αξιολογεί ; :LOL::LOL::LOL:

Εδώ δεν έχουν υποδομές και αν έχουν δίνουν σε αναδόχους με διαγωνισμό τα καταφύγια.
Επειδή ένας νόμος έριξε το μπαλάκι στους δήμους λύνει αυτό το πρόβλημα ; Σκέφτηκε ο υπουργός πως θα γίνουν οι υποδομές, ποιό το κόστος, αν υπάρχει προσωπικό κλπ κλπ
Σκάνερ δεν παίρνουν ώστε να ελέγχουν στον δρόμο αν τα σκυλιά έχουν τσιπάκι.

Το ίδιο δεν είναι με τα σχολεία ; Ευθύνη των δήμων αλλά οι δήμοι δεν τα έχουν παραλάβει ακόμα από την κεντρική κυβέρνηση
 
  • Like
Reactions: vasilis_mike


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Νομίζω ότι άθελα σου συγχέεις 2 έννοιες, με καλύτερες προθέσεις μεν αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά μπερδεμένο.
Το με βολεύει και το μου είναι ευχάριστο.
Σαφώς και παίρνουμε σκύλους γιατί μας είναι ευχάριστη η επικοινωνία με αυτούς και σαφώς και επιλέγουμε τους πιο ευχαριστους εκπροσώπους των πιο ευχάριστων φυλών ή άνευ φυλων, απλά του είδους.
Δεν παίρνουμε για κατοικίδιο αλιγάτορα ή σκουλίκι.

Απο και και πέρα αν σεβόμαστε τον σκύλο, πρέπει να σεβόμαστε την υγεία του.
Αν η επιλογή μου βασίζονταν στο τι με βολεύει, το τι θα μου ήταν εύκολο δλδ, θα μου ήταν εύκολο και βολικό να πάρω λούτρινο. Επέλεξα μια αρκετά δύσκολη φυλή, έκανα τεράστιες δαπάνες παρόλο που δεν είμαι εγγονή του Ωναση, στερήθηκα, ταξίδεψα, αφιερώνω χρόνο και χρήμα, επιλέγω την καλύτερη τροφη, τους καλύτερους εκπτες κλπ για να μην μου πάθει κάτι.
Όλα αυτά δεν με βολεύουν αλλά δεν μπορώ να πράξω αλλιώς...
Υποκρισία λοιπόν κατ’ εμε θα ήταν να του κόψω τα αρχ@δια για να μην μου κλαίει για τα θηλυκά και να πω ότι είναι και ηθικό και για το καλό του...
Όχι δεν μπορεί να μου εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα πάθει τπτ, ότι δεν θα χαλάσει ο χαρακτήρας του, ότι δεν θα έχει επιπλοκες, ότι από την έλλειψη ανδρικών ορμονών δεν θα αρρωστήσει. Όποτε υπομένω της συνέπειες της αναπαραγωγικής του συμπεριφοράς όπως άλλωστε κι αυτός υπομένει τις δικες μου ερωτικες συμπεριφορές όταν πχ βγαίνω με τον φίλο μου και δεν τον παίρνω μαζί μου.
Αν δω ότι συντρέχει πρόβλημα υγείας θα τον στειρώσω ναι... αλλά όχι νωρίτερα
 
Last edited:


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Οι δυτικοί κτηνιατροι σταδιακά εγκαταλείπουν τις παλιες αντιλήψεις περί στείρωσης (ναι, παλιες, γιατι στην Αμερική όλη η φάση με τις μαζικές στειρωσεις δεσποζόμενων αρχισε κατα τη δεκαετία του 80) και λένε την ωμή αλήθεια(!!!)

Ειδικά για την πρωιμη στείρωση

Αλλά και όχι μόνο (πχ στα θηλυκά η στειρωση μειώνει το προσδόκιμο ζωής που κανονικά χάρη στις ορμόνες ειναι μεγαλύτερο απο το προσδοκιμο ζωής των αρσενικών).

Αλλά που εμείς. Εμείς τωρα ανακαλύψαμε τη στειρωση, όταν ο υπολοιπος κόσμος την παρατάει, και κολλησαμε άσχημα.

Όχι δεν στειρώνω τον σκυλο μου και ούτε πρόκειται να το κάνω χωρίς λόγο υγειας.

Γουστάρεις στειρωσεις;
ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
Όταν προβαίνεις σε τέτοιες δηλώσεις "Οι αμερικανοί κτηνίατροι εγκαταλειπουν την στείρωση γιατί πείστηκαν οτι κάνουν κακό " πρέπει να μπορείς να τις υποστηρίξεις. Οι σοβαροί αμερικανοί κτηνίατροι δεν εγκαταλειπουν την στειρωση. Η στείρωση δεν φαινεται να κάνει κακό στον σκύλο, μεσα από την προσωπική εμπειρία πολλών κτηνιάτρων και όσων αξιόπιστων ερευνών δημοσιευτηκαν. Αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων νόσων αλλά άν παράλληλα σε γλιτώνει από άλλες και ΣΥΝΟΛΙΚΑ φαίνεται να σου δίνει μια μεγαλύτερη ζωή, οι κτηνίατροι εχουν κάθε λόγο να συνεχίσουν να προτείνουν την στείρωση στους ασθενείς τους- όπως και κάνουν.

Προφανώς κανένας από εκείνους που είπαν ότι οι μελέτες δεν αποδεικνύουν κάτι αλλά δημιουργούν απλά κάποιες υποθέσεις και πάλι επιλεκτικά (επιλογη φύλων π.χ.) δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η επιστημονική έρευνα.
Θες να το αναδιατυπώσεις αυτό, γιατί νομίζω πως ήθελες να γράψεις τα αντίστροφα.

Όταν πάνω να γράψω για τις τάσεις και αλλαγές στα υστεροελληνιστικά ταφικά έθιμα στην αρχαία Μακεδονία, δεν παίρνω σβάρνα 1005000 τάφους και ούτε δένω κόμβο αυτό που θα ανακαλύψω. Κάνω μια επιλογή υλικού και πάνω σε αυτό, ανάλογα τι θα μου δείξουν τα στατιστικά δεδομένα, θέτω ερωτήματα.
Το ίδιο κάνουν και οι ερευνητές στην προκειμένη περίπτωση.
Αν εσύ ξεκινήσεις με μικρό δείγμα και δείς οτι τα δεδομένα σου δείξουν την Χ τάση
Και οι συνάδελφοί σου στην αμερικοί κάνουν την ίδια δουλειά με Δεκαπλάσιο μεγεθος δείγματος και δείξουν τα αντίστροφα...
Δεν θα δεχτείς οτι οι συνάδελφοι έχουν μάλλον δικαιο και εσύ όχι;

Για να είναι ομοιόμορφη η ομάδα πρέπει να μελετήσουν κάποια συγκεκριμένη φυλή, για να ειναι σίγουροι δλδ ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις λόγω διαφορών μεταξύ των φυλών[...]
Αν θες να ανάγεις συμπεράσματα σε ολόκληρο τον πληθυσμό πρέπει να μελετήσεις ΚΑΙ αντιπροσωπευτικό δείγμα ολόκληρου του πληθυσμού.Παρεμπιπτόντως και η Hoffman ανέλυσε ξεχωριστά φυλές (μεταξύ τον οποίων και ροτβάιλερ και ριτρίβερ) και βρήκε τα αντίστροφα από αυτά που ισχυρίζεται ο Waters. Για τα ριτρίβερ σου παρέθεσα επιπλέον μελέτη που συμπληρώνει το σημαντικό στοιχείο που χρειαζόταν η δική σου(σε ποια ηλικία) πριν μας οδηγήσει στο συσχετισμό στειρωση-καρκίνος-πρώιμος θάνατος. Γιατί είναι -ξανά-αντίστροφα!

[...] και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πουν ότι οι ανακαλύψεις τους είναι και απόλυτη αλήθεια (όπως κάνουν οι υποστηρικτές της στείρωσης). Είναι απλά τροφή για περαιτέρω μελέτες[...]
Ποιοί υποστηρικτές στείρωσης κάναν τέτοιο πράγμα; Εγώ εσένα βλέπω απόλυτη(και τον @Yorkaddict και μερικούς ακόμα εδω μέσα) να δαιμονοποιείς την στείρωση. Αν επεμβαίνεις στη φυση και επηρεάζεις το ενδοκρινολογικό σύστημα του ζώου ΔΕΝ αποκλύεται να εχεις θετικές συνέπειες για τη ζωή του σκύλου.
Αν κοιτάζουμε μελέτες δεν πρεπει να δουμε κάν υποστηρικτές, όπως ελεγα και στον gsd12345(πως τον λένε) το πρωί.Θα δούμε ενδείξεις ως προς θετικές ή αρνητικές συνέπειες. Και σοβαρότατες ενδείξεις προς το καλό του σκύλου τις βλέπουμε.
Και βεβαια αναμένουμε και παρακολουθούμε τι περεταίρω μελέτες δημοσιευτούν. Τον Νοεμβρη δεν είχα υπόψιν την μελέτη των ριτρίβερς(του 2018) που σου παρέθεσα. Και αυτή ακόμα υποστηρίζει την υπόθεση της αυξημένης μακροβιότητας , όχι το ''γρηγορα καρκίνος-καταστροφή-θάνατος''.

αλλά ήδη φαίνεται ότι οι συνέπειες της στείρωσης, ειδικά της πρώιμης, στατιστικά συνδέονται με επιδείνωση ασθενειών και με αναπτυξιακές διαταραχές. Είναι λίγο αυτό?Για μένα, είναι ήδη αρκετό για να σκεφτώ δέκα φορές παραπάνω.
Ναι είναι λίγο. Αν θες να απαντάς δινοντας επιστημονικές μελέτες για να στηρίξεις την άποψή σου, και εγώ σου παραθέσω επιστημονικές μελέτες που δεν συμφωνούν με τις δικές σου , θελω σε παρακαλώ να κάνεις τον κόπο να τις διαβάσεις. Σου έδωσα τροφή για σκέψη . Σκεψου και δεκα και είκοσι φορές. Εμένα με βλέπεις καθησυχασμένη δηλαδή;

Η αφαίρεση ζωτικών οργάνων ΔΕΝ μπορεί να είναι θετική για τον οργανισμό αν δεν συντρέχει λόγος υγείας.
Το αναπαραγωγικό συστημα δεν είναι ζωτικό για τα σκυλιά. Είσαι απόλυτη και προκατειλημμένη κατά της στείρωσης . Φαινεται οτι αρνήθηκες να διαβάσεις αυτά που σου παρέθεσα. Πρέπει να αναδιαμορφώσεις την άποψή σου ανάλογα με τα καινούρια δεδομένα.

Όπως η πυομητρα στα θηλυκά, ναι. Αλλά γιατί δεν κόβουμε προληπτικά τους μαστούς στις γυναίκες αφού γνωρίζουμε ότι οι πιθανότητες καρκίνου δεν είναι μικρές? Ίσως γιατί καταλαβαίνουμε ακριβώς αυτό που είπα, ότι όσο ο οργανισμός είναι υγιής, αυτό δεν μπορεί να είναι θετικό?
Κόβουμε προληπτικά τους μαστούς μας, όταν γνωρίζουμε οτι οι πιθανότητες καρκίνου δεν είναι μικρές . (η προληπτική μαστεκτομή δεν είναι δα και καινούργια ετσι; )Ξεκινάς από λάθος υπόθεση.
Μπορεί να είναι θετικό, δλδ βολικό, μόνο για τον χειριστή του ζώου καθώς καθιστά το ζώο πιο εύκολο στη φροντίδα.
Αλλά σε τι διαφέρουμε τότε σαν νοοτροπία από εκείνους που κράζουμε, με τα βαρελοσκυλα? Βολεύονται αυτοί, βολευόμαστε και εμείς. Προς τι τότε όλα τα κηρύγματα περί ηθικής και φύσης, ενώ οι ίδιοι κόβουμε στα ζώα τα ζωτικά τους όργανα για να γίνουν τα ζώα μας πιο βολικά?
Εγώ προσωπικά είμαι πολύ φειδωλή στα κηρύγματα περί φύσης. Επίσης πιστευω οτι είναι πολύ βολικό να προσχηματίσεις μια άποψη και να παριστάνεις τον αλάνθαστο παντογνώστη
 
Last edited:


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Τι εννοείς πως δεν υπάρχουν παντού οι ίδιες τρύπες;
Μα όλη η λογική πάνω στην χωρίς λόγω στείρωση, έχει μια τρύπα ΝΑ με το συμπάθειο.

Ψάχνεις να βρεις τις συνέπειες μιας πράξης ακρωτηριασμού ενός ζώου.
Μαζί με τον ακρωτηριασμό, επεμβαίνεις στην παραγωγή ορμονών που με τη σειρά τους επηρεάζουν τις λειτουργίες ενός οργανισμού.

Ακρωτηριάζεις ένα ζώο για να αποτρέψεις την ανευθυνότητα ενός άλλου ζώου.
Και για να γίνει πιο πιασάρικο και να πειστεί όλο και περισσότερος (εν δυνάμει) ανεύθυνος κόσμος (εγώ, εσύ, όλοι μας) παραθέτουν "μελέτες" για να πειστούμε (εμείς οι ανεύθυνοι) πως ο ακρωτηριασμός είναι κάτι καλό.
Αποδείξεις υπάρχουν;

Και πες οτι κάνω στείρωση.
Μου εγγυάσαι εσύ ή ο οποιοσδήποτε πως ο σκύλος ΜΟΥ θα ζήσει 18 χρόνια;
Μου εγγυάσαι εσύ ή ο οποιοσδήποτε πως ο σκύλος ΜΟΥ δεν θα πάθει καρκίνο; (φυσικά όχι στο όργανα που του κόψαμε ε; )
Μου εγγυάσαι εσύ ή ο οποιοσδήποτε πως ο σκύλος ΜΟΥ θα διατηρήσει τον ίδιο του χαρακτήρα;;
Μου εγγυάσαι εσύ ή ο οποιοσδήποτε πως ο σκύλος ΜΟΥ θα επιβιώσει της επέμβασης;
Μου εγγυάσαι εσύ ή ο οποιοσδήποτε πως ο σκύλος ΜΟΥ δεν θα πάθει το παραμικρό εξαιτίας του ακρωτηριασμού;

Εαν όχι, τότε μιλάμε στον αέρα και η ΤΡΥΠΑ όλο μεγαλώνει.
:cautious:
Ποσώς με ενδιαφέρει να σου εγγυηθώ το οτιδήποτε. Θελω να σταματήσεις να δαιμονοποιείς και να χειραγωγείς την κοινή γνώμη κατά της στείρωσης , αφού δεν εχεις απτές αποδείξεις περι της βλαβερότητάς της.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Πρόσφατα έριχνα μια ματιά σε μελέτες απο διάφορα πανεπιστήμια αναφορικά με την στείρωση. Να τις αναζητήσω πάλι ;
 
  • Like
Reactions: ioanna a


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Όταν προβαίνεις σε τέτοιες δηλώσεις "Οι αμερικανοί κτηνίατροι εγκαταλειπουν την στείρωση γιατί πείστηκαν οτι κάνουν κακό " πρέπει να μπορείς να τις υποστηρίξεις. Οι σοβαροί αμερικανοί κτηνίατροι δεν εγκαταλειπουν την στειρωση. Η στείρωση δεν φαινεται να κάνει κακό στον σκύλο, μεσα από την προσωπική εμπειρία πολλών κτηνιάτρων και όσων αξιόπιστων ερευνών δημοσιευτηκαν. Αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων νόσων αλλά άν παράλληλα σε γλιτώνει από άλλες και ΣΥΝΟΛΙΚΑ φαίνεται να σου δίνει μια μεγαλύτερη ζωή, οι κτηνίατροι εχουν κάθε λόγο να συνεχίσουν να προτείνουν την στείρωση στους ασθενείς τους- όπως και κάνουν.


Θες να το αναδιατυπώσεις αυτό, γιατί νομίζω πως ήθελες να γράψεις τα αντίστροφα.


Αν εσύ ξεκινήσεις με μικρό δείγμα και δείς οτι τα δεδομένα σου δείξουν την Χ τάση
Και οι συνάδελφοί σου στην αμερικοί κάνουν την ίδια δουλειά με Δεκαπλάσιο μεγεθος δείγματος και δείξουν τα αντίστροφα...
Δεν θα δεχτείς οτι οι συνάδελφοι έχουν μάλλον δικαιο και εσύ όχι;


Αν θες να ανάγεις συμπεράσματα σε ολόκληρο τον πληθυσμό πρέπει να μελετήσεις ΚΑΙ αντιπροσωπευτικό δείγμα ολόκληρου του πληθυσμού.Παρεμπιπτόντως και η Hoffman ανέλυσε ξεχωριστά φυλές (μεταξύ τον οποίων και ροτβάιλερ και ριτρίβερ) και βρήκε τα αντίστροφα από αυτά που ισχυρίζεται ο Waters. Για τα ριτρίβερ σου παρέθεσα επιπλέον μελέτη που συμπληρώνει το σημαντικό στοιχείο που χρειαζόταν η δική σου(σε ποια ηλικία) πριν μας οδηγήσει στο συσχετισμό στειρωση-καρκίνος-πρώιμος θάνατος. Γιατί είναι -ξανά-αντίστροφα!


Ποιοί υποστηρικτές στείρωσης κάναν τέτοιο πράγμα; Εγώ εσένα βλέπω απόλυτη(και τον @Yorkaddict και μερικούς ακόμα εδω μέσα) να δαιμονοποιείς την στείρωση. Αν επεμβαίνεις στη φυση και επηρεάζεις το ενδοκρινολογικό σύστημα του ζώου ΔΕΝ αποκλύεται να εχεις θετικές συνέπειες για τη ζωή του σκύλου.
Αν κοιτάζουμε μελέτες δεν πρεπει να δουμε κάν υποστηρικτές, όπως ελεγα και στον gsd12345(πως τον λένε) το πρωί.Θα δούμε ενδείξεις ως προς θετικές ή αρνητικές συνέπειες. Και σοβαρότατες ενδείξεις προς το καλό του σκύλου τις βλέπουμε.
Και βεβαια αναμένουμε και παρακολουθούμε τι περεταίρω μελέτες δημοσιευτούν. Τον Νοεμβρη δεν είχα υπόψιν την μελέτη των ριτρίβερς(του 2018) που σου παρέθεσα. Και αυτή ακόμα υποστηρίζει την υπόθεση της αυξημένης μακροβιότητας , όχι το ''γρηγορα καρκίνος-καταστροφή-θάνατος''.

Ναι είναι λίγο. Αν θες να απαντάς δινοντας επιστημονικές μελέτες για να στηρίξεις την άποψή σου, και εγώ σου παραθέσω επιστημονικές μελέτες που δεν συμφωνούν με τις δικές σου , θελω σε παρακαλώ να κάνεις τον κόπο να τις διαβάσεις. Σου έδωσα τροφή για σκέψη . Σκεψου και δεκα και είκοσι φορές. Εμένα με βλέπεις καθησυχασμένη δηλαδή;


Το αναπαραγωγικό συστημα δεν είναι ζωτικό για τα σκυλιά. Είσαι απόλυτη και προκατειλημμένη κατά της στείρωσης . Φαινεται οτι αρνήθηκες να διαβάσεις αυτά που σου παρέθεσα. Πρέπει να αναδιαμορφώσεις την άποψή σου ανάλογα με τα καινούρια δεδομένα.


Κόβουμε προληπτικά τους μαστούς μας, όταν γνωρίζουμε οτι οι πιθανότητες καρκίνου δεν είναι μικρές . (η προληπτική μαστεκτομή δεν είναι δα και καινούργια ετσι; )Ξεκινάς από λάθος υπόθεση.
Εγώ προσωπικά είμαι πολύ φειδωλή στα κηρύγματα περί φύσης. Επίσης πιστευω οτι είναι πολύ βολικό να προσχηματίσεις μια άποψη και να παριστάνεις τον αλάνθαστο μαλάκα.
Καταρχάς δεν υπάρχει δαιμονοποίηση σε αυτά που υποστηρίζω, και αν σου δημιούργησα τέτοια εντύπωση οφείλεται αποκλειστικά στην απολυτότητα της θεματοθετριας, κοινώς δεν συγκρατήθηκα και απάντησα απότομα.
Πολλάκις αναφέρω άλλου ότι
1) η στείρωση στα αδέσποτα είναι απαραίτητη
2) στο κάτω κάτω όπως και στην περίπτωση επιλογής ωμού/ξηράς η τελική επιλογή πρέπει να γίνεται από τον ιδιοκτήτη.
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την αποσιώπηση των αρνητικών συνεπειών.

Πιο αναλυτικά θα απαντήσω λίγο πιο μετά, τώρα είμαι στο δρόμο.
 
  • Like
Reactions: ioanna a


ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.239
3.079
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την αποσιώπηση των αρνητικών συνεπειών.
Δεν μπορώ να βλέπω τις αρνητικές συνέπειες να υπερτονίζονται. Και κατά την γνώμη μου αυτό συμβαίνει συχνότερα.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Καταρχάς δεν υπάρχει δαιμονοποίηση σε αυτά που υποστηρίζω, και αν σου δημιούργησα τέτοια εντύπωση οφείλεται αποκλειστικά στην απολυτότητα της θεματοθετριας, κοινώς δεν συγκρατήθηκα και απάντησα απότομα.
Πολλάκις αναφέρω άλλου ότι
1) η στείρωση στα αδέσποτα είναι απαραίτητη
2) στο κάτω κάτω όπως και στην περίπτωση επιλογής ωμού/ξηράς η τελική επιλογή πρέπει να γίνεται από τον ιδιοκτήτη.
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την αποσιώπηση των αρνητικών συνεπειών.

Πιο αναλυτικά θα απαντήσω λίγο πιο μετά, τώρα είμαι στο δρόμο.
Που, εδω στο φορουμ, εχουν αποσιωπηθει τα αρνητικα της στειρωσης;

Να δειτε που σε λιγο καιρο οποιος δε δινει μπαρφ στο σκυλο του θα τον ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ...
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Μπορεί να είναι θετικό, δλδ βολικό, μόνο για τον χειριστή του ζώου καθώς καθιστά το ζώο πιο εύκολο στη φροντίδα.
Αλλά σε τι διαφέρουμε τότε σαν νοοτροπία από εκείνους που κράζουμε, με τα βαρελοσκυλα? Βολεύονται αυτοί, βολευόμαστε και εμείς. Προς τι τότε όλα τα κηρύγματα περί ηθικής και φύσης, ενώ οι ίδιοι κόβουμε στα ζώα τα ζωτικά τους όργανα για να γίνουν τα ζώα μας πιο βολικά?
Αυτό με το βόλεμα δεν το έχω καταλάβει. Πολύ κόσμος, όπως και εγώ στείρωσε με τον τρόμο της πιθανής μελλοντικής πυομήτρας. Που είναι το βόλεμα εδώ?
Και ναι, αν είχα και έναν αρσενικό αστείρωτο μέσα στο σπίτι και αστείρωτες τις θηλυκές θα ήταν πρόβλημα. Θα τον έστελνα πανσιόν για 20 μέρες 3-4 φορές το χρόνο?
 


joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Ποσώς με ενδιαφέρει να σου εγγυηθώ το οτιδήποτε. Θελω να σταματήσεις να δαιμονοποιείς και να χειραγωγείς την κοινή γνώμη κατά της στείρωσης , αφού δεν εχεις απτές αποδείξεις περι της βλαβερότητάς της.
Με συγχωρείς αλλα αυτός που θέλει να χειρουργήσει πρέπει να φέρει απτές αποδείξεις ότι είναι απαραίτητη η επέμβαση και όχι το αντίθετο.
Επίσης δεν υπάρχουν μελέτες που να καταλήγουν σε συμπέρασμα για τον μηχανισμό του καρκίνου στους ανθρώπους,πόσο μάλλον στους σκύλους.
Τώρα αν οι μελέτες απομόνωσαν όλους τους άλλους παράγοντες που είναι πιθανό να σχετίζονται με καρκίνο( διατροφή, περιβαλλοντική μόλυνση,άσκηση,κτλ)και το στατιστικό δείγμα είναι αξιόπιστο και η χρηματοδότηση είναι "αθωα" και μπορείς να το βεβαιώσεις,τοτε πάω πασο.
 
  • Like
Reactions: Vania and ioanna a


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.238
7.797
παντως στο θεμα της στειρωσης αναρωτιεμαι , εχουμε κανει και αναλογη συζητηση πριν λιγο καιρο, κατα ποσο πρεπει λιγακι να προσεχουμε τι αφηνουμε πισω ως γραπτα ενοψει των συνθηκων που επικρατουν εξω.

Προσωπικα εχω παρει την αποφαση μου για το γκρεμλιν αλλα οταν ειμαι με σκυλοκοσμο σπανια θα υποστηριξω την αποψη μου περι στειρωσης και μονο αν κρινω οτι ο αλλος ειναι υπευθυνος θα συζητησουμε ανοιχτα τα υπερ και κατα.

Οταν βλεπω οτι τα αδεσποτα αυξανονται, οι γεννες Byb συνεχιζονται και οτι στο σκυλοπαρκο και στη πλατεια κ.τ.λ ακομα επικροτει καλα η αποψη να γινει μια φορα μανουλα κι θελω εγγονακι και ειναι ρατσα θα τα δωσω ευκολα, ηδη μου ζητανε και δε τη στειρωνω αλλα βγαινει βολτα μονη της κ.τ.λ δε θα κατσω να δωσω και πατημα σε τετοιες ενεργειες, πιθανα θα επιχειρηματολογησω κιολας υπερ .
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.125
10.078
Athens
Με συγχωρείς αλλα αυτός που θέλει να χειρουργήσει πρέπει να φέρει απτές αποδείξεις ότι είναι απαραίτητη η επέμβαση και όχι το αντίθετο.
Τι εννοείς? Αν θέλω να στειρώσω το σκύλο μου θα πρέπει να υποβάλλω αίτημα και να εγκριθεί?
 




joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Τι εννοείς? Αν θέλω να στειρώσω το σκύλο μου θα πρέπει να υποβάλλω αίτημα και να εγκριθεί?
Ξαναδιαβασε το μαζί με την παράθεση και θα σου λυθεί η απορία:D.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ποσώς με ενδιαφέρει να σου εγγυηθώ το οτιδήποτε. Θελω να σταματήσεις να δαιμονοποιείς και να χειραγωγείς την κοινή γνώμη κατά της στείρωση , αφού δεν εχεις απτές αποδείξεις περι της βλαβερότητάς της.
Εχω εγώ τη δύναμη για να χειραγωγήσω την κοινή γνώμη;
Ενας από εσάς είμαι και απλά καταθέτω τη γνώμη μου και τους προβληματισμούς μου.

Μου επιτρεπεις να σου κάνω μια ερώτηση;
Υπάρχουν απτές αποδείξεις πρώτα για τη ΜΗ βλαβερότητά της και μετά για τα οφέλη της;
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.121
Μηνύματα
895.905
Μέλη
19.935
Νεότερο μέλος
Markela@