Διαβάζεις καλύτερα και μετά αποφασίζεις.Με μια εξαιρετικά πρόχειρη ματιά, η έρευνα έχει και θετικά της στείρωσης. Οχι μόνο αρνητικά.
Nαι τα γνωρίζω αλλά όλα αυτά που αναφέρεις ισχύουν για αρσενικό σκύλο.Γνωρίζεις όμως ότι:
• αν στειρώσεις τον σκύλο πριν την ηλικία του ενός έτους, αυξάνεται η πιθανότητα για καρκίνο των οστών (osteosarcoma)
• αυξάνεται η πιθανότητα να αρρώστήσει ο σκύλος από hemangiosarcoma 1.6 φορές
• τριπλασιάζεται το ρίσκο για υποθυρεοειδισμό
• αυξάνεται η πιθανότητα για για γηριατρική άνοια
• τριπλασιάζεται το ρίσκο αυξημένου βάρους και συνεπώς άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με αυτό
• τετραπλασιάζεται το μικρό ρίσκο (<0.6%) καρκίνου του προστάτη
• διπλασιάζεται το μικρό ρίσκο (<1%) καρκίνων του ουροποιητικού συστήματος
• αυξάνεται το ρίσκο των ορθοπεδικών προβλημάτων
• αυξάνεται το ρίσκο προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει ο εμβολιασμός
Η πιθανότητα να πάθει καρκίνο στους όρχεις είναι 1. μικρή και 2. αντιμετωπίζονται αρκετά εύκολα. Επίσης, με αυτήν την λογική, για να μην πάθει κάποιος καρκίνο στον εγκέφαλο, ας του αφαιρέσουμε τον εγκέφαλο.
Ξέρεις, το κακό είναι πως πολλοί είναι αυτοί που πέραν απ' τις δικές τους εμπειρίες, δεν θέλουν να δεχτούν τίποτ' άλλο. Αυτό που λες δεν είναι τόσο διαφορετικό απ' τον χωριάτη που είχε σκυλιά που ζούσαν 15 χρόνια ενώ τρεφόταν με ψωμί και νερό και εξακολουθεί να ταΐζει τα ίδια και τα σημερινά του σκυλιά, κι ας πεθαίνουν πριν κλείσουν τα 10 τους χρόνια.Προσωπικά δεν αμφιταλαντεύομαι καθόλου.
Αλλωστε, πλέον, τα συμπεράσματά μου, τα βγάζω από την προσωπική μου τριβή και εμπειρία. Τις βαρέθηκα τις θεωρίες, παντός τύπου.
Από όλα τα παραπάνω, μόνο για κάτι τετράπαχα ζώα, γνωρίζω να διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες τους, ότι φταίει η στείρωση. Οι ίδιοι, εννοείται ότι δεν τα μπουκώνουν ασταμάτητα...α πα πα πα....
Κατά τα λοιπά, οι θάνατοι από πυομήτρες, πάνε κι έρχονται.
Οποιος λοιπόν, διατηρεί επιφυλάξεις, ας κάτσει να διαβάσει ότι θέλει![]()
Συγνώμη mareco...η άποψή μου πάνω στο quote δίνεται μόνο από επαγγελματική διαστροφή και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις περί του θέματος. Σαφώς υπήρχε και υπάρχει και θα υπάρχει η προληπτική αφαίρεση μαστικού αδένα και εσωτερικών γεννητικών οργάνων ΑΛΛΑ μόνο σε συγκεκριμένο είδος καρκίνου του μαστού κληρονομικού βάση γονιδιακού ελέγχου και εφόσον η γυναίκα φέρει τα κληρονομικά γονίδια, δλδ περίπου ίσως και λιγότερο από το το 7% των συνολικών περιπτώσεων καρκίνου . Δεν αφαιρούμε μαστούς και γεννητικά όργανα για να κάνουμε πρόληψη γενικά του καρκίνου ...ευτυχώς δλδ.Πολλοί το θεωρούν ακραίο, όμως έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται αφαιρετική μαστιαίων αδενών και μήτρας σε μερικές γυναίκες, με σκοπό την ελαχίστοποίηση (και στην περίπτωση των μαστιαίων νομίζω το ποσοστό είναι πολύ κοντά στο 90%) των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου.
Ξέρω πολύ καλά για τι συμβαίνει. Εγώ θεωρώ αρνητικό σε σκύλα 33 κιλά να δίνεις μία κούπα τροφής την ημέρα και να αθλείται πολύ και καθημερινά και να πεινάει. Και αδύνατη δεν την λες.Kyveli ουσιαστικά αυτό που γίνεται είναι ότι ο ρυθμός με τον οποίο μεταβολίζει το στειρωμένο σκυλί, συνήθως μειώνεται. Πως για παράδειγμα συμβαίνει αυτό και σε σκυλιά (και ανθρώπους) μεγάλης ηλικίας τα οποία μεταβολίζουν με πολύ πιο αργούς ρυθμούς; Περίπου το ίδιο και με τα στειρωμένα. Όπως και σε έναν γεράκο θα έδινες μικρότερη ποσότητα τροφής (μερικές φορές και κάτω από το μίνιμουμ) για να μην σου γίνει υπέρβαρος και έχεις άλλα θέματα μετά, το ίδιο κάνεις και με ένα στειρωμένο σκυλί. Κι αυτό αν χρειαστεί, όχι πάντα. Δεν το θεωρώ αρνητικό εγώ πάντως.
Hysterectomy - NHS ChoicesΣυγνώμη mareco...η άποψή μου πάνω στο quote δίνεται μόνο από επαγγελματική διαστροφή και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις περί του θέματος. Σαφώς υπήρχε και υπάρχει και θα υπάρχει η προληπτική αφαίρεση μαστικού αδένα και εσωτερικών γεννητικών οργάνων ΑΛΛΑ μόνο σε συγκεκριμένο είδος καρκίνου του μαστού κληρονομικού βάση γονιδιακού ελέγχου και εφόσον η γυναίκα φέρει τα κληρονομικά γονίδια, δλδ περίπου ίσως και λιγότερο ατό το 7% των συνολικών περιπτώσεων καρκίνου . Δεν αφαιρούμε μαστούς και γεννητικά όργανα για να κάνουμε πρόληψη γενικά του καρκίνου ...ευτυχώς δλδ.
Tα λινκς που έβαλες αναφέρουν την υστερεκτομή ως θεραπεία παθήσεων ....που ΗΔΗ υπάρχουν και ταλαιπωρούν κάποια γυναίκα.
Δεν χαρακτήρισα απολύτως τίποτα. Δεν είπα κανένα επίθετο που θα χαρακτήριζε κάποιον ή κάτι.Berna μου, όπως εγώ δεν σε χαρακτήρισα για τις όποιες απόψεις σου, θα ήθελα να μην με χαρακτηρίζεις κι εσύ.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν λογικό σκεπτόμενο άνθρωπο, για τίποτα. Ούτε φυσικά επηρρεάζομαι σε ότι πιστεύω εγώ, ότι πρέπει να κάνω, για τα δικά μου σκυλιά. Είμαι απόλυτα κατασταλλαγμένη και καθόλου αναποφάσιστη. Ασε που...το αν έχω διαβάσει και τι, δεν μπορείς να το ξέρεις.