Συστροφή στομάχου

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αpollon, γιατί δεν τον ταίζεις πρίν φύγεις το πρωί και μόλις γυρίσεις από την βόλτα το απογευμα ??

Vaso, τάιζε πιο πολλές φορές ... επίσης ΜΗΝ την βγάζεις αμέσως, αλλά απομάκρυνε λίγο την ώρα της βόλτας σταδιακά ... επίσης όταν γυρίζεις από τη βόλτα, κράτα την λίγο στον διάδρομο της πολυλατοικίας, και συμπεριφέρσου σαν να είσατε σπιτι ... :wink:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
denis said:
Vaso, τάιζε πιο πολλές φορές ... επίσης ΜΗΝ την βγάζεις αμέσως, αλλά απομάκρυνε λίγο την ώρα της βόλτας σταδιακά ... επίσης όταν γυρίζεις από τη βόλτα, κράτα την λίγο στον διάδρομο της πολυλατοικίας, και συμπεριφέρσου σαν να είσατε σπιτι ... :wink:
Γιατί να την ταίζω πιο πολλές φορές?

Το να απομακρύνω σιγά-σιγά την ώρα της βόλτας το παλεύω..

Γιατί να το κάνω αυτό με την πολυκατοικία και τί να κάνω??Για να μην λερώνει εκεί?? Δε λερώνει μέσα στην πολυκατοικία αλλά στο δρόμο έξω..

@keyman : όχι σε μισή ώρα...σε 5 λεπτά θέλει να τα κάνει..αν όχι το χοντρο (50-50), το ψιλό σίγουρα αλλιώς θα κατουρήσει το χαλί..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
τα πολλα μοιρασμενα γευματα ειναι η καλυτερη προληψη για την συστροφη στομαχου..,οπως και οποιαδηποτε ενταση η εντονη κινηση αμεσως μετα..ακομα και η απλη κινηση-βολτα..

οποτε καλυτερα η βολτα να γινεται μετα την χονεψη..

ποσο χρονων ειναι ?
μηπως τον ενοχλει κατι στην τροφη που του δεινεις?

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
kango1 said:
τα πολλα μοιρασμενα γευματα ειναι η καλυτερη προληψη για την συστροφη στομαχου..,οπως και οποιαδηποτε ενταση η εντονη κινηση αμεσως μετα..ακομα και η απλη κινηση-βολτα..

οποτε καλυτερα η βολτα να γινεται μετα την χονεψη..
Το γνωρίζω οτί πρέπει να σπάμε το γεύμα απλά θεωρω ότι 2 φορές είναι καλά..(Έστρωσε και ως προς τις ώρες της τουαλέτας έτσι)..
Πιστεύω ότι είναι υπερβολή αυτό για την απλή κίνηση, αλλά όχι να αρχίσει να χοροπηδάει κιόλας..

Τα τελευταια ερωτήματα υποθέτω δεν είναι για μένα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
vaso said:
Εγώ παλι έχω το εξής θέμα.. Την ταίζω και εγώ 2 φορές τη μέρα και αμέσως μετά θέλει τουαλέτα..
ναι για σενα το ειπα..
γιατι το να τρωει και να θελει αμεσως τουαλετα μου φαινεται λιγο τραβηγμενο..εκτος και αν ειναι κουταβι..

γιαυτο ρωτησα αν το ενοχλει κατι στην τροφη που του δεινεις..

τι φαγητο του δεινεις?

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
A σόρυ :oops: ... Δεν κατάλαβα επειδή είπες μήπως τον ενοχλεί, και νόμιζα μιλούσες στον apollon....

Είναι 7 μηνών. Orijen puppy δίνω.

Νομίζω ότι της εχει "κολλήσει" να τα κάνει αφού φάει..Αν και βγαίνω off topic τώρα..Την κατεβάζω κάθε 3-3μιση ώρες για τσίσα, έχω δοκιμάσει πρώτα να την κατεβάσω κ μετά να την ταίσω και πάλι θέλει να κατεβεί έστω και αν κάνει μια σταγονίτσα!! :lol: Αλλιώς θα τα κάνει ή στο χαλί ή στο μπαλκόνι.. :(

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Παιδιά η συγκεκριμένη συζήτηση αφορά την συστροφή στομάχου. Συνεχίστε εάν θέλετε τη συζήτηση σε κάποιο θέμα σχετικά με την τουαλέτα του σκύλου στην ενότητα «εκπαίδευση και συμπεριφορά».
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Σαν επιλογη φαγητου αν και οντως σε αυτο ειμαστε εκτος τοπικ ειναι το καλυτερο απο την ξηρη τροφη...οποτε μια χαρα ...:wink:

Εμενα ο δικος μου μεχρι και 9 μηνων τα εκανε κατευθειαν...οποτε δεν εχουμε προβλημα σε αυτο..αλλωστε ακομα κουταβι θεωρειτε..
για αυτο σε ρωτησα.. :wink:

Αυτο που μπορεις να κανεις..προς το παρον ειναι οταν τρωει ηρεμα παμε κατω λογικα θα τα κανει αμεσως σιγα σιγα και παμε παλι πανω ηρεμα παντα..

Αλλα σιγα σιγα γενικα μεθε του να τα κραταει..μην το κακομαθενεις και επαναπαβεται..δηλ με τον καιρο εχε συγκεκριμενες ωρες για βολτα να τις μαθει...και να κρατιεται.. :wink:

Οσον αφορα την συστροφη..η καλυτερη προληψη ειναι οντως τα μοιρασμενα γευματα..και η ηρεμια μετα το φαγητο..και τα ματια μας παντα 14 τι να κανουμε... :lol: :wink:

edit..Κατερινα sorry τωρα το ειδα.. :oops:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Σόρυ Rottie.. :oops:

Ευχαριστώ παιδιά. Θα της τα κάνω πάλι 3 τα γεύματα μάλλον γιατί έχει και πρόβλημα με γαστρικά υγρά κ λοιπά..

apolon

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
50
0
denis said:
Αpollon, γιατί δεν τον ταίζεις πρίν φύγεις το πρωί και μόλις γυρίσεις από την βόλτα το απογευμα ??

Denis ξερεις τι γινεται το εχω κανει και αυτο

Αλλα μετα το φαγητο του θα κανει την αναγκη του τουλαχιστον 2 φορες μεσα στο σπιτι μεχρι το βραδυ και για αυτο τον βγαζω βολτουλα για να συνδιασω να κανει και την ανγκη του εξω

Βεβαια αν ειναι μεγαλο προβλημα για τον σκυλο αυτο θα τον πηγαινω βολτα πρωτα και επιτα θα τρωει

Γιατι οσο ηρεμα και να παμε μετα το φαι στο 20λεπτο πανω λαχανιαζει ιδιαιτερα θα ελεγα χωρις να τρεχουμε κτλ απλα περπατοντας και οταν θα γυρισουμε σπιτι πινει μπολικο νερο , και απο εχθες του το εβαζα με μετρο το νερο δηλ 1 ποτηρι ας πουμε πρωτα και μετα απο 20 λεπτα λιγο περισσοτερο

Rottie sorry τωρα το ειδα το off topic :oops:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες έρευνες και στοιχεία που να δίνουν σαφής οδηγίες για την πρόληψη της στροφής στομάχου ή ακόμα και για το τι την προκαλεί ελπίζω τα παρακάτω να βοηθήσουν.

- Τάιζετε το σκύλο 2 φορές την ημέρα αντί για μία

- Φρόντιστε να τρώει σε ένα περιβάλλον χωρίς στρες και ΜΗ βάζετε το φαγητό σε ψηλά σημεία.

- Έχετε νερό ελεύθερο όλη την ημέρα αλλά μη του δίνετε νερό 1 ώρα πριν το φαγητό και μια ώρα μετά. Αν πίνει το νερό γρήγορα βάλε δύο ποτήρια την φορά αφού το πιει περίμενετε λίγο και γέμιστε το μπωλ ξανά.

- Αν αλλάζετε τροφές φρόντιστε να το κάνετε σταδιακά πρέπει να πάρει τουλάχιστον μια εβδομάδα με 10 μέρες δείτε την φωτογραφία παρακάτω

- Η έντονη άσκηση ή καταστάσεις που προκαλούν στρες πρέπει να αποφεύγονται 1-2 ώρες πριν το φαγητό και 2-3 ώρες μετά το φαγητό.

- Μη του δίνετε φαγητά που προκαλούν φούσκωμα όπως φασόλια, αρακά, κρεμμύδια, σόγια κτλ.

-Μερικοί κτηνίατροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να ταΐζουμε κομμάτια φρέσκων /ακατέργαστων φρούτων και των λαχανικών (π.χ. μήλα, πορτοκάλια, καρότα) 3 έως 4 φορές εβδομαδιαίως. Ο λόγος είναι ότι οι τροφές του εμπορίου στερούνται κάποιων στοιχείων που ένα σκυλί χρειάζεται για λειτουργεί κατάλληλα το στομάχι του.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλησπέρα.Εμένα,όποτε τρώει αντι να ναρκωθεί και να κοιμηθεί, τρέχει ράλλυ.Πολλές φορες, τον πιάνω αγκαλιά και προσπαθώ να τον ηρεμήσω, αλλά μετά πάλι τα ίδια.Μήπως αφού ο ίδιος αφού δεν νιώθει άσχημα, να μην ανησυχώ για συστροφή;

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Εμένα που κάνει κάπως έτσι μετά το φαγητό..:( :confused:

[video=youtube;W3D8u7jzV5g]http://www.youtube.com/watch?v=W3D8u7jzV5g[/video]

Στεναχωριέμαι να τη μαλώσω την ώρα που χαίρεται..μετά ησυχάζει..

ΥΓ. Sorry για την κακή ποιότητα, είναι από κινητό...

Last edited by a moderator:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εγω δεν εχω παραπονο ...δεν κοπανιεται ετσι...μπορει αν παρει το σχοινι π παιζει κ να περπαταει...μονο αυτο...:rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.