Μετα το φαϊ για κανενα διωρακι να μην τρεχει και μην τον βγαζεις βολτα, γενικως να μην ζοριζεται. Και μετα την ασκηση η τη βολτα να μην πινει αμεσως νερο, να περναει κανενα μισαωρο με μια ωρα, το ιδιο και για να φαει. Να εχει ηρεμισει εντελως πρωτα.Επειδή διαβάζοντας τα παραπάνω έχω μερικές ανησυχίες, ο Hachi μου συνήθως μετά που τρώει (όχι πάντα) έχει λόξυγγα. Ο λόξυγγας είναι σημάδι συστροφής; Πρέπει να κάνω κάτι;
Τα κουτάβια έχουν λόξυγγα, δεν είναι λόγος ανησυχίας. Επίσης δεν έχω ακούσει για κουτάβι να παθαίνει συστροφή!Επειδή διαβάζοντας τα παραπάνω έχω μερικές ανησυχίες, ο Hachi μου συνήθως μετά που τρώει (όχι πάντα) έχει λόξυγγα. Ο λόξυγγας είναι σημάδι συστροφής; Πρέπει να κάνω κάτι;
Σώθηκε ο Γ.Π. της ιστορίας;Gherudos και μενα το παθενε αυτο στις οταν ηταν 5-7 μν τωρα ουτε καν.Πιστεψε με θα το καταλαβεις αν(που δεν το ευχομαι σε κανεναν)θα παθει συστροφη τπ ειδα live πριν 2 χρονια στο σπιτι φιλου που ειχε Γ.Π ξαφνικα θα δεις στρομαχι να φουσκωνει ,προσπαθει να κανει εμετο δεν μπορει και πιστεψε με πονους τους οποιους θα σου δωσει το σκυλι να καταλαβεις....ακομα και τωρα που το θυμηθηκα ανατριχιασα. συνεβι την ωρα που επινε νερο αλλα δεν ειχε κανει ασκηση ουτε ειχε ζοριστει.Με οσους κτηνιατρους εχω μιλησει μου παν ειναι τυχαιο γεγονος στατιστικα απλως εχουν αναφερθει οσα υποθηκαν στην αρχη του topic
Λιγότερες πιθανότητες.Συστροφη αποκλειεται να παθουν σχετικα μικροσωμα σκυλια <20kg η απλα εχουν λιγοτερες πιθανοτητες;
Επινε νερό μετά από άσκηση;Λαμπ φίλου μου έπαθε συστροφή την ώρα που έπινε νερό και τον έσωσε ο γιατρός τους.
Οχι δυστυχως μετα απο περιπου 45 λεπτα περιπου εξεπνευσε λογικα στο αμαξι οταν τον πηγαμε στον κτηνιατρο δεν μπορουσε να κανει κατι.Μας ειπε οτι πρεπει να γινει πρεπει να γινει εντος μιας ωρας και παλι ομως 1-10 σκυλια επιβιωνει.Φαγαμε κανα 20 λεπτο κιολας σπιτι του φιλου μου καθως απειροι τοτε δεν καταλαβαμε τι γινοταν προσπαθουσα να τον ηρεμησω γιατι ειχε πανικοβληθει...απο τοτε δεν ξαναπηρε σκυλοΣώθηκε ο Γ.Π. της ιστορίας;
Λαμπ φίλου μου έπαθε συστροφή την ώρα που έπινε νερό και τον έσωσε ο γιατρός τους.
Είναι φυσιολογικό να καταπίνει ολόκληρες τις κροκέτες? Ο σκύλος μου αν δεν τον ταίζω μία μία τις κροκέτες με το χέρι ή να κάθομαι δίπλα του την ώρα που τρώει και να του δίνω εντολές "ήρεμα", σταμάτα να τρως, ξαναξεκίνα κτλ τα κατεβάζει ολόκληρα και μετά από λίγο τα κάνει εμετό. Κι ας την ταίζω τρεις φορές την μέρα....Μήπως είναι λάθος μου να επιμένω να μασάει το φαγητό της, στρεσσάροντάς την με αυτον τον τρόπο?Οχι, ο σκύλος βασικά δεν μασάει
Είναι φυσιολογικό να καταπίνει ολόκληρες τις κροκέτες? Ο σκύλος μου αν δεν τον ταίζω μία μία τις κροκέτες με το χέρι ή να κάθομαι δίπλα του την ώρα που τρώει και να του δίνω εντολές "ήρεμα", σταμάτα να τρως, ξαναξεκίνα κτλ τα κατεβάζει ολόκληρα και μετά από λίγο τα κάνει εμετό. Κι ας την ταίζω τρεις φορές την μέρα....Μήπως είναι λάθος μου να επιμένω να μασάει το φαγητό της, στρεσσάροντάς την με αυτον τον τρόπο?
Δοκιμάστε κτ τέτοιο. Θα σας σώσει. Ενδεικτικά το έβαλα για να δείξω τι εννοώ. Φυσικά θα πάρετε μια για το μέγεθος του δικού σας σκύλου κ δν είναι ανάγκη να μιλάει! Βάζεις τις κροκέτες μέσα κ όσο κουνάει ο σκύλος τη μπάλα, πέφτουν κροκέτες για να φάει. Βοηθάει τα λαίμαργα σκυλιά να τρώνε πιο αργάΚι εμενα τις καταπινει.Νομίζω ειναι χειροτερα να καθεσαι διπλα του.Μηπως όταν λειπεις τα τρωει γρήγορα πριν ξαναρθεις και τον αναστατωσεις;Άστον για καποιο διάστημα μόνο του...
Αυτό όμως μαθαίνει το σκύλο να τρώει οτι βρει από κάτω.Ο σκύλος πρέπει να συνδέει το φαγητό με εσένα και όχι ότι μπορει να το βρει ο ίδιος,διαφορετικά,έξω θα δεινοπαθήσεις να τον σταματήσεις να τρώει βρωμιές.Δοκιμάστε κτ τέτοιο. Θα σας σώσει. Ενδεικτικά το έβαλα για να δείξω τι εννοώ. Φυσικά θα πάρετε μια για το μέγεθος του δικού σας σκύλου κ δν είναι ανάγκη να μιλάει! Βάζεις τις κροκέτες μέσα κ όσο κουνάει ο σκύλος τη μπάλα, πέφτουν κροκέτες για να φάει. Βοηθάει τα λαίμαργα σκυλιά να τρώνε πιο αργά
Δν νομίζω. Με τν ίδια λογική θα πιει κ νερό από όπου είναι συγκεντρωμένο? Υποτίθεται θα συνηθίσει να τα ξεχωρίζει αυτάΑυτό όμως μαθαίνει το σκύλο να τρώει οτι βρει από κάτω.Ο σκύλος πρέπει να συνδέει το φαγητό με εσένα και όχι ότι μπορει να το βρει ο ίδιος,διαφορετικά,έξω θα δεινοπαθήσεις να τον σταματήσεις να τρώει βρωμιές.
Μα,αυτο δε γίνεται με το νερό;Λίγα σκυλιά σκύβουν να πιουν από λιμνούλα που έχει γίνει από τη βροχή;Με τη λιχουδόμπαλα είναι χειρότερο,γιατί του αναπτύσσει κινητικότητα για να βγει ή λιχουδιά,ξυπναέι το ένστκτο του κυνηγου.Δν νομίζω. Με τν ίδια λογική θα πιει κ νερό από όπου είναι συγκεντρωμένο? Υποτίθεται θα συνηθίσει να τα ξεχωρίζει αυτά