Συστροφή στομάχου

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Είμαι σε φάση που γενικά ανησυχώ για τα πάντα, μου θυμίζω την παροιμία που λέει "αλλος παιδί δεν έκανε μόνο η μαριώ τον γιάννη" ή κάτι τέτοιο οπότε σκέφτομαι ακόμη και την προληπτική εγχείρηση..

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Επειδή διαβάζοντας τα παραπάνω έχω μερικές ανησυχίες, ο Hachi μου συνήθως μετά που τρώει (όχι πάντα) έχει λόξυγγα. Ο λόξυγγας είναι σημάδι συστροφής; Πρέπει να κάνω κάτι;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Επειδή διαβάζοντας τα παραπάνω έχω μερικές ανησυχίες, ο Hachi μου συνήθως μετά που τρώει (όχι πάντα) έχει λόξυγγα. Ο λόξυγγας είναι σημάδι συστροφής; Πρέπει να κάνω κάτι;
Μετα το φαϊ για κανενα διωρακι να μην τρεχει και μην τον βγαζεις βολτα, γενικως να μην ζοριζεται. Και μετα την ασκηση η τη βολτα να μην πινει αμεσως νερο, να περναει κανενα μισαωρο με μια ωρα, το ιδιο και για να φαει. Να εχει ηρεμισει εντελως πρωτα.

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Gherudos και μενα το παθενε αυτο στις οταν ηταν 5-7 μν τωρα ουτε καν.Πιστεψε με θα το καταλαβεις αν(που δεν το ευχομαι σε κανεναν)θα παθει συστροφη τπ ειδα live πριν 2 χρονια στο σπιτι φιλου που ειχε Γ.Π ξαφνικα θα δεις στρομαχι να φουσκωνει ,προσπαθει να κανει εμετο δεν μπορει και πιστεψε με πονους τους οποιους θα σου δωσει το σκυλι να καταλαβεις....ακομα και τωρα που το θυμηθηκα ανατριχιασα. συνεβι την ωρα που επινε νερο αλλα δεν ειχε κανει ασκηση ουτε ειχε ζοριστει.Με οσους κτηνιατρους εχω μιλησει μου παν ειναι τυχαιο γεγονος στατιστικα απλως εχουν αναφερθει οσα υποθηκαν στην αρχη του topic

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.095
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Τα κουτάβια έχουν λόξυγγα, δεν είναι λόγος ανησυχίας. Επίσης δεν έχω ακούσει για κουτάβι να παθαίνει συστροφή!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.799
8.004
Gherudos και μενα το παθενε αυτο στις οταν ηταν 5-7 μν τωρα ουτε καν.Πιστεψε με θα το καταλαβεις αν(που δεν το ευχομαι σε κανεναν)θα παθει συστροφη τπ ειδα live πριν 2 χρονια στο σπιτι φιλου που ειχε Γ.Π ξαφνικα θα δεις στρομαχι να φουσκωνει ,προσπαθει να κανει εμετο δεν μπορει και πιστεψε με πονους τους οποιους θα σου δωσει το σκυλι να καταλαβεις....ακομα και τωρα που το θυμηθηκα ανατριχιασα. συνεβι την ωρα που επινε νερο αλλα δεν ειχε κανει ασκηση ουτε ειχε ζοριστει.Με οσους κτηνιατρους εχω μιλησει μου παν ειναι τυχαιο γεγονος στατιστικα απλως εχουν αναφερθει οσα υποθηκαν στην αρχη του topic
Σώθηκε ο Γ.Π. της ιστορίας;
Λαμπ φίλου μου έπαθε συστροφή την ώρα που έπινε νερό και τον έσωσε ο γιατρός τους.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.794
4.095
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συστροφη αποκλειεται να παθουν σχετικα μικροσωμα σκυλια <20kg η απλα εχουν λιγοτερες πιθανοτητες;
Λιγότερες πιθανότητες.

Εδώ ένας πίνακας, τον θεωρώ χρήσιμο, με τις πιθανότητες

http://www.peteducation.com/article.cfm?c=2+1571&aid=402

Λαμπ φίλου μου έπαθε συστροφή την ώρα που έπινε νερό και τον έσωσε ο γιατρός τους.
Επινε νερό μετά από άσκηση;
Πώς το καταλάβανε και δράσανε άμεσα;

nikosjkd

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
118
0
Σώθηκε ο Γ.Π. της ιστορίας;
Οχι δυστυχως μετα απο περιπου 45 λεπτα περιπου εξεπνευσε λογικα στο αμαξι οταν τον πηγαμε στον κτηνιατρο δεν μπορουσε να κανει κατι.Μας ειπε οτι πρεπει να γινει πρεπει να γινει εντος μιας ωρας και παλι ομως 1-10 σκυλια επιβιωνει.Φαγαμε κανα 20 λεπτο κιολας σπιτι του φιλου μου καθως απειροι τοτε δεν καταλαβαμε τι γινοταν προσπαθουσα να τον ηρεμησω γιατι ειχε πανικοβληθει...απο τοτε δεν ξαναπηρε σκυλο

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
το ποσοστό επιβίωσης απο συστροφή είναι μεγαλύτερο απο το 1/10....
σημαντικός παράγοντας όμως είναι η άμεση μεταφορά του ζώου στον κτηνίατρο και η εμπειρία που έχει ο ιατρός...

γνωρίζω περιστατικό που άπειρος(?) ιατρός ''αντιμετώπισε'' την συστροφή στομάχου που βρισκόταν στην φάση της διάτασης σε ένα λάμπ απλά με την αναρρόφηση των υγρών και του αέρα και κατόπιν δεν προχώρησε σε χειρουργείο....
εννοείται ότι ο σκύλος μετά απο 12 ώρες πέθανε...

boxerina

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
47
11
Οχι, ο σκύλος βασικά δεν μασάει
Είναι φυσιολογικό να καταπίνει ολόκληρες τις κροκέτες? Ο σκύλος μου αν δεν τον ταίζω μία μία τις κροκέτες με το χέρι ή να κάθομαι δίπλα του την ώρα που τρώει και να του δίνω εντολές "ήρεμα", σταμάτα να τρως, ξαναξεκίνα κτλ τα κατεβάζει ολόκληρα και μετά από λίγο τα κάνει εμετό. Κι ας την ταίζω τρεις φορές την μέρα....Μήπως είναι λάθος μου να επιμένω να μασάει το φαγητό της, στρεσσάροντάς την με αυτον τον τρόπο?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κι εμενα τις καταπινει.Νομίζω ειναι χειροτερα να καθεσαι διπλα του.Μηπως όταν λειπεις τα τρωει γρήγορα πριν ξαναρθεις και τον αναστατωσεις;Άστον για καποιο διάστημα μόνο του...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Είναι φυσιολογικό να καταπίνει ολόκληρες τις κροκέτες? Ο σκύλος μου αν δεν τον ταίζω μία μία τις κροκέτες με το χέρι ή να κάθομαι δίπλα του την ώρα που τρώει και να του δίνω εντολές "ήρεμα", σταμάτα να τρως, ξαναξεκίνα κτλ τα κατεβάζει ολόκληρα και μετά από λίγο τα κάνει εμετό. Κι ας την ταίζω τρεις φορές την μέρα....Μήπως είναι λάθος μου να επιμένω να μασάει το φαγητό της, στρεσσάροντάς την με αυτον τον τρόπο?
Κι εμενα τις καταπινει.Νομίζω ειναι χειροτερα να καθεσαι διπλα του.Μηπως όταν λειπεις τα τρωει γρήγορα πριν ξαναρθεις και τον αναστατωσεις;Άστον για καποιο διάστημα μόνο του...
Δοκιμάστε κτ τέτοιο. Θα σας σώσει. Ενδεικτικά το έβαλα για να δείξω τι εννοώ. Φυσικά θα πάρετε μια για το μέγεθος του δικού σας σκύλου κ δν είναι ανάγκη να μιλάει! Βάζεις τις κροκέτες μέσα κ όσο κουνάει ο σκύλος τη μπάλα, πέφτουν κροκέτες για να φάει. Βοηθάει τα λαίμαργα σκυλιά να τρώνε πιο αργά

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Εγω γεμιζω το μπολ της εμποδια. Δεν θα ηταν υπερβολη αν ελεγα οτι το περιεχομενο δεν φαινεται καθολου.
Καθε φορα βαζω μεγαλες πετρες, τασακι κ.α.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δοκιμάστε κτ τέτοιο. Θα σας σώσει. Ενδεικτικά το έβαλα για να δείξω τι εννοώ. Φυσικά θα πάρετε μια για το μέγεθος του δικού σας σκύλου κ δν είναι ανάγκη να μιλάει! Βάζεις τις κροκέτες μέσα κ όσο κουνάει ο σκύλος τη μπάλα, πέφτουν κροκέτες για να φάει. Βοηθάει τα λαίμαργα σκυλιά να τρώνε πιο αργά
Αυτό όμως μαθαίνει το σκύλο να τρώει οτι βρει από κάτω.Ο σκύλος πρέπει να συνδέει το φαγητό με εσένα και όχι ότι μπορει να το βρει ο ίδιος,διαφορετικά,έξω θα δεινοπαθήσεις να τον σταματήσεις να τρώει βρωμιές.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Αυτό όμως μαθαίνει το σκύλο να τρώει οτι βρει από κάτω.Ο σκύλος πρέπει να συνδέει το φαγητό με εσένα και όχι ότι μπορει να το βρει ο ίδιος,διαφορετικά,έξω θα δεινοπαθήσεις να τον σταματήσεις να τρώει βρωμιές.
Δν νομίζω. Με τν ίδια λογική θα πιει κ νερό από όπου είναι συγκεντρωμένο? Υποτίθεται θα συνηθίσει να τα ξεχωρίζει αυτά

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δν νομίζω. Με τν ίδια λογική θα πιει κ νερό από όπου είναι συγκεντρωμένο? Υποτίθεται θα συνηθίσει να τα ξεχωρίζει αυτά
Μα,αυτο δε γίνεται με το νερό;Λίγα σκυλιά σκύβουν να πιουν από λιμνούλα που έχει γίνει από τη βροχή;Με τη λιχουδόμπαλα είναι χειρότερο,γιατί του αναπτύσσει κινητικότητα για να βγει ή λιχουδιά,ξυπναέι το ένστκτο του κυνηγου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini