Σχετικά με την Hill's

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ακανα δεδομενα ειναι καλυτερη απο την οριτζεν..
Δεν ειναι τυχαιο οτι σε αντιστοιχο σαιτ της ιδιας εταιριας εχουν στοιχεια για την ακανα αλλα οχι για την οριτζεν..
Αλλα ειπαμε δεν υπαρχει πανακεια ξηρα..

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ακανα δεδομενα ειναι καλυτερη απο την οριτζεν..
Δεδομένα :confused:

Με βάση ποια κριτήρια? Το αν στην άτυπη στατιστική εντός του φόρουμ έκανε το σκυλί του διπλανού διάρροια?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεδομένα εννοώ ότι έχει αποδειχτεί από κτηνιατρικές έρευνες ότι η υψηλή περιεκτικότητας προτείνης όταν ειδικά είναι επεξεργασμένη ,δημιουργεί πρόβλημα στο συκώτι.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δηλαδή αν ένας σκύλος τρώει orijen θα εμφανίσει πρόβλημα στο συκώτι? Αυτό μου λες?

Μια και είναι της μοδός, μου δίνεις σε παρακαλώ τις μελέτες?

Να ξέρω δηλαδή αν πρόκειται να μου μείνουν τα σκυλιά σύντομα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεδομένα :confused:

Με βάση ποια κριτήρια? Το αν στην άτυπη στατιστική εντός του φόρουμ έκανε το σκυλί του διπλανού διάρροια?
Αν και τα κριτήρια μου για την επιλογή ξηρας τα έχω απαριθμήσει σε προηγούμενο μου post που μαλλον δεν τα ειδες..
Θα σου απαντήσω πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την οριτζεν..
Δεν είμαι από τα άτομα που κοπαδοποιουντε γιατί έχω προσωπική άποψη και κριτική..
Δεν ξέρω αν θα εμπιστευόμουνα τον κάθε γείτονα αν δεν γνώριζα τις γνώσεις του και την συμπεριφορά του στην ανατροφή του σκυλιού του μιας και διάρροιες μπορεί κάλλιστα να προέρχονται από παθολογικα αιτια.
Αλλα έναν εκτροφέα φυσικά και θα τον εμπιστευόμουνα που ίσως είναι από τους πιο αρμοδιους να έχει μια άποψη πάνω στις τροφές.
Η συγκεκριμένη τροφή πέρα από την πολύ υψηλή πρωεΐνη που παρα πολοι κτηνίατροι είναι κατηγορηματικοι όσον αφορά αυτό το θέμα,όταν φιλοξενήσαμε στο φορουμ μας ,τον υπεύθυνο της οριτζεν κανένα από τα ερωτήματα μας σχεδόν δεν απαντήθηκε..
Κάτι στο οποιο εννοείτε και ενοχοποιεί την ποιότητα της τροφής και για τα υπόλοιπα που η ίδια υπόσχεται.
Επίσης πουθενά δεν έχω βρει από ποτε υπάρχει η οριτζεν.
Τώρα Alexandra δεν ξέρω εσύ με ποια κριτήρια δίνεις τροφή στο σκυλί σου..
Αλλα εγώ δεν εμπιστεύομαι τον παράγοντα τύχη..
Μπορεί όντως το σκυλι μου να είναι ανθεκτικό σε αυτή την τροφή ,ποτε όμως δεν ξέρω μιας και μιλάμε για μη βιολογικά προϊόντα ,το αύριο τι μου επιφυλάσσει..

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δηλαδή αν ένας σκύλος τρώει orijen θα εμφανίσει πρόβλημα στο συκώτι? Αυτό μου λες?

Μια και είναι της μοδός, μου δίνεις σε παρακαλώ τις μελέτες?

Να ξέρω δηλαδή αν πρόκειται να μου μείνουν τα σκυλιά σύντομα.
Ναι αυτο σου λεω..

Μιας και ειναι της μοδος ,μου λες σε παρακαλω τα δικα σου κρητιρια στην επιλογη μιας τροφης?

P.S.τι θελεις ?τις μελετες?
σορυ αλλα αυτα μου εχουν μεταφερει οι κτηνιατροι τους οποιους εμπιστευομαι..
Νομιζω οτι σε αυτο το φορουμ απο τις εμπειριες μας μαθαινουμε..αλλιως γιατι ειμαστε εδω ,για τσατ??
Αν υπαρχει κατακριτικο πνευμα ποιο το νοημα..?
Σορυ κι ολας αλλα σε βλεπω σαν να θιγεσαι οτι σου προσβαλαμαι την εταιρια..
Αυτο ειναι γνωστο κατι για το όποιο μπορεις να ρωτησεις τον καθενα που ψαχνεται λιγο..

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Kango τα κριτήρια σου για την επιλογή τροφής τα έχω διαβάσει επανειλημμένα.

Εγώ σε ρωτάω πως κάνεις την προσωπική σου άποψη κάτι δεδομένο και λες ότι η ακάνα είναι δεδομένα καλύτερη από την όριτζεν. Να δεχτώ ότι για εσένα η ακάνα είναι καλύτερη, όχι όμως σαν κάτι δεδομένο που είναι παγκοσμίως αποδεκτό.

Τα κριτήρια που δίνω εγώ τροφή στα σκυλιά μου είναι η σύσταση και πως ταιριάζουν στα σκυλιά μου. Το αν το σκυλί του δίπλα ή του παραδίπλα κάνει διάρροιες, χ@στηκα. Να σου πω ότι τα δικά μου είναι καλύτερα από ποτέ.

Και όχι, δεν έχω διαβάσει από ανθρώπους που ψάχνονται ότι η όριτζεν δεν είναι καλή. Ότι δεν είναι η καταπληκτική τροφή που την τρώει ο σκύλος και λύνονται όλα τα προβλήματα, ζει 50 χρόνια και δεν ξέρω και εγώ τι, δε το πίστεψα και ούτε το περίμενα ποτέ. Ότι δεν είναι η πανάκεια, αυτό έχω διαβάσει, και είναι λογικό και αυτονόητο, τουλάχιστον για εμένα.

Τέλος δε σε κατακρίνω. Είσαι κατά της όριτζεν, το έχω καταλάβει από τα άπειρα ποστ στη διατροφή που το επαναλαμβάνεις. Είναι δικαίωμά σου και η άποψή σου σεβαστή. Το αν εγώ δηλαδή τη θεωρώ καλή τροφή με κάνει αυτόματα να έχω συμφέροντα στην εταιρία? Εσύ που τη θεωρείς κακή, τι συμφέροντα έχεις να την κατακρίνεις?

Τέλος, άσχετο, αλλά εμένα με έχουν κουράσει οι άπειρες συζητήσεις χωρίς ουσία για την όριτζεν. Από τη Hill's ξεκινάμε, στην όριτζεν καταλήγουμε. Από τη φρίσκις ξεκινάμε στην όριτζεν καταλήγουμε. Αχταρμά τα κάνουμε συνέχεια. Χρήσιμο για εμένα ως καταναλωτή της όριτζεν θα ήταν όχι αν το σκυλί του οποιουδήποτε κάνει διάρροια με την όριτζεν με την πρώτη δοκιμή, αλλά οι εντυπώσεις κάποιου που την ταίζει καιρό και αν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στα σκυλιά του σχετικά με το συκώτι (Τα δικά μου μετά από εξετάσεις και ενώ τρώνε εδώ και 8 μήνες, είναι στην εντέλεια τα πάντα).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Alexandra είπα κάτι όμως που μάλλον δεν το προσεξες..
ανάφερα μελλοντικά προβλήματα..
Aν κάποιος δίνει μια τροφή που ενοχοποιείται για προβλήματα στο συκώτι αυτό είναι κάτι που πιστεύω καταλαβαίνεις ότι δεν φαίνονται μέσα σε 8 μήνες..
Μπορεί ναι μπορεί και όχι..
Μπορεί κάλλιστα να φανεί σε χρονια ανάλογα με την άμυνα του οργανισμού..
και εγώ δίνω 9 μήνες Ακανα..
Αλλα δεν την εμπιστεύομαι..
και σίγουρα σκέφτομαι να αλλάξω η μάλλον να αρχίσω επιτέλους το μαγειρευτό φαγητό..
Εγώ δεν εχω προβλημα στις ανταπαντήσεις ..,ούτε έχω κάποιο πρόβλημα αν κάποιος θεωρεί την οριτζεν καλή..
Αλλα είναι διαφορετικό μιας και κάνουμε δημοσια συζήτηση να επιχειρηματολογούμε απο ροσωπικη αποψη η απο κτηνιατρικες γνωμες μιας και διαβάζουν και κόσμος που δεν ξέρει τι να επιλέξει άρα στηρίζεται καλός κακός στις εμπειρίες μας..
Οποτε είναι διαφορετικό ..το σκυλί μου είναι καλά μιας και το ταΐζω 8 μήνες και δεν έχει μέχρι τώρα πρόβλημα..
και άλλο εγώ ξέρω το α)κατά.. β)κατά ..το γ)κατά..
Αλλωστε τα καλα να φοβασαι..οχι τα κατα που στην τελικη σε οδηγούν να ψαχτείς και να προφυλαχτείς..
Τις ομαδικες κατευθυνσεις να φοβασαι..
Από εκεί και πέρα σκεπτόμενα οντα είμαστε θεωρητικά και ανάλογα πράττουμε και κρίνουμε..
Το να εκθέτω τα κατά από απόψεις κτηνιάτρων από συμβάντα πολλών σκυλιών και από
την στάση της εταιρίας που κάποιους ίσως τους πει κάτι..
Δεν σημαίνει ότι έχω εγώ συμφέροντα..
Αλλωστε δεν ειρωνεύτηκα..;)
Επίσης επειδή βλέπω ότι σε ενόχλησε που καταλήγει η συζήτηση στην οριτζεν..
Νομίζω είναι καλύτερα να καταλήγει στα + και στα πλην μιας τροφής παρα να θεοποιούμε μια τροφή όπως συνέβησε κάποτε με την οριτζεν..
Δεν υπάρχει πανάκεια τροφή..
Η οριτζεν δεν έχει ιστορια στον χώρο και έχει πολύ υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης..
Αυτά και οποιος θέλει να καταλάβει κατάλαβε..

Εχουν ακουστεί και απόψεις εδώ ότι η ξήρα είναι καλύτερη της φυσικής..:eek:
Μέχρι και σε αυτήν την άποψη φτάσαμε βγάζοντας τροφές στη κορυφή..
και μην νομίζεις ότι όταν τα φόρουμ θεοποιούν μια τροφή δεν κάνουν διαφήμιση στην εταιρία..
Ρωτα petshops που έχουν οριτζεν αν πριν κάτι μήνες ανέβηκαν αναλογικά οι πωλήσεις τους σε αυτή την τροφή..
Ας καταλάβουμε ότι η ξήρα είναι η τελευταία λύση..
και η επιλογή της να γίνει με πολυ μεγάλη προσοχή και σοβαρά κριτήρια..,κρίνοντας όχι μονο από το σήμερα αλλα και για το αύριο..

στην ιταλία πάντως δεν έχουν την οριτζεν καλή αλλα την hils την έχουν πρώτη αυτα επειδη αναφερθηκες για παγκωσμια κλημακα..

Last edited:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δε συμφωνώ στη θεοποίηση μιας τροφής. Ούτε στη δαιμονοποίησή της.

Αν είχα πρόβλημα με τις ανταπαντήσεις θα είχα μπλογκ, δε θα συμμετείχα σε φόρουμ.

Είμαι εδώ ξεκάθαρα για να μιλήσω για σκυλιά, να ωφεληθώ από τις εμπειρίες των άλλων και να ωφελήσω αν μπορώ κάποιους με τις δικές μου.

Συμφωνώ ότι έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα για πιθανές παρενέργειες στο συκώτι. Είναι εξαιρετικά θετικό που μαθεύτηκε ώστε να έχουμε το νου μας όσοι ταϊζουμε όριτζεν. Θα σου πω ότι φίλη μου που τάιζε όριτζεν τα δυο της σκυλιά, στο ένα παρουσιάστηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες (συκώτι) και τη διέκοψε. Στο άλλο σκυλί συνεχίζει κανονικά όριτζεν.

Και εγώ το ίδιο, παρόλο που το γνωρίζω, αν και έχω πλέον το νου μου. Δε σημαίνει ότι όλα τα σκυλιά θα το παρουσιάσουν, τουλάχιστον αυτή την επιλογή κάνω εγώ για τα σκυλιά μου.

Η μόνη μου ένσταση στο ότι είπες ήταν ότι λες τη γνώμη σου και τη θεωρείς κάτι που είναι κοινώς αποδεκτό. Είναι γνώμη σου και μόνο και καλό είναι να μην παρουσιάζεται σαν κάτι άλλο.

Τέλος, νομίζω θα ήταν πιο χρήσιμο για όλους μας αν κάθε φορά που σχολιάζαμε μια τροφή, μιλάγαμε μόνο για αυτή. Και πως έχει αυτή ταιριάξει στα σκυλιά μας. Διαβάζω διαβάζω για διατροφή και πηδάμε συνέχεια από τη μια τροφή στην άλλη (μετρήστε μόνο πόσες τροφές έχουν αναφερθεί σε αυτό το thread για τη Hills - και αν θα βγάλει άκρη κάποιος που ενδιαφέρεται να την αγοράσει).

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Mα αυτό δεν έχεις καταλάβει..,για εμενα δεν λέω την γνώμη μου..
Λέω τι έχω ακούσει από 3 κτηνιάτρους..
Αν δεν είναι έτσι ..το πολύ πολύ να έχω βάλει τον άλλον να αναρωτηθεί και να ψαχτεί παρα πάνω..
Ξέρω ότι έχουν γίνει μελέτες για αυτό..
Τώρα αν δεν έχουν γίνει ..δεν το ξέρω.., από στόματα γιατρων το άκουσα..:)

joncr

Well-Known Member
23 Ιουλίου 2008
116
0
ydrefsi.blogspot.com
Προσωπική άποψη :
Του αλλαξα την Hills με την Royal και εχω δει βελτίωση . Πρωτον την τρώει πολύ πιο ευχαριστα και δευτερον εχει σταθεροποιηθεί στα ''κακά'' του
Για τα υπόλειπα δεν μπορω να ξερω... Το μόνο που μπορω να προσθέσω είναι πως και τις δυο τις βρίσκεις ευκολα σε αντίθεση με τις αλλες ''σουπερ τροφές'' που μου σπασανε τα νευρα 2 βδομάδες για να τις βρω..:)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Το μόνο που μπορω να προσθέσω είναι πως και τις δυο τις βρίσκεις ευκολα σε αντίθεση με τις αλλες ''σουπερ τροφές'' που μου σπασανε τα νευρα 2 βδομάδες για να τις βρω..:)
Δεν εχεις κ αδικο...:-|

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Και αν κάποιος σου έλεγε Alexandra ότι έχει σπασμένο συκώτι το σκυλί του και ταίζει Orijen τί αξία θα είχε ? Αφού χέστηκες δε λές ? Το ίδιο είναι ... ή όχι ?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Όχι δεν είναι το ίδιο, δεν ξέρω αν εσύ έτσι το αντιλαμβάνεσαι.

Όλα τα περιστατικά με τη διάρροια είναι από την αρχή που το ζώο λαμβάνει τη συγκεκριμένη τροφή. Μπορεί να μην ταιριάζει σε όλα, καμμία ξηρά δεν ταιριάζει σε όλα.

Με ενδιαφέρει όμως σε μακροπρόθεσμο πλάνο η επίδραση της τροφής σε σκυλιά που την τρώνε καιρό. Αν εσύ εξισώνεις τη διάρροια αυτή με άλλες τυχόν παρενέργειες μακροπρόθεσμα, ok.

Και αν με ρωτάς αν θα την αλλάξω αν κάποιος πει ότι πείραξε στο συκώτι το σκύλο του, το πιθανότερο είναι όχι. Όχι για ένα ή δυο περιστατικά. Αν όμως παρατηρεί το π.χ. 50% κάποια ανωμαλία στη γενική αίματος, τότε θα το σκεφτώ. Παρακολουθώ και τις κριτικές από τα ξένα φόρα και μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι ανησυχητικό.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παρακολουθώ και τις κριτικές από τα ξένα φόρα
Στα οποία ο κάθε ιδιοκτήτης δίνει μία στατιστική και παρουσιάζει την γενική αίματος όλων των σκύλων της γειτονιάς του ? :p Του δικού του θα παρουσιάσει - αν έχει πρόβλημα - και πάλι υποκειμενικό είναι.

Πού θέλω να καταλήξω ... δεν θα δείς ΠΟΤΕ αυτό που ψάχνεις, για οποιαδήποτε τροφή.

Σχετικά με την διάρροια - αφού παρακολουθείς - άρα και εδώ - πόσοι έχουν πρόβλημα με τις εν λογω τροφές και πόσοι είναι οκ ? Και γιατί ? Και αν έχεις παρατηρήσει ότι τα σκυλιά που τις τρώνε και πάνε μια χαρά είναι μειοψηφία, τί τις διαφοροποιεί από την Friskies όπου πάλι έχει αρκετούς ευχαριστημένους πελάτες?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όλα τα περιστατικά με τη διάρροια είναι από την αρχή που το ζώο λαμβάνει τη συγκεκριμένη τροφή.
Επειδή αναφέρθηκα κι εγώ σε πρόβλημα διάρροιας με την Orijen, να επιβεβαιώσω ότι όντως στην αρχή της διατροφής με αυτή το παρουσίασε ο μικρός.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Η δικιά μου με την Orijen είχε τα καλύτερα σκ@τ@ (σταθερά-ούτε μια διάρροια) από οποιαδήποτε άλλη τροφή και ήταν σε πολύ καλη κατάσταση γενικά. Ενα τρίμηνο βέβαια δεν αρκεί για να βγάλω μακροχρόνια συμπεράσματα.
Επίσης αναφέρετε ότι έχει μεγάλο ποσοστό πρωτείνης..Και η BARF και το μαγειρευτό το ίδιο ποσοστό έχουν. Βέβαια δεν έχουν υποστεί επεξεργασία (τουλάχιστον BARF)

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δεν κορόιδεψα την αναφορά στις διάρροιες, απλά θεωρώ ότι όλες οι τροφές το κάνουν. Πάντα θα υπάρχουν οι ευχαριστημένοι και όσοι δεν είναι ευχαριστημένοι. Αν κάποιος δε θέλει να δώσει orijen, θεωρώ σημαντικότερο το λόγο για την αυξημένη πρωτείνη, παρά για τη διάρροια που κάποιο σκυλί παρουσίασε.

Το πόσο θα επηρεαστώ εγώ από τυχόν περιστατικά που θα ακούσω είναι δικό μου θέμα. Το παν είναι να υπάρχει διαθέσιμη η πληροφορία και από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνει όπως νομίζει.

Από τη Φρίσκις τη διαφοροποιεί η ετικέτα. Όποιος είναι ευχαριστημένος με τη φρίσκις και βλέπει το σκυλί του να χαίρει άκρας υγείας, ας συνεχίσει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Έπρεπε να δεις τη διάρροια... Σου έχει χυθεί ποτέ μίλκο στο πάτωμα?
:D
Να με συγχωρείτε για την περιγραφή αλλάμ νομίζω όποιος το έβλεπε στο σκύλο του, δε θα αγόραζε ξανά την τροφή αυτή.