Τα σκυλιά των γειτόνων γαβγίζουν στον δικό μου στη βόλτα του και μου λένε να μη περνάω από εκεί.

nas

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
69
270
Διαβάζοντας το παρόν θέμα, εντοπίζω δύο προβλήματα.

Το πρώτο είναι πως αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου σαν την πιτυρίδα: "Άσε, έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα..".

Είναι η κακιά μας συνήθεια να προσπαθούμε μέχρι εκεί που φτάνει η λογική μας και μετά να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Στην συνέχεια, είτε αποδεχόμαστε την πιτυρίδα στους ώμους μας, είτε κουρευόμαστε γουλί..Το πρόβλημα όμως έτσι δεν λύνεται ποτέ, απλά το κουκουλώνουμε και αυτό διαιωνίζεται, υποβαθμίζοντας την καθημερινότητα μας και πολλές φορές και των άλλων.

Το άλλο πρόβλημα είναι πως μπερδεύουμε το λογικό με το σωστό.

Όταν κάτι μας φαίνεται λογικό, ΔΕΝ σημαίνει οτι είναι και σωστό. Πίσω από οποιαδήποτε πράξη υπάρχει κάποια λογική, αυτό δεν σημαίνει όμως οτι είναι και σωστή. Η λογική είναι κάθε φορά αλληλένδετη με τις πληροφορίες-γνώσεις που έχουμε για κάθε θέμα. Μία μόνο μικρή καινούργια πληροφορία είναι ικανή να ανατρέψει εντελώς αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε λογικό και σωστό.

Η πληροφορία της ημέρας λοιπόν είναι πως και ο σκύλος με την σειρά του, γαυγίζει γιατί είναι σίγουρος οτι υπάρχει λόγος. Αν όμως του δώσουμε την πληροφορία οτι δεν κινδυνεύει, ούτε από τα διερχόμενα σκυλιά, ούτε από τα μαντρωμένα, τότε απλά δεν θα έχει λόγο να γαυγίζει.

Κάποιοι ίσως πούν ναι αλλά είναι στα ένστικτά τους να είναι φύλακες, καχύποπτα κτλ κτλ. Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι ηλίθια. Αν δεν υπάρχει λόγος στο μυαλό τους για να είναι σε κατάσταση fight or flight, τότε δεν θα μπουν εξ'αρχής, ακόμα και τα πιο δύσκολα σκυλιά. Και πιστέψτε με, θα είναι ΟΚ με αυτό.

Αν λοιπόν έχουμε δοκιμάσει τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα, τότε ο σκύλος μας δεν είναι κάποια μοναδική περίπτωση που δεν παίρνει θεραπεία, αλλά απλά δεν έχει καταλάβει τί προσπαθούμε να του πούμε. Και γι αυτήν την άστοχη επικοινωνία ευθυνόμαστε εμείς, όχι ο σκύλος.

Προσωπικά πάντως, από την στιγμή που ο σκύλος μου παραμένει αδιάφορος και δεν προκαλεί ούτε καν με τα μάτια (κατόπιν εκπαίδευσης πάντα), επιδιώκω να περνάω από φασαριόζικες γειτονιές, πρώτα για περαιτέρω απευαισθητοποίηση και δεύτερον επειδή ελπίζω κάποτε (σε μερικές γενιές ίσως) να λυθεί το πρόβλημα και όχι να διαιωνίζεται. Πως θα λυθεί; Πρώτα με την πληροφόρησή του ανεύθυνου ιδιοκτήτη οτι αυτός κάνει κάτι λάθος και στην συνέχεια με προβληματισμό και αναζήτηση λύσεων από μέρους του (πχ εκπαιδευτή).

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Κοίτα, αν περνώντας συχνά, της λέγανε "ρε συ κοπελιά, είναι λίγο μαλάκας ο σκύλος και δεν τον κοντρολάρω πλήρως, κάνε μου τη χάρη να μην περνάς συχνά από δω", προσωπικά θα το σκεφτόμουνα και θα βοηθούσα στο μέτρο του δυνατού.

Τώρα που της πουλήσανε "τι θα γίνει, πόσες φορές θα σου κάνω τη ΧΑΡΗ να μη σου πω τίποτα που περνάς από δω" και "συμμορφώσου στα θέλω μου γιατί - στην ουσία - θα σου επιτεθώ (βλ. 'πίτμπουλ'", όοοχι δεν υπάρχει κάτι να "φροντίσω" εκτός από την πηγή της μουνοπανοσύνης (πάρντον μάι φρεντς, αλλά και οι συγκαλύψεις βρισιών με ανατριχιάζουν και δεν υπαρχει πιο ταιριαστός ορισμός) : τους ιδιοκτήτες/απειλούντες/τραμπουκίζοντες.

Δε μου κάνει βέβαια και η αντίδραση τύπου "θα περνάω συνέχεια από δω". Δεν κερδίζω κάτι, ούτε εγώ, ούτε η γειτονιά. Θα πλαντάξει κ το έρμο το άλλο να γαυγίζει. Αστυνομία κατευθείαν, κτλ κτλ.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.434
8.408
Δεν ειναι ακριβως έτσι αγαπητη μου! Υπαρχει αποτελεσμα μεν, το οποιο οφειλεται σε ερεθισμα δε!
Αυτο που προτεινω εγω ειναι, οτι ως λογικοι ανθρωποι θα πρεπει να φροντισουμε το ερεθισμα να ειναι το κατα δυναμιν μικροτερης διαρκειας, οπως απαιτουμε το κατα δυναμιν μικροτερο αποτελεσμα.
Ειναι σα να μου λες οτι αυτη που φοραει μινι ηθελε το βιασμο. Ετσι μου ακουγεται αυτο. Αφου δημιουργει το ερεθισμα.

Ολοι οι λογικοι ανθρωποι επιθυμουμε να μη δημιουργουμε θεματα και το κανουμε απο τη καλη μας τη ψυχη και για λογους ευγενειας και λογικης, επισης δε παρανομουμε σε καμια περιπτωση ακομα και αν το σκυλι μας χαζεψει 20'' παραπανω. Ουτε κανεις απο αυτους που γραφουν εδω μεσα ξυπναει το πρωι αποφασισμενος να βγει βολτα για να δημιουργησει επιτηδες ερεθισματα.

Αντιθετως αυτοι που αφηνουν τα σκυλια τους εξω να γαυγιζουν και απαιτουν να μη περνας, ουτε καλη ψυχη, ουτε ευγενεια και λογικη εχουν, και ειναι και παρανομοι και απο το νομο.

Τα πραγματα ειναι απλα κατα εμε.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Διαβάζοντας το παρόν θέμα, εντοπίζω δύο προβλήματα.

Το πρώτο είναι πως αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου σαν την πιτυρίδα: "Άσε, έχω δοκιμάσει τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα..".

Είναι η κακιά μας συνήθεια να προσπαθούμε μέχρι εκεί που φτάνει η λογική μας και μετά να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Στην συνέχεια, είτε αποδεχόμαστε την πιτυρίδα στους ώμους μας, είτε κουρευόμαστε γουλί..Το πρόβλημα όμως έτσι δεν λύνεται ποτέ, απλά το κουκουλώνουμε και αυτό διαιωνίζεται, υποβαθμίζοντας την καθημερινότητα μας και πολλές φορές και των άλλων.

Το άλλο πρόβλημα είναι πως μπερδεύουμε το λογικό με το σωστό.

Όταν κάτι μας φαίνεται λογικό, ΔΕΝ σημαίνει οτι είναι και σωστό. Πίσω από οποιαδήποτε πράξη υπάρχει κάποια λογική, αυτό δεν σημαίνει όμως οτι είναι και σωστή. Η λογική είναι κάθε φορά αλληλένδετη με τις πληροφορίες-γνώσεις που έχουμε για κάθε θέμα. Μία μόνο μικρή καινούργια πληροφορία είναι ικανή να ανατρέψει εντελώς αυτό που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε λογικό και σωστό.

Η πληροφορία της ημέρας λοιπόν είναι πως και ο σκύλος με την σειρά του, γαυγίζει γιατί είναι σίγουρος οτι υπάρχει λόγος. Αν όμως του δώσουμε την πληροφορία οτι δεν κινδυνεύει, ούτε από τα διερχόμενα σκυλιά, ούτε από τα μαντρωμένα, τότε απλά δεν θα έχει λόγο να γαυγίζει.

Κάποιοι ίσως πούν ναι αλλά είναι στα ένστικτά τους να είναι φύλακες, καχύποπτα κτλ κτλ. Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι ηλίθια. Αν δεν υπάρχει λόγος στο μυαλό τους για να είναι σε κατάσταση fight or flight, τότε δεν θα μπουν εξ'αρχής, ακόμα και τα πιο δύσκολα σκυλιά. Και πιστέψτε με, θα είναι ΟΚ με αυτό.

Αν λοιπόν έχουμε δοκιμάσει τα πάντα και δεν γίνεται τίποτα, τότε ο σκύλος μας δεν είναι κάποια μοναδική περίπτωση που δεν παίρνει θεραπεία, αλλά απλά δεν έχει καταλάβει τί προσπαθούμε να του πούμε. Και γι αυτήν την άστοχη επικοινωνία ευθυνόμαστε εμείς, όχι ο σκύλος.

Προσωπικά πάντως, από την στιγμή που ο σκύλος μου παραμένει αδιάφορος και δεν προκαλεί ούτε καν με τα μάτια (κατόπιν εκπαίδευσης πάντα), επιδιώκω να περνάω από φασαριόζικες γειτονιές, πρώτα για περαιτέρω απευαισθητοποίηση και δεύτερον επειδή ελπίζω κάποτε (σε μερικές γενιές ίσως) να λυθεί το πρόβλημα και όχι να διαιωνίζεται. Πως θα λυθεί; Πρώτα με την πληροφόρησή του ανεύθυνου ιδιοκτήτη οτι αυτός κάνει κάτι λάθος και στην συνέχεια με προβληματισμό και αναζήτηση λύσεων από μέρους του (πχ εκπαιδευτή).
Δεν διαφωνω μαζι σου μεν, με καποιες αρκετα σοβαρες ενστασεις δε.
_Δεν μπορουν οοοοοολοι οι ιδιοκτητες να διαχειριστουν τα σκυλια τους, οποτε η δεν θα πρεπει να τους επιτρεπεται η κατοχη, κατι που δεν ισχυει (μεχρι σημερα τουλαχιστον) αλλα και να ισχυε θα εμεναν ελαχιστοι να κατεχουν σκυλο.
_Δεν οφειλουμε αλλα και δεν πρεπει εμεις να φροντιζουμε να εντεινουμε το προβλημα των γυρω, με αιτιολογια τον συνετισμο των προβληματικων.

Να εισαι βεβαια ότι αν παραγινει το κακο, ο νομοθετης θα δωσει την λαθος (για τους σκυλαδες) λυση στο προβλημα!

• Like
Reactions: nas

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Αυτο που προτεινω εγω ειναι, οτι ως λογικοι ανθρωποι θα πρεπει να φροντισουμε το ερεθισμα να ειναι το κατα δυναμιν μικροτερης διαρκειας, οπως απαιτουμε το κατα δυναμιν μικροτερο αποτελεσμα.
Δηλαδη προτεινεις ο λογικος ανθρωπος να στερειται τα εννομα και σε καμια περιπτωση παραλογα δικαιώματα του, για να μην προκαλεσει περισσοτερο τους παραλογους...;;;
Θα τρελαθούμε @epial με αυτά που λες....:confused:
Να στησουμε και σκοπιες εξω από το σπιτι των ανεύθυνων και να απομακρύνουμε και τυχον αδεσποτα που κανουν το λαθος να περνανε εξω από τα μπαλκονια αυτά, για να εχουμε μικροτερο αποτέλεσμα.
Ειπαμε, αλλο το να προκαλεις αναιτια και να δινεις δικαιώματα που μπορεις να αποφυγεις, αλλο το να αποδεχεσαι τα αγρια να διωχνουν τα ημερα...

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
40
μερικες φορες η διαχειριση ενος προβληματος ειναι πολυ πιο απλη απο οτι νομιζουμε.
απλως δεν επιθυμουμε ή δεν εχουμε το ψυχικο σθενος να κανουμε αυτο που πρεπει.

• Like
Reactions: nas

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δηλαδη προτεινεις ο λογικος ανθρωπος να στερειται τα εννομα και σε καμια περιπτωση παραλογα δικαιώματα του, για να μην προκαλεσει περισσοτερο τους παραλογους...;;;
Θα τρελαθούμε @epial με αυτά που λες....:confused:
Να στησουμε και σκοπιες εξω από το σπιτι των ανεύθυνων και να απομακρύνουμε και τυχον αδεσποτα που κανουν το λαθος να περνανε εξω από τα μπαλκονια αυτά, για να εχουμε μικροτερο αποτέλεσμα.
Ειπαμε, αλλο το να προκαλεις αναιτια και να δινεις δικαιώματα που μπορεις να αποφυγεις, αλλο το να αποδεχεσαι τα αγρια να διωχνουν τα ημερα...

Το παθος του εννομου συμφεροντος σου, σε εχει συνεπαρει τοσο που δεν διαβασες αυτο που ειναι ακριβως απο πανω!
_"Δεν οφειλουμε αλλα και δεν πρεπει εμεις να φροντιζουμε να εντεινουμε το προβλημα των γυρω, με αιτιολογια τον συνετισμο των προβληματικων".

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λοιπον...οταν ημαστε Αθήνα η Ηρα βγαινει στο μπαλκονι μαζι με μενα,το πρωι κ ταπογευμα,ειναι απτα σκυλια που αμα δουν αλλο σκυλι,γρια με καροτσι,γενικά ανθρωπους με πολλες σακούλες,λυσσαει σα να τους λεει "κ δε θα πηδήξω κατω?θα τα μαμησω ολα!"...
βέβαια ειναι γνωστό τοις πασι οτι ειναι χεστης περιωπης...
χωρις αυτο να σημαινει ομως οτι εχει δικαιωμα να τραμπουκιζει οποιον περνάει απο κατω...
οποτε με συνοπτικες διαδικασιες εξορίζεται στα ενδοτερα σε κλασματα του δευτερολέπτου...
μπορει να χει προλαβει να γρυλισει η να γαυγισει...δε την προλαβαίνω παντα κ ας ειμαι διπλα της,παντως σιγουρα δε θα τα βαλω με τον πεζο
Τι φταιει αυτος που παει στην δουλεια του κ τον εβγαλε ο δρομος του απτο στενο μας?

Οταν παμε εμεις βολτα,
μας μυριζονται απο χλμ,
δεν εχουμε προλαβει καν να φτασουμε στα στενα τους κ τακουω να λυσσανε ΟΛΑ,
αφου πολλες φορες εχω πει αμα χρειαστει να με ψαξει κάνεις αρκει απλα να ακολουθησει τα γαυγισματα,
λοιπον τι υποτιθεται οτι πρεπει να κανω?να πεταξω?
κ σε ολο αυτο η Ηρα δεν βγαζει κιχ.....
κ μιλαμε για ώρα,
γιατι για να φτάσω απτο ενα στενο στο αλλο δεν ειμαι κ ο Φλας,
που σκ@τ@ ειναι οι ιδιοκτητες τους τοση ωρα?
ΟΛΑ αυτα ειναι μπαλκονοσκυλα κ αυλοσκυλα?
Δε νομιζω Τακη!
απλα στα @@ ,οποτε στα σοβαρα θα σκασω εγω λες?
Εχω συνηθειο δε,οποτε φτανω κατω απτο εκαστοτε σκυλι να το σηκωνω το βλεμμα κ να τα κοιταω ενα ενα,αλλη καθυστερηση εκει περαν της Ηρας που μυριζει τα πάντα μιας κ εδω δεν υπαρχει αυτη η "ποικιλια",κ να μονολογω δυνατά να ακουστω "ααα ρε φουκαριαρη παλι σε πεταξαν στο μπαλκόνι?ζωη ειναι αυτη?εε ρε αστυνομια που θελουν ταφεντικα σου" στελνω κ κανα φιλακι αμα εχω κεφια :X3: θα μου πεις γιατι εχεις δει ποτε να ντρεπεται κανεις απτα λεγομενα σου κ να τον μαζευει τον σκυλο?
Οχι,μονη μου τα λεω μονη μου τακουω...τα λεω ετσι
για να τα λεω!
Ααα να συμπληρωσω επισης,οτι η τελευταια μας βολτα σχεδον παντα ειναι μετα τις 12...
μπορει κ 1 κ 2...
ειδικα τωρα το καλοκαιρι?που περιμενω να πεσει κ η θερμοκρασια της ασφαλτου?
..μουχει τυχει να χει ανησυχια κ να βγω σα τη τρελη στις 5 το ξημερωμα...
φταιω εγω που κανω την δουλεια μου ομως κ οχι αυτοι που παρατανε τα σκυλια τους?!

Αυτο με τις μπαλκονοπορτες το καλοκαιρι δε το καταλαβαινω...
εγω ισα ισα εκει ειναι που δεν ανοιγω,
λιγο το πρωι να αεριστει το σπίτι κ μετα κλειδαμπαρωνονται τα παντα
Αμα εχεις ανοιχτα γεμιζεις κουνουπια κ λιβα...
Ή κατι δεν πιάνω?

Παμε στο παρκαρισμα,
Αθήνα παντα εε...
ναι...
παντα αφηνω μεγαλα κενα...
κ ναι το κανω επιτηδες...
Ξερετε γιατι?
γιατι με εκνευριζει να γυρναω μεσημερι κ να χουν πιασει θεσεις με καφασια,γλαστρες,μηχανακια μεχρι κ τσουβαλια τσιμεντου ρε φιλε...
ναι,ολα ταχω δει...
Κ αιντε κ το μεσημερι κανεις βολτες πανω κατω,αμα γυρνας το ξημερωμα?ή μηπως να μην βγαινω κιολας?
Μια δυο τρεις,δε μιλαγα,εφευγα κ εκανα κυκλους σα το λαλακα,εε μετα μου την εδωσε,(ειδικα αφου χαραξαν δυο ολοκαινουργια αυτοκινητα,το δικο μου κ του αδελφού μου,ολως τυχαιως) οπότε, όποτε γυρναγα ειχα τέρμα μουσικη,να μακουνε να ερχομαι,
σα να λεω "καθικια σας ερχομαι", συν οτι εβαλα κ εξατμιση Group N,ναι,επιτηδες,
σταμαγα που λες αποτομα,
τραβαγα κ χειροφρενο μεστη μεση του δρομου,
εννοειτε συνεχιζε να βαραει διαολεμενα η μουσικη μιας κ ειναι απευθειας συνδεδεμενο με την μπαταρια,ακουω κ κατι τραγουδια,του Σατανα πραματα,αστα να πανε,
κατέβαινα κατω,τα πεταγα ολα δεξια αριστερα,μπινελικωνα κιολας
(δε λεω τι ελεγα γιατι θα κοκκινησουν κ οι λιμενεργατες του Πειραια)...
Εννοειτε ουτε καλημερα δεν ανταλλαζα/ω!
Μαυτα κ μαυτα,εχω βγαλει το συμπερασμα οτι τον καλο δεν τον λενε καλο...καπως αλλιως τον λενε..
Ετσι απλα σταματησα να ειμαι!

Επισης υπήρχε κ μια κουλη που για να παρκαρει ή να ξεπαρκαρει διελυε το δικο της,τον μπροστινο κ τον πισινο της,μεχρι να φυγω απτο πατρικο μου ειχε αλλαξει 3 αυτοκινητα,κ ειχε διαλύσει ολα τα αυτοκινητα της γειτονιας...
δε το κανε επιτηδες,απλα ηταν αμπαλη...
αμα τυχαινες ομως σαυτην?
Στηναμε καραουλι κ οποτε ακουγαμε να βαζει μπρος πεταγομασταν ολοι πανικοβλητοι στα μπαλκονια μη τυχον κ ηταν κανενος μας ταμαξι κοντα στο δικο της :ROFLMAO:

Οπως εχω ξαναπει...
Οταν σε σεβονται 1 εσυ να σεβεσαι 10
Οταν ομως κοιτανε να σε μαμησουν 1 εσυ να μαμας 10!
Τελος!

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Αντι να κοιταμε μονο την δικη μας βολη, ας προσπαθησουμε να μπουμε στο μυαλο του νομοθετη.
Αυτος κοιταει το συνολο και οχι το ειδικο.
Πχ Παρ οτι ολοι οι οδηγοι δεν εχουν ιδιες ικανοτητες, αλλα ουτε και τα αυτοκινητα ειναι ιδια, εχει ορισει συγκεκριμενα ορια ταχυτητος, ειτε εισαι ο χαμιλτον ειτε μετα κοπων εβγαλες το διπλωμα, γιατι κυκλοφορουνε ολοι και ειναι αδυνατον να γινει εξειδικευση

Ακριβως το ιδιο θα κανει αν αναγκαστει να δωσει λυση στο προβλημα.
Επειδη ολοι οι ιδιοκτητες σκυλων δεν εχουν αλλα ουτε και μπορουν να εχουν τις ιδιες ικανοτητες εκπαιδευσης τους, και επειδη ακομα κι αν απαγορεψει να υπαρχουν σκυλια σε κηπους η αυλες, δεν ειναι λογικο να υποχρεωσει καθε ιδιοκτητη σκυλου να εχει μονιμως κλειστες τις μπαλκονοπορτες μην πεταχτει ο σκυλος και γαυγισει η γαυγισει μεσα στο σπιτι και ο απο πανω θεωροντας καταπατηση του εννομου και λογικου δικαιωματος του(sic) να μην ακουσει τυχον γαυγισμα, κατα τις ωρες κοινης ησυχιας, αλλα οχι μονο, πως νομιζετε οτι θα νομοθετησει αν το προβλημα και η διεκδικηση των απαιτουντων νομιμοτητα ενοχλουμενων απο καθε τυπου και αιτιας γαυγισμα, ενταθει;
Λαβετε υπ οψιν σας οτι αυτοι που δεν θελουν να συμβιωνουν με σκυλια ειναι η πλειοψηφια.

Υπαρχει και μια αλλη παραμετρος πολυ πιο σοβαρη που σκεφτηκα μελετωντας το ποστ του nas, που θα την διατυπωσω προς συζητηση και προβληματισμο οταν βρω χρονο.
Θα ηθελα να ακονισετε μεν τα μαχαιρια σας, αλλα να ανοιξετε το μυαλο σας εχοντας παντα κατα νου το " βρε λες;"

Last edited:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@Μαρια&Ηρα σε βρηκα!!!! Εσυ εισαι ο αγνωστος που βριζω στην καθημερινοτητα μου. Εισαι και η χειροτερη εκδοχη. Γιατι πχ ο αλλος ειναι καφρος απο αμελεια/αφελεια. Εσυ εισαι εκ προμελετης καφρος. Με προθεση.
Ο καθενας κανει τις επιλογες του στη ζωη. Χιλιες φορες να μαι ο μαλακας παρα ο καφρος της γειτονιας. :)

• Like
Reactions: epial

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Πριν χρονια ειχα εναν καθηγητη που ελεγε συχνα πυκνα "κοινη λογικη, δεν ειναι η λογικη ΣΟΥ, αλλα η λογικη των αλλων κ δη των πολλων". Καλη του ωρα τον θυμαμαι συχνα πυκνα......

Μενω οπως πολλοι γνωριζετε εκτος αστικου κεντρου, σε κτημα. Επισης εχω την τυχη να μην εχω γειτονες παρα σε αποσταση πολλων δεκαδων μετρων. Εχω τα σκυλια μονιμα στον κηπο κ τα σκυλια μου δεν γαυγιζουν εκτος κι αν υπαρχει καλος λογος.

Τωρα λοιπον το καλοκαιρι, μπροστα απο το σπιτι μου, περναει κανας ανθρωπος να παει στην θαλασσα. Το χειμωνα περνανε μερες πριν να φανει καποιος.....

Εχω λοιπον εναν παππου, καπου στα 80 που παει θαλασσα μεσημεριατικο, συνοδευομενος απο τον λυτο σκυλο του που ερχεται κ τραμπουκιζει τα δικα μου. Φυσικα με 50 μετρα προσοψη θελει αρκετα λεπτα να διανυσει την αποσταση κ ο σκυλος του ολη αυτη την ωρα κανει την αποσταση πανω κατω γαυγιζοντας την ιδια ωρα που τα δικα μου κανουν το ιδιο απο την μεσα πλευρα της μαντρας....

Ενοχλουμαι εγω λοιπον, κ επειδη σεβομαι την ηλικια του κ το σκυλακι του που ζει καλα κ ειναι η μονη του παρεα, για 2 μηνες ενα 3ωρο τα μεσημερια τα καμαρια μου την βγαζουν στο κεννελ που ουτε βλεπουν ουτε γαυγιζουν στο ηλιθιο αυτο παιχνιδι με την σκυλα του παππου.

Αυτο μου λεει η δικια μου λογικη κ ας μην ειναι τοσο κοινη τελικα......

Η δε σκυλα του παππου εξακολουθει να τρεχει πανω κατω γαυγιζοντας μονη πλεον ψαχνοντας τους εταιρους παικτες που απουσιαζουν. Φυσικα δεν ενοχλειται κανεις γιατι δεν υπαρχει κατοικος σε αποσταση ακουστικης γαυγισματων.....

Θα ηθελα ο παππους να την κανει να βγαλει το σκασμο, η να αλλαξει δρομολογιο, αλλα η μονες κουβεντες που εχουμε ανταλλαξει ποτε ειναι "καλησπερα" κ "καλο μπανιο"........

Δεν μπορω να διανοηθω καν να του την πω που περναει απο κει...... Η δικια μου παρεμβαση (σκυλια στο κεννελ) ειναι πολυ απλη, σε σχεση με το δικο του παραγομενο εργο να διανυσει χιλιομετρα με το σκυλακι του για μπανιο.....

Υ. Γ. Θα μπορουσα απλα να αφησω τα σκυλια να γαυγιζουν, δεν θα ενοχλουσαν κανεναν αλλον εκτος απο μενα......

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Δε νομιζω...
σε καθε περιπτωση εχω συναντησει οχι απλα ηθελημένη "αφέλεια",κουτοπονηρια το λεω εγω αυτο παρεμπιπτόντως!
αλλα κ καμια προθεση συμμόρφωσης!
Αντιθετως,κοιτάνε πως να βγουν κ απο πανω!

Οποτε λυπαμαι οχι,προτιμώ τον ρολο του καφρου παρα του μαλακα :X3:

Τα μπινελικια δε με ενοχλουν
Ισα ισα,αμα ειναι πετυχημενα κ εξεζητημενα,τα απολαμβανω κιολας :LOL:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Δε νομιζω...
σε καθε περιπτωση εχω συναντησει οχι απλα ηθελημένη "αφέλεια",κουτοπονηρια το λεω εγω αυτο παρεμπιπτόντως!
αλλα κ καμια προθεση συμμόρφωσης!
Αντιθετως,κοιτάνε πως να βγουν κ απο πανω!

Οποτε λυπαμαι οχι,προτιμώ τον ρολο του καφρου παρα του μαλακα :X3:

Τα μπινελικια δε με ενοχλουν
Ισα ισα,αμα ειναι πετυχημενα κ εξεζητημενα,τα απολαμβανω κιολας :LOL:
:D
Για να ειμαι ειλικρινης, χρειαζεσαι και συ που και που. Υπαρχει ενα θεατρικο που λεγεται 'ο καλος ανθρωπος του Σετσουαν' που παιζουμε και οι δυο μεσα (ο καφρος και ο μαλακας :p) και ειμαστε το ιδιο προσωπο. Τα λεει πολυ καλυτερα απο μενα. Γινεται να σαι καλος με τους ολους τους αλλους και καλος με τον εαυτο σου ταυτοχρονα;

Ξεφυγα :oops:

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Το παθος του εννομου συμφεροντος σου, σε εχει συνεπαρει τοσο που δεν διαβασες αυτο που ειναι ακριβως απο πανω!
_"Δεν οφειλουμε αλλα και δεν πρεπει εμεις να φροντιζουμε να εντεινουμε το προβλημα των γυρω, με αιτιολογια τον συνετισμο των προβληματικων".
Μαλλον εσενα σε εχει συνεπαρει το παθος του ...καλου Σαμαρειτη να το πω..;
Να μην προκαλεσεις στα πλαισια της καλης γειτονιας, ποιους;
Αυτους που γραφουν στα @@ τους και τους νομους του κρατους αλλα κυριως τους αγραφους νομους της ηθικης και αγραφους νομους της ηρεμης συμβιωσης σε ένα αστικο περιβαλλον;
Ή αυτους που μπορει να εχουν το πρόβλημα (τους διπλανούς των ανεύθυνων), αλλα δεν κανουν κατι για να το αντιμετωπισουν;

Λανθασμένα νομιζεις ότι κολλαω στο εννομο συμφέρον μου. Εγω τονιζω κυριως το απολυτως λογικο δικαιωμα μου να κυκλοφορησω ελευθερα σε δημοσιο δρομο (χωρις να προκαλω, χωρις να κανω κατι παρανομο, αν και πρακτικα αδιαφορω ότι με καλυπτει ο νομος και για αυτό πουθενα δεν εχω αναφερει ως λυση το "να καλεσω την αστυνομια" αν το εχεις προσεξει).
Το "πρόβλημα των γυρω" που λες, δεν το προκαλω εγω, δεν ευθυνομαι εγω και δεν είμαι παράνομος εγω (αν το θες και σε νομικο επιπεδο). Αν το πρόβλημα εντείνεται με την παρουσια του σκυλου μου και παλι δεν είναι δικη μου ευθυνη. Αρα όχι, δεν θα βαλω τον εαυτο μου στην θεση του "ενοχου", για να διευκολυνω τους πραγματικούς υπευθυνους της ολης κατάστασης, ειδικα δε σε περιπτωσεις όπως του συγκεκριμενου νηματος που πουλανε και μαγκια...
Το πρόβλημα το προκαλουν αυτοι που και τα σκυλια τους δεν ξερουν να διαχειριστουν, που και τους γειτονες τους δεν σεβονται και που και το παιζουν και ιστορια από πανω.
Να φροντισουν λοιπον αυτοι να διορθωθουν ή ας φροντισουν οι διπλανοι τους που εχουν το πρόβλημα να τους συνετισουν.
Εγω θα περασω κανονικα από την διαδρομή μου, ναι θα προσπαθήσω να μην αφήσω τον σκυλο μου να καθυστερησει εξω από τα μπαλκονια με τα σκυλια των ανεύθυνων που τα εχουν παρατημένα, αλλα ως εκει. Δεν θα κανω στραβο τον γυαλο επειδή καποιοι στραβα αρμενιζουν.

Ετσι για την ιστορια:
η βραδινη βολτα του σκυλου μου είναι παντα πολύ αργα, μεταμεσονύκτιες ωρες. Αυτό συμβαινει λογω των υποχρεώσεων μου αλλα και επειδή δεν θελω να εχω "περιεργες" συναντήσεις και προτιμω να είμαι πιο χαλαρος και εγω και ο σκυλος μου. Στην περιοχη μου παντου υπαρχουν σκυλια μονιμα παρατημένα σε μπαλκονια και αυλες. Δεν υπαρχει κανενα δρομολογιο που να μπορω να ακολουθησω για να μην αρχισουν τα αυλοσκυλα την φασαρια... (αρα συμφωνα με την λογικη σου τι πρεπει να κανω; να φορτωνω τον σκυλο μου στο αμαξι και να τρεχω στα βουνα και στις θαλασσες για να μην εντεινω το πρόβλημα των γυρω; ).
Ένα βραδυ λοιπον πετυχαμε στην βολτα μας τον "κολλητο" σκυλο του σκυλου μου και φυσικα τα σκυλια αρχισαν το παιχνιδι μες τη μεση του δρομου. Μην φανταστείς τιποτα γαβγισματα και χαμο, απλο παιχνιδι ηταν...Ακριβως για να μην ενοχλήσουμε την γειτονια, σε 2-3' ειπαμε με τον αλλον ιδιοκτητη να το διαλυσουμε, όπως και καναμε. Ε, δεν προλαβαίνω να κανω 200μ. από το σημειο και καταφθανει η αστυνομια. Με ρωτησαν αν ειχα ακουσει καποια φασαρια στην περιοχη, τους εξηγησα τι ειχε συμβει και φυσικα οι ανθρωποι εφυγαν αμεσως.
Που θελω να καταληξω;
Ότι αν υποχωρεις και δεν διεκδικείς τα δικαιώματα σου, δεν θα αργησει η στιγμη που θα βρεθεις και υπόλογος, που ο λαθος θα στο παιξει και σωστος και εσυ θα προσπαθεις να αποδειξεις ότι δεν εισαι ελεφαντας...όπως στο δικο μου περιστατικο δλδ, που κανεις δεν εχει καλεσει ποτε την αστυνομια για όλα τα μπαλκονοσκυλα που γαβγιζουν ολη μερα και νυχτα, αλλα την καλεσαν στο ένα λεπτο που ο δικος μου σκυλος ακουστηκε (οσο ακουστηκε) κατά την συναντηση του με το αλλο σκυλι σε δημοσιο χωρο.

Για να κλεισω το σεντονι μου φιλε @epial , αν η θεματοθετης δεν ξαναπερασει από το σημειο με τους "μαγκες", για να μην προκαλεσει συμφωνα με την συμβουλη σου, σε λιγο καιρο μην απορησει αν οι ιδιοκτητες αυτοι βγαλουν βολτα τα σκυλια τους λυτα, εξω από την δικη της πολυκατοικια, απαιτωντας από την ιδια να κρατησει μεσα τον σκυλο της...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καλος πρεπει να εισαι μονο εκει που αξίζει (βεβαια η εννοια του καλου απο ανθρωπο σε ανθρωπο σε ανθρωπο αλλαζει...) κ οχι απλα για να εισαι ή να σε λενε!

Υπαρχει ενας γειτονας στο πατρικο μου...
Η γυναικα του έχει πολλα προβληματα υγειας,κατακοιτη χρονια τώρα,την ακους το ξημερωμα να σφαδαζει απτους πονους...πολλες φορες,ολες τις ωρες της μερας κ της νυχτας αναγκαστηκε ασθενοφορο να ερθει να την πάρει.
Οι ανθρωποι δεν εχουν γκαραζ,μια εισοδο σπιτιου εχουν,κ το πεζοδρομιο δεκα ποντοι,ολοι στην γειτονια ξερουν το θεμα...
Γυρναγα πολλες φορες,οποιαδηποτε ωρα,κ εβλεπα αυτοκινητο ακριβως εξω απτην πορτα τους...αμα το αναγνωριζα το αυτοκινητο χτυπαγα κουδουνι,"ελατε να το παρετε,εχει ανοίξει παραδιπλα θεση ή φευγω εγω",κ ας μην ειχα βρει εγω,1000 φορες να πηγαινα Κορυδαλλό να παρκαρα,παρα να τοχα τυψεις αμα γινοταν τιποτα,δυσανασχετουσαν,αλλα κατεβαιναν...
Γιατί ειπαμε γειτονια,με ξερουν για τι ειμαι ικανη κ ποσο καφρος ειμαι!
Πριν μηνες κατεβηκα επισκεψη κ οπως εβγαζα την Ηρα επεσα πανω στον αντρα της κατακοιτης,με καλημερισε κ με σταματησε,"ξερω μου λεει τι εκανες τοτε κ σ'ευχαριστώ",πηρα το κακιασμενο μου γιατι με το ξερω τι εκανες θεωρησα οτι για κατι με κατηγορουσε,μετα μαλακωσα,"τι εννοειτε?" Του λεω,"ξερω οτι φροντιζες να μην εμποδιζουν την προσβαση του ασθενοφορου,κ σευχαριστω"...WTF?
Εντωμεταξυ επειδη μεστις ολες ιδιοτροπιες μου δε γουσταρω να μου λενε κ ευχαριστω,στραβωσα παλι,πεταξα ενα μη το ξαναπειτε κ εκανα να φυγω!
Οταν εφτασα εξω απτην πορτα του καταλαβα!
Ειχε κολλησει ο χριστιανος ενα ολοκληρο Α4 που εξηγουσε την κατασταση κ παρακαλουσε για τα αυτονόητα!

Σε μια οδο,2 στενών,που δεν περναει/σταματαει σχεδον ποτε ξενο αμαξι,πάντα ειναι γειτονες!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Χιλιες φορες να μαι ο μαλακας παρα ο καφρος της γειτονιας. :)
Παιδιά (πάει για όλους), δεν είναι επιλογή, ή το ένα ή το άλλο.

Ειδικά εδώ, στο μιλητό, εν ψυχρώ, που οι συνθήκες και οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση είναι ουδέτερα, και άρα μιλάμε για το βέλτιστο, σας παρακαλώ εξαλείψτε απ'τα μυαλά σας τη νοοτροπία "κάφρος ή μαλάκας, να δω σε ποιο καλούπι να χωρέσω" και βρείτε το αντικειμενικά σωστό - και μετά το προσαρμόζετε στην εκάστοτε συνθήκη. (Προσαρμόστε το όμως, όχι αλλάξτε του τα φώτα για να εμπέσετε με το ζόρι και το στανιό σε μια απ'τις δύο κατηγορίες...)

Ούτε θύμα ούτε θύτης. Ον που τιμάει την εξελικτική διαδικασία που το έφερε στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας... Αυτή είναι τουλάχιστον η δικιά μου λογική...

(edit: Νταξ, καμιά φορά αυτές οι άτιμες οι συνθήκες σε κάνουν να υπακούς στα αρχέγονά σου ένστικτα.. γκουχ γκουχ...)

Last edited:
  • Like
Reactions: Orilis and medusa

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
Ούτε θύμα ούτε θύτης.
Piece of cake! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Εδω ο αλλος ολοκληρο εργο εγραψε κι απαντηση δεν εδωσε (σποιλερ αλερτ) :LOL::LOL::LOL: Σου λεει, βρες το μονος σου.

Παντως @Μαρια&Ηρα, με τη μουσικη κανε ο,τι θες. Δε με νοιαζει τοσο. Τη θεσουλα ομως ρε! Που τη βλεπω εκει μιση μπροστα και μιση πισω και κλαιω, ξανασκεψου την, σε παρακαλω! :)

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.907
7.479
Στη νοοτροπία βρε. Οι περιστάσεις θα σε αναγκάσουν αναπόφευκτα να υποπέσεις κάποιες φορές σε κάποια κατηγορία. Αλλά να ξεκινάς με προκαθορισμένο mentality θα πατήσω για να μη με πατήσουν πρώτοι (ή και έτσι, just for the fun of it) ή θα σωπάσω για να διατηρήσω τη δικιά μου ηρεμία... επικίνδυνο και ζημιογόνο, κοινωνικά.

(Αρχίζω να καταλαβαίνω καλύτερα γιατί και τα σκυλιά τα κατατάσσουνε στο δίπολο κυριαρχικός/υποτακτικός... Άμα αυτά αναγνωρίζουμε και για τους εαυτούς μας ως επί το πλείστον... Καμία εξέλιξη στην αγελαία υπόσταση... Απλά καλύτερη επικοινωνία διά του λόγου... Μη μου δίνετε σημασία, παραμιλάω...)