Τιμές εκτροφείων & pet shops

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Μα τι να κανω;

Εχετε πηξει στα ροτ εκει πανω Βορεια!!! :lol: :lol: :lol:

Βρεθηκε ενας λογικος Χριστιανος να θελει ντομπ και

δεν θα προστρεξω;;; Αστειευεσαι;;; :roll:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
asli said:
παρτε μόνοι σας τηλ κάποιους εκτροφεις να δείτε τι θα σας ρωτησουν...

"τι ακριβως θελετε να κανετε με τον σκυλο?"

αν δεν το ρωτησουν αυτο εγω διαγράφομαι απο το site!!!
διαγραψου 8)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
asli said:
galazio said:
δεν καταλαβα τι λες..κι εγω για την αυλη μου τα πηρα,απο εκτροφεα...
λες να ηταν απο καμια σκυλα δυστυχισμενη,χωρις εξετασεις υγειας,που γεννοβολαει συνεχως σε ελεηνες συνθηκες-κλπ,κλπ,κλπ-?
τι σκυλο και ποσο το πλήρωσες?
γερμανικο ποιμενικο,250.000 και ποιμενικο καυκασου 300000,πριν 8 χρονια και τα δυο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Αν ο Παναγιώτης έχει βάλει όριο τα 800 λογικό μου ακούγεται. Με εμβόλια όμως ή χωρίς; Σε τι ηλικία;

Αν θα προτιμήσει το κουτάβι του Πετ-σοπ ή κακού εκτροφείου επειδή είναι στην τιμή που θέλει, πρέπει να ξέρει πως θα πρέπει να πληρώσει άλλα 250 για τα λοιπά, πολύ σύντομα μετά την αγορά του κουταβιού.

Το κουτάβι από χομπίστα ή εκτροφείο, ίσως κάνει 1000 ευρώ με την εγγραφή του πεντιγκρί, το μικροτσίπ και τα εμβόλια στην τιμή. Επίσης τα καλά εκτροφεία δίνουν τα κουτάβια μεγαλύτερα (πολύ αρνιούνται να στο δώσουν πριν κλείσει τους 3 μήνες) με αποτέλεσμα να έχεις σχεδόν ξεμπερδέψει με μικρο-έξοδα (πολλά) και να έχεις κουτάβι πολύ πιο εύκολο στη συμβίωση (όσο μικρότερο τόσο πιο συχνά τρώει και "παράγει" και τόσο πιο ευαίσθητο είναι σε αρρώστιες).

Άσχετα με όλα αυτά, οφείλει ο Παναγιώτης να ξέρει πως τα Ντόμπερμαν παρουσιάζουν όλο και περισσότερο προβλήματα στο χαρακτήρα.
Δυστυχώς η διασημότητα της έκανε κακό.

Ή κάθε φυλή έχει κληρονομικές ασθένειες (Wobblers, επιληψία, δισπλασία αγκώνων και γοφών, ατροφία του αμφιβληστροειδους, δερματικές αλλεργίες και θηροειδής είναι μερικά από τα "χαρίσματα" του Ντόμπερμαν).
Αυτά όλα δεν έχουν τίποτα να κάνουν με μορφολογία εκθέσεων όμως τον Παναγιώτη τον αφορούν άμεσα αν θέλει καλό σύντροφο.

Στο θέμα του χαρακτήρα θα παραμείνω γιατί στα Ντόμπερμαν είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα (σε σκύλους από αμφήβολη εκτροφή). Αγαπώ αυτη τη φυλή και δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να αγοράζει κουτάβι χωρίς να γνωρίζει πρώτα από κοντά τους γονείς του σκύλου. Ο καλός εκτροφέας θα έχει εξετάσει τους γονείς για της βασικές παθήσεις της φυλής και ΔΕΝ θα ζευγάρωνε σκύλους με "περίεργο" χαρακτήρα (ή πρόβλημα υγείας) ΟΣΟ ομορφοι και να ήταν μορφολογικά.

Είναι μια ράτσα που μάλλον καλύτερα να τα "σκάσεις" και να πάρεις καλό (έστω μόνο για παρέα) παρά να τσιγκουνευτείς 200 ευρώ και να έχεις 12 χρόνια προβλήματα (ή μηνήσεις!). Έχει σοβαρό πρόβλημα η φυλή.
Εχώ θα διάλεγα μια πιο σπάνια φυλή (που δεν την κατέστρεψαν τα "εργοστάσια κουταβιών" και τα πετ-σοπ) μία με λιγότερη ζήτηση και άρα λιγότερα προβλήματα. Εάν είχα ιδιαίτερη αδυναμία στα Ντόμπερμαν θα γνώριζα τους έλληνες εκτροφείς και τα σκυλιά τους από κοντά και θα διάλεγα αυτόν που α) εξετάζει τους σκύλους του τουλάχιστον για δισπλασία β) έχει τα πιο ισοροπημένα σκυλιά με τίτλους εργασίας γ) δεν βιάζεται να δώσει τα κουτάβια του, αντιθέτως τα φροντίζει όσο μπορεί και τηρεί τους νόμους της βουλής.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου Dr.Zhivago!
Κάνε εάν θέλεις ένα intro στην νεότητα «Νέο μέλος», για να μας πεις λίγα πράγματα για σένα και τη σχέση σου με τα σκυλιά και να μας δώσεις την ευκαιρία να σε καλωσορίσουμε επίσημα στο φόρουμ! :D

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Υποσημείωση:

Υπάρχουν μερικοί εκτροφείς Ντόμπερμαν στην χώρα μας (και έξω) που ενώ είναι "μεγαλοεκτροφείς" και κερδίζουν σε εκθέσεις, δεν δίνουν δεκάρα για τον χαρακτήρα των σκύλων που εκτρέφουν με αποτέλεσμα να κάνουν απίστευτο κακό στη φυλή και να στεναχωρούν και να ταλαιπορούν ανελέητα της οικογένεις που τους εμπιστεύτηκαν και αγόρασαν κουτάβι τους.

ΜΑΚΡΙΑ!

Τα βραβεία εκθέσεων δεν λένε απολύτως τίποτα για τον χαρακτήρα του σκύλου. Ο Παναγιώτης πρέπει να τα γνωρίσει από κοντά, στον χώρο τους για να μπορεί έστω να πάρει μια ιδέα για τον χαρακτήρα τους.
Τελικά, το να θέλεις ένα σκύλο μόνο για σύντροφο, ίσως απαιτεί περισσότερο προσπάθεια (τουλάχιστον σ'αυτήν τη φυλή) από απλά ένα υπέροχο καθαρόαιμο εκθέσεων...

puzzle

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
513
1
Patissia
Η ιστορια μου απο τα petshop...
2 χρονια τωρα χαζευω βιβλια για τα μικρα γαλλακια και εχω μπει στο τρυπακι..
προπαραπονη πρωτοχρονιας κατεβαινω με τη κοπελα στο κεντρο για χριστουγεννιατικη βολτα..και πως πεφτει το ματι μου σε ενα γαλλακι πανεμορφο..ολολευκο με ενα καφε ματι..ερωταςς...
διχως 2η σκεψη..ποσο εχει? 750...κανει και 10 ατοκες..α βολικα...
το παιρνουμε σπιτι..ομως καταλαβαινα οτι κατι δεν πηγαινε καλα..
Γιατρο την παραμονη και επιβαιβεωση οτι το σκυλακι εχει κωφωση..
Εγω και η κοπελα μου μες στο κλαμα..και με μαυρη ψυχη το επιστρεψαμε...
Μας ειπε θα μας φερει αλλο..οτι ειμασταν ατυχοι και τοι δεν μπορει να τσεκαρει ολα τα σκυλια για τετοιου ειδους προβληματα...(ακου επαγγελματισμος)..
Με τα πολλα πολλα περνουσε ο καιρος και αρχισα να διαβαζω περι Puppy mills ασθενειες κτλ..
με παιρνει τηλ και μου λεει ελα να παρεις το αλλο..μολις το εφερε ο εισαγωγεας..
παω εκει..το βλεπω..αλοιμονο αν ηταν 1,5 μηνων..μια σταλιτσα..αλλα ετρεμε λιγακι. Τον ρωταω γιατι? μου λεει λογικο ειναι τοσες ωρες ταξιδι..καινουργιο σπιτι και τα γνωστα...
Με αφελεια μου παλι, το παιρνω σπιτι ενω απο την διαδρομη μου εκανε εμετο..ε την επομενη μερα..διαγνωση τυφος...
Το πηγα στο κτηνιατρο του petshop (πολυ καλος παντως) οπου ομως το μικρουλι δε τα καταφερε..
Αρχισα να ψαχνω την εταιρεια και να απειλω με εξωδικα, δυσφυμιση..καταγγελιες κτλ..ε και μου τα εδωσαν ολα μετρητα πισω..
Ετσι βρεθηκα να ψαχνω εκτροφεις ..πηγα σε εκθεσεις.. και ημουν και τυχερος 2 μηνες μετα ειχε γεννα ενας πολυ καλο εκτροφεας..εκθεσιακο κουταβι..πιστοποιητικα υγειας, με γονεις πρωταθλητες κτλ..(αρχικα δεν με ενδιαφερει τοσο αυτο οσο το θεμα της υγειας του,αλλα δεν εχω να χασω και κατι κατεβαζωντας το σε καποιες εκθεσεις..)
Πλεον εχει περασει μια εβδομαδα με την υπεροχη γαλλιδουλα μου..
Ναι μεν εδωσα κατι παραπανω..αλλα πιστευω θα τα γλιτωσω αργοτερα,,τουλαχιστον ετσι ελπιζω!!!
Εχτες ειδα μια γαλλιδουλα σε ενα petshop..ο θεος να το κανει γαλλικο δηλαδη..Κατι απο γαλλικο και jack russell εφερνε το καημενο..μην αναφερω και τη δομη του σωματος του...
Το λοιπον ...καλυτερα 200-300 ευρω παραπανω για μια ζωουλα που θα την εχεις τα επομενα 10-15 χρονια..παρα να τρεχεςι μονιμα για προβληματα υγειας αγοραζωντας σκυλακια απο petshop..

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Με παίρνει σήμερα τηλέφωνο γνωστός μου. Βρισκόμαστε στη βόλτα των σκυλιών αραιά και που.

-Γιώργο μπορείς θα με βοηθήσεις;
-Αν μπορώ ναι, σε ποιό θέμα;
-Να διαλέξω κουτάβι
-Θα πάρεις και 2ο; Απο πού;
-Ζευγάρωσε ο δικός μου και θα κρατήσω ένα
-Ο δικός σου είναι μικρός ακόμα, πως και το ζευγάρωσες; (ο μικρός έχει μάλλον δυσπλασία, και είναι πολύ βαρύς. Θα περάσει τα 45 κιλά, ούτε pedigree, ούτε εξετάσεις)
-Η κοπέλλα που έχει το θηλυκό μου είπε πως είναι εντάξει, ξέδωσε και ο δικός μου, εντάξει.
-Εγώ σε τι να σε βοηθήσω;
-Να κρατήσω κουτάβι
-Γιατί;
-Γιατί θα τα πάει η κοπέλλα τη Δευτέρα στο πετσοπ και χρειάζομαι κάποιον που ξέρει, να διαλέξω ενα καλό. Βέβαια είναι δύσκολο, το ξέρω γιατί είναι μικρά ακόμα...
-Πόσο είναι;
-6 εβδομάδων
-(Πέρα απο όλα τα υπόλοιπα) Είναι πολύ μικρά για να φύγουν απο τη μάνα ακόμα, γιατί δεν τα αφήνετε 2-3 εβδομάδες ακόμα;
-Δεν γίνεται. Η κοπέλλα δεν τα θέλει άλλο και εγώ φεύγω ταξίδι και πρέπει να φύγουν. Ο πετσοπάς λέει ότι είναι καλύτερα τώρα.

*sick* *sick* *sick*

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
galazio said:
asli said:
παρτε μόνοι σας τηλ κάποιους εκτροφεις να δείτε τι θα σας ρωτησουν...

"τι ακριβως θελετε να κανετε με τον σκυλο?"

αν δεν το ρωτησουν αυτο εγω διαγράφομαι απο το site!!!
διαγραψου 8)

τι εγινε για πες?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ειδα τα σκυλια του σε μια εκθεση,μουρλαθηκα με εναν αρσενικο ειδικα...μετα απο καιρο τον πηρα τηλεφωνο,ρωτησα εαν εχει γεννα και με ποια ακριβως σκυλια,μου ειπε τα ονοματα τους,ηταν αυτα που με ενδιεφεραν,τον ρωτησα ποτε μπορω να παω να τα δω,μου ειπε "οποτε θελετε,μονο παρτε με τηλεφωνο την προηγουμενη για να ειμαι σιγουρα εδω ο ιδιος",τον ρωτησα πως ακριβως πηγαινω εκει,μου απαντησε,πηγα,ηταν εκει ολα τα κουταβακια της γεννας,εκεινη την μερα ηταν αλλα δυο ζευγαρια που ηθελαν και αυτοι,αλλα δεν τους ειδα αποφασισμενους και δεν αγχωθηκα :lol:συζητησαμε,ειχαμε επαφη σε οτι μου ειπε και οτι του ειπα, ...διαλεξα εναν,για να τον ξεχωριζω εγω επειδη ηταν καρμπον ολα τα αρσενικα στα δικα μου ματια, του ψαλιδισαμε λιγο την ουριτσα, :lol: εδωσα προκαταβολη και μετα απο 2-3 μερες πηγα και τον πηρα και ειδα στα ματια του πως χαρηκε που μου το εδωσε (σημειωση...την γυαλαδα στο ματι λογω φραγκων,ξερω να την διακρινω,οχι,δεν ηταν τετοια :lol: )
οταν πηγα τον γερμανικο για εκπαιδευση,στο σαλονι ηταν μια νεα κουταβοθυελλα και εφυγα με το καυκασακι μου(που ειχα δει παλι τους γονεις του πολλες φορες και σε εκθεση και στο σπιτι του,διοτι πηγαιναμε και για μπριζολιδια στο τζακι :lol: ) για παρηγορια... 8)
αυταααα....σε καλυψα?

sarah

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2008
98
0
Πάντως αυτό που λει o asli έχει δίκιο! Πολλοί εκτροφείς ρωτάνε γιατί το θέλεις το κουτάβι!

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
galazio αν ειμαι προθυμος να σου δωσω καποια τηλ απο την ρατσα που μου

αρεσει (καποια εκτροφεια)και να παρεις μονη σου να κανεις ομορφα και ωραια

μια ερωτηση!

θελεις ????

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εγω δεν αμφισβητησα αυτα που λες,σου ειπα απλως την δικη μου ιστορια,διοτι ησουν απολυτος και αυτη η ιστορια ειναι αληθινη.
εσυ,με αμφισβητεις?
οχι,δεν με ενδιαφερει να παρω και να κανω τον πελατη σε εκτροφεις.
γνωριζω ολες τις ...κλιμακες,-εννοια σου-το να ειμαστε απολυτοι ομως,ειναι αδικια.
εσενα που σε ενδιαφερει,καντο...εγω δεν καταδεχομουν ποτε να "ψαρεψω",ουτε στο δικο μου επαγγελμα καποτε...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
sarah said:
Πάντως αυτό που λει o asli έχει δίκιο! Πολλοί εκτροφείς ρωτάνε γιατί το θέλεις το κουτάβι!
ο asli,ηταν απολυτος...εννοουσε πως ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να ΜΗΝ σε ρωτησουν.
απο εκει και υστερα,δεν καταλαβαινω για ποιο λογο πρεπει να το ρωτησουν αυτο τηλεφωνικως και οχι σε προσωπικη επαφη...διοτι ναι μεν,καποιος μπορει να θελει το κουταβι του να βγει με διακρισεις απο τις εκθεσεις,ολα αυτα ομως,συζητιουνται και κρινονται απο κοντα,για παρα πολλους λογους...

sarah

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2008
98
0
To ρωτάνε τηλεφωνικώς γιατί σου λέει δεν θέλω να μιλάω με άσχετους!
Και θέλουν τα καλύτερα κουτάβια να πάνε σε ανθρώπους που θα τρέξουν και σε 5 εκθέσεις το χρόνο!

asli

Well-Known Member
8 Φεβρουαρίου 2008
557
1
48
Θεσ/νικη-Αγ.Τριαδα
aslihan.gr
απλα μερικα πραγματα δεν μπορεις να τα γραψεις ειναι καλύτερα να τα πεις

και να τα συζητήσεις απο κοντα !

δεν ξερεις μπορει καποτε να τα πουμε ολοι μαζι παρεα :wink:

Στατιστικά Forum