Τι σκυλί να πάρω για διαμέρισμα?

Status
Κλειδωμένο θέμα

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
δεν ξέρω με ποια φιλοζωικη μίλησες, δικαιολόγησε τους όμως. ειναι δύσκολο έργο αυτο που κάνουν και έχουν δει τα ματάκια τους τα πάντα! Ειναι κάπως φυσικο να ειναι επιφυλακτικοι με μια κοπέλα που δεν γνωρίζουν και που ζητάει να φιλοξενήσει ενα μικρόσωμο σκυλάκι που να μην κάνει ζημιές...Συνηθως το μικρόσωμο θα είναι κουτάβι και θα κάνει και ζημιες.

Κάτσε να σου βρω στο fb μια ομάδα που έχει κυρίως μικρόσωμα.

Thanks, οκ καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι επιφυλακτικοί, όμως θα μπορούσαν πχ να ρωτήσουν και να μάθουν πράγματα για μένα αντί να βγάζουν συμπεράσματα από το πουθενά, όπως κάνει ο μέσος νεοέλληνας.. Τέλος πάντων.. θα στείλω και σε άλλους ίσως, δεν ξέρω θα δω.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Βρε παιδια ειλικρινα τωρα, προτεινετε να κανει φιλοξενιες η κοπελα που προς τιμην της παραδεχεται οτι δεν εχει ιδεα απο σκυλους, δεν εχει χρονο για παραπανω απο 1 βολτα την ημερα και θελει κατι μικροσωμο και ησυχο? Θα δινατε εσεις σκυλο που να ειναι υπο την προστασια σας για φιλοξενια? Και στην τελικη οι φιλοξενιες κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν ειναι για να κανει ο καθενας την πρακτικη του και μαλιστα ανευ διδασκαλου στα αδεσποτα. Ειναι για ανθρωπους που ξερουν τι θα αντιμετωπισουν και θελουν να βοηθησουν ενα ζωο.

Αυτα δεν τα λεω για να σε υποτιμησω σοκοφρετα. Απλα θεωρω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ενημερωθεις για το τι σημαινει συμβιωση με εναν σκυλο, να ερθεις σε επαφη με ανθρωπους που εχουν σκυλια και να δεις την καθημερινοτητα τους, και αφου αποφασισεις οτι χωραει ενας σκυλος στην ζωη σου να κανεις την ερευνα σου για το ποιος ταιριαζει σε εσενα. Ο οποιος ευχης εργον θα ηταν να ειναι ενα σκυλακι απο καταφυγιο.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Sokofreta, λάβε υπόψιν σου ότι δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλοί, οι οποίοι υιοθετούν σκυλιά, μέσα σε αυτά και πάρα πολλά κουτάβια, τα οποία επιστρέφονται κακήν κακώς, τις πιο πολλές φορές με τη δικαιολογία ότι λερώνουν, δεν είναι ήσυχα, κάνουν ζημιές κλπ. Εσύ μπορεί να έχεις τις καλύτερες προθέσεις, ο εθελοντής όμως δεν είναι ο μάντης Κάλχας και με το που του λες κι εσύ μια απο τα ίδια, κατευθείαν το μυαλό του πάει στο κακό. Υπάρχουν αρκετά ενήλικα και μικρά σε ηλικία σκυλιά που δεν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και ψάχνουν φιλοξενία. Εγώ θα πρότεινα να ξαναπροσπαθήσεις πάντως. Μόνο καλό θα κάνεις με μια φιλοξενία :)

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Βρε παιδια ειλικρινα τωρα, προτεινετε να κανει φιλοξενιες η κοπελα που προς τιμην της παραδεχεται οτι δεν εχει ιδεα απο σκυλους, δεν εχει χρονο για παραπανω απο 1 βολτα την ημερα και θελει κατι μικροσωμο και ησυχο? Θα δινατε εσεις σκυλο που να ειναι υπο την προστασια σας για φιλοξενια? Και στην τελικη οι φιλοξενιες κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν ειναι για να κανει ο καθενας την πρακτικη του και μαλιστα ανευ διδασκαλου στα αδεσποτα. Ειναι για ανθρωπους που ξερουν τι θα αντιμετωπισουν και θελουν να βοηθησουν ενα ζωο.

Αυτα δεν τα λεω για να σε υποτιμησω σοκοφρετα. Απλα θεωρω οτι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ενημερωθεις για το τι σημαινει συμβιωση με εναν σκυλο, να ερθεις σε επαφη με ανθρωπους που εχουν σκυλια και να δεις την καθημερινοτητα τους, και αφου αποφασισεις οτι χωραει ενας σκυλος στην ζωη σου να κανεις την ερευνα σου για το ποιος ταιριαζει σε εσενα. Ο οποιος ευχης εργον θα ηταν να ειναι ενα σκυλακι απο καταφυγιο.
Δε συμφωνώ. Υπάρχουν σκυλιά σε κλουβιά 2Χ2 αυτή τη στιγμή. Ακόμα και σε οικοδομές και σε χωράφια, που πίστεψέ με, το να φιλοξενηθούν έστω κι έτσι είναι πολύ σημαντικό. Όλοι μας κάναμε την πρακτική μας κάπου matilda. Ας το κάνει και η σοκοφρέτα βοηθώντας παράλληλα. Δεν θα της αναθέσει κανείς να φιλοξενήσει μια πιο "ειδική" περίπτωση, εφόσον είναι αρχάρια, ούτως η άλλως.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Προσωπικά δεν το πρότεινα, προσπάθησα (δεν είμαι σίγουρη με πόση επιτυχία) να εξηγήσω ότι και η φιλοξενία απαιτεί προσπάθεια, αν όχι περισσότερη, τουλάχιστον ίδια με την υιοθεσία.

Κατά τα άλλα έχω δει πρωτάρηδες, που έχουν αποδειχτεί καλύτεροι σκυλογονείς και από άλλους με χρόνια εμπειρίας. Είχαν βέβαια τη διάθεση να μελετήσουν, να ακούσουν, να μάθουν και να προσαρμοστούν στις απαραίτητες αλλαγές. Και προφανώς μια από αυτές είναι ότι δεν αρκεί μια βόλτα την ημέρα.

Το να κάνει κάποιος "πρακτική" με φιλοξενία, δεν είναι απαραίτητα κακό, υπό προϋποθέσεις βέβαια. Εφόσον δηλώνει εξ αρχής την πρόθεση του κάποιος, και τον σκοπό της φιλοξενίας, θα μπορούσε να δοκιμάσει π.χ. με κάποιον σκύλο που περιμένει πολύ καιρό σε καταφύγιο ή πανσιόν. Έτσι οι άνθρωποι που τον φροντίζουν έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τη συμπεριφορά του, ο σκύλος έχει έστω και κάποιες περισσότερες πιθανότητες να υιοθετηθεί και ο σκύλος δεν θα μείνει "στον αέρα" αν δεν πάει καλά η φιλοξενία. Δεν θα το πρότεινα για περίπτωση επείγουσας φιλοξενίας, για ζώο που βρίσκεται στο δρόμο γιατί αν μείνει μόνο λίγες μέρες, μετά δεν θα έχει που να πάει.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Δε συμφωνώ. Υπάρχουν σκυλιά σε κλουβιά 2Χ2 αυτή τη στιγμή. Ακόμα και σε οικοδομές και σε χωράφια, που πίστεψέ με, το να φιλοξενηθούν έστω κι έτσι είναι πολύ σημαντικό. Όλοι μας κάναμε την πρακτική μας κάπου matilda. Ας το κάνει και η σοκοφρέτα βοηθώντας παράλληλα. Δεν θα της αναθέσει κανείς να φιλοξενήσει μια πιο "ειδική" περίπτωση, εφόσον είναι αρχάρια, ούτως η άλλως.
Ο σκοπος ομως της φιλοξενιας ειναι να ωφεληθει και ο σκυλος. Αν ενα ατομο εχει ηδη τοσους περιορισμους στο μυαλο του σου φαινεται οτι αυτην την στιγμη θα υπαρξει οφελος για τον σκυλο? Ή οτι το να κανεις μπαλακι εναν σκυλο για 2 - 3 ημερες ή μια εβδομαδα κανει καλο στον σκυλο? Βεβαια και ολοι καπου καναμε την πρακτικη μας αλλα τουλαχιστον ξεραμε πανω κατω που μπλεκαμε ή ειχαμε παθος για τους σκυλους. Αυτο ζηταω μονο απο το μελος να ενημερωθει για να μην απογοητευθει και η ιδια και το πιθανο σκυλακι που θα φιλοξενησει / υιοθετησει στο μελλον.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Ο σκοπος ομως της φιλοξενιας ειναι να ωφεληθει και ο σκυλος. Αν ενα ατομο εχει ηδη τοσους περιορισμους στο μυαλο του σου φαινεται οτι αυτην την στιγμη θα υπαρξει οφελος για τον σκυλο? Ή οτι το να κανεις μπαλακι εναν σκυλο για 2 - 3 ημερες ή μια εβδομαδα κανει καλο στον σκυλο? Βεβαια και ολοι καπου καναμε την πρακτικη μας αλλα τουλαχιστον ξεραμε πανω κατω που μπλεκαμε ή ειχαμε παθος για τους σκυλους. Αυτο ζηταω μονο απο το μελος να ενημερωθει για να μην απογοητευθει και η ιδια και το πιθανο σκυλακι που θα φιλοξενησει / υιοθετησει στο μελλον.
μωρέ εσυ δίκιο έχεις έτσι όπως το θέτεις..ΑΛΛΑ..εδώ υπάρχουν σωματεία που περνάνε απο κόσκινο τους υποψήφιους για υιοθεσία και απορρίπτουν πόσους άλλους και στο τέλος παίρνουν πίσω έναν αποστεομένο, άρρωστο σκύλο..Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Μπορεί όμως η φιλοξενία να γίνει υπο προυποθέσεις. Να ελέγχεται από κάποιον/ους παράλληλα και να παρέχονται φυσικά και οι απαραίτητες συμβουλές. Είδικά τώρα που ο χειμώνας ήρθε για τα καλά, υπάρχει μεγάλη ανάγκη έστω και για φιλοξενίες.

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Ναι... λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα είχε ως στόχο να με βοηθήσει να μάθω κάποια πράγματα για τους σκύλους. Τώρα έχω την εντύπωση ότι κάπου έχει ξεφύγει. Σίγουρα δεν θα αναλύσω εδώ κατά πόσον είμαι κατάλληλη να φιλοξενήσω ή να έχω ένα σκύλο. Αυτό το ξέρω μόνον εγώ και η απόφαση βαραίνει μόνο εμένα.

Δυστυχώς, παρατηρώ ότι παρερμηνεύονται κάποια πράγματα που ειπώθηκαν, αλλά ούτως η άλλως δεν έχει σημασία. Θα ήθελα να βάλω ένα λιθαράκι βέβαια στο να αλλάξει αυτή η νοοτροπία. Είναι μια ευκαιρία ο καθένας να κάτσει να σκεφτεί λίγο περισσότερο κάποια πράγματα, τα οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτονόητα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Sokofreta ...το ότι δεν έχεις πάρει τις απαντήσεις έτσι όπως τις ήθελες εσύ ...δεν σημαίνει ότι δεν πήρες απαντήσεις ή ότι το θέμα έχει ξεφύγει.
Οπότε :
α) Όχι δεν φτάνει μια βόλτα για οποιοδήποτε σκύλο. Θέλει παραπάνω.
β) Το russell μη το σκέφτεσαι καθόλου.
γ) Υπάρχουν πολλά μικρά σκυλάκια στις σελίδες που σου έδωσαν, οπότε ρίχνε ματιές εκεί.
δ) Αν είναι κουτάβι θα έχεις ατυχήματα ..πχ τσίσα και ζημιές.
ε) Αν είναι ενήλικο πιθανόν να σου δώσουν πληροφορίες για τον χαρακτήρα του αυτός που το έχει.
στ) Αν είναι κουτάβι ....διαβάζεις αυτό http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7.%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-18/m%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82.%CE%AD%CE%BD%CE%B1.%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B9-453/......αν είναι ενήλικο όλη την άλλη θεματολογία του φόρουμ.
:)

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Σταματία: καμία σχέση. Με βοήθησαν οι απαντήσεις που δόθηκαν όντως για το θέμα από αρκετούς. Τα κατάλαβα όλα αυτά δεν είμαι χαζή. Δεν υπάρχει λόγος να λέγονται τα ίδια πράγματα 100 φορές. Και το συμπέρασμα σου ότι δεν μου άρεσαν οι απαντήσεις δεν βασίζεται πουθενά.

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και κάποια όρια, και τα δικά μου ξεπεράστηκαν και οφείλω να είμαι ξεκάθαρη.

Το θέμα το έβαλα για να πάρω απόψεις και γνώμες για συγκεκριμένα πράγματα, σίγουρα όμως δεν θα δεχθώ το να μου πει κάποιος τι θα κάνω με το θέμα σκύλος ή το αν είμαι κατάλληλη ή όχι. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο θέμα δικό μου. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το απλά λέω την άποψή μου και το προσπαθώ να επιβάλλω στον άλλον την άποψή μου ή το προσπαθώ να ελέγξω τη συμπεριφορά του άλλου.

Γενικά πάντως, καλό είναι να μπορεί κάποιος να καταλαβαίνει πότε γίνεται αυτό που λέμε "control freak". Μπορεί οι γονείς μας να μας μεγάλωσαν με αυτά τα πρότυπα, δεν σημαίνει όμως ότι αυτή είναι και η σωστή συμπεριφορά ή ότι αρέσει στους άλλους.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έχε υπόψη σου ότι οι σωστοί εκτροφείς, καθώς και οι άνθρωποι που σώζουν ζώα από το δρόμο, θα σου κάνουν πολλές ερωτήσεις για να σιγουρευτούν ότι μπορείς να ανταποκριθείς στη φροντίδα που χρειάζεται ο σκύλος του οποίου η ζωή εξαρτάται από αυτούς. Αν οι απαντήσεις εδώ σου φάνηκε ότι προέρχονται από control freaks, δε νομίζω να σου αρέσουν οι ερωτήσεις που θα κάνουν οι άνθρωποι στους οποίους θα απευθυνθείς για την απόκτηση του σκύλου σου...

Μία λύση βλέπω. Αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στη μελέτη και την προετοιμασία σου για την απόκτηση σκύλου πριν τελικά τον αναζητήσεις.
Αλλιώς απευθύνεσαι σε κάποιον που δεν κάνει ερωτήσεις (pet shop, ιδιώτη-byb κλπ), κάτι μη αποδεκτό ηθικά. Το γιατί, το γνωρίζεις ήδη αφού διάβασες όλες τις απαντήσεις εδώ και επομένως ελπίζω ότι δεν το θεωρείς λύση.

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Η διαφορά βέβαια είναι ότι οι εκτροφείς και οι άνθρωποι που σώζουν ζώα από το δρόμο είναι λογικό να κάνουν ερωτήσεις για τα ζώα που έχουν οι ίδιοι πονέσει. Ενώ εδώ βρίσκομαι σε ένα απλό φόρουμ συζήτησης, στο οποίο δεν αφορά κανέναν το τι θα κάνω εγώ και τι δε θα κάνω. Ας μην τα συγχέουμε και ας μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι όποτε μας βολεύει ;) .

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Sokofreta θεωρώ ότι υπερβάλεις ως προς το control freak αλλα και πάλι.. γνώμη μου ειναι!

Μπήκες και ζήτησες την γνώμη μας. Στην είπαμε. Που είδες την επιβολή?

Πάντως αν εχεις στο μυαλό σου οτι θες ενα οχι τοσο δραστηριο σκυλάκι και πας και κοιτάς μπιγκλ πχ ε να μη στο πουμε οτι κάνεις λάθος?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.909
20.292
Η διαφορά βέβαια είναι ότι οι εκτροφείς και οι άνθρωποι που σώζουν ζώα από το δρόμο είναι λογικό να κάνουν ερωτήσεις για τα ζώα που έχουν οι ίδιοι πονέσει. Ενώ εδώ βρίσκομαι σε ένα απλό φόρουμ συζήτησης, στο οποίο δεν αφορά κανέναν το τι θα κάνω εγώ και τι δε θα κάνω. Ας μην τα συγχέουμε και ας μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι όποτε μας βολεύει ;) .
ΑΠΛΟ ΦΟΡΟΥΜ;;;
Το dogforum;;;;;;;;;
Ε όχι δα!!!!

Και πως ξέρεις Sokofreta [αλήθεια...κόκκινη/πράσινη/μπλε; ;)] πίσω από τα nicknames, αν βρίσκονται εκτροφείς και άνθρωποι που σώζουν ζώα; Και τι ακριβώς βόλεμα, απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες στην συζήτηση, επί του θέματος που εσύ άνοιξες και έκαναν τον κόπο, να σου απαντήσουν;

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
Αλίκη: δεν το είπα για όλους αυτό. Για κάποιες απαντήσεις το είπα, οι οποίες σε κάποια σημεία ξέφευγαν για κάποιους λόγους. Όσοι τις έδωσαν ίσως καταλάβουν το γιατί. Επίσης προφανώς και ήθελα να μου πείτε για το ποιες ράτσες σκύλου κάνουν για διαμέρισμα. Αυτό ήταν και το θέμα μου. Εννοείται ότι ήθελα να μου πει κάποιος για το μπιγκλ και για άλλες ράτσες, όπως για το κοκόνι που είπε κάποιος.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Sokofreta, επειδή εγώ το χασα λίγο, με ποιόν ακριβώς τα χεις βάλει; Γιατί δε μας παραθέτεις τα ποστ που σε εκνεύρισαν τόσο; Εγω βλέπω ότι εδω και 6 σελίδες, σου προτίνουν λύσεις και σου παρέχουν συμβουλές τα μέλη, στο επίπεδο που ο καθένας μπορεί. Που το χάνω;

Sokofreta

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2013
70
0
ΑΠΛΟ ΦΟΡΟΥΜ;;;
Το dogforum;;;;;;;;;
Ε όχι δα!!!!

Και πως ξέρεις Sokofreta [αλήθεια...κόκκινη/πράσινη/μπλε; ;)] πίσω από τα nicknames, αν βρίσκονται εκτροφείς και άνθρωποι που σώζουν ζώα; Και τι ακριβώς βόλεμα, απολαμβάνουν οι συμμετέχοντες στην συζήτηση, επί του θέματος που εσύ άνοιξες και έκαναν τον κόπο, να σου απαντήσουν;

Ε εντάξει για μένα είναι ένα απλό φόρουμ τι να κάνουμε? ;) Μπορεί να είναι πίσω από τα νικνέιμ άτομα που σώζουν ζώα αλλά και πάλι δεν το βρίσκω υγιές να παίρνουμε κάτι τόσο πατριωτικά. Πόσο μάλλον κάτι που έχει να κάνει με την προσωπική ζωή κάποιου άλλου και όχι της δικής μας ;)

Επίσης δεν υποχρέωσα κανέναν να κάνει τον κόπο να απαντήσει. Νομίζω ότι ευχαρίστησα όσους βοήθησαν αλλά αν ήταν τόσο πια κόπος ας μην απαντούσαν βρε παιδί μου, δεν θέλω και να υποχρεώνομαι.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Όλο αυτό ειναι πολύ υποκειμένικο.... Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το 90% των φυλών κάνουν για διαμέρισμα σε συνδυασμό με την εκτόνωση που πρέπει να έχει η κάθε φυλή. Κάποιος άλλο πάλι μπορεί να μη το πιστεύει.
Συμφωνώ απόλυτα με όποιον σου είπε για κοκόνι. Τώρα για ζημιές κτλ... το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Google

Μπορείς να το ρωτήσεις ότι θέλεις, και δεν έχει άποψη που μπορεί να διαφωνεί με τη γνώμη σου.
Η οποία αν είναι τόσο κατασταλαγμένη και εμπεριστατωμένη, δεν καταλαβαίνω τι ανάγκη έχει να εκτεθεί σε ένα μάτσο control freaks ενός απλού forum :rolleyes:

Πόσο μάλλον κάτι που έχει να κάνει με την προσωπική ζωή κάποιου άλλου και όχι της δικής μας ;)
Είδες πουθενά κανένα κουτσουμπολιό; Να απασχολεί κανέναν η προσωπική σου ζωή; Έχει να κάνει με ολόκληρη τη ζωή ενός σκύλου, αυτό απασχολεί όλους εδώ και τίποτα άλλο.

Status
Κλειδωμένο θέμα