Παμε λοιπον να κανουμε ένα σεναριο.
Η ερωτηση «τον πουλας?» μου θυμιζει για καποιον λογο την ταινια «the box» με την Καμερον Ντιαζ και όχι την «ανηθικη προταση» με την Ντεμι Μουρ.
Ιδιωτης δεν θα εδινε ποτέ ένα εκατομμυριο για τα σκυλια μου, γιατι τα σκυλια μου δεν κανουν χρυσα αυγα.
Εστω όμως ότι τα δινει μια εταιρια στα πλαισια μιας εκπομπης ή έρευνας.
Θα χρησιμοποιησω πρωτα την Ζηνα ως το αντικειμενο του σεναριου, γιατι την εχουμε τρια χρονια σαν δευτερο παιδι μας και είναι σκυλι ολης της οικογενειας και όχι το δικο μου σκυλι όπως η Ηρα.
Κανουμε λοιπον συσκεψη με την γυναικα μου και αποφασιζουμε να την δωσουμε.
Ερχεται ο εκπροσωπος της εταιριας για να παρει την Ζηνα.
Και μονο στην σκεψη του βλέμματος απογοητευσης και φοβου και του κλαματος απελπισιας της Ζηνας όταν θα φευγει, μου κοβονται τα ποδια. Και δεν ειμαι και ο πιο συναισθηματικος ανθρωπος του κοσμου, ουτε κανενα παιδακι.
Αντρας και γυναικα που θα παρουν τετοια αποφαση για χρηματα, δεν εχουν αγαπη ουτε μεταξυ τους.
Συντομα θα αρχισουν οι σκοτωμοί, θα μοιρασουμε τα χρηματα και θα το διαλυσουμε.
Εγω με το μισο μου εκατομμύριο θα είμαι το ιδιο κενός ανθρωπος με πριν που δεν το ειχα. Θα ζω σαν ένα πλούσιο ρεμαλι μεχρι να τελειωσουν τα χρηματα. Μετα θα ειμαι ένα φτωχο αξιολύπητο καθαρμα.
Αν στην Ζηνα προσφερανε ζωη σε χλιδατη βιλλα και δυο υπηρετες, θα εφευγε από εμας? Μαλλον όχι. Θα προτιμουσε να ζει μαζι μας σε ενα τσαντίρι. Εμεις γιατι να την διωξουμε? Γιατι εμεις εχουμε αναγκη τοσα πολλα χρηματα και η Ζηνα όχι?
Δευτερη περιπτωση. Μου ζηταει η εταιρια την Ηρα. Η αποφαση θα είναι καθαρα δικη μου.
Η Ηρα ζει εδώ και ένα χρονο σαν το άλλο μου μισο. Ολη μερα μαζι μου και εχω επενδυσει σε αυτην απειρο χρονο.
Αν πουλησω την Ηρα, πουλαω μαζι και την ιδιοτητα του μονιμου συντροφου, οπότε μαλλον θα διωξω και την γυναικα μου μολις παρω τα λεφτα. Οπότε παλι θα καταλήξω στην πρωτη περιπτωση.
Τωρα θα μου πεις, συγκρινεις οικογενεια με τα σκυλια? Γιατι, δεν είναι και τα σκυλια ισοτιμα μελη της οικογενειας? Δεν ζουν μαζι μας? Ο,τι και να κανουμε, δεν τα λαμβανουμε κι αυτά υποψιν? Όπως κανουμε αλλαγες στη ζωη μας όταν ερχεται ένα παιδι, δεν κανουμε αλλαγες και όταν ερχεται ένα σκυλι?