Χαπι για τα τσιμπουρια


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Υπαρχουν αρκετα tick tweezers και ναι ειναι λειτουργικα,ειδικα αν ειναι πχ κοντα στο ματι η μεσα στο αυτι.
Εγω παντως ριχνω οινοπνευμα μπλε και πεφτει.
 
  • Like
Reactions: johnk


sotirakis

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2015
73
24
44
παλιοτερα τα καλυπταμε με παχια στρωση βαζελινης και τα καλυπταμε απο πανω με γαζα (σε ανθρωπους αναφερομαι) και τα αφηναμε 1-2 24ωρα να σκασουν και τελικα πεφταν μονα τους.
Ο σκυλος μου παρολο που του ειχα κολαρο και αμπουλα επιανε καθε φορα που τον πηγαινα βολτα εβρησκα και ενα καινουριο. Περιστροφικα και με προσοχη τα αφαιρουσα.
Τωρα με το κολαρο scalibor, την αμπουλα Advantix και τον ψεκαζω και με Effipro μια φορα τον μηνα δεν εχω βρει τιποτα εδω και ενα διμηνο.
 


thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Χαίρετε παιδιά..

Έχει φτάσει και στα δικά μου αυτιά το περιβόητο χάπι Bravecto. Μιας και απ'οτι βλέπω το ποστ σταμάτησε να ανανεώνεται εδώ και καιρό είπα μήπως υπάρχουν κάποια updates..
Για παράδειγμα κάποιος φίλος (@_george_) μίλησε για κάποιες βιοχημικές εξετάσεις που θα έκανε στο σκύλο του για να διαπιστώσει αν επηρεάζει κάποιο όργανο. Υπάρχει κάποιο νέο;
Για να πω την αλήθεια οι απαντήσεις δεν με ενθουσίασαν καθόλου..

Τα έβαλα λίγο κάτω οπότε έχουμε και λέμε:

Θετικά
- Κάθε τρεις μήνες
- Δρα μετά από 12 ώρες (θετικό είναι αυτό??)
- 30 - 40 ευρώ το χάπι (θετικό είναι αυτό??? + σκάλιμπορ + σπρέι +++)

Αρνητικά
- Θεραπεία - όχι προληπτική δράση
- Μόνο για ψύλλους και τσιμπούρια
- Δεν αποκλείει τη μετάδοση ασθένειας

Με τα δεδομένα αυτά εγώ τείνω περισσότερο στο να το απορρίψω...
Κάποιος κάτι καινούργιο παρακαλώ;
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Ο κτηνίατρός μου δεν είναι φαν του χαπιού όχι τόσο λόγω παρενεργειών, όσο επειδή δε μπορείς να ανακόψεις τη δράση του αν τυχόν χρειαστεί (δε ρώτησα αν εννοούσε ότι δεν απομακρύνεται η δραστική εύκολα ή καθόλου). Το προτείνει μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, π.χ. ζώα που η υγεία τους/τρόπος διαβίωσης/συμπεριφορά δεν επιτρέπει τη χρήση εξωτερικής αποπαρασίτωσης.

Όσον αφορά στη διάρκεια "ενεργοποίησης" και την προστασία πάντως, και το κολάρο/αμπούλα πάλι θέλουν κάποιο χρόνο μέχρι να θεωρηθεί προστατευμένος ο σκύλος, και ούτε κι αυτά αποκλείουν τη μετάδοση ασθενειών.
Επίσης ο κτηνίατρός μου υποστηρίζει ότι όλα τα μέτρα φαίνεται να δρουν κυρίως κατασταλτικά και όχι προληπτικά, οπότε καλύτερα μίλησε λεπτομερώς και με τον δικό σου κτηνίατρο να δεις τι πιστεύει.
 
  • Like
Reactions: Orilis and JIM GAR


thunderbill84

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2011
48
0
Ο κτηνίατρός μου δεν είναι φαν του χαπιού όχι τόσο λόγω παρενεργειών, όσο επειδή δε μπορείς να ανακόψεις τη δράση του αν τυχόν χρειαστεί (δε ρώτησα αν εννοούσε ότι δεν απομακρύνεται η δραστική εύκολα ή καθόλου).
Να υποθέσω ότι μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιες παρενέργειες είναι τα ζώα μεγαλύτερης ηλικίας;

Επίσης, εφόσον το bravecto καλύπτει μόνο για ψύλλους και τσιμπούρια ποιος ο λόγος να επιβαρύνουμε το ζώο με ένα επιπλέον χάπι, αφού υπάρχει ήδη κάλυψη με τα υπόλοιπα; Δεν μιλάω για το κόστος το οποίο αυξάνεναι κατά πολύ (και για μένα είναι σημαντικό γιατί πάει x 3 σκυλιά).

Δυστυχώς βρίσκομαι εκτός Ελλάδας και δεν θέλω να έρθω σε επικοινωνία με τον κτηνίατρο μου ούτε μέσω e-mail, ούτε μέσω τηλεφώνου, οπότε θα καθυστερήσει λίγο..

Συγχωρέστε με για τις απορίες μου, προφανώς για κάποιους είναι ασήμαντες, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι χρησιμότητα του χαπιού έναντι των υπόλοιπων που ξέρουμε μέχρι τώρα.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Οι παρενέργειες οποιουδήποτε φαρμάκου δεν επηρρεάζονται από την ηλικία, είναι καθαρά και μόνο θέμα οργανισμού.
Το bravecto δε χρησιμοποιείται επιπλέον του κολάρου/αμπούλας, χρησιμοποιείται αντί αυτών. Ή μάλλον χρησιμοποιεί κανείς το χάπι για προστασία από ψύλλους/τσιμπούρια, και φαντάζομαι επιλέγει κάποια επιπλέον μέθοδο για προστασία από τη σκνίπα (αν δεν κάνω λάθος δεν έχει ένδειξη κατά του καλααζάρ, αν κάνω λάθος διορθώστε).

Τα μέτρα προστασίας που επιλέγει καθένας είναι προσωπική απόφαση, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει bravecto γιατί π.χ. ο σκύλος πηγαίνει δυο φορές την εβδομάδα για μπάνιο στη θάλασσα, ή θέλει να το δώσει σε φοβικό σκύλο που δεν κάθεται να τον πιάσεις και να του βάλεις αμπούλα ή μπορεί να έχει κάποιο δερματικό που δεν επιτρέπει τη χρήση αμπούλας κ.α.

Η αμπούλα που χρησιμοποιώ στοιχίζει γύρω στα δέκα ευρώ/μήνα, και το περιλαίμιο άλλα τέσσερα πες, άρα το κόστος ανά τρίμηνο μάλλον είναι παρόμοιο με του χαπιού. Δεν το χρησιμοποιώ γιατί συμφωνώ με την άποψη του κτηνίατρου, κι επιπλέον δε με εμποδίζει κάτι να χρησιμοποιώ αμπούλα/κολάρο προς το παρόν. Για κάποιον άλλο πάλι, μπορεί το χάπι να είναι καλύτερη επιλογή για το σκύλο του απ' ότι τα εξωτερικά μέτρα προστασίας.
 


ASFE

Well-Known Member
11 Μαϊου 2011
911
26
45
Αθηνα..Δυστυχως.
Του το εδωσα σημερα το χαπι. Και γω ημουν διστακτικος . Μιλησα με τον κτηνιατρο μας και καταληξαμε να το παρει. Με αμπουλα και σπρει οι ψυλλοι ατρομητοι. Οποτε...
 


Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
τωρα τελευταια εχω ακουσει για πολλους θανατους λογω του bravecto.
υπαρχει και αυτο στο fb.
https://www.facebook.com/groups/411371212394679/permalink/512019138996552/
δεν νομιζω οτι θα το χρησιμοποιησω δευτερη φορα.
αμπουλα και παλι αμπουλα.
 
  • Like
Reactions: vek


MarMel

Member
8 Αυγούστου 2016
6
2
49
Μου το έγραψε ο κτηνίατρός μας και το πήρε ο αδεσποτάκος μας, που έχει ερλίχεια και κάνει θεραπεία. Όπως μας είπε, είναι πολύ αποτελεσματικό στο να ξεφορτωθεί το ζώο τσιμπούρια που δεν φαίνονται με το μάτι (δεν είναι συνηθισμένη περίπτωση ο αδεσποτάκος, δε μιλάμε για ένα τσιμπούρι πάνω του αλλά πάνω από διακόσια που τον είχαν απομυζήσει και του μετέδωσαν και την ερλίχεια).
 


Ariadnemi

Member
23 Δεκεμβρίου 2018
14
6
23
Σήμερα μου πρότεινε ο κτηνίατρος και αγόρασα ένα χάπι για τον Ερμή, το οποίο είναι κατά των τσιμπουριών και ψύλλων. Έχει τρίμηνη διάρκεια και όπως μου είπε είναι πολύ αποτελεσματικο.
Εγώ δεν το είχα ξανακούσει και μου έκανε εντύπωση ότι υπάρχει χάπι για αυτήν την δουλειά.
Το όνομά του είναι: BRAVECTO
Το έχετε ξανακούσει;
Ποια η γνώμη σας;
Ναι το έχω ακούσει και το είχαμε χρησιμοποιήσει σε κάτι σκυλιά της θείας μου και όντως κρατάει για τρεις μήνες και τους έβαλε όλους τους ψύλλους.
 


Luthien

Member
31 Αυγούστου 2018
19
4
35
Καλησπέρα
Και εγώ έχω μπερδευτεί πολύ με όλα αυτά..
Τελικά πως μπορούμε να προστατεψουμε το σκύλο μας δεν έχω καταλάβει! Πρόληψη! Όχι όταν γίνει τι κακό και μετά!
Ο κάθε κτηνίατρος λέει το δικό του! Απορώ, δεν έχουν σπουδάσει το ίδιο πράγμα;;;
Πριν από λίγο είδα ένα ποστ στο φβ από μια κοπέλα που το σκυλί της έπαθε επιληπτικες κρίσεις και τελικά πέθανε από ένα χάπι που πήρε. Το symparica! Τι έχω πάρει και εγώ. Έπειτα διάβασα ότι έχει ίδια συστατικά με αυτό που λέτε το braveco και ένα άλλο μαζί τους. Στις παρενέργειες όντως το γράφουν πως ενδέχεται να προκαλέσουν νευρολογικά προβλήματα και κρίσεις.
Δεν ξαναδίνω χάπι!!!!!
Αμπούλα, κολάρο, Ξυδιά, λεμόνια, πορτοκάλια, μήλα και ότι άλλο έχετε υπόψιν μπας και σωθούμε!