"Χωριάτικα" τσιμπούρια

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
το τσουναμι που ερχεται το αντεληφθην.... αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι εκει γυρω στις 10 Μαϊου οπως λεει θα ησυχασουμε απο αυτα?!
Τα τσιμπούρια δεν κυκλοφορούν με τις ζέστες όπως και με τα κρύα. Θέλουν Φθινοπωρινό και ανοιξιάτικο καιρό δηλαδή ζέστη και υγρασία.(αυτό έχω καταλάβει αφού καλοκαίρι και χειμώνα δεν βρίσκω τέτοια συμπαθητικά πλασματάκια :)).
Αυτό δεν ισχύει για τους ψύλλους.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Ξανασυνατησα τον τσομπανη κ μου ειπε οτι εκεινη τη μερα που του ειπα οτι γινεται χαμος απο τα τσιμπουρια κοιταξε τα προβατα του κ μου ειπε οτι γινοταν χαμος. Τετοιο πραμα λεει δεν εχει ξαναματαδει. Πηρε ενα υγρο λεει κ ξενοιασε.Κ τωρα μου ειπε οτι μεχρι κ τον Ιουνιο θα παιδευομαστε. @Gwgw μπορεις να καταχραστεις το θεμα οσο θες...τα τσιμπουρια μας αφορουν ολους

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Ξανασυνατησα τον τσομπανη κ μου ειπε οτι εκεινη τη μερα που του ειπα οτι γινεται χαμος απο τα τσιμπουρια κοιταξε τα προβατα του κ μου ειπε οτι γινοταν χαμος. Τετοιο πραμα λεει δεν εχει ξαναματαδει.
Μαλλον δεν θα τα ειχε ξανακοιταξει ποτέ....

vaggelo

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
1.229
1.065
στας ευρώπας
ρώτηξα έναν τσοπάνο που περασε από το σπίτι και δεν μου ειπε κάτι ιδιαίτερο
μου φαίνεται γύρω από τα τριπότα γίνεται χαμός

βέβαια το αγρίδι είναι πιο ψηλά, ίσως παίζει ρόλο; εχουμε πιο πολύ κρυο....

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
μαλλον τα τριποταμα ειναι το πιο ιν χωριο για φετος στα τσιμπουρια....τι να πω!!

υ.γ: να σου ζησει κιολας το σοκολατι παιδι!!!!θα τον φερεις στο χωριο??

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
μαλλον τα τριποταμα ειναι το πιο ιν χωριο για φετος στα τσιμπουρια....τι να πω!!

υ.γ: να σου ζησει κιολας το σοκολατι παιδι!!!!θα τον φερεις στο χωριο??
Η υγρασια(το διαπιστωσες αλλωστε απο τις Ομιχλες που εκει ειναι καθημερινες),τα νερα στην περιοχη,η πλουσια βλαστηση σε συνδιασμο με τα παρα πολλα αιγοπροβατα(και συνοδευομενα απο πολλλλλλλλλλη κοπρια)δημιουργουν τις καταλληλοτερες συνθηκες επωασης τσιμπουριων και αλλων "ευγενων" ζωυφιων... οπότε απλα μη σκας,παρε ολες τις προφυλαξεις στο μεγιστο δυνατο και απεφυγε αγνωστα μερη για σενα που πιθανον να κρυβουν στρατο απο ανεπιθυμητους "φιλους" του σκυλου...Και επειδη τα μερη σου ειναι χρονια πισω μερη μου,αν σου πει τσοπανης οτι παιρνει προφυλαξεις για τα πραματα του,τοτε φυγε μακρυα γιατι απλα επεσες σε ψευτη...
Φιλια απο Πατρα και...Keep Doging...

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
καλα η υγρασια εχει δωσει ρεστα....τωρα για τον οντως τα κοιτανε τα πραματα τους φυσικα δεν μπορω να βαλω το χερι μου στη φωτια. Για τον συγκεκριμενο που μιλαμε ψιλοειλικρινης μου φανηκε, τωρα τι να πω. αν δεν ψεκαζουν παντως, κριμα τα ζωντανα!

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Οι κτηνοτρόφοι που γνωρίζω εγώ συνήθως βάζουν στα ζώα τους Συμπασίλ.

Τα φροντίζουν γιατί από αυτά ζουν.

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
κι εγώ για σεμπασιλ ξέρω, το αραιώνουν στην ραντιστίρα και ψεκάζουν,
μαλιστα ο ένας μου το προτεινε για τα σκύλιά, για τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν κάνει είναι πολύ ισχυρό, είναι όμως πολύ καλό για το χώρο τους.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
χρησιμοποιειται κ στα σκυλια, απλα πολυ πολυ αραιωμενο. βαζουν επισης κ αυτο που ανεφερε πιο πανω κ το μελος Keegan το εκτοπορ.

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
καλα φετος εχω τρελαθει δεν μπορουμε να παμε πουθενα γεματο τσιμπουρια παντου οταν γυρναμε απο βολτα του βγαζω καθημερινα και ακομα δεν αρχισε το καλοκαιρι ελεοςςςς

Black

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2012
575
3
Serres
ασε ρε κατερινα εχω σκασει ευτυχως τα περισσοτερα που βρισκω ειναι νεκρα κανει καλη δουλεια η αμπουλα αλλα δεν ξερω για ποσο θα ειναι αποτελεσματικη ενα μηνα; δεν πιστευω

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ρε γμτ τι είναι αυτό το πράγμα φέτος? Ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε πρόβλημα και αυτές τις μέρες του βρήκα 4!!! Τον ψαχνω καθε μερα, εχει κολαρο, αμπουλα και παρ ολα αυτα κολλάει!! Σήμερα τον ψέκασα καλά. Αν έχει μείνει κάποιο που δεν το έχω δει θα πέσει μόνο του με το σπρευ? Και αν ναι σε πόσες μέρες απο τον ψεκασμο?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.134
4.835
Tα τσιμπουρια εχουν παθει ανοσια μου φαινεται.

KaterinaAli

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2010
618
1
Πατρα
Τουλαχιστον με αυτα που μου λετε κ σεις δε νιωθω μονη σε αυτον τον αγωνα! Ομως θα συμφωνησω με την Amaliaz.....τα τσιμπουρια δε χαμπουριαζουν κ πολλα.
@ lenaki: λογικα θα πεσει την ιδια μερα, εκτος βεβαια κ αν ειναι τοσο σκληροπυρηνικα πια....τι να πω κ γω...τα χω δει ολα πια με αυτα τα μαμουνια.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα εμείς και έχω πανικοβληθεί! Τον έχω ψάξει ΠΟΛΥ καλα και δεν βλέπω κανένα άλλο, ελπίζω να τελειώσαμε με αυτο το θέμα!
Θέλω να κάνω άλλη μια ερώτηση. Ένα απο τα τσιμπούρια το τράβηξε ο μπαμπάς μου, ενω του ειχα πει οτι δεν κανει να τα τραβαμε ετσι!! :mad: Εχω αγχωθει, σε περίπτωση που έχει μείνει κανένα κομμάτι μέσα τι γίνεται??

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Βοήθεια!!!
Αφαίρεσα δύο τσιμπούρια που μάζεψε απ το χωρι'ο, ένα χθες από τη μύτη και ένα σήμερα που τον έβαλα κάτω και τον έψαξα πάλι. Ήταν καρφωμένα και τα δυο. Δεν κατάλαβα όμως αν ήταν ζωντανά ή όχι. Eίχε και φρέσκο κολάρο και φρέσκια αμπούλα. Τι κάνω από δω και πέρα; Να πάω στον κτηνίατρο;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.319
Μέλη
20.080
Νεότερο μέλος
Μαρκελα